Bir doktor hakkında?

O en kötü ihtimal bizim başımıza geldi tatlım o yüzden bu kadar sinirlenme
 
Ayrıca o basit egzama karnelerinin içinde ne varmış bir arastir tetkikleri bile zararlı diye burda yazıyorsunuz ya o kremleri içeriğine bak
 
Size kesin bu tanıdır dememiş olabilir demiş ismini yazarsanızda şikayetçi olabilir fark ederse
 

Akciğer kanserini nezle dedi, kaçırdık, erken teşhis yapılamadı vs olduğunda da aynı anlayışı bekliyorum sizden :)

Arkadaşlar zaten profesyonellik burda devreye giren bişey.Siz öksürük sebepleri diye internete yazdığınızda orda da akciğer kanseri sebep olarak çıkar.Ama zaten sadece profesyonel biri tecrübesi ve bilgisiyle size doğru hastalığı söyleyebilir.Yani hastayı benim elime verseler ben bile binbir test isteyip zatürre mi grip mi kanser mi astım mı bu teşhisi koyabilirim bugün teknoloji buna el veriyor.

Zatürreyle akciğer kanserini karıştırırsın eyvallah da nezleyle karıştıramazsın yani.Doktorunki de birebir böyle bi durum olmuş.

Tamam sizin açınızdan bakınca doğru da, doktor bi de sizden nezle olduğunuz halde akciğer kanseri için biyopsi yapıp parça alsa bu süreçte neler hissederdiniz ne yaşardınız bi de öyle düşünün.
 
1. Doktor saçnalamış. Neticede öksürük akciğer kanseri belirtilerinden ama her öksürene kansersin diyemem ama kanser olabilirsin denmiyor. Fakat bunun yanında oladabilir olmayadabilir diyerek açık kapı bırakmış ve aslında bu ikilemle sizi 2. Bir doktora dolaylı olarak yönlendirmiş. Bence yapacağınız şey etik olmaz yasal suçtan öte.
 
Doktor belirtmiş zaten kesin değil ama olabilir demiş. Ya basit bir doğum lekesi diye geçiştirme ve sonradan ciddi bir hastalık olduğunu öğrenseydiniz?
Doktor direk yüzünüze söylemeyip sizi doğrudan bahsettiğiniz testlere yönlendirse daha çok panik yapardınız bence. Ciddi birşey var doktor bize söylemiyor düşüncesi de çok kötü.
 

Allah sizi ıslah etsin okuduğunuzu yanlış yorumlarak tanımadığınız bir insana beddua ediyorsunuz.

Zaten bu mantıkta bir insan olduğunuz için o doktora kızıyorsunuz belli.

Kimse sizin istediğiniz cevapları vermek zorunda değil kimse size göre insan olmak zorunda da değil.

Beğenmediğiniz her insana beddua ediyorsanız yolunuz açık olsun.
 
Doktora neden kızıyorsunuz ki, çok şükredin sonuçlar iyi çıkmış, dr önlemini almış. Görevini yapmak zorunda sonuçta, ihmale gelmez..
Allah korusun ya evladınızın bir şeyi olsaydı ve dr fark etmeseydi..
Oğlumun geçirdiği soğuk algınlığından dolayı şişen lenf bezleri için onkolojiye kadar gönderildik.
Bize de dr umuz, aynı sizinki gibi birşeyi olmayabilir ama tahlil yaptırmanız lazım demişti.
Kanserden bahsediyoruz nasıl gün geçirdim bir ben bir Allah bilir.. Sizi anlıyorum ama sonuçlar temiz çıkınca dr a kızmayı hiç aklıma getirmedim.
Sonuçta tedbir takdiri bozar diye bir söz var.
Çok geçmiş olsun, sağlıkla büyütün. Doktora da kızmayın bence :)
 


Doktorlara böyle şeyler yapıyorsunuz sonra size yardım bile etmek istemiyorlar. Sizin gibiler yüzünden bazı doktorlar ben bu ameliyatı yapamam diyip çekiliyor. Hastane hastane doktor arıyorsunuz kabul edecek. Peki neden mi en küçük hatada şikayet ettiğiniz veya orda burda söylenti çıkardığınız için.


Doktor bu insanlar karsinizda robot mu bekliyorsunuz. Size guzelce cocuk doktoruna götürün demis. Bir doktor bana ihtimal var derse ben bir kac doktora götürür sorardım. Sevinmemiş gereken yere doktora bizi korkuttu diye kinleniyorsunuz. Hocamız hep der ki ben hastanın bakışından ten renginden bile ne olduğunu anlarım. Kimisi ışıkla bakar. Kimisi elle palpe eder. Kimisi gözüyle bakar ki bu da bi muayene yöntemidir. Tıp etiği ve kurallarında doktorun mahremiyet hakkı vardır doktor diye gelip size dokunmak yakından bakmak gibi zorunluluğu yoktur sadece isterse yapar bunu siz de kural olarak bir doktora istemedigi taktirde 1.5 metreden fazla yaklaşamazsınız kanun bu ayrıca. Neymiş ışıkla bakmamışmış. Nasıl muayene edeceklerini de söyleyin tam olsun. Genelde tecrübeli doktorlar kendilerine güvenir ve istediği yöntemle muayene eder.


ben de tıp öğrencisiyim. Bir öğretmenimiz sırf bu şikayetlerden ve suçlayıcı davranislardan dolayı bize dedi ki yolsa bayılan biri görürseniz çok dokunmayın ambulansı arayın öğrenci olduğunuzu öğrenirlerse şikayet ederler. Ee peki hocam hastanın küçük bir sorunu varsa mesela sadece dili boğazına kaçmışsa çıkarmazsak ambulans gelene kadar dayanamaz ki ölür dedim. Hoca aynen bunu söyledi: bir öğrenci yardım etmek istediği hastanın ailesi tarafından şikayet edilmiş mahkeme öğrenci olduğu için dekanlığa sevketmis ve çocuk okuldan uzaklaştırılmış. Sizden değerli mi dedi. Kendi hayatınızı kendiniz zorlastiriyorsunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…