Bir doktor hakkında?

Arkadaşlar bu kadar abartmak niye?
Konu sahibinin demek istediğini anlamak çok mu zor kadın, doktor nezle olan hastalığı bize akciğer kanseri gibi lanse ettirip boşa panik olmamıza ve çocuğuma bir sürü gereksiz şey yaptırmama sebep olabilirdi diyor.

Doğum lekesini bile anlayamayan da dermatologluk yapmasın bi zahmet.

Konu sahibi, isim vermek sorun olabilir bence siz doğrudan bimer aracılığıyla sağlık bakanlığına durumu bildirin.Bişey çıkmaz ama sonuçta bu evlat, sizin uykularınız kaçmış onun da kaçsın.

Bişey çıkmadı diye şükredeceğinize neleri düşünüyorsunuz ya Allah Allah.
Böyle bir şeyi düşünmek bile saçma. Siz kötüleseniz adam size dava açsa kazanır.

Peki şunu anlamak çok mu zor? Hastalığın bir belirtisiydi ve ekarte etmek için söylemiş doktoru. Çıksa ne yapacaktı peki?
Kesin dememiş ne yapacak başka?
Akciğer kanseri hastası çoğunlukla öksürükle gider hastaneye. O zaman kimseyi araştırmayalım madem.

Iyi de doktor size şu hastalık var kesin dememiş ki hem ikinci doktor da yok olamaz Demiş . Ne malım ikincinin yanılmayacağı bir doktora daha götürün ona göre kesin emin olun .
Geçmiş olsun bu arada

Şükür bir kişi ne demek istediğimi anlamış.
Bişey çıkmadı diye şükredeceğinize neleri düşünüyorsunuz ya Allah Allah.
Böyle bir şeyi düşünmek bile saçma. Siz kötüleseniz adam size dava açsa kazanır.

Iyi de doktor size şu hastalık var kesin dememiş ki hem ikinci doktor da yok olamaz Demiş . Ne malım ikincinin yanılmayacağı bir doktora daha götürün ona göre kesin emin olun .
Geçmiş olsun bu arada

Arkadaşlar ikinci doktor da aynı ansiklopediyi açtı ve o hastalığın neden olamayacağını bize ayrıntılı olarak anlattı. Ve ilk doktorun söylediği hastalık tedavisi olmayan bir hastalık. Neden olamayacağını ikinci doktor bize anlatabiliyorken neden ilki saçma bir şekilde olabilir diye içimizi kemirmemize neden oluyor?

Ihtimalleri söylemiş size .
O hastalık hakkında iki doktorun da düşüncesi bilgisi farklı olabilir üçüncü bir doktora gitseniz belki de Bambaşka bşy söyleyecek .

Yani doktor olabilir demiş ama şükredin ki değilmiş.Fakat düşüncenizi yanlış buldum.O hastalığın olma olasılığı olduğu için doktor uyarmış fakat size bu olasılığı hiç söylemese ve siz gerçekten o hastalığa yakalanmış olsanız da bu sefer doktor bana bu olasılığı söylemedi diyecektiniz.Yani insanları memnun etmek çok zor.Empati yapmanızı öneriyorum.Siz doktor olsaydınız ne yaparsınız acaba?

Söylersiniz,bizi neden huzursuz ediyor olur.Söylemezsiniz,ee bunu bir önceki doktor söylemedi bir şey bilmiyor demek ki olur.
Millet olarak doktora,öğretmene düşmanız,neden bilmem.Bir hata mı oldu,yanlış bir şey mi söyledi hemen karalayalım.İsim verebilir miyim demiş bir de.Lol.

Şüphelenilen hastalıkla kesin tanıyı bir ayıramadık milletçe. Her gün böyle konular açılıyor.

Doktor size "şu genetik hastalığı var" deseydi haklı olabilirdiniz. Ama adam açık açık "var demiyorum ama..." demiş, emin olmak için tetkik yapın demiş. Bunu anlamak çok mu zor anlamıyorum. Eleştirecek de şikayet edecek de bir yanı yok. Bunu hangi siteye yazarsanız yazın, "objektif" anlattığınız sürece insanlar zaten sizi haksız bulup eleştirinizi saymayacaktır.

Peki ya 2. Dr yaniliyorsa ?

İkinci doktor o hastalığın neden olamayacağını anlattı. Kaldı ki ben de bir haftadır o hastalıkla ilgili herşeyi okuyorum. Kara cahil değilim, az çok bilgim var. İkinci doktorla da gayet medeni bir şekilde sohbet ettik.

Peki tamamen haklı doktor diyelim. Kolundaki egzama için ilaç vermeyip tedaviyi bir hafta geciktirmesi de mi suç değil. Kaldı ki o doktora güvenip saçma sapan tetkiklerle oyalanıp egzamasını tedavi ettirmeyebilirdim. Dün ikinci doktor kolu için ilaç verdi daha ilk kullanımda kolu düzelmeye başladı.

Aslinda msjimi eksik yazdim. Ben saglik konusunda hep ilginc seyler yasadim. Yerinizde olsam 3. Dr ile de gorusur sonra karar veririm, cunku guvenemem. Ayni bransta birsuru farkli dusunce ile karsilasabilirsiniz. Bir konuda iyiyken oburunden anlamiyo olabilirler. Ama tercih sizin, ikna olduysaniz cok takmayin

Ya ikinci doktor yanlış teşhis koyduysa????
İlk doktor tedbirli davranmış.
Ünlü cilciyeci rahmetli kolsuz Agop vardı, o da poposunu kaldırmadan teşhis koyardı.
Ayrıca sizin yerinşzde olsam üçüncü bir doktora daha giderdim.

Bence ihtimallerin üzerinde duran doktor, önemsemeyenden daha iyi. Bir arkadaşım 3 yıldır yanlış teşhis konulan bir hastalığın tedavisini görüyordu, daha sonra başka bir nedenle gittiği doktor durumu farkediyor ve acil ameliyata alıyor ama geç kalındığı için 2. bir ameliyat daha gerekiyor. Ve 2 ameliyat sonrası kendisini toparlayamıyor ve 1 aydır yoğun bakımda ve neredeyse hiç ümit yok.
Evet kötü günler geçirmiş olabilirsiniz ama bence haksız çıktığı için mutlu olmalısınız ve önceden tetkik ettirme şansınız oludğu için de minnet duymalısınız.
Ayrıca meşhur Kolsuz Agop dedikleri dermatoloğu illaki duymuşsunuzdur, sorun bakalım hastalarına kaçına ışık tutarak bakmış. Işık tutmadı diye kötü doktor ilan etmeniz şık olmaz.

Sağlıklı günler diliyorum.

Yanlış olur bence. İyi ki çıkmsmış o hastalık ama çıksaydı ve söylenmemiş olsaydı, bu da bir suç olurdu.

Bakın ben de kadın Doğuma gittim 1 sene boyunca 2. Çocuk için.

1 sene boyunca, klomen, çatlatma iğnesi, yumurta takibi yapıp durdu. Olmayınca allah allah deyip fsh ve amh tahlili yaptırdı, menapoza girdiğim görüldü.

Ben de ona kızıyorum. 27 yaşında, 1 çocuk annesi, sorun yoktur, olur, olur, yumurtlama gününe denk gelmemiştir gibi ananevi yorumlar yerine, standart tahlilleri yaptırarak başlıyalım deseydi, daha sürecin başında beni oyalamamış olurdu. Ki tahlili yaptığı anda, dediği ilk şey, zamanın kalmamış, acele etmen lazım, tüp bebek merkezine git oldu.

Yani doktorları ihtimalleri değerlendirdikleri için değil, değerlendirmedikleri için kızmak lazım bence.

Benim esime dr sedef hastaligi icin suphelerinde haklisin benziyor ama buyuk ihtimalle degil, su asamada olsa da olmasa da ayni tedavi olacak teshiste biyopsi ile yapiliyor dedi. Biraz duzelme oldu ama kesin cozum olmadi, genetik olarak sedef yatkinligi var. Drun bize bu aciklamasi ile- sedef degil demesi -sedef demesi arasinda fark var. ( ayri bir dr icin tarih bekliyoruz bu tedavi brz durdurdu diye rahatiz)

Kolundaki egzama için ilaç vermedi diyorum huu. Bir de zaten bahsettiği hastalığın tedavisi yok. Hastalığa yakalanan çocukların hepsi 6 aylıkken falan epilepsi krizi geçirmiş. Sadece iki tane beyaz lekeden bahsediyoruz.

Eğer bir gün doktor öksüren çocuğunuza akciğer kanserine benziyor derse ne demek istediğimi anlarsınız.

Doktorlar da yanıla bilir. Yalnış yapa bilir. Falcı yada allah diğil, bide yoğun çalışınca kafa karışa bilir. Bu onun 6 senelik eğitimine leke getirmeye , işini riske atmaya hakk vermez size.. bi doktor bi hastaneden şikayet üzere ayrılırsa onun arşivine yazılıyor gideceği bütün hastanelerde belli oluyor .yani adamın karyerini riske atarsn günah

Şüphelendiği hastalık nörofibromatozis mi? Böyle hastalıklar çok çok az görülen hastalıklar tabiki tetkik yapmadan tanı koyması çok zor. İlk doktor sadece ihtimalden bahsetmiş.Bence ikinci doktorun yağtığı ukalalık olmuş, kendisini yüceltmeye çalışırken meslektaşını küçümsemiş, sizde haliyle anne olarak öfkelenmişsiniz, bence şikayetlik bir durum yok ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…