• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

eşim kardeşinden yaşça çok büyük bir de çok ılımlı konuşan biri değil. ters çıkar vs. sonra ben söyletmişim gibi olur diye düşündüm biraz. bir de aralarında sorun olsun istemedim kardeş neticede
Kardeş bu aile sizin, bu eş sizin, bu bütçe sizin değil mi? Eşinizin görmediğini siz gösterecek fark etmediğini siz fark ettirecek, çakaldan fırsatçıdan siz koruyacaksınız. Aynı şeyi eşiniz de sizin için yapacak. İyilikte sağlıkta ömür boyu demediniz mi, evliliği sadece gezelim tozalım kazanıp harcayalım flört edelim mi sanıyorsunuz? Evet gerekirse elinizi o taşın altına koyacaksınız ve gerekirse kötü bilineceksiniz. Telefon dolandırıcılığı gibi, saç baş yoluyorsun ya nasıl anlamadın farketmedin bariz ortada durumu gibi. Kaynım dünyanın en iyi insanı olabilir, hayır kaynınız çakalın teki. Nişanlısı istihbarat ağı kurmuş, kaynınız da düzenli bilgi akışı sağlayan yediğiniz içtiğinize kadar raporlayan bir casus. Dünya iyisi adam abim kendi yaptı her şeyi, benim bütçem bu, ailemin destek olacağı miktar bu, evlenebileceğimiz koşullar bunlar, yengemi darlayıp durma der. Ya çok safsınız ya da vur sırtına al lokmasını derecede pısırıksınız. Biz sadece bilezik takar geçeriz başka kuruş çıkmaz bizden diyin ve görün o dünya iyisi kardeşi.

Yaş farkı çok dediniz, elti abla abla diyormuş kaç yaşında bunlar? Anaları babaları siz değilsiniz, siz evlendirmiyorsunuz kendinize gelin. Eşiniz gerekirse tersini gösterecek ve gerekirse sorun yaşayacaklar. Bir çekilin aradan da abi kardeş döksünler eteklerindeki taşları. Adamın elini kolunu bağlıyorsunuz, bırakın da hakkını savunsun. Her şey sizin etrafınızda sizinle ilgili değil, başkalarının da fikri düşüncesi var, niye her şey size dönsün?

Sinek bana konma diyince sinek sizden uzak mı duruyor? Sineği kovalamak için icraat şart değil mi? Bu kadar kadın bu kadar sayfa yazdık yazdık, tecrübemiz gördüğümüz şahit olduklarımız var. Az buçuk insan davranışlarını neden-sonuç ilişkisi kurup anlayabiliyoruz. Elti ve annesi tezgah kurmuş, neyi nasıl yolabileceklerinin hesabını yapmış. Hatta iddia ediyorum nikahın ertesi günü eşyayı altını bırak mülk peşinde koşacaklar. Biraz da ev için üzülecekler. Kaynınız abisinin ailesinin değil nişanlısının tezgahına çalışıyor. Bırakın eşiniz gereken müdahaleyi yapsın.

Benim anlamadığım çevrenizdeki insanlar bilmiyor mu eşinizin ticaretle uğraştığını? Sonuçta ailede gelen iş değil, kendi kurdu diyorsunuz. Çevrenizde kayınailenizin zengin olmadığını, asıl kaynağın eşinizin işi olduğunu, bundan sonra maddiyatın arttığını biliyordur. Sürekli evleneceği kişinin ağzı ile iş yapan, abisinin parasını kendisinin sanan veya gösteren kaynınızda bir garip. Neden aynı mobilya olması gerekiyor, neden nişanlısına paranın aileden değil abiden olduğunu söylemiyor?

Yanıtlarınız beni benden alıyor. Belli ki parayı dert etmeyecek kadar zenginsiniz veya yüce gönüllüsünüz. Kimseyle kavga edin veya tartışın demem ama sizinki bildiğin hayalcilik. Eşiniz bile sizde önce çakmış mevzuyu. Kavga dövüş olmasın diye sizinle yarış halinde olan, kazanmadığı paraya sırf kardeşle evlendiği için göz diken birini veya birilerini geçindirecek gibi görünüyorsunuz. Çok yardım etmek istiyorsanız evlenmek isteyip çeşitli sıkıntılar yaşayan insanlara edin. En azından size hayır dua eder, ne bileyim iyi düşüncelerde bulunurlar. En azından sizi yolduktan sonra zaten göreviniz diye düşünmezler.

yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama yazıcam. bu gözü para bürümüş elticik iki gün sonra eşimin abisi demeyip zengo abisine yürürse şaşırmam.

Siz gizli zenginsiniz sanırım, çevrenizde kimse sizin durumunuzun iyi olduğunu eşinizin çalıştığını falan bilmiyor olmalı. Aksi halde onlar şurda yaptı kardeşi şurda yaptı dedikodusundan neden korkulsun? Kayınaile yalıda oturup sizi çırağanda evlendirdi de diğerlerini mahalle kenarı salonda evlendirdi bakış açısı için esas zenginin kayınaile olması gerekir, diğer durumda zaten x kazanıyor o yüzden yaptı denir. Her normal zekada insan dedikodu yapacaksada böyle yapar.
Yani öyle bir yazmışsınız ki burada kimse durumu iyi insan görmemiş gibi. O kadar mal mülk var, ama daha dünki kıza biz kendi çalışmamızla yaptık, aile desteği size olduğu kadardı bile diyemiyorsunuz.
Yani bunu bile diyemiyorken, ay kötü olmayım diye ödünüz kopuyorken altınlar ve mal mülkle mutluluklar diliyorum.
Konunuzu okuyunca kendimi ölçtüm biçtim, kocam dahil hiçkimsenin beni aptal yerine koymasına müsade edemem ya. Tahammülde edemem.
Kayınvalide çok iyi ama ağzını açamıyosunuz, iyi olurlar tabi sizin gibisini bulmuşlar. Siz ağzını açmayın kaynınıza ömür boyu sponsor olmaya devam edin. Çok iyi olan kaynınız bile nişanlısına dönüp ben bu kadar yapamam demiyor sağıyor sizi.

yok zaten eşimle konuşacağım kardeşiyle konuşsun diye. ben bir şey diyemem çok haklısınız onları iki kardeş birbirlerini anlarlar. küsseler de barışırlar ben bir şey desem el kızı olurum. eşimle kardeşi aralarında 9 yaş var bu arada. benle de gelin hanım 5-6 falan sanırım

yani biz durumumuzu öyle gösteriyor ya da saklıyor değiliz ama anlayan anlıyor tabiki yani gizli saklı bir şey yok.
sadece düğün sürecinde eşimin ailesi etrafta oğlanı evlendirdik gibi konuştular eşim de güldü dalga geçti o dönem ama müdahale etmedi mahcup olmasınlar diye. ya da takıları falan nişan kına düğün herkesin içinde eşimin ailesi taktı bana ama tamamına yakınını eşim almıştı. biz doğuluyuz (eşimin ailesi değil) bir de takı konusunda biraz daha yüksek beklentiler oluyor o yüksek beklentileri de yaptı.

şimdi siz diyorsunuz ki bunlar konuşulmadığı için sanki aile yapmış gibi anlaşılmış ve o yönde bir beklenti olabilir mi? bu bana çok saçma geliyor, kayınpederim devlet memuru. hani yüksek maaş alan memur deyince akla gelen klasik bir meslek var ya ondan. ama devlette çalışıyor. devlette çalışan kimsenin öyle bir geliri ya da birikmişi olmaz yani bunu herkes bilmez mi? zaten bindiği arabadan giyim kuşamından belli olmaz mı yani bir insanın durumu. velev ki bilinmiyor bu yanlış anlaşılmayı ben mi düzelteceğim? k.valide sürekli x’e ne yaptıysak, y’ye de onu yapacağız diyor. kastettiği kendi yaptıkları diye düşünüyordum bize mi ediliyor bu laflar?

hayır bir de ben de çalışıyorum gelirim çok yüksek olmayabilir ama yıllardır çalışıyorum sabah 7de kalktım mesela bugün işe gideceğim birazdan. ben eşimin durumuna güvenip işimi bırakmamışım millet eşimin durumuna güvenip düğün mü planlıyor. of kafamı çok karıştırdınız kızlar ya çok huzursuz oldum.

yok zaten eşimle konuşacağım kardeşiyle konuşsun diye. ben bir şey diyemem çok haklısınız onları iki kardeş birbirlerini anlarlar. küsseler de barışırlar ben bir şey desem el kızı olurum. eşimle kardeşi aralarında 9 yaş var bu arada. benle de gelin hanım 5-6 falan sanırım

yani biz durumumuzu öyle gösteriyor ya da saklıyor değiliz ama anlayan anlıyor tabiki yani gizli saklı bir şey yok.
sadece düğün sürecinde eşimin ailesi etrafta oğlanı evlendirdik gibi konuştular eşim de güldü dalga geçti o dönem ama müdahale etmedi mahcup olmasınlar diye. ya da takıları falan nişan kına düğün herkesin içinde eşimin ailesi taktı bana ama tamamına yakınını eşim almıştı. biz doğuluyuz (eşimin ailesi değil) bir de takı konusunda biraz daha yüksek beklentiler oluyor o yüksek beklentileri de yaptı.

şimdi siz diyorsunuz ki bunlar konuşulmadığı için sanki aile yapmış gibi anlaşılmış ve o yönde bir beklenti olabilir mi? bu bana çok saçma geliyor, kayınpederim devlet memuru. hani yüksek maaş alan memur deyince akla gelen klasik bir meslek var ya ondan. ama devlette çalışıyor. devlette çalışan kimsenin öyle bir geliri ya da birikmişi olmaz yani bunu herkes bilmez mi? zaten bindiği arabadan giyim kuşamından belli olmaz mı yani bir insanın durumu. velev ki bilinmiyor bu yanlış anlaşılmayı ben mi düzelteceğim? k.valide sürekli x’e ne yaptıysak, y’ye de onu yapacağız diyor. kastettiği kendi yaptıkları diye düşünüyordum bize mi ediliyor bu laflar?

hayır bir de ben de çalışıyorum gelirim çok yüksek olmayabilir ama yıllardır çalışıyorum sabah 7de kalktım mesela bugün işe gideceğim birazdan. ben eşimin durumuna güvenip işimi bırakmamışım millet eşimin durumuna güvenip düğün mü planlıyor. of kafamı çok karıştırdınız kızlar ya çok huzursuz oldum.
Son paragrafta durumu çok güzel özetlemişsiniz aslında. Sizin içinde bulunduğunuz karmaşayı mesajlarınızdan anlayabiliyorum ama her şeyin bir sınırı olmalı. Siz kimseyle kötü olmamak için sınır koymuyorsunuz. Olay yardım değil ki, olay her konuda eltinizin ve kayınailenizin onları sizle kıyaslaması. Burda bir sürü kişi defalarca kez anlatmaya çalışmış. Siz eşinize güvenip işi bırakmıyorsanız kardeşi dahi olsa kimse eşinize güvenip de evlenmeye kalkmamalı. Olay bu kadar basit. Ayrıca bırakın eşiniz kardeşiyle konuşsun, yoksa ilerde daha kötü olacaksanız, anlamıyor musunuz?

ben eşimin durumuna güvenip işimi bırakmamışım millet eşimin durumuna güvenip düğün mü planlıyor. of kafamı çok karıştırdınız kızlar ya çok huzursuz oldum.
Millet dediğinizi uzakta aramayın, kaynınız yanınızda değil karşınızda. En azından bunu bilin gardınızı alın. Sadece kaynınız değil kayın aileniz de sıkıntılı. Elti böyle üzgün pozlarda takılırken veya onu da isteriz bunu da isteriz diyorken ağızlarını açıp kızım durum böyleyken böyle demiyorlar. Biz değil oğlum kendi aldı yaptı, bizim verebileceğimiz belli demiyorlar. Onlar da sizden bekliyor haberiniz olsun. Masrafı size yaptırıp diğer oğlumuzu da evlendirdik diyecekler. Size göre herkes bal şeker dünya iyisi mükemmeli. Bu düğün, yaşanacaklar gösterecek öyle olmadığını. Şoklardan şok beğen olmayın sonra.

Aileden, nesilden nesile gelen bir zenginlik değil sizinki. Okul bitmiş iş hayatına atılınmış iyi kazanılmaya başlanmış. Uluslararası mal hizmet satmıyorsanız, yurtdışından garanti geliriniz yoksa günümüz şartlarına bu kadar güvenmeyin. Satarsınız da paranızı alamayabilirsiniz, vadesi uzun sürer kuşa döner alacağınız.

Bugün hamile kalsanız çocuk için ne kadar masraf yapılıyor bir araştırın. Yok çocuk istemiyoruz derseniz de kaynınızın çocuklarına basacaksınız paralarınızı. Sabahın yedisinde kakıp işe gidiyorsunuz yazık değil mi emeğinize çabanıza? Karı koca olarak kesin ve net bir miktar belirleyin ve onun dışına ne olursa olsun çıkmayın. Bazen prensip aileden de paradan da önce gelmeli.

Kardeş bu aile sizin, bu eş sizin, bu bütçe sizin değil mi? Eşinizin görmediğini siz gösterecek fark etmediğini siz fark ettirecek, çakaldan fırsatçıdan siz koruyacaksınız. Aynı şeyi eşiniz de sizin için yapacak. İyilikte sağlıkta ömür boyu demediniz mi, evliliği sadece gezelim tozalım kazanıp harcayalım flört edelim mi sanıyorsunuz? Evet gerekirse elinizi o taşın altına koyacaksınız ve gerekirse kötü bilineceksiniz. Telefon dolandırıcılığı gibi, saç baş yoluyorsun ya nasıl anlamadın farketmedin bariz ortada durumu gibi. Kaynım dünyanın en iyi insanı olabilir, hayır kaynınız çakalın teki. Nişanlısı istihbarat ağı kurmuş, kaynınız da düzenli bilgi akışı sağlayan yediğiniz içtiğinize kadar raporlayan bir casus. Dünya iyisi adam abim kendi yaptı her şeyi, benim bütçem bu, ailemin destek olacağı miktar bu, evlenebileceğimiz koşullar bunlar, yengemi darlayıp durma der. Ya çok safsınız ya da vur sırtına al lokmasını derecede pısırıksınız. Biz sadece bilezik takar geçeriz başka kuruş çıkmaz bizden diyin ve görün o dünya iyisi kardeşi.

Yaş farkı çok dediniz, elti abla abla diyormuş kaç yaşında bunlar? Anaları babaları siz değilsiniz, siz evlendirmiyorsunuz kendinize gelin. Eşiniz gerekirse tersini gösterecek ve gerekirse sorun yaşayacaklar. Bir çekilin aradan da abi kardeş döksünler eteklerindeki taşları. Adamın elini kolunu bağlıyorsunuz, bırakın da hakkını savunsun. Her şey sizin etrafınızda sizinle ilgili değil, başkalarının da fikri düşüncesi var, niye her şey size dönsün?

Sinek bana konma diyince sinek sizden uzak mı duruyor? Sineği kovalamak için icraat şart değil mi? Bu kadar kadın bu kadar sayfa yazdık yazdık, tecrübemiz gördüğümüz şahit olduklarımız var. Az buçuk insan davranışlarını neden-sonuç ilişkisi kurup anlayabiliyoruz. Elti ve annesi tezgah kurmuş, neyi nasıl yolabileceklerinin hesabını yapmış. Hatta iddia ediyorum nikahın ertesi günü eşyayı altını bırak mülk peşinde koşacaklar. Biraz da ev için üzülecekler. Kaynınız abisinin ailesinin değil nişanlısının tezgahına çalışıyor. Bırakın eşiniz gereken müdahaleyi yapsın.
Ay tamam kendisi elti olmaktan korkuyor, ailenin tepkisinden çekiniyor da bari adamı durdurmasın. Gizliden işlesin, zaten bu tıyniyette bir kadın istese tatlı diliyle adamı kendine döndürür. Bu kadar korkuyor madem kötü olmaktan, ben bilmem gocam bilir karışmam etmem der, alttan yapacağını yapar. Konu sahibi olmasa eşi zaten çok gönüllü değil, birbirini şişirip duruyolar.

valla aynı bizim mevzu ,kıskanç elti pasif gibi gözüken çakal kardeş...

beni de burda linçlediler ama şimdi eltiyle kaynı suçluyorlar .çünkü suçlular

s iz lütfen uyanık olun eşiniz mevzuyu çözmüş zaten süreci ona bırakın...

Konu sahibi bir kaç hafta burada vakit geçirsin gözü açılır. Kendisini iyi tabirle saf buldum biraz.
Bende saf değil daha çok şov yapıyor gibi hissettim. Nasıl diyim biraz gösteriş yapmak ister gibi ya da eltiye parayla hava atmak ister gibi geldi. Koca kadın kendisi düşünemiyor mu yani fazlaca bir şeyler yaptığını. Burda millet uyarıyor hala daha saflık, iyi niyet adı altında bir şeyler yapmak istediğini söylüyor. E yapsın madem görsün sonra olacakları

Ben sizin yerinizde olsam uygun bir dille eltime düğün sürecinizde eşinizin yaptıklarını anlatırım. Çünkü eltinizde beklenti oluşmuş anladığım kadarıyla yani ona yapılmış bana da yapılmalı şeklinde. Ama Sizler bu şekilde kapalı konuşursanız kızın aklında hep soru işareti kalır. Bence eşinizin ailesinin size ne kadar maddi yardımda bulunduğunu açık açık anlatırım.Sonuçta bu kötü bir şey değil. Şimdi susarsanız ileride işler daha çok karışır. Maddi olarak yardım edersiniz etmezsiniz onu bilemem ama biraz açık olmalısınız.Tabi şunu da bilmiyouz eşiniz iş kurarken babası ne derece yardım etti. Nasıl bu kadar büyüdü. Eğer eşinizin ailesinin katkısı varsa bu yüzden sizden beklentiye girmiş olabilirler

Siz ödemişsiniz eş tarafı sizin parayla hava atmış açıkçası kardeşini de finans etmenizi net bekliyor sadece kız değil..beyaz eşya,mobilya derken düğün parası balayına da gönderirsiniz
Beklenti bu net
Düşünün 40 gr altın görünmüyor bile..biz de söz verdik diye beyaz eşya aldık taksitle nişan bozulunca kendi akrabam sattı bir de biz kötü olduk
Şu an 300 k sıradan görünüyor devam ederse 2 milyona çıkar e niye çalışıyorsunuz elalem için mi? Sonrasında siz kaliteli bebek arabası alsanız aynı markadan almak isteyecekler bitmez istekler

Son düzenleme:
Ay tamam kendisi elti olmaktan korkuyor, ailenin tepkisinden çekiniyor da bari adamı durdurmasın. Gizliden işlesin, zaten bu tıyniyette bir kadın istese tatlı diliyle adamı kendine döndürür. Bu kadar korkuyor madem kötü olmaktan, ben bilmem gocam bilir karışmam etmem der, alttan yapacağını yapar. Konu sahibi olmasa eşi zaten çok gönüllü değil, birbirini şişirip duruyolar.
Salon kadını imajı çizmiş bozulsun istemiyor. Ayıptır söylemesi bizde şöyle böyle diye ortamlarda geziyorsa, milletin görmediğini fark bile etmediği aktivitelerini sağda solda yumurtluyorsa millet de hani siz şöyleydiniz böyleydiniz der diye mi çekiniyor anlamadım gitti. Siz paraya para demezken kardeşinizi kuru bir nikahla evlendirmezsiniz heralde lafını işitmek istemiyor belki de. Kayın aile de yapmadıkları halde biz şöyle evlendirdik böyle dayadık döşedik diye millete üfürüyor. Elti ve çakal annesi de fırsat bu fırsat ne koparsak kardır yapıyor. Bir düğün yapılmış, ne parayı ödeyen ben ödedim diyor, ne de ödemeyen yok biz vermedik diyor. Sabah 7 de karanlıkta işe gidicem, millet benim olan parayla hava atacak ve ben de aman laf gelmesin diye ne haraç isteniyorsa vericem, oldu.

Konu sahibi kızmayın gücenmeyin, dışarıdan görünen bu. Karı koca imaj şov peşindesiniz. Kocanız bir noktada uyanmış, daha az yolunmanın peşinde ama adamı etkileyip oturtuyorsunuz geri.

İşte ben şunu anlamıyorum. Konu sahibinin eşinin işlerinin büyümesinde babasının ne derece katkısı var. Hani oğlumun işinin büyümesi benim sayemde diye mi düşünüyor. O yüzden kardeşine yardım etmesi gerektiğini mi düşünüyorlar.

Salon kadını imajı çizmiş bozulsun istemiyor. Ayıptır söylemesi bizde şöyle böyle diye ortamlarda geziyorsa, milletin görmediğini fark bile etmediği aktivitelerini sağda solda yumurtluyorsa millet de hani siz şöyleydiniz böyleydiniz der diye mi çekiniyor anlamadım gitti. Siz paraya para demezken kardeşinizi kuru bir nikahla evlendirmezsiniz heralde lafını işitmek istemiyor belki de. Kayın aile de yapmadıkları halde biz şöyle evlendirdik böyle dayadık döşedik diye millete üfürüyor. Elti ve çakal annesi de fırsat bu fırsat ne koparsak kardır yapıyor. Bir düğün yapılmış, ne parayı ödeyen ben ödedim diyor, ne de ödemeyen yok biz vermedik diyor. Sabah 7 de karanlıkta işe gidicem, millet benim olan parayla hava atacak ve ben de aman laf gelmesin diye ne haraç isteniyorsa vericem, oldu.

Konu sahibi kızmayın gücenmeyin, dışarıdan görünen bu. Karı koca imaj şov peşindesiniz. Kocanız bir noktada uyanmış, daha az yolunmanın peşinde ama adamı etkileyip oturtuyorsunuz geri.
Düğünde yapacaklarını yapsınlar sıkıntı yok da sonu gelmez abi bu işin. Gezmeye giderler elti üzülür, çanta alır mücevher alır elti üzülür, ev alır arsa alır elti bu sefer duvara tırmanır, çocuk yaptığı zamanı düşünemiyorum bu eltinin.

Düğünde yapacaklarını yapsınlar sıkıntı yok da sonu gelmez abi bu işin. Gezmeye giderler elti üzülür, çanta alır mücevher alır elti üzülür, ev alır arsa alır elti bu sefer duvara tırmanır, çocuk yaptığı zamanı düşünemiyorum bu eltinin.
Eltinin üzülmesi, şov yapması açısından konu sahibinin işine gelir bence. Eltiyi bahane edip yapar yapacağını

Eltinin üzülmesi, şov yapması açısından konu sahibinin işine gelir bence. Eltiyi bahane edip yapar yapacağını
Bunu becerecek biri olsa hazır kendi kendine konuşmaya giden adamı durdurmaz. Aile kayınço ve yeni gelinden yana olacak. Bi şey yapmasa durduk yere kötü ilan edilecek. Bu krizi yönetip kendi lehine çevirecek beceri konu sahibinde yok. Aile karı koca bunlara üflese yıkılırlar.

Bunu becerecek biri olsa hazır kendi kendine konuşmaya giden adamı durdurmaz. Aile kayınço ve yeni gelinden yana olacak. Bi şey yapmasa durduk yere kötü ilan edilecek. Bu krizi yönetip kendi lehine çevirecek beceri konu sahibinde yok. Aile karı koca bunlara üflese yıkılırlar.
Bilmiyorum ben o durdurmasını da masum bulmadım. Bence konu sahibi para harcamaktan ya da eltinin üzülmesinden şikayetçi değil. Sadece "gibi" görünmek istiyor

Bilmiyorum ben o durdurmasını da masum bulmadım. Bence konu sahibi para harcamaktan ya da eltinin üzülmesinden şikayetçi değil. Sadece "gibi" görünmek istiyor
Neden olmasın ki? Gibi gözükmekten elde edeceği bir kâr yok.

Ya işte mesela iki gündür kendimi anlatıyorum anonim olma imkanına güvenip kendimi dümdüz anlatıyorum burda bile şov yapan içten pazarlıklı olan oldum. Tanımadığım insanlar bile bana böyle bir şey söyleyince üzülüyorum işte ne yapayım yapım bu yani. Aile içinde de beni böyle görmelerini istemiyorum tabiki kayınvalidemle aramız iyi bozulmasını istemiyorum beni kötüniyetli biri olarak değerlendirmesini istemiyorum. Kimseye şov yapma peşinde değilim sosyal medya hesabım yok gittiğim ettiğim aldığım bir şeyi paylaşan biri değilim. Ne yapsaydık eşimin ailesinin arkasından onlar bu işin şu kadarlık yüzdesini karşıladılar gerisini biz yaptık mı deseydik kızlar ilginçsiniz Türkiyede yaşamıyor musunuz yani bir aile yapısı var burada aile babası bir şey söyleyince onu yalancı mı çıkarıyoruz?
Para harcamaktan şikayetçi değilim eşimin ailesine destek olmasından şikayetçi değilim gerektiği zaman gereken şeyler için evet destek verilebilir diye düşünüyorum bunun şovluk bir yanı mı var? Sadece işin lüksüne kaçılması bana yanlış geliyor evlenirken yapılacak bir sürü harcama var zaten mutlaka yapılması zorunlu olan harcamalar var bunlar için destek olunmasın demiyorum ama başkasının parasıyla lüks harcama yapmak normal bir şey mi ya? Buna tepki göstermem normal değil mi? Üstelik düzgünce konuşulan beklentilerin açık edildiği bir şey de yok yani üzülüyor falan gibi çocukca şeyler. Neyse ben eşimle konuşacağım meseleyi o halletsin gerekirse laf arasında ablacım biz de evlilik aşamasında sıkışmıştık annemler bize x vermişti üstünü biz tamamlamıştık o dönem kolay olmadı ama hallettik şükür diye söylerim ama bunu zaten biliyor yani gelin hanım.

Back
X