Bir derdim var :(

Bu arada ben şubat ayından beri çalşmyorum... Burada düzgün iş bulmak zor... Düzgün iş derken şöyle söylym... burada zaten asgari ücret den yukarı asla vermezler... ve 12 saat çalştrrlar.... ve ben üniversite mezunuyum geçen sene mezun oldum.... Bi an evvel kpss çalşmam lazım düzenli bi şeklde.... Öyle yorucu işlerde çalşıp akşam gelip de 4-5 saat düzenli olarak ders çalşacak hal kalmıyor malesef... 1 yıl dişimi sıkmak istyorum ama adam da moral bırakmıyorlar....

Erkek arkadaşmın bazı davranışlarını evet bende beğenmyorum... ama o kadar hoşuma giden taraflarıda var ki... Oturdum elime kağıt kalşem aldım ve artı- eksilerini yazdım... artıları daha çok çıktı.... ve insan sevdikten sonra huylarını değiştreblr belki.. mesela on da sevmediğim huylarından bi tanesini değiştrdim.... şu an birbrmzi tanıyoruz ve tanıma aşamasında ailem böyle yapmamalydi o da öyle saygsz konuşmamalydı...

Konuyu baştan sona okumadım, bu konu konuşulmuş olabilir, ama dikkatimi en çok çeken nokta bu.

Anneniz ne yaparsa yapsın ona "kalitesiz" diyen birini gerçekten istiyor musunuz?

Ne ailenizin tutumunu nede erkek arkadaşınızın tutumunu begendim.Aileniz sizin başkasını sevdiginizi bildigi halde bile size görücü getiriyor ve sizi evde fazlalık olarak görüyor öncelikle bu düşüncelerini degiştirsinler,erkek arkadaşınıza gelince anneniz için nasıl olurda kalitesiz ve kadere inancı yok diyebilir umarım bu sözleri söylediginizde ona gereken cevabı vermişsinizdir.

Bende akdeniz bölgesinde yaşıyorum akdeniz bölgesi başka şehirler bakış çok ucuz bir şehirdir,30-40 binlira dügün masrafı tutmaz aylık 500 tl ev tutacagınıza aylık 250 tl ye 2+1 evler ondan tutarsınız yada aylık 350 tl 3+1 var onlardan tutarsınız akdeniz bölgesinde aylık 2 binlira maaş alıp evinide,arabasınıda alan insanlar mevcuttur eger akdeniz bölgesinde yaşıyacaksanız dügün masrafı kattiyen 30-40 binlira tutmaz.

bence siz bu ilişkiyi içinize tam sindirememişsiniz asıl mesele bu.ben de eşimi sadece on dakika görüp tamam konuşalım demiştim.yani o gün evlenelim dese hayır demezdim her halde
8 ayda evlendik ki biz çok uğraştık aileleri ikna edemedik daha erken olmasına.maddiyata gelince 7-8 bin lira az değilbenim eşimin nerdeyse beş kuruşu yoktu...her şeyi ikimiz aldık çok iyisi değilse artasını aldık ve ailesinin evimde bir yastığı yoktur...onlarda karadenizli ve benim memleketime oniki saat yol...ama ailesine karşı hep soğuk olacağım duyarsızlıkları yüzünden...ama samimiyetle söylüyorum eşimi doğurması bile annesine saygı duymam için yeterli
eğer eminsen parayı pulu düşünme yanlış anlama ama yaşın küçük değil ailen haklı bende olsam kızım biri ile görüşüyorsa net bir şeyler olsun isterim hele de küçük bir ilçede:-(maesef çok laflar dönüyor öyle yerlerde...

O evlenince 4+4 lük bir hayat istyor... Ve bence asıl mesele ikimizde birbrmzi daha henüz yeterince tanıyamamışz galiba ve emin değiliz hemen ciddi işlere girmeye.... Bu ilişkinn biraz daha zamana ihtiyacı var sanırım ama bu olayların yaşanması yıpranmasına neden oldu

yanlış anlamayın ama 4+4 bana yalan gibi geldi. iyi bir taktik o kadar yoksa 2000 liralık maaş ile öyle bi yaşam olmaz. bu arada 2000 i küçümsüyor değilim benim kazanabileceğim parada bu kadar

ailen haklı...yaşın 27 .......sen evlendıgınde 30 yasında olacaksın......hem devlet memuru......kredı cekıp cok rahat ödersınız.....
madem kucuk bır yerde yasıyorsunuz aile arasında nısan yapın ya da söz kesın bu sırada kendınızı tanırsınız....anlaşamazsanız ayrılırsınız.nişandan dönmek ölüm değil ya!
30 bın kredı cekmek de sorun değil bence..sevdıkten sonra aile kurduktan sonra her borc ödenır.......bunlar bahane.geçelim bunları....7-8 bın lırayla da nısanın alası yapılır......

yanlış anlama da biri benım anneme kalitesi diyecek ve bende susacagım kalitesiz insanın alası ben olurum....sen nasıl hala duruyorsun bu ınsanla anlamadım.....
söylenen laflara bak.....sen nasıl kendıne yedırıyorsun bu kadar mı zayıfsın!!!
vur tekmeyı gitsin ailenden kıymetli mi?
çok sinirlendim ya kime biliyor musun? sanaaaaaa sen nasıl hala birliktesin bunları söyleyen bir insanla....
bugun böyle söyleyen yarın senı ezer gecer.......sende yarın buraya kocam benı hıc sallamıyor dıye konu acarsın.......

evet haklısın Bu aralar ailemle aram çok kötü bana kaç kez vurdular ve 27 yaşındayım bu yaşta sebepsz yere ailemden dayak yemek çok zoruma gidiyor ve ailem kendinden soğutuyor..... O yüzden belki bu kadar önemsemedim ama cevabınıda verdim vermedm değil ne olursa olsun kimse ailem hakkında öyle konuşamaz....

anlayabiliyorum.........insanın ailesi ile arası kötü olunca sıgınacak başka limanlar arıyor........ve duygusal olarak o kadar zayıf olunuyor ki karsıda ki insan hakaret de etse bir sure sonra önemsız gelıyor.......evden uzaklasmak anne babadan kaçmak istiyorsun...ama senın sıgındıgın liman pek de güvenılır gelmedı......ailenın sana vurması çok yanlış! yapmamaları lazım.....hoş vurmasalarda ettıklerı laflar dayaktan daha acı oluyordur.....ama napacaksın el mahkum bıraz daha dişini sıkıp kpss ye çalısacaksın....hatta ne duruyorsun hala başlamadın mı?
http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...14-kpss-cafe-me-gelmek-isteyenler-buyrun.html
yardım istersen desteğimizi esirgemeyiz....
kafana yatmadıysa bu ınsandan ayrıl! aileni karsına al.ben kpss çalısacagım devlet memuru olacagım......bu 1 sene ıcerısınde kımseyı ıstemıyorum de..senın kararlılıgını anlasınlar....inan tek laf edemezler....

benim en çok istedğim şey dişimi sıkıp devlet memuru olmak ama işte yaşımdan dolayı korkularım var.... ailem üstüme çok geliyor.... bütün arkadaşlarım evlendi vs vs.. insana dokunuyor böyle şeyler ve benim daha evvel uzun bi ilişkim olmuştu onunla da kötü bitti ve gönlüm bu aşk işlerine çok kırıldı... en mantıklısı kendini derslere vermek...

Canım bence erkek arkadaşına ailendeki olayları özellikle ailene çok kızdığını belirterek anlatma bu konu değil herhangi bir konuda sen üzülüyorsun diye o da ailenden soğuyabilir ayrıca okul bitene kadar nişanlanın hem asgari ücretle geçinen insanlar var 2000 lira az değil anlaşılan ailen seni zengin kocaya vermek istiyor...

bizim maddiyat durumumuz,görücü meselemiz vs sizin gibi diye söz yaptık.çok şükür hem birbirimizi tanıyoruz.hem maddiyat biriktirmeye çalışıyoruz hemde kimsenin laf sözü görücüsü olmuyor.söz nişan kadar ağır değildir.söz yaparsınız mesela.söz tanışma safhasıdır zaten.baktınız ilişkiniz iyi istediğiniz bi tarihte nişan yapar adım atarsınız.baktınız olmuyor ilişkinizi bitirirsiniz.kimsede ağzını açıp tek kelime edemez. tavsiyem bu yönde yani.kendim yaşadım yaşıyorum..

canım 40 bin falan demişsin, bu kadar uçmayın madem...
40 bine lüks düğün yapılır..makul ol biraz...
gerçekten makul davranırsanız 15 bine rahat düğün olur eşya olur...en lüksü olacağına daha mütevazi olur...
üstelik yoksul büyümüş biri de gerçekten merhametli olur, karısına sahip çıkar ekmeğini taştan çıkarır..borç içine evleneceğim diyorsun ama hangimiz borçlarla uğraşmıyoruz ki..insanın hayatı borç zaten..hepmiz öyleyiz...
eğer seviyorsan bence de nişan takın, bi süre nişanlı kalın biraz daha biriktirirsiniz...
baban şiddet uygulayacak kıvamdaysa, yakında ayrılırsın ve üzülürsün...
sevgiliniz dediği çok doğru, ben olsam bende soğurdum ailenden...

Bana da tanıştktn 3 gun snra karım ol demşti.
4 ay snra nişan, 5ay snra dugun yaptık
Bize erken diyorlardı, bnm çevrem sni duysalar ne derler acaba
Cook cook mutlluklarrrr

2 aydır görüştüğün bir adama çok güvenme, ailene hakaret ettirme. Annene kalitesiz demiş, bence elinde o an ne varsa kafasına indirmeliydin.
Ailenin sana vurmaları evet çok yanlış, ama ne olursa olsun ailene kızdığını arkadaşına belli etme...

Ben de kapalı ezik büzük bi ailede büyüdün gibi anlamıştım, açıklama yapman iyi olmuş arkadaşım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…