- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.386
- 798
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
Burada zaten baştan adaletsizlik var zaten.Cnm bide eşm 5 yasindan beri o dukkana gidip geliyor okulu birakip babasinin yaninda calismaya baslamiş bu yasa kadar dukkani omuzlamiş biri. Esimin emegini bir cirpida birakmasi hakmi sence ? O kadar şey ogrenmş dukkana gitmedigi gunler 50 kere aranir gel diye. Yani sence esim nasil biraksin. Ona da hak veriyorum. Kaynim ise surda 3 senedir belki gidiyor oda her gun degil.
Kayınpederiniz çoktan işin başına eşinizi geçirmeliydi, böyle bir şey söz konusu ise tabiki bırakmasın ama hakkını da savunsun eşiniz.
Hem kardeşi doğru düzgün gelmiyor, hem eşinizin 20 seneden fazla emeği var, böyle bir durumda bırakın ortaklığı malı mülkü; aldıkları maaş bile farklı olmalı.
Kayınbiraderiniz dükkan gelirinden değil, aylık sabit bir para almalı en fazla eşinizin yarısı kadar.
Benim eşimde babasının dükkanında kuzenleriyle ortak şekilde çalışıyor.
Tek öğrendiğim bu işlerde, hanımların karışmaması gerektiği.
Çünkü siz karıştıkça kötü oluyorsunuz.
Ve emin olun daima bir yiyici, yan gelip yatan, yılın yarısını tatille geçirip sizin sırtınızdan yaşayan biri çıkıyor.
Ben Allah'a havale ettim.
Kocam hisse çokluğuna rağmen sırtında kaç kat mal taşırken, öbürü dükkanda tüm gün bile durmaz ama aynı parayı alırlar.
Diyorum ya, karıştıkça hem kötü olursunuz hem de evliliğiniz zedelenir.
En güzeli zamana bırakmak ve ilahi adaleti izlemek...