kızlar çok mutsuzum ..evleneli 6 ay oldu ama ..ama işte...
biraz özet geçiyim durumumdan..27 yaşındayım,bu zamana kadar aileminde benimde tek istediğimiz şey benim öğretmem olmamdı.yıllarca okudum çabaladım,uğraştım ,en sonunda oldum öğretmen .ama atanma olayları biraz zordur hemen atanamadım.o atanamadıgım yıllardada eşimle tanıştım,evlenmeye karar verdik.bu arada benim ailemde herkez öğretmen..annem öğretmen.babam öğretmen,abimin eşi,aynı yaştayız oda öğretmen.evlenmeden önce eşimle babamda çok konuştu bu mevzuyu bende ..kızım çalışıcak dedi.ona göre evlenin,onA göre sonradan evlendi,evde oturcak durumu olmasın dedi.tamam dendi anlaşıldı.evlendikten 1 ay sonra eşim başladı asla çalışmıcaksın.ben sana bakarım.neyin eksik demeye.psikolojim bozuldu.onun ailesinde kadınlar çalışmıyor.kız kardeşleride hayatlarını evde geçiren insanlar.şu an 6 ay olmasına rağmen çok sıkıldım yemek pişir,ev temizle olayından.ev hanımlıgını asla küçümediğimdendeğil hatta dünyanın en zor işiymiş.bunu anladım.ama evlendiğim yerde hiç kimsem yok,başka yere gelin geldim.1 tane arkadasım yok.çevrem yok.6 aydır evin içinde temizlik yapıp yemek yapmaktan ve başka hiç bi işe yaramamaktan psikolojim bozuldu.hayatım böyle geçerse öliyim daha iyi.boşunamı okudum yıllarca boşunamı didindim.zaten istediğim hayat ev kızlığı olsaydı hiç okumadan direk evlenirdim..eşimle çok kavga ettim bu yüzden,evin altını üstüne getirdim,ama sonuç yine çalışmıcaksın oldu.ne yapıcam ben şimdi,ne halt edicem?? :S
Söz verip, kabul edip şimdi cayana ne denir bilemedim. Ben olsam ikna etmeye çalışır, şayet edemezsem babama durumu anlatırdım... Anladığım kadarıyla aileniz arkanızda, bu arada eşinizin mesleği nedir?
çok zor bir durum. biz hafta sonu evde kalınca sıkıntıdan patlıyoruz. ve seninki iyece yalnızlık olmuş. eşin olmadığı zamanda otur akşama kadar kpss çalış. zaten bu yüzden çok kevgalar ettik diosun gereken her şeyi söylemişsindir. son çare babanla konuş. baba sen bununla bi anlaşma yaptın ama kocam beni çalıştırmayı bırak eve kapattı resmen de. çok üzüldüm. kendine onca yıldır ailenin maddi manevi emeklerini boşa çıkarma. VEEE BU DURUU SAKIN KABULLENME. her gün direnmeye devam et. ve sakın bu süreçte çocuk falan da yapma eve ebedi kapanışının resmiyeti olur. biraz daha diren yaparsın bişeyler. pes edersen ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayarak mutsuz olursun. babanla konuşmayı da babanın yanında yapmalısın uzaktan tel.la falan olmaz. hatta babanı yanına çağır annenle baban gelsinler eşin durumun ciddiyetini daha çok anlayacaktır. sana söylediklerinin aynısını babana da söylesin bakalım
ailesi kadınların çalışmaması gerektiğini savunan insanlardan..kız kardeşleri tesettürlü, .evlenmeden önce aklın nerdeydi diceksiniz..ama hep kendime güvendim..onlarla pek içli dışlı olmam,işime gider gelirim ,hayatıma bakarım dedim..babamla ne zaman konuşsak ses tonundaki hayal kırıklıgını duyuyorum..resmen kendim ettim kendim buldum..babam çok demişti o insanlar bize göre değiller bak iyi düşün diye ama dinlemedim...eşimden hergün para istemek,bişey alırken 50 kere düşünmek çok zormuş. yıllarca babam beni böyle büyüttü.kendi ayaklarının üstünde durucaksın kimseye eyvallahın olmasın dedi,ama şimdi ne oldum ben böyle...yemin ederim psikolojim acayip bozuk eğer babama söylersem olaylar büyür beni alır giderler burdan
kızlar çok mutsuzum ..evleneli 6 ay oldu ama ..ama işte...
biraz özet geçiyim durumumdan..27 yaşındayım,bu zamana kadar aileminde benimde tek istediğimiz şey benim öğretmem olmamdı.yıllarca okudum çabaladım,uğraştım ,en sonunda oldum öğretmen .ama atanma olayları biraz zordur hemen atanamadım.o atanamadıgım yıllardada eşimle tanıştım,evlenmeye karar verdik.bu arada benim ailemde herkez öğretmen..annem öğretmen.babam öğretmen,abimin eşi,aynı yaştayız oda öğretmen.evlenmeden önce eşimle babamda çok konuştu bu mevzuyu bende ..kızım çalışıcak dedi.ona göre evlenin,onA göre sonradan evlendi,evde oturcak durumu olmasın dedi.tamam dendi anlaşıldı.evlendikten 1 ay sonra eşim başladı asla çalışmıcaksın.ben sana bakarım.neyin eksik demeye.psikolojim bozuldu.onun ailesinde kadınlar çalışmıyor.kız kardeşleride hayatlarını evde geçiren insanlar.şu an 6 ay olmasına rağmen çok sıkıldım yemek pişir,ev temizle olayından.ev hanımlıgını asla küçümediğimdendeğil hatta dünyanın en zor işiymiş.bunu anladım.ama evlendiğim yerde hiç kimsem yok,başka yere gelin geldim.1 tane arkadasım yok.çevrem yok.6 aydır evin içinde temizlik yapıp yemek yapmaktan ve başka hiç bi işe yaramamaktan psikolojim bozuldu.hayatım böyle geçerse öliyim daha iyi.boşunamı okudum yıllarca boşunamı didindim.zaten istediğim hayat ev kızlığı olsaydı hiç okumadan direk evlenirdim..eşimle çok kavga ettim bu yüzden,evin altını üstüne getirdim,ama sonuç yine çalışmıcaksın oldu.ne yapıcam ben şimdi,ne halt edicem?? :S
Ben üniversiteye hazirlanirken calismama ihtimali bile beni korkuturdu aglamistim bile hoslandigim çocuğun ailesi çok tutucu beni calistirmazlar diye. Üzerinden çokça zaman geçti şimdiki esimle yaklasik 7 yillik evliyim 2 çocuğum var ve bu haziranda ücretsiz iznim bitecek ve eylülde tekrar göreve döneceğim ve şimdiden cocuklarima kim bakicak derdi sardi beni.
Calismak tamam ekonomik rahatlik demek ama ben kari koca iliskimde ev işlerinde cocuklarimla geçirdiğim zamanlarda büyük değişiklik yasadim. Esinle hic olmadigi kadar iyi anlasiyoruz elhamdülillah.
Hangisinin hakkimizda daha iyi olduğunu biz bilemeyiz dua et Rabbim hayirlisini nasip etsin.
Babana söyle demişler ama ben aileleri bu meselelere karistirmanin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tamam söz vermiş sözünden dönmüş bu yanlisi duzeltecek kisi babaniz degil. Dirdir etmeden uslubunca uygun yerde uygun zamanlarda arada bir fisildamak belki onunda inatlasmasini azaltacaktır bir bakmissiniz onun huyuna gittikçe skildiginizi görüp istersen calis diyen o olacaktir. Karsinizda inatlasan birini görmek nasil hosunuza gitmiyorsa onun da gitmez yapacagi varsa da yapmaz
Ben üniversiteye hazirlanirken calismama ihtimali bile beni korkuturdu aglamistim bile hoslandigim çocuğun ailesi çok tutucu beni calistirmazlar diye. Üzerinden çokça zaman geçti şimdiki esimle yaklasik 7 yillik evliyim 2 çocuğum var ve bu haziranda ücretsiz iznim bitecek ve eylülde tekrar göreve döneceğim ve şimdiden cocuklarima kim bakicak derdi sardi beni.
Calismak tamam ekonomik rahatlik demek ama ben kari koca iliskimde ev işlerinde cocuklarimla geçirdiğim zamanlarda büyük değişiklik yasadim. Esinle hic olmadigi kadar iyi anlasiyoruz elhamdülillah.
Hangisinin hakkimizda daha iyi olduğunu biz bilemeyiz dua et Rabbim hayirlisini nasip etsin.
Babana söyle demişler ama ben aileleri bu meselelere karistirmanin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tamam söz vermiş sözünden dönmüş bu yanlisi duzeltecek kisi babaniz degil. Dirdir etmeden uslubunca uygun yerde uygun zamanlarda arada bir fisildamak belki onunda inatlasmasini azaltacaktır bir bakmissiniz onun huyuna gittikçe skildiginizi görüp istersen calis diyen o olacaktir. Karsinizda inatlasan birini görmek nasil hosunuza gitmiyorsa onun da gitmez yapacagi varsa da yapmaz
eşim inş.mühendisi.hatta amerikada master ını yaptı..fakat ailesi kadınların çalışmaması gerektiğini savunan insanlardan..kız kardeşleri tesettürlü, .evlenmeden önce aklın nerdeydi diceksiniz..ama hep kendime güvendim..onlarla pek içli dışlı olmam,işime gider gelirim ,hayatıma bakarım dedim..babamla ne zaman konuşsak ses tonundaki hayal kırıklıgını duyuyorum..resmen kendim ettim kendim buldum..babam çok demişti o insanlar bize göre değiller bak iyi düşün diye ama dinlemedim...eşimden hergün para istemek,bişey alırken 50 kere düşünmek çok zormuş. yıllarca babam beni böyle büyüttü.kendi ayaklarının üstünde durucaksın kimseye eyvallahın olmasın dedi,ama şimdi ne oldum ben böyle...yemin ederim psikolojim acayip bozuk eğer babama söylersem olaylar büyür beni alır giderler burdan
Tamam aile ve çocuklarla verimli zaman geçirebilmek için hep birlikte vakit geçirmek gerekebiliyor ama bende konu sahibine katiliyorum. Buradaki olayin para olmadigini çok iyi biliyorum. Okulunu bitirip meslek sahibi olmak insanin hayatina bambaşka pencereler açan bir durum.ben ilk üni sinavimi kazanamadigimda günlerce aglamistim bir sonraki sene gecemi gunduzume kattim calistim cabaladim kazandim. Yıllarca calismanin emegin karsiligi mesleginizi elinize almak. Bu para meselesi kesinlikle değil.yillarca tek tek tuğlalarini örmek için ugrastiginiz uykusuz kaldiginiz yoruldugunuz evin tek darbede yikilmasi demek. Kesinlikle esinizi ikna etmeye calisin bunun sonucunu yillarca içinizde tasiyacaginizi söyleyin yine diretmeye devam ediyorsa babaniza durumu anlatin ama şikayet eder gibi değil. Bu durum sizi daha fazla hirslandirsin sanirim son bir ay kaldi sinava hayirlisiyla kazanirsiniz inş...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Özgür bakış açısı okumakla da edinilmiyormuş bir kez daha anlamış olduk. Belki babanız o kadar büyük bir tepki vermez konuşmayı dener, insanlar bazen bizim beklediğimiz tepkileri vermiyorlar. Gençsiniz kendinizi mutsuzluğa mahkum etmeyin. Ben de çalışıyorum kendi paranı kimseye hesap vermeden harcamak gibisi yok inanın. Bugün çalışmanıza karışan, yarın öbürgün çok daha başka şeylerde sizi kısıtlamaya başlar. İyi düşünün belki babanızın sizi alıp gitmesinde bile bir hayır vardır. Eşinizin aklı başına gelir belli mi olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?