• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkek neden kıskanç olur ?

Ölçüyü tutturmak o kadar zor ki aslında erkeklere diyoruz ama kadınlarımız da aynı seviye de parkuru tamamlıyorlar hem kendi cinslerini hem de erkekleri kıskaniyoruz erkek sadece sevdiğini kiskanirken biz dozunu arrtiriyoruz bu da çok ciddi bir sorun

İnsan başkası için değil kendi için yapmalı.mesela evli bi kadın olarak kocamın da isteklerini dikkate alarak kıyafetime dikkat ederim ona bu vücut batını belli ediyor giyme diyecek duruma getirmemek olayı önlemimi ona göre alırım.kadın milleti olarak biraz sıkkntılıyız maalesef

Psikoloji ilmi her daim ilgimi çekmiştir . Mesleğim dışında özel ilgi alanımdır.

Fakat uzman bir psikolog asla değilim .

Lakin şunu söyleyebilirim ki anlık davranışlarımızın yaşındaki gün sayısı kadar uzantısı bulunur .
Her davranışın geçmişte yaşadığın minik bir anın geleceğe yansımasıdır.

Misal ;

Bir erkek düşünelim . Arabası var . Fakat ondan daha güzel arabaya sahip bir kadın görüyor. Bu kadına karşı düşündüğü ilk şey ne güzellik ne cinsellik olur .

Bu kadına karşı ilk yaptığı şey kıyaslamadır . Kendini ve onu kıyaslar durur kafasında .

Neden ?

Çocukluğunda elindeki lolipop ondan alınıp karşısındaki sevimli kız çocuğuna verilmiş , dikte edilmiştir . O anın yansıması gelir ve araba olayında patlar .

Bu örnekteki gibi bugünkü yaşadığı kıskançlık her neyse temeldeki bir sorunu yansıtır . O tedavi edilebilir . Kıskançlık değil . Çünkü dediğim gibi bu bir dürtüdür .
Aslında kıskançlık durtulerden ibaret değil midir aynı şekilde sevdiğin kadını kıskanırlar sorsan mantıklı bir cevap veremezler ama toplumda öyle görmüş öyle aşılanmış bilinçaltı kiskan komutunu vermiştir bir kere

Aslında böyle diyoruz ama tespit yaptığımda şunu çok iyi gözlemledm bazen bizim göremediğimizi en iyi onlar görüyor biz sadece sorgularken onlar cevabını vermedikleri içinde sıkıntı oluyor altı üstü kadın ve erkek başka bir birey yok üçüncü kişi yok ona rağmen dağlar var asilmamis
Valla bana gecmiste ruj surersen kalem cekme diyen biri vardi. Benim goremedigim ne gordu acaba :D

Benim sözlüm de aynısını söylüyor

Yinede mantıklı gelmedi bna .sende erkeksin dedım eşime .Herkez bnm gıbı degıl ama dedı .Kıskanç erkeklerde senin gıbı düşünüyo ve sız kadinlara hayatı zindan ediyosunuz dedım :// bu konu uzaaaarrr gider .nedır bu erkeklerden çektiğimiz ya :KK12::KK12:

Bu ailevi çevresel faktörlere mi dayalı yoksa güven eksikliğine mi yada başka şeylere mi dayalı neden ülkemizde erkekler kıskanç ?
kıskançlık değil o, özgüvensizlik.
aşağılık kompleksi.
Türk erkekleri yetersiz olduğunu düşündüğü için böyle ki gerçekten de birçok konuda yetersizler. kompleks duymakta haklılar yani :)

Yinede mantıklı gelmedi bna .sende erkeksin dedım eşime .Herkez bnm gıbı degıl ama dedı .Kıskanç erkeklerde senin gıbı düşünüyo ve sız kadinlara hayatı zindan ediyosunuz dedım :// bu konu uzaaaarrr gider .nedır bu erkeklerden çektiğimiz ya :KK12::KK12:
Yıl olmuş 2018 bak gor 3018de de aynı yerde sekiyor olacağız

Aslında kıskançlık durtulerden ibaret değil midir aynı şekilde sevdiğin kadını kıskanırlar sorsan mantıklı bir cevap veremezler ama toplumda öyle görmüş öyle aşılanmış bilinçaltı kiskan komutunu vermiştir bir kere

İşte verilen o komut elindekini koruma adına verilir .

Black friday alışveriş videolarını hiç izlediniz mi bilmem ama benim aklıma hep bu gelir . Bir insan talep çok olan şeyi yerlerde sürünme pahasına onu korur .

Yeri gelir zarar da verir fakat olsun der . Zarar görmüş de olsa elimde ya ...

Back
X