Bir elti meselesi

Eltimle aramda 5 yaş var, ben büyüğüm. Başka şehirlerdeyiz, aynı şehirdeyken sık olmasa da gidip gelirdik, sonra onlar taşındı gitti.
Aramızda hiçbir zaman tartışma, laf söz falan olmadı bu arada. Gayet resmi ve samimiydik.
Önceleri arayıp sorardık arada da olsa ama şu bir yıldır kendisi beni sadece bir kez çocuğun doğum günü kutlaması için aradı, babam kanser oldu bir kez bile sormadı nasıl diye. Yani ameliyat sonrası bekledim nasıl geçti ameliyatı diye sormasını ama yok.
Kendisi sadece ramazan ayında gece 11de mesaj attı ki kv yanına ne zaman gideceksiniz bayramda nerde olacaksınız diye? Kv, kp köyde yaşıyor bu arada.
Hamileyken soğuk algınlığı geçirmiş, arayıp geçmiş olsun dedim. Yine büyüklük bende kalsın misali.
Bayramda bile aramayı geçtim mesaj dahi atmadı, o böyle yapınca ben de aramadım.
Sebepsiz yere bu iletişim kopukluğunu siz neye bağlıyorsunuz acaba?
Şimdi çocuğu olacak ama içimden hiç gelmiyor hayırlı olsun demek, yine de hayırlı olsun diye arayacağım ama düşününce canım sıkılıyor, bir insan neden böyle davranır?
Ortada dolaşan laf söz de yok bu arada. Bir laf duydu da o yüzden böyle davranıyor desem o da yok.
Sen demekki benim eltimi ve kocasını görsen.. evlendim , hamile oldum , doğurdum, çocuğum aylarca yoğun bakımda yattı hastalıklara savaştı bir gün bile aramadilar geçmiş olsun bile demediler ama biz onların her seyindr yanlarinda olduk hakkımı asla helal etmem

Eltimle aramda 5 yaş var, ben büyüğüm. Başka şehirlerdeyiz, aynı şehirdeyken sık olmasa da gidip gelirdik, sonra onlar taşındı gitti.
Aramızda hiçbir zaman tartışma, laf söz falan olmadı bu arada. Gayet resmi ve samimiydik.
Önceleri arayıp sorardık arada da olsa ama şu bir yıldır kendisi beni sadece bir kez çocuğun doğum günü kutlaması için aradı, babam kanser oldu bir kez bile sormadı nasıl diye. Yani ameliyat sonrası bekledim nasıl geçti ameliyatı diye sormasını ama yok.
Kendisi sadece ramazan ayında gece 11de mesaj attı ki kv yanına ne zaman gideceksiniz bayramda nerde olacaksınız diye? Kv, kp köyde yaşıyor bu arada.
Hamileyken soğuk algınlığı geçirmiş, arayıp geçmiş olsun dedim. Yine büyüklük bende kalsın misali.
Bayramda bile aramayı geçtim mesaj dahi atmadı, o böyle yapınca ben de aramadım.
Şimdi çocuğu olacak ama içimden hiç gelmiyor hayırlı olsun demek, yine de hayırlı olsun diye arayacağım ama düşününce canım sıkılıyor, bir insan neden böyle davranır?
Ortada dolaşan laf söz de yok bu arada. Bir laf duydu da o yüzden böyle davranıyor desem o da yok.
Babanız için aramamışsa sizde çocuğu için aramayın. Ayrıca eltiniz belli ki kaba bir insan yaptıklarına anlam yüklemeseniz daha mutlu olursunuz.

Aklına gelmiyordur arayıp sorma huyu yoktur kadının ya. Ben de kimseyi aramıyorum, arkamdan böyle konuşan var mıdır acaba 🥲
Normalade sürekli aramak istemeyebilir insanın her an aklında olmayabilir. Fakat konu sahibinin babası tedavi görüyor arayıp ona destek olabilirdi. Yani bu kadarı da düşüncesizlik daha doğrusu elti eltiliğini yapmış*

Belki de bilinçli yaptığı bir durum değildir gözden uzak olan gönüldende uzak olur derlerya o misal. Aynı şehirdeyken de çok samimi deglmssnz zaten oda hamilelikle kendi derdine düşmüştr bence. Bu zaman da kim kimi arıyor ki herkes kendi hayat mücadelesine düşmüş..

Burdaki kadınların çoğunun ne yazıldığını anlamakta güçlük çektiğini görüp konuyu bitirmek istiyorum.
Ben ne yazmışım siz neler diyorsunuz? Gerçekten kafalar gitmiş bu platformda. Çoğunluğu değişik tipler.
Burdaki insanları aşağlamaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum.
İlla aranızda kavga olması gerekmez belki fe dümdüz sizi sevmemiştir. Çocuğunuz eşinin kardeşinin de çocuğu olduğu için; yeğen ve kv konularında üstüne düşeni yapıp şahsınızdan uzak duruyordur. Ha belki de hakikaten kötüdür. O ya da bu sebeple sizi istemediği açık. Büyüklük bende kalsın borçlandırmasıyla aramaya mecbur hissedip kafaya takmaya gerek yok. Eşlerinizle evlendiniz diye illa kardeş olacak değilsiniz. İki tane el insansınız. Şu hareketi arkadaşınız yapsa naparsanız onu yapın.

Eltimi cok severim gercı daha 6 aylık evli uzak ayrı yerlerde yasıyoruz gorumcemde aynı sekilde ve benden 5 yas buyuk gorumcem.ikisinide cok severim gprumcemi 7 yıllık evlilik boyunca sanırım 2-3 defa aradım oda abla geliyoruz marketten bieşy lazım mı. İşte evde kim var abin soruyor gelecez vs. Yemin ederim hiç arasmıyoruz eltimlede aynı sekilde annesi kansere yakalandı gecmiş olsun dedim sordum tabi. Ama genellikle kayınvalidemi ararım zaten mühim bir konu varsa o anlatır genelde herkes kvyi aradugı için herkes ondan haber alır kişiler(elti,gorunce hala dayı vs) hakkında o yuzden kimseyi arama gereg duymam izinden izne gorusuyoruz saten.bir araya gelince de cok guzel zmaan gecirirz kimse kimseye benm dayım öldü niye aramadın hastayım niye yazmadın demez . Herkes kendi halinde işinde gucunde bu seylerin pesine dusecek vakit var ama ne gerek var.sana da tavsiye sev ama huylanacak bir konu arama. Arasun aramasın bir aradayken güzel vakit geciriyorsanız yeter.

Eltim yok. Ama kim olursa olsun babamın o durumunda aramayanı aramam

Siz bilboardlara yazdırın. Sürekli arayıp hal hatır sormasını beklemiyorum sadece sebepsiz yere neden birden tüm iletişimini kesti diye sizlerden fikir almak için yazdım. Merak ettim neden diye? Umarım idrak edebildiniz ne demek istediğimi!!!!!
Arayıp eltinize sorun

Tanımadığımız insanların ailelerindeki hastalık durumunda bile geçmiş olsun diye ararız , sorarız. İnsanın hayatında üç beş tane önemli olay vardır. Evlilik , cenaze,hastalık,doğum gibi.. Arada bir şey yokken bunlarda aramayanın ben insanlığını sorgularım. Benim babam kanser olacak o aramayacak, o nezle olduğunda ben arayacağım. Sizin aramanız hatalı bir durum olmuş. Bırakın nasıl istiyorsa mesafeniz öyle olsun. Doğum olduğunda da aramayın. Çünkü o sizi önemli bir gününüzde yalnız bıraktı. Bırakın o da düşünsün ne yaptığını.

Back
X