• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev konusu

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.250
20.010
598
46565.kez yatırımlık ev almaya niyetlendik. Bu kez çok kararlıyım :) eşime kalsa 2.bir araba almak istiyor ama ben ev almak istiyorum. Biz İstanbul’da kiradayız ve henüz evimiz yok. Kazançlarımız iyi, evin yarısını peşin çıkarıp diğer yarısına kredi çekeceğiz ancak oturduğumuz semtten, hatta İstanbul’dan ev almak gittikçe zorlaştığı için rotayı Ankara ya çevirdik. Yatırımlık bir ev alalım, ilerde satıp oturacağımız evi alırken peşinat yaparız diye düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü eşim bilmediğimi bir şehirden ev almaya çekiniyor. Aslında ben de öyle ama bekledikçe para değer kaybediyor, ev almak gittikçe zorlaşıyor diye düşünüyorum. Çankaya cebeeci mahallesi üniversiteler bölgesinde 2 milyona 2+1 ev buldum. Konumu iyi duruyor ama bina 30 yaşında. Bütçe Max 2 milyona ( ideal olarak daha az fiyata) Ankara dan 1*1 veya 2+ 1 nerden ev bakmamız mantıklı olur?

46565.kez yatırımlık ev almaya niyetlendik. Bu kez çok kararlıyım :) eşime kalsa 2.bir araba almak istiyor ama ben ev almak istiyorum. Biz İstanbul’da kiradayız ve henüz evimiz yok. Kazançlarımız iyi, evin yarısını peşin çıkarıp diğer yarısına kredi çekeceğiz ancak oturduğumuz semtten, hatta İstanbul’dan ev almak gittikçe zorlaştığı için rotayı Ankara ya çevirdik. Yatırımlık bir ev alalım, ilerde satıp oturacağımız evi alırken peşinat yaparız diye düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü eşim bilmediğimi bir şehirden ev almaya çekiniyor. Aslında ben de öyle ama bekledikçe para değer kaybediyor, ev almak gittikçe zorlaşıyor diye düşünüyorum. Çankaya cebeeci mahallesi üniversiteler bölgesinde 2 milyona 2+1 ev buldum. Konumu iyi duruyor ama bina 30 yaşında. Bütçe Max 2 milyona ( ideal olarak daha az fiyata) Ankara dan 1*1 veya 2+ 1 nerden ev bakmamız mantıklı olur?
O butceyle Ankara'dan yasli ve oldukca bakimsiz evler bulabilirsiniz, Cebeci'den bulduğunuz evlerdede ne asansor olur, ne de bakimli olurlar.

Ustune masraf yapmak isterim derseniz Cebeci guzel bi secenek, halki iyidir ama yeni bina cok nadir bulursunuz.

Ankara sandiginiz kadar ucuz bir sehir degil aslinda.

O butceyle Ankara'dan yasli ve oldukca bakimsiz evler bulabilirsiniz, Cebeci'den bulduğunuz evlerdede ne asansor olur, ne de bakimli olurlar.

Ustune masraf yapmak isterim derseniz Cebeci guzel bi secenek, halki iyidir ama yeni bina cok nadir bulursunuz.

Ankara sandiginiz kadar ucuz bir sehir degil aslinda.
İstanbul’a kıyasla ucuz ev seçenekleri çok gözüküyor ama bölgeleri çok iyi bilemiyorum tabii

Bütçeniz yatırımlık ev almak için çok uygun değil. Ankara'da o miktarlarda çok eski evler bulabilirsiniz ve düzgün semtlerden ev bulamazsınız. Yatırımlık ev istiyorsanız ve kiracı kolay bulmak isterseniz batıkent, eryaman taraflarına bakmalısınız, memur kesimi genellikle bu bölgelerde. Ama evler 4 milyondan başlıyor. Yaşamkent tarafı da yatırımlık ama fiyatlar daha yüksek.
Ankaranın ucuz olduğunu size ne düşündürttü merak ettim :dd

İstanbul’a kıyasla ucuz ev seçenekleri çok gözüküyor ama bölgeleri çok iyi bilemiyorum tabii
Tabikide cok ama artik ayni Istanbul gibi, kopek baglasan durmaz evlere milyonlar isteniyor, cok sacma bi duzen aldi.

Siz istiyorsaniz bulduğunuz evleri bana link olarak atabilirsiniz ben size yorum yapayim.

Bütçeniz yatırımlık ev almak için çok uygun değil. Ankara'da o miktarlarda çok eski evler bulabilirsiniz ve düzgün semtlerden ev bulamazsınız. Yatırımlık ev istiyorsanız ve kiracı kolay bulmak isterseniz batıkent, eryaman taraflarına bakmalısınız, memur kesimi genellikle bu bölgelerde. Ama evler 4 milyondan başlıyor. Yaşamkent tarafı da yatırımlık ama fiyatlar daha yüksek.
Ankaranın ucuz olduğunu size ne düşündürttü merak ettim :dd
Ankara ucuz demedim , İstanbul’a göre evler daha ucuz dedim : ) ki 2 milyon tl ve altına İstanbul da esenyurt harici ev bulunmuyor. Ankara da bolca mevcut ama bölgeleri bilmiyorum dediğim gibi. Eryaman dağ başıydı ya on yıl önce :D araştıracağım gene de, teşekkürler

Ankara ucuz demedim , İstanbul’a göre evler daha ucuz dedim : ) ki 2 milyon tl ve altına İstanbul da esenyurt harici ev bulunmuyor. Ankara da bolca mevcut ama bölgeleri bilmiyorum dediğim gibi. Eryaman dağ başıydı ya on yıl önce :D araştıracağım gene de, teşekkürler
Ay Eryaman bence kiracı koymak için çok ideal bir semt. Oturanlar daha nezih. Merkeze mesafesi de artık ideal. O fiyatlara varsa cebeci yerine Eryaman tercih ederdim de yoktur sanırım. Batikent yine kooperatifler dolu, 5 katlı asansörsüz ama site içi, metroya yakin çok fazla konut var. Ya da ben düzenli öğrenci bulayım, aile olunca içine çok bakım ister diyorsanız ona göre 100.yil, ayrancı, cebeci taraflarına bakılabilir. Tek sorun oralarda o fiyatlara zor, biraz ustune çıkmak lazım. Üstüne cikacaksaniz da neden Ankara olsun yani.

Dağ başı değil, metro var. Hatta bayağı güzel bir semt :) bence de araştırın.

Sincandan alabilirsiniz o fiyata yenikent belki ama insanları hakkında yorum yapamam kirayı öderlermi eve bakarlarmı orası meçhul
Heh işte böyle tüyolara ihtiyacım var.i Ankara için. İstanbul’da da esenyurtta tonla satılık ev var. Büyük konuşmayayım ama o bölgeye pek bulaşmayı düşünmüyorum. Anca şu mahalle iyidir vs bir şeyler öğreneceğim ki öyle.

Ystırımlıksa topraktan girin. Vadi İncek yeni başlıyor proje. Etrafında Faras, Jevel premium vb var.onlar da toprak şu anda. Hep birlikte başlayacak inşaatlar. 2028 teslim. 2800 TL .1+1. Kardeşim aldı.
Kiraya verebileceğim bir yer olsun istiyorum . Yavaş yavaş kendini amorti etsin. Ama bakacağım gene de teşekkürler

Konuyu görünce yazmak istedim, eşimle biz de minik bir yatırım yapalım istediğimiz için Antalya, Ankara falan araştırmıştık. Neticede şöyle bir fikir oluştu; İstanbul’da bulunduğumuz için daha rahat olur diye düşünerek Halkalı taraflarından bir ev alacağız. Neden Halkalı derseniz o tarafta çok fazla havayolu personeli oturuyor. Hem garanti işleri var hem de maaşları iyi. Artık evden ziyade evde oturacak insan önemli bu devirde diye düşündük biz. Minik bir ev alıp o camiadan birine kiralamak istiyoruz. Belki size de fikir olur. Beylikdüzü tarafları da olur ya da karşı tarafta Kurtköy gibi havaalanına yakın bölgeler. Öğrenciye ev kiralamaya karşı değilim ama kötü deneyimlerimiz olduğu için genç çalışanları tercih ediyorum açıkçası.

Back
X