bir erkek güzel bulmadığı bir kızla neden evlilik düşünür?

estağfurullah ne kusuru, o lafları duyunca benim de yüzüne karşı öyle demek geldi içimden ama anlar belki kırıldığımı yine de yüzümden diye dememiştim anlamadı. ne güzel bi ilişkiniz varmış, maşallah. benim de en büyük isteğim hep öyle birisini bulmaktı ama şans mı diyeyim ne diyeyim böyle birine aşık oldum:(

bak bazen askla bitmiyor hayat.mantiginida beraberinde yürütebildigin biriyle birlestirmek gerek hayati. cünkü birgün ask gidicek.yerini sevgiye, huzura ve güvene birakacak.sana güven vermek yerine senin özgüvenini yerinden sarsip yerle bir etmeye calisan ve bunu yaparak egosunu tatmin edip kendine hint kumasi süsü vermeye calisan birine ask gittikten sonra güven duyamazsin.evinde ihtiyacin olucak huzuru ise hic bulamazsin cünkü özgüvenin kalmiycagi icin belki sebepsiz kiskancliklar duyup kendi kendini hasta edeceksin.Ask güzel bir duygu ama sadece mantiginla birlesirse.biliyorum böyle birini bulmak zor gibi gelicek belki sana simdi.bende öyle oldugunu düsünüyordum.ama aynen söyle oldu.esimle tanistim bir plajda 3.günün sabahi bana evlenme teklif etti.ayni günün aksami yüzük taktik tam 3.ayimizda evlendik. dogru kisi karsina ciktiginda inan bana kafanda hic acabalar belkiler olmuyor.isik hiziyla mutlu sona kosuyorsun resmen.bu yüzden evlilik kararini tekrar gözden gecirmen gerektigine inaniyorum.cok mu karsitim ya :26:

üstüne gitmedim deminden beri mesaj atıyor. hiçbirisine de cevap vermek içimden gelmedi açıkçası. gerçi hala aynı şeyi söylüyor "güzel değilsin aşkım ben bunu söyledim ben de yakışıklı birisi değilim kara, göbekli, kısa boyluyum ki" demeye başladı. ama hala öküzlük modunda da devam ediyor.

"Bak sen ne olduğunu biliyorsun ama ben sana ima bile etmedim, ki ben öyle düşünmüyorum senin hakkında.

Bana tuhaf geliyor bu kadar rahatça, kırmaktan korkmadan bunları söylemen, kadınlar incelik sever sana göre normaldir ama ben değil hiçbir kadın hoşlanmaz bundan." tarzı şeyler söyleyebilirsin biraz düşünceli olmasını isteyebilirsin.

insana sevdiği insan dunyanın en guzeli gelir

sizin ilişkiniz bı tuhafmış

hem senin güzel olmadığını söylüyor, hem de sen tepkı gösterınce sinirlenip telını kapatıyor
gerçekten sevmeyen bir insanın tavırları bunlar.

benim onu sevdiğim kadar sevmediğini düşünüyorum bazen. ben onun yerinde olsam asla böyle davranamazdım çünkü. belki de ordan kaybediyorum, karşımdaki de kırılmasın diye uğraşıyorum ama aksi makbul sanki erkeklere.

bak bazen askla bitmiyor hayat.mantiginida beraberinde yürütebildigin biriyle birlestirmek gerek hayati. cünkü birgün ask gidicek.yerini sevgiye, huzura ve güvene birakacak.sana güven vermek yerine senin özgüvenini yerinden sarsip yerle bir etmeye calisan ve bunu yaparak egosunu tatmin edip kendine hint kumasi süsü vermeye calisan birine ask gittikten sonra güven duyamazsin.evinde ihtiyacin olucak huzuru ise hic bulamazsin cünkü özgüvenin kalmiycagi icin belki sebepsiz kiskancliklar duyup kendi kendini hasta edeceksin.Ask güzel bir duygu ama sadece mantiginla birlesirse.biliyorum böyle birini bulmak zor gibi gelicek belki sana simdi.bende öyle oldugunu düsünüyordum.ama aynen söyle oldu.esimle tanistim bir plajda 3.günün sabahi bana evlenme teklif etti.ayni günün aksami yüzük taktik tam 3.ayimizda evlendik. dogru kisi karsina ciktiginda inan bana kafanda hic acabalar belkiler olmuyor.isik hiziyla mutlu sona kosuyorsun resmen.bu yüzden evlilik kararini tekrar gözden gecirmen gerektigine inaniyorum.cok mu karsitim ya :26:

estağfurullah ne karışması aksine çok hoşuma gitti hikayeniz. kafamda bir sürü soru işareti var zaten, o yüzden evlilik işini de sürekli erteleme taraftarıyım, emin olamıyorum bana olan sevgisinden, emin olayım diye bekliyoruma ama o böyle yaptıkça bendeki soru işaretleri artıyor. allah sonumuzu hayırlı etsin, tekrar tekrar düşünmek en iyisi sanırım. böylesi bi ilişki de normal gelmiyor çünkü bana.

herkes seni çirkin bulsa bir tek kocan güzel bulsa bu insana yetiyor arkadaşım. o yüzden seni gerçekten beğenen biriyle evli olmak, sana her baktığında hayranlık duyması, bunu onun gözlerinde görmek çok önemli. yoksa mutlu olmazsın, hatta bir süre sonra sen de kendini beğenmezsin. evlilik her ne kadar iç güzelliği için yapılsa da insan, içini beğendiği kişinin dışını da sevmeli. yani gönül sevdiğini güzel görmeli. durum bana biraz garip geldi.:31:

herkes seni çirkin bulsa bir tek kocan güzel bulsa bu insana yetiyor arkadaşım. o yüzden seni gerçekten beğenen biriyle evli olmak, sana her baktığında hayranlık duyması, bunu onun gözlerinde görmek çok önemli. yoksa mutlu olmazsın, hatta bir süre sonra sen de kendini beğenmezsin. evlilik her ne kadar iç güzelliği için yapılsa da insan, içini beğendiği kişinin dışını da sevmeli. yani gönül sevdiğini güzel görmeli. durum bana biraz garip geldi.:31:

diyorum ya dünyada gözüne güzel görünmek istediğim tek insanın böyle düşünmesi çok kötü. başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil ama o söyleyince olmuyor işte. birisini güzel bulup bulmamak da insanın elinde olan bişey değil ama gözüne güzel görünmeyen birisiyle evlenip evlenmemek elinde. hal böyle olunca da anlam veremedim, madem öyle niye beni seçtin diye:(

diyorum ya dünyada gözüne güzel görünmek istediğim tek insanın böyle düşünmesi çok kötü. başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil ama o söyleyince olmuyor işte. birisini güzel bulup bulmamak da insanın elinde olan bişey değil ama gözüne güzel görünmeyen birisiyle evlenip evlenmemek elinde. hal böyle olunca da anlam veremedim, madem öyle niye beni seçtin diye:(

bana da garip geldi. insan sevince objektif değerlendiremez. gözü görmez. ben eşime başka bir insan gözüyle bakamıyorum. dünyanın en yakışıklı erkeği gibi geliyor. yüzüne her baktığımda içim açılıyor. nasıl bu kadar güzel yaratılmış diye düşünüyorum. ama bir başkası dönüp bakmaz bile belki. sevgi, bağlılık böyle bir şey bana göre. ama farklı düşünen de vardır belki bilemiyorum. öyle görse bile söylememeli. kırmamalı. insan kıyamaz ki... belki de seni evlenilecek kız olarak görüyordur. aşık değildir. mantık evliliği yapıyordur. normaldeki davranışlarıyla değerlendir. hepsi bir bütün. hepsini gözden geçir. gerçekten sevip sevmediğini değer verip vermediğini anlarsın. evlendikten sonra fiziksel yakınlaşmalarda beğeni de çok önemli oluyor. :31:

Bi erkek ya da kadın sevdiğine "çirkinsin ama seni seviyorum" demez.. Böyle bir sıfatı yakıştıramaz bence insan sevdiğine..
Ama senin derdin bu değil sanırım illa sana "güzelsin" demesini istiyorsun, buna takmış durumdasın.. Bundan önce düşünmen gereken başka şeyler olmalıydı diye düşünüyorum..

İlk olarak şunu söyleyeyim seni tanımıyorum ama bence sen oldukça güzel bir kızsın.

Peki sevgilin neden böyle söylüyor dersen iki durum var:

1. Bu zamana kadar çıktığı kızları şımartmış, iltifat etmiş, onlar da çok havalanıp sonra bunu beğenmemiştir bu da artık öyle yapmayacağım diye bir karar alıp seni ezmeye çalışıyor, güzel değilsin deyip senin kafanda acabalar oluşturmak istiyor ki böylece seni şımartmış olmayacak.

2. Bence yine söylüyorum sen güzel bir kızsın ama olur ya belki onun kriterlerine uygun değilsin ama huyun, suyun çok hoşuna gidiyor bu zamana kadar da güzelle de çıktık noldu sanki en azından huyu iyi diye düşünüp seninle görüşüyor da olabilir.

3. Erkek kişisi öküz olabilir.

Bence 3. seçenek.

Böyle patavatsız ve düşüncesiz erkekler kadınlardan uzak dursun mümkünse ya.

Sanki biz onların iğrenç, kıllı ve kalas tiplerine hayranız.

Bi erkek ya da kadın sevdiğine "çirkinsin ama seni seviyorum" demez.. Böyle bir sıfatı yakıştıramaz bence insan sevdiğine..
Ama senin derdin bu değil sanırım illa sana "güzelsin" demesini istiyorsun, buna takmış durumdasın.. Bundan önce düşünmen gereken başka şeyler olmalıydı diye düşünüyorum..

"güzelsin" dememesine takılmadım aslında, öyle anlaşıldı çok vurgulayınca sanırım. ondan onay beklediğim için o tarz laflar etmemiştim zaten ben güzelim dye iddiası olan birisi de değilim, öylesine ettiğim bi güzele ne yakışmaz lafına bi anda o tarz bi tepki vermesi zoruma gitti ve şaka yaptığımın da farkındaydı. senin de söylediğin gibi insan çirkinsin ama seni seviyorum demez, o yüzden çirkin bulduğu birisiyle de ömür geçirmek zor bi fikir gibi geldi bana ve bu zorluğa katlanmak istemesinin nedenini merak ettim. bugün bunu gün içinde sürekli tekrarladığı için ve üzüldüğümü dile getirince çok büyük tepki verdiği için buna taktım, yoksa bu işin kafama taktığım en küçük kısmı.

"güzelsin" dememesine takılmadım aslında, öyle anlaşıldı çok vurgulayınca sanırım. ondan onay beklediğim için o tarz laflar etmemiştim zaten ben güzelim dye iddiası olan birisi de değilim, öylesine ettiğim bi güzele ne yakışmaz lafına bi anda o tarz bi tepki vermesi zoruma gitti ve şaka yaptığımın da farkındaydı. senin de söylediğin gibi insan çirkinsin ama seni seviyorum demez, o yüzden çirkin bulduğu birisiyle de ömür geçirmek zor bi fikir gibi geldi bana ve bu zorluğa katlanmak istemesinin nedenini merak ettim. bugün bunu gün içinde sürekli tekrarladığı için ve üzüldüğümü dile getirince çok büyük tepki verdiği için buna taktım, yoksa bu işin kafama taktığım en küçük kısmı.

Yani bende olsam merak ederdim nedenini..
Her evlenen erkek dünyanın en güzel kadınıyla evlenmiyor sonuçta ama iki kişi beraberse (tabi seviyorlarsa) bu karşıdaki insanda aradığı bir takım şeyleri karşı cinste bulabilmesindendir; onunla anlaşması,yanında huzurlu olması vs vs gibi birçok etkenin bir arada olmasından kaynaklanıyor.. Ve bu aranılan özellikler bulunduğunda da sen sanki senin için yaratılmış insanla berabermişsin izlenimi veriyor kişiye..
Şimdi evli olan bir erkeğe sorsan sence dünyanın en güzel kadını karın mı diye evet ona göre odur ama gerçekte ondan daha güzelleri de vardır aynı şekilde bir kadın içinde dünyanın en yakışıklısı kocası olabilir ama tabi gerçekte buda böyle değildir.. Hem güzellik neye göre derler adama bir kadın birine güzel gelirken başkasına güzel gelmeyebilir çok doğal bişey bu.. E herkes güzel olacak diyede bir kural yok..
Burada senin demek istediğini ben bu mesajında anladım diğerlerinde gerçekten az önceki cevabımı önemsediğini düşünmüştüm.. Sen diyorsunki e bu adam beni güzel bulmuyor ama ısrarla da evlenmek istiyor, neden bu riski alıyor?
Bi kere sevgilin baya bir odunmuş kusura bakmazsan bunu söylemek zorundayım.. Bu bir kıza söylenmez.. Ayrıca kendisini çirkin bulduğunu söylemişsin bir cümlende.. Eğer kendisini çok çok çirkin görüyor ve bu yüzden özgüven problemi yaşıyorsa senin havalanıp onu küçük görmenden korkuyor olabilir..
Örnek veriyim hatta eski sevgilim yani şimdi Allah var yakışıklı değildi zaten ben yakışıklılığı için değil karakteri için birlikteydim,ama bir günde bana ben yakışıklı değilim ama sende dünya güzeli değilsin dediğini bilmem.. Hep dediği aynıydı ben yakışıklı değilim sende benimle olmazsın zannederdim hep hatta ama bendede bi karizma varmışki seni tavlamışım derdi.. Yani gerçeklerin farkında ama gayet rahat çünkü güzellik kavramına değer vermediğimi biliyordu,ve böyle rahatlıkla dalgaya alıyordu.. Ama özgüvenide elden bırakmıyordu..
Bence sevgilin önce kendine güvenmeli.. Sonrada sevdiğine yani sana güzelsin demekten korkmamalı bazı şeyler yüzünden..
Ha bu arada madem seni güzel bulmuyor e bu adam o zaman birazcık kafasına uyan bir kızla da gayet rahat evlenebilir değil mi? Biraz kaybetme korkusu yaşatmayı dene bakalım o zaman blöfleri çıkar ortaya :)

Son düzenleme:
sevgilisine ''çirkin'' diyen erkeği de ik defa duyuyorum daha neler görcez şu kk'da.

bak canım güzellik çok göreceli bir kavram eminim güzelsindir ama önemli olan sevdiğinin seni güzel görmesi. üniversitede bir erkek arkadaş şöyle bir laf söylemişti ''biz s.....meyeceğimiz kadını sevmeyiz'' burada demek istediği şey biz güzel bulmadığımız kadını sevmeyiz, çünkü erkekler aşırı görsel varlıklar. bir kadın tipini beğenmediği bir adamı sevebilir ama bir erkek için bu çok zor hatta tam tersi söz konusu. yani huyundan suyundan nefret etse de sırf güzellik için aşık olan, deli divane olan varlıklar bunlar. yani o ''görsellik önemli değil'' kısmı erkekler için doğru önerme değil.

buna rağmen seninle evlenmeyi düşünüyorsa kahrımı çekecek iyi niyetli bir kız buldum diye düşünüyor muhtemelen.

bide sana böyle davranmış özür dilemek yerine telefonunu kapatıp triplere giriyorsa kaç kurtul derim. şimdiden böyle davranan bir adam senin hamileliğinde vs neler der allah muhafaza.

Canım, dünyada çirkin kadın diye birşey yoktur; bakımsız ve üşengeç kadın vardır.. Biraz bakımla, her kadın erkekleri peşinden koşturabilir..
Ünlülerin doğal halleri de bunu yansıtmıyor mu zaten..?:) Üstelik; Allah'ın yarattığına çirkin demek ne kadar günah.!
Ayrıca, ben senin gayet güzel ve hoş bir bayan olduğuna eminim..!

Bu olaydaki tek sorun erkek arkadaşın..
Sen onu fazla şımartmışsın.. Bir erkeğe bu kadar samimi olma hakkı verilmemeli.!!
Sana her istediğini (fazlasıyla) açıklıkla söyleme hakkına sahip olduğunu düşünüyor ve de bunu dile getirmekten hiç çekinmiyor.
İnsan sevdiğini kendi gözünden kıskanır.. Aman ona bir şey olmasın, incinmesin diye herşeye kendini siper eder..
Parmağına diken batsa, onun canı senden çok acır.. Sen grip bile olsan, o seni iyileştirmek adına elinden geleni yapar..
Yeter ki sen acı çekme, kırılma, incinme, üzülme diye..

Fakat maalesef; o şahıs sizi rahatlıkla incitebildiği gibi, bir de bu tavrını beğenmediniz diye sizi suçlayıp, zeytinyağı gibi üste çıkıyor.
Sizde, gerçekten kendinizi suçlu hissediyorsunuz.
Siz aşık olduğunuz için belki görmek istemiyorsunuz, doğal olarak.. Fakat burada herkes size doğru yönü gösteriyor.

Bu adam size sadece; "hanım hanımcık, eline erkek eli değmemiş, ev hanımı olacak-evlenilecek kız, yemeğimi-ütümü-temizliğimi yapar, bakire,
çocuklarımı doğurur-soyumu devam ettiririm, zaten ne desem ses çıkarmıyor, her istediğimi yapar" düşüncesi ile yaklaşan,
kendini padişah sülalesinden sanan, tipik bir erkek..!!
Yani, ben de diğer yazan arkadaşlarım ve erkek arkadaşınız gibi objektif olacağım;
Bu adam sizi sevmediği ve önemsemediği gibi; sizi sadece, rahatlıkla üreyebileceği uygun dişi olarak görüyor. Olay bu kadar basit..!!
Fakat en vahim olanı.. Siz tüm bunları gördüğünüz ve bildiğiniz halde, yine de ona dönecek gibisiniz..
Elbette ki son karar sizin, buna karışamayız.. Fakat ilerde ne tür bir evlilik olacağını hepimiz şimdiden görebiliyoruz..!!

Son düzenleme:
üstüne gitmedim deminden beri mesaj atıyor. hiçbirisine de cevap vermek içimden gelmedi açıkçası. gerçi hala aynı şeyi söylüyor "güzel değilsin aşkım ben bunu söyledim ben de yakışıklı birisi değilim kara, göbekli, kısa boyluyum ki" demeye başladı. ama hala öküzlük modunda da devam ediyor.

ben de bazı arkadaşlar gibi başka bir sebepten öyle söylediğini düşünmüştüm ama
bu mesaja da bakılırsa gerçekten seni güzel bulmuyor

işte bu sebeple
evlenince çok sıkıntı çekersin bu meseleden
evlenince bekar gibi olunmuyor
uykudan kalktığın, hasta olduğun hallerini görücek
ve seni sürekli kırıcak bu sözleri

bak örnek vereyim
bazen eşim bana benim karım çok güzel ya diyor
o dedikten sonra holde geçerken aynada kendimi görüyorum
bu adam beni nasıl görüyor acaba diyorum
bazen o kadar perişan halde oluyorum ki ben kendimi beğenmiyorum o derece
ama insan kendini çok çok mutlu hissediyor bu sözleri duyunca
özgüveni tazeleniyor, eşine olan güzel duyguları besleniyor

ama özenli bir halim de beğenmediğini söylese
derim ki bu adam beni sevmiyor

yani demem o ki insan güzel olmayan biriyle evlenebilir ama
güzel bulmadığı biriyle evlenmemeli

yemeğimi yapsın, iyi anne olsun, kahrımı çeksin diyorsa
o adama başka kapıya denir

ya mesele kim kimden güzel ya da yakışıklı diye bi kıyas meselesi değil, herkesin önemsediği şeyer farklı tabiki. yanlış anlamadım sizi. benim takıldığım nokta da o kısım değil zaten. sadece bu kadar çok dile getirmesi ve kırıldığımı bildiği halde e bide yalan mı söyleseydim deyip umursamaması benim en çok zoruma giden. hani madem o kadar çok beğenmiyo sırf başka şeyler için de bu kadar beğenmediği, sürekli çirkinliğinden dem vurduğu birisiyle de ömrünü geçirmek istemesi tuhaf geldi. kaldı ki aynı evin içinde birbirinin daha ne çirkin hallerini göreceksin.

e tamam mantıksız birşey yok bunda......çocuklarının anası ve evi derleyip toparlayan yemek yapan belki para kazanan bir eş ......ben de isterim böylesini ....yalnız o dışarda ağzının suyu aktığı kadınlarla bir iki saatini geçirip eve gelecek sadece........evliyken bunu sorgulamaya kalktığında ben sana söylemiştim diyecek ......sen ne cevap vereceksin ona

sen benim kardeşimsin aklını başına topla.........sevgi yok anladık ....saygı da yok........

aynı şeyleri tam olarak yaşamasamda benzerini yaşadım ve boşanıyorum........benim ki de seninki gibi düşündü.....iyi niyetli çocuklarımın anası olur.....benim ilk erkek arkadaşım......ama yetmiyor........çok mutsuz olursunuz........sen çok güzel bir kız olabilirsin ama seni beğenmiyor bunu kabul etmen gerekiyor önce.......aklı hep başkalarında olacak.......bu durumu kendine yakıştırıyor musun

hemen şimdi açıklama yapmak yerine görüşmek istemediğini söyle........seni seviyorsa seni kazanmaya çalışacaktır......yok evlenmekte diretirsen sağlıklı bir evlilik olmaz.......cinsel hayatınız bile olmayabilir........nacizane görüşlerim

sen karşındaki erkeği kendin gibi zannediyorsun....ben de kendim gibi zannetmiştim.......o adam kimseye bağlanamaz....birileri hep daha güzel olacaktır.......eminim bu konuda aç gözlüdür........bu yüzden kendine tahammül edecek bir kız arıyor........sen de göz göre göre ateşe yürüyorsun

DİPNOT ben de 175 boyunda spor yapan kariyeri olan bir kızdım......çirkinlik onun gibilerin zihninde

güzel bulmasada söylencek bişey değil bu heleki bayanlara......

öküzlüğün dibine vurmuş canım kussura bakma çok kızdım şuan o senin huylarını seviyo belliki

yerinde olsam ona söyleyeceğim şey: kimi güzel buluyosan işte kapı işte sapı olurdu.
ha onun için güzellik önemli değilmiymiş. benim için güzellik önemli kardeşim ve bana her fırsatta güzel olmadığımı hissettiren bi adamla ben ömür tüketip sinir sahibi olamam.
beni sevene ben zaten dünya güzeliyim.
yürüsün gitsin.

Back
X