bir dermana ihtiyacım var

kekoer

Previously
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
519
241
43
hanımlar merhaba.burada bir kaç başlık daha açmıştım.az önce nişanlımla kavga ettim.size danışmak istiyorum.
ben ve ailem ankarada yaşıyoruz o ve ailesi istanbulda.aileler tanıştı filan.sonra yüzük takma isteme filan malum.evde kendi aramızda yüzük takalım istedik boşuna masraf olmasın diye.nişanlımın ailesi herşeyde tutumlu davranmaya meyilli.otobüsle değilde nişanlımın teyzesiler amcasılar filan iki araba gelelim dediler.sırf yol parası vermemek için.evde olacağı için bizimkiler kabul etmedi.ankarada 2 dayısı var onları davet ettik.benimde 2 teyzem geldi yüzükler takıldı.kurban bayramında kp kendi köyüne gitti kv istanbulda kendi kardeşinde kaldı.nişanlım gelmedi bize evde tekti.ailem anlayışla karşıladı kurbandan bir hafta sonra sınav için ankaraya gelecekti bir daha masraf yapmasın dediler.herneyse nişanlım geldi elinde lcw poşetinde bohça koymuş kv. kışın bir ara altın çok düşüktü tutturdular gelin altınları alalım.bizde o zaman uygun değildik gitmedik zaten onların gelmesi lazımdı.
şubat gibi gittik kv anneme o zaman çağırdık gelseydiniz ucuzdu alırdık o zaman demiş.halbuki benim ailem takı sayısı vermedi takı istemedi bile.
kv kendi damadı evine her geldiğinde harçlık verirdi ben gelin olarak ilk kez gittim evine ve nişanlımın cebinden para aldı verdi bana.çeyrekte takayım dedi ve sonra ortadan kayboldu.
bu ay gelecekler düğünü konuşmak için ve takılar için.
nişanlım diyorki sen beni bazen çok üzdün ufak tartışmalarımız oldu normalde uysalım ama bu nişandanla değersizleştirilmem beni sinirli yaptı.
bende dedim ki benimde çok üzüldüğüm şeyler oldu ama mesele yapmadım.
bu fikirlerimi onunla da paylaştım.
nişan düzgün olsaydı bizde düzgün yapardık herşeyi.kız isteme diye geldik nişan oldu dedi
halbuki dedik hepimiz bir daha gel git masraf olmasın gelmişken yüzük takılsın.onlarda sevindi hatta böyle olmasına.
şimdi ben ne yapayım bir akıl verin

arkadaşım şimdi pek yorum yapamadım ama
aileler sonuna kadar her sözün içinde
çok "pazarlık" gibi olmuş sizin bu işler, nasıl yaparsınız bilmiyorum ama bence sakın süreyi uzatmayın, bir an önce evlenin, yoksa bu şekilde ilişkiniz çok yıpranır...

bakın ailem olabildiğince anlayışlı davrandı onlara.ama nişanlımın kalkıpta kız isteme diye geldik nişan oldu demesi dokundu bana.ayıp günah ya resmen yalan söyleyip o yalana sığınıyor.ben 6 yılımı verdim bu adama babamı karşıma aldım

Düşünmeyeceksin işte baştan böyle erkek tarafını masraf olucak onlara falan diye...
Gerekirse 2 kere, gerekirse 3 kere gelecekler....
1 kere oluyor böyle şeyler saçma olmuşşş...

şimdi bunlar düğün için konuşmaya tarih almaya ve takı almaya gelecekelr.alacaklarını sanmıyorum ama.ne yapmalıyım.düğün tarihi şimdiden konuşulsun mu yoksa tekrar nişanlımdan askerden gelince mi gelsinler

canım benim 20 kişi istanbuldan 10 kişi ankaradan geliyor.benim taraftanda 15 kişi.aileleri saymıyorum bile.

Benimde nişanım evde oldu 2 araba milleti kabul etmemek nedir, çok ayıp geldi bana.
ağzımdan aldınız.benimde evde oldu.dediler ki kaç kişiye kadar kabul edersiniz.annem dedi ki ne demek kaç kişi isterseniz 50 kişi gelin başımızın üzerinde yeriniz var.ki annemin evi 85 mkare.karşı komşumuzda açtı evini sağolsun oldu bitti.çok ayıp olmuş bence de.

canım benim 20 kişi istanbuldan 10 kişi ankaradan geliyor.benim taraftanda 15 kişi.aileleri saymıyorum bile.
mutlaka sizinde haklı sebepleriniz vardır.ona bişey demiyorum.ev küçüktür,çok kalabalık gelinecektir.evet anlıyorum ama zaten bunlar çok hassas dönemler.bi de kabul etmemek falan olduğu zaman bunlar sonradan çok sorun çıkaran şeyler.

ama bakın biz babamı çok zor ikna ettik bu işe.karşı tarafta bunu biliyor buna rağmen zorla birde kalabalık kabul ettiremezdim babama.

ama bakın biz babamı çok zor ikna ettik bu işe.karşı tarafta bunu biliyor buna rağmen zorla birde kalabalık kabul ettiremezdim babama.
işte dediğim gibi haklı sebepleriniz vardır sizinde ama bunlar maalesef sorun yaratan şeyler.aslında kilit nokta ne biliyormusunuz?babanızı zor ikna ettiniz ve karşı taraf bunu biliyor.o yüzden işiniz çok zor.

nişanlınla birlikte karar verın olacaklara aileler herşeyın içinde ikiniz anlaşıp ailelere bıldırın ne bu böyle kendı başına hareket edemeyen kişiler evlenmesın

nişanlım bunu anlamıyor.ben ne dersem o diyor ama annesi çok etkiliyor onu.bana 6 yıl boyunca böyle bu tarz konuşmayan adam herşey düzgün olsaydı o da olurdu diyor

bilmiyorum harçlık veriyormuş güya damada.bana da nişanlımın cebinde aldı ailemden herkesten gizli mutfakta veriyordu almadım bende.

Olsun bizde evin düzenini değiştirmek zorunda kaldık o gün için. Annemlerin evi 3+1 genişti ama sanırım 70 kişi vardık. Bizde tahmin etmedik o kalabalığı ama olsun kimseninde kalbi kırılmadı. Birde benim annem evde nişan kalabalık hizmet vs dert etmedi. O kadar kişiye sanırım 10 çeşit açıkbüfe ikram çıkardı. Nişanlım genç bi kız ayarladı servise yardım etsin diye. Çözüm insanları kırmak değil.

bilmiyorum harçlık veriyormuş güya damada.bana da nişanlımın cebinde aldı ailemden herkesten gizli mutfakta veriyordu almadım bende.
İyi yapmışsın bence. O ne öyle sadaka mı veriyor. Para neyin ölçütu acaba gözlerinde. Nefret ediyorum değerleri parayla ölçen insanlardan.

Bunda zorla kabul ettirilecek birsey yokki misafir bu ya istek uzerine gelmezki orda yanlissin. Bence biran once dugun tarihi alin diyecektim ama daha askere gitmemis. Ve sana tavsiyem bunlar daha kucuk seyler bu kadar kafaya takarsan ileride evlilikte cok daha buyuk sikintilar oluyor kendini bitirirsin.

Benimde nişanım evde oldu 2 araba milleti kabul etmemek nedir, çok ayıp geldi bana.

evet ben de oraya takıldım.garip haller tripler bana göre hiç olmadı.Kv niizn direk bir hatasını göremedim.her şey sizin kafanızda tasarladıgınız gibi olmaya bilir

cimri insanla tutumlu insan arasında çok ufak bir çizgi var..o çizgi aşıldımı ben o insana bulaşmam valla...hiç anlaşamam cimri insanla..ne demek takı ucuzdu ozaman gelseydin falan ya..inşallah evlendiğinizde size karışmazlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…