Çalışıyor musunuz peki? Yani düğünü yapıp evininiz geçindirebilecek konumdamısınız? Bunu şey için soruyorum, eğer düğünü erken bir zamana düşünüyorsanız; nişan için çok büyük uğraşlara girmezsiniz. Ama bir kaç yıl bekleyecekseniz eğer, müstakbel kayınvalidenizin dediği gibi toparlanmak falan lazım. Artık söz nişan vs çok teferruat. İsteme olur, kız verilir orda yüzük takılır. Sonra nişan yapılır. Gönüller bir olduktan sonra orta yol bulunur. Birde adet, yöre vs çok takılmayın. Bizim memlekettede herşey prosedürüne göre işler. Kız verilir, söz kesilir, dua edilir, nişan alışverişi yapılır, tepeden tırnağa giydirilir, nişan olur, takısı takılır vs vs... Bende nişanlandım ama hiç prosedüre uymadan :) isteme oldu ertesi gün evde yüzüklerimiz takıldı, takı istemedim. Yakın eş dost geldi, kahveler içildi, ikramlar yapıldı, nişan tatlımız yendi, pastamız kesildi. Kendi istediğimiz tarihede düğün salonumuzu tuttuk nişanlımla.. Eğer adet, yöre, kural vs dinleseydim ohooo hem daha çok beklerdim hemde çok gereksiz uğraşlara girerdim. Sevdiğim insanlayım, kafam rahat, mutluyum... Sizde orta yolu bulun, çok fazla sıkıntıya girmeyin.