Bir dügün meselesi

Cnm bide eşm 5 yasindan beri o dukkana gidip geliyor okulu birakip babasinin yaninda calismaya baslamiş bu yasa kadar dukkani omuzlamiş biri. Esimin emegini bir cirpida birakmasi hakmi sence ? O kadar şey ogrenmş dukkana gitmedigi gunler 50 kere aranir gel diye. Yani sence esim nasil biraksin. Ona da hak veriyorum. Kaynim ise surda 3 senedir belki gidiyor oda her gun degil.
Burada zaten baştan adaletsizlik var zaten.
Kayınpederiniz çoktan işin başına eşinizi geçirmeliydi, böyle bir şey söz konusu ise tabiki bırakmasın ama hakkını da savunsun eşiniz.
Hem kardeşi doğru düzgün gelmiyor, hem eşinizin 20 seneden fazla emeği var, böyle bir durumda bırakın ortaklığı malı mülkü; aldıkları maaş bile farklı olmalı.
Kayınbiraderiniz dükkan gelirinden değil, aylık sabit bir para almalı en fazla eşinizin yarısı kadar.

Benim eşimde babasının dükkanında kuzenleriyle ortak şekilde çalışıyor.
Tek öğrendiğim bu işlerde, hanımların karışmaması gerektiği.
Çünkü siz karıştıkça kötü oluyorsunuz.
Ve emin olun daima bir yiyici, yan gelip yatan, yılın yarısını tatille geçirip sizin sırtınızdan yaşayan biri çıkıyor.
Ben Allah'a havale ettim.
Kocam hisse çokluğuna rağmen sırtında kaç kat mal taşırken, öbürü dükkanda tüm gün bile durmaz ama aynı parayı alırlar.
Diyorum ya, karıştıkça hem kötü olursunuz hem de evliliğiniz zedelenir.
En güzeli zamana bırakmak ve ilahi adaleti izlemek...

Ama haksizlik iste. Eger ev gecindirecek gucu yoksa evlenmeyi ertelesin.
Herseyi, ev kirasi faturalari bile dukka gelirinden oderde hic maas vermemesi gerek ogluna. Cunku butun maasi ev giderlerine gidecek zaten.
Ee kayninin herseyi dukkan gelirinden odenirse ve gelir 3 e bolunurse o aldiginiz haftaliklar bile olmayacak gibi.
Adaletli olmali herdey. Bi de ailemizde birbirimize cok yardimci oluruz ama bi de kimde varsa olmayana verir. Ama surekli bir kisi yapmaz. Bende varsa ben veririm. Ablamda varsa o. Baskas
Kardeşimde varsa o. Birgun ben veriri. Bana lazim okdumu bana verirler.
Kardesler aile arasi yardimlasla olmalida zaten ama... dedigom gibi iste.

Cnm iste bu anlattiklarimin hepsi ust uste gelince ben cok doldum buraya yazma geregi duydm bir cirpida anlatamazdim. Olan biten bu artik sinirden catlicam. Kaynim biraz bedavacidir eltim ondan da beter..
Biz para verir markete yollariz paranin ustu gelmez. Birikim yapiyorlarmiş...! Kahvaltiya bize gelirler neymiş evde yemek istememişler kim para vericekmiş disarda yemegeee...

Bu yorumdan sonra sizde bencilce davranıyorsunuz.. Kayınpeder sizin de giderleri ödüyormuş zaten ee daha ne karşı tarafa neden kıskançlık yapıyorsunuz onu anlayamadım. Sizin kocanız evlat karşı tarafta ki evlat değil mi.

Evet oduyor peki ev gecimi elektirik faturasiyla bitiyormu ???
Bunun manavi market alisverisi su faturasi aidati interneti aylik odemeler ayakkabisi kiyafeti benzini bitiyormu ???
Kayinbabam bizim sadece elektirigimizi oduyor oda 100tlden fazla gelmiyorki zaten

Evet oduyor peki ev gecimi elektirik faturasiyla bitiyormu ???
Bunun manavi market alisverisi su faturasi aidati interneti aylik odemeler ayakkabisi kiyafeti benzini bitiyormu ???
Kayinbabam bizim sadece elektirigimizi oduyor oda 100tlden fazla gelmiyorki zaten
Evlenirken kayınbabanıza mı güvendiniz onu anlayamadım. :110:Eşinizle birlikte evinizi geçindiremiyorsanız kayınbaban ne yapsın?

Valla en güzeli ne biliyor musun annemlerin borcu vardı onlara kredi çektik iki aileye de aile büyükleri bizmişiz gibi yardım etmeye çalışıyoruz daha ne yapalım deyin hem senin ailene olan gercek tepkilerini görmüş olursunuz hemde çektiremezler size kredi filan

Mantikli :halay: neden olmasin.

Bu yorumdan sonra sizde bencilce davranıyorsunuz.. Kayınpeder sizin de giderleri ödüyormuş zaten ee daha ne karşı tarafa neden kıskançlık yapıyorsunuz onu anlayamadım. Sizin kocanız evlat karşı tarafta ki evlat değil mi.
KP maaş vermediği için ödüyormuş giderleri e ödesin bi zahmet yada adam gibi maaşını versin kadının kocası kendi ödemin giderleri. Ayrıca arkadaşımız onlara niye yapıyorlar bize yapsınlar kıskançlığında değil herkes giderini kendisi ödesin istiyor kendi gideri de dahil. Ki zaten öyle olmalı sadece 1 evladına yüklenmemeli 2 side evlatsa öbür evlat ta sorumluluk alsın biraz her zaman arkasını babasıyla abisi toplayamaz evlenmesini biliyorsa bunlarıda düşünücek

KP maaş vermediği için ödüyormuş giderleri e ödesin bi zahmet yada adam gibi maaşını versin kadının kocası kendi ödemin giderleri. Ayrıca arkadaşımız onlara niye yapıyorlar bize yapsınlar kıskançlığında değil herkes giderini kendisi ödesin istiyor kendi gideri de dahil. Ki zaten öyle olmalı sadece 1 evladına yüklenmemeli 2 side evlatsa öbür evlat ta sorumluluk alsın biraz her zaman arkasını babasıyla abisi toplayamaz evlenmesini biliyorsa bunlarıda düşünücek
Kocası bunları bildiği halde hala neden bu durumu kabulleniyor peki ? Ailesini düşünmüyor mu maaş almadan neden çalışıyor ?? İş kocasın da biter kabul ediyor ki karşı tarafta bunları yapıyor.

Burada zaten baştan adaletsizlik var zaten.
Kayınpederiniz çoktan işin başına eşinizi geçirmeliydi, böyle bir şey söz konusu ise tabiki bırakmasın ama hakkını da savunsun eşiniz.
Hem kardeşi doğru düzgün gelmiyor, hem eşinizin 20 seneden fazla emeği var, böyle bir durumda bırakın ortaklığı malı mülkü; aldıkları maaş bile farklı olmalı.
Kayınbiraderiniz dükkan gelirinden değil, aylık sabit bir para almalı en fazla eşinizin yarısı kadar.

Benim eşimde babasının dükkanında kuzenleriyle ortak şekilde çalışıyor.
Tek öğrendiğim bu işlerde, hanımların karışmaması gerektiği.
Çünkü siz karıştıkça kötü oluyorsunuz.
Ve emin olun daima bir yiyici, yan gelip yatan, yılın yarısını tatille geçirip sizin sırtınızdan yaşayan biri çıkıyor.
Ben Allah'a havale ettim.
Kocam hisse çokluğuna rağmen sırtında kaç kat mal taşırken, öbürü dükkanda tüm gün bile durmaz ama aynı parayı alırlar.
Diyorum ya, karıştıkça hem kötü olursunuz hem de evliliğiniz zedelenir.
En güzeli zamana bırakmak ve ilahi adaleti izlemek...

Siz beni cok iyi anlarsiniz o zaman..
Ben karismamayi tercih ediyorum genellikle ama her zaman oyle olmuyor işte..
Burda kizdigim nokta ya bu kadar sıkışıkken ne gerek vardi dugune degil..! Kp in dukkaninda eşim yillardir calisiyor ve butun yuk omzunda. Ve boyle bir taşin altina kp elini koyarken herkesi dusunmeliydi..! Onlar beklesinler demiyorum ama onlar cabalasinlar biraz. Esim o kadar yoruluyor ki bazen yorgunluktan konusmuyor bile. Kp dukkani eger esimle kaynima birakirsa emin olun birinden biri katil olur yapamazlar..!
Dukkana gelen para kp yokken kaynimin cebindedir..
Daha dogrusu kendisi kendi kafasina gore boyle bir karar almis. Ve esimde kasada dursunn diyor. Cunku kasa kaynimim cebindeyken kaynim surekli o paradan harciyor. Kasada acik cikincada esime kaliyor ihale.
Esimde kardesini gambazlamiyor tabiki..!

Evlenirken kayınbabanıza mı güvendiniz onu anlayamadım. :110:Eşinizle birlikte evinizi geçindiremiyorsanız kayınbaban ne yapsın?
Kp maasta gecikme durumnda esim odeyemezde elektrigi keserler diye kendi kredi kartindan otomatik odemeye aldirdi.
Yani biz talep etmedik kendisi otomatik odeme yapalim dedi

Kp maasta gecikme durumnda esim odeyemezde elektrigi keserler diye kendi kredi kartindan otomatik odemeye aldirdi.
Yani biz talep etmedik kendisi otomatik odeme yapalim dedi

Kabullenme degil artik mecbur gibi.
Diyorum ya o dukkana senelerini vermiş. Işi cekip ceviriyor konusayim babamla dedigi zaman konusamiyor cesareti eksik babaya saygidan susulur ya o da bu hesap bende konusamam mesela babamla.
Ama bu boyle olmaz iste konusmasi anlatmasi gerekirse restini cekmesi lazim.
Biz diger giderlerimizi haftaliktan karsiliyoruz zaten.
Kp guvenip evlenmedik. Esimin işine guvenerek evlendik. Ayrica surda 1 senedir isler kotuye gidiyor. Yoksa banane milletin evlenmesinden kp bize de yapti onlarinda hakki kimin neyini oduyorsa odesin derim.

Kocası bunları bildiği halde hala neden bu durumu kabulleniyor peki ? Ailesini düşünmüyor mu maaş almadan neden çalışıyor ?? İş kocasın da biter kabul ediyor ki karşı tarafta bunları yapıyor.
Arkadaşımızda bunu soruyor zaten eşimi nasıl cesaretlendirebilirim rest çekmesi için diyor belli ki kaynı baya umursamıyor kendi düğünü için girilen borçları harcamaları nasıl olsa babasıyla abisi var evlendirirler ama adam ne babasını nede abisini düşünüyor kız da buna sinirleniyor ki bende sinir oldum evlenmesini bilen bunlarıda düşünücek

Siz dediğimi söyleyin sakın çektirmek o eltin etrafa kp kaynının parasıyla hava atarken siz üzülüceksiniz keşke dememek için bulun bi yalan hatta bu yalandan bile sayılmaz yarın öbürgün çocuğun olduğunda ne olucak bu çocuğun bir sürü masrafı var bir bebek odası takımı 4 bin yemesi İçmesi kıyafetleri çok zorluk çekerseniz sakın diyorum sakınnnnn

Siz dediğimi söyleyin sakın çektirmek o eltin etrafa kp kaynının parasıyla hava atarken siz üzülüceksiniz keşke dememek için bulun bi yalan hatta bu yalandan bile sayılmaz yarın öbürgün çocuğun olduğunda ne olucak bu çocuğun bir sürü masrafı var bir bebek odası takımı 4 bin yemesi İçmesi kıyafetleri çok zorluk çekerseniz sakın diyorum sakınnnnn

:( allahim zorluklar yasatmasin feraha cikalim bu bir imtihan olsun :(
En cokta bu durumda bebegm olsaydi ne yapardm diyorum bu kadar zorlugun icinde bebek nasil buyuyecekti. Allahim biliyor dogru zamani iste belki daha fena gunler yasicaz ondan vermiyor.
Hayirlisiii alllhtan o zamani biliyor... :KK200:

:KK43: allahim zorluklar yasatmasin feraha cikalim bu bir imtihan olsun :KK43:
En cokta bu durumda bebegm olsaydi ne yapardm diyorum bu kadar zorlugun icinde bebek nasil buyuyecekti. Allahim biliyor dogru zamani iste belki daha fena gunler yasicaz ondan vermiyor.
Hayirlisiii alllhtan o zamani biliyor... :KK200:
Belkide bebeğin tam zamanı eğer bebeğin olursa hiç kredi çektirmezler size belkide

Back
X