• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkek neden kıskanç olur ?

MorbidAngell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2015
489
274
33
29
Bu ailevi çevresel faktörlere mi dayalı yoksa güven eksikliğine mi yada başka şeylere mi dayalı neden ülkemizde erkekler kıskanç ?

Kıskançlık ilkel bir duygudur bana kalırsa .

Olumsuz manada değil . Genlerde var .

İçindeki olumsuz egoyu , karşındakini bastırmak için kullanamadığın anda genlerindeki şifrelenmiş kendini öne çıkarma kodu devreye girer .

Bir erkek veya bir kadın hatta bir hayvanda dahi görülür bu .

Tamamen içgüdüsel kabullenememe dürtüsü .

Herkesin kendileri gibi baktigini dusunuyorlar.
Aslında böyle diyoruz ama tespit yaptığımda şunu çok iyi gözlemledm bazen bizim göremediğimizi en iyi onlar görüyor biz sadece sorgularken onlar cevabını vermedikleri içinde sıkıntı oluyor altı üstü kadın ve erkek başka bir birey yok üçüncü kişi yok ona rağmen dağlar var asilmamis

Kıskançlık ilkel bir duygudur bana kalırsa .

Olumsuz manada değil . Genlerde var .

İçindeki olumsuz egoyu , karşındakini bastırmak için kullanamadığın anda genlerindeki şifrelenmiş kendini öne çıkarma kodu devreye girer .

Bir erkek veya bir kadın hatta bir hayvanda dahi görülür bu .

Tamamen içgüdüsel kabullenememe dürtüsü .
Bunun tedavisi yokmudur acaba :110:

Bu konu hakkında o kadar makale okudum ki sonuç suna karar verdim kıskançlık bir hastalıktır kontrol edilemeyen bir hastalık hemde.

Ölçüsünde olursa zararı olmaz.seven her insan ister istemez kıskanır bu birazda karşınızdaki kişi ile alakalı o düşünceye mahal vermeyecek şekilde davranmalı

Ölçüsünde olursa zararı olmaz.seven her insan ister istemez kıskanır bu birazda karşınızdaki kişi ile alakalı o düşünceye mahal vermeyecek şekilde davranmalı
Ölçüyü tutturmak o kadar zor ki aslında erkeklere diyoruz ama kadınlarımız da aynı seviye de parkuru tamamlıyorlar hem kendi cinslerini hem de erkekleri kıskaniyoruz erkek sadece sevdiğini kiskanirken biz dozunu arrtiriyoruz bu da çok ciddi bir sorun

Bunun tedavisi yokmudur acaba :110:

Psikoloji ilmi her daim ilgimi çekmiştir . Mesleğim dışında özel ilgi alanımdır.

Fakat uzman bir psikolog asla değilim .

Lakin şunu söyleyebilirim ki anlık davranışlarımızın , yaşındaki gün sayısı kadar uzantısı bulunur .
Her davranışın , geçmişte yaşadığın minik bir anın geleceğe yansımasıdır.

Misal ;

Bir erkek düşünelim . Arabası var . Fakat ondan daha güzel arabaya sahip bir çok güzel bir kadın görüyor. Bu kadına karşı düşündüğü ilk şey ne güzellik ne cinsellik olur .

Bu kadına karşı ilk yaptığı şey kıyaslamadır . Kendini ve onu kıyaslar durur kafasında . Araba bakımından .

Neden ?

Çocukluğunda elindeki lolipop ondan alınıp karşısındaki sevimli kız çocuğuna verilmiş , dikte edilmiştir . O anın yansıması gelir ve araba olayında patlar .

Bu örnekteki gibi bugünkü yaşadığı kıskançlık her neyse temeldeki bir sorunu yansıtır . O ,tedavi edilebilir . Kıskançlık değil . Çünkü dediğim gibi bu bir dürtüdür .

Back
X