Kardeş bu aile sizin, bu eş sizin, bu bütçe sizin değil mi? Eşinizin görmediğini siz gösterecek fark etmediğini siz fark ettirecek, çakaldan fırsatçıdan siz koruyacaksınız. Aynı şeyi eşiniz de sizin için yapacak. İyilikte sağlıkta ömür boyu demediniz mi, evliliği sadece gezelim tozalım kazanıp harcayalım flört edelim mi sanıyorsunuz? Evet gerekirse elinizi o taşın altına koyacaksınız ve gerekirse kötü bilineceksiniz. Telefon dolandırıcılığı gibi, saç baş yoluyorsun ya nasıl anlamadın farketmedin bariz ortada durumu gibi. Kaynım dünyanın en iyi insanı olabilir, hayır kaynınız çakalın teki. Nişanlısı istihbarat ağı kurmuş, kaynınız da düzenli bilgi akışı sağlayan yediğiniz içtiğinize kadar raporlayan bir casus. Dünya iyisi adam abim kendi yaptı her şeyi, benim bütçem bu, ailemin destek olacağı miktar bu, evlenebileceğimiz koşullar bunlar, yengemi darlayıp durma der. Ya çok safsınız ya da vur sırtına al lokmasını derecede pısırıksınız. Biz sadece bilezik takar geçeriz başka kuruş çıkmaz bizden diyin ve görün o dünya iyisi kardeşi.eşim kardeşinden yaşça çok büyük bir de çok ılımlı konuşan biri değil. ters çıkar vs. sonra ben söyletmişim gibi olur diye düşündüm biraz. bir de aralarında sorun olsun istemedim kardeş neticede
Yaş farkı çok dediniz, elti abla abla diyormuş kaç yaşında bunlar? Anaları babaları siz değilsiniz, siz evlendirmiyorsunuz kendinize gelin. Eşiniz gerekirse tersini gösterecek ve gerekirse sorun yaşayacaklar. Bir çekilin aradan da abi kardeş döksünler eteklerindeki taşları. Adamın elini kolunu bağlıyorsunuz, bırakın da hakkını savunsun. Her şey sizin etrafınızda sizinle ilgili değil, başkalarının da fikri düşüncesi var, niye her şey size dönsün?
Sinek bana konma diyince sinek sizden uzak mı duruyor? Sineği kovalamak için icraat şart değil mi? Bu kadar kadın bu kadar sayfa yazdık yazdık, tecrübemiz gördüğümüz şahit olduklarımız var. Az buçuk insan davranışlarını neden-sonuç ilişkisi kurup anlayabiliyoruz. Elti ve annesi tezgah kurmuş, neyi nasıl yolabileceklerinin hesabını yapmış. Hatta iddia ediyorum nikahın ertesi günü eşyayı altını bırak mülk peşinde koşacaklar. Biraz da ev için üzülecekler. Kaynınız abisinin ailesinin değil nişanlısının tezgahına çalışıyor. Bırakın eşiniz gereken müdahaleyi yapsın.