Bir ev meselesi

Siz olsaydınız napardınız?

• Evi kiraya verip aynı muhitte başka eve geçerdim.

OY: 14 24,1%
  • Kendi evimi alırdım kredi çekerek.

OY: 24 41,4%
  • Bu evde oturmaya devam ederdim

OY: 20 34,5%

• Ankete Katılan
    58
Ev eski olduğu için kira getirisi çok değil Malesef muhit iyi olsa bile

Sattırmaya çalışmıyorum sadece ev baya eski

En sonunda bir karar verebildim bulunduğum muhitte daha yeni ve geniş bir eve geçiyorum bu evi kiraya vererek.Aslında almak çok istedim ama gönlüme göre bir ev bulamadım Malesef ,çocuğumun okulu da yine bu muhitten bir okul oldu ,hayırlısı olsun artık

Tadilat yaptırdım demeniz bile saçma.
Tabiki yaptıracaksıniz sonuçta size verilmiş o ev,içinde yasıyorsunuz,kira ödemiyorsunuz.
Evi satıp satmamak sahibinin tasarrufu,buna bozulmaya hakkınız yok,kiraya verip kirayı alın demişler size bu bile gayet iyi niyetli bir yaklaşım.
Başka ev alabiliyorsaniz alın,bu evi de kiraya verin,kiradan gelenle borcunuza ufakta olsa katkı sağlarsınız ki merkezi ve iyi bir muhitteyse zaten güzel kira getirir.
Yada okul bitene kadar birikim yapin,ondan sonra ev alırsınız.

O evde oturmaya devam edin kredi çekin yeni ev alın . Yeni aldığınız evi kiraya verin çünkü yeni evin kirasi daha yüksek olacahindan ordan gelen kira ile kredi borcunuzu odeyin. Bu kadar zaman oturmussunuz biraz daha oturabilirsiniz sonra yeni evinize geçin eski evi kiraya verin o da ek gelir olmuş olur.

12 yil boyunca kira vermeden oturmussunuz sattirmaz diye kiziyorsunuz satilip üzerine para koyup kendinize ev almayi düsunuyorsunuz birdr tadilat yaptirdim diyebiliyorsunuz.. Aslinda ne kadar sansli oldugunuzun farkindamisiniz o kayinvalidenin ellerinden opün.Esimle kayinpederim ayni isi yapiyorlardi ayni dukkanda calistiklari halde hem kazandiklari ortakti esim calisiyordu genellikle hemde kira ödüyorduk kayinpederime.. Muhitinizden tasinmayin eski ev olsada okul suan herseyden daha önemli...

Kayinvalidenin evini hesap etmeniz bile yanlis tabi sizin olsaydi ve satsaydiniz kolay olurdu ama degil ... kp üstüne olsaydida satsaydik falan ... kira ödüyormusunuz kv? Ödemiyorsaniz tadilat yaptirmanizda gayet normal size burda hak düsmüyor.

Ben kredi ceker alirdim bir ev.

Sizin için o muhit önemli belli ki

Yerinizde olsam cocuk ünversiteye gidene kadar para harcamadan o evde otururdum

Birikimime birikim eklerdim

Cocugum üni gidince de daha buyuk uzak muhitten güzel bir ev satın alırdım

Kadın kayınpederinizin eşi evlatlarının annesi. Şimdi eşiniz ev alsa tapusu size ait olsa böyle konuşulmasını hazmedebilcek miydiniz? Ben gelinime otur diye ev vericem hanımefendi böyle konuşucak.. Ben bu adamın kahrını çekmişim onca hakkım geçmiş, sonra gelin hanım kayınpederimin kazandığı parayla ev alınmış sadece kaynanamın adı yazıyo tapuda diycek. Sen kimsin hadsiz derler insana.

Kayınpederim şeker gibi bir insandır hep idare edendir sessizdir ve ezilen taraftır Malesef konunun detaylarını bilmediğiniz için yorum yapıyorsunuz anlıyorum ama yine de şunu bilmelisiniz ki olayın iç yüzü sandığınız gibi değil

Neden kadının evini satmaya çalışıyorsunuz.
Eğer babanızın evi varsa onu satında öyle ev alın .
Hayret birşey tadilatlarida yıllarca kira vermemenize sayın .
Kv başka çocuğu yokmu ayrıca neden sadece siz satıp parayı kullanmak istiyorsunuz?

Kayınpederim çok düşünceli ince ruhlu biraz da bu dünyaya bir kere geliyorsunuz mutlu olun modunda bir insan tabi belki satmazdı ama bana öyle geliyor
Keşke kayınvalide de dünyaya bir kere geliyorum modunda olsaydı. Oturduğunuz evi satar bir güzel yerdi

Yok artık ya! Kayınvalide ev vermiş bedava oturuyorsunuz ama zorunuza gidiyor? Bi de kadının evini sattırmaya çalışıyorsunuz?
Arkadaşım sizi birileri falan mı dolduruyor? Gidin o kaynananın elini öpün bence. Ayrıca kayınpeder almışsa karısının üstüne bundan size ne!
Bence kredi çekin 10 yıl borç ödeyin de görün o zaman gününüzü.

peki siz iç yüzünü biliyo musunuz olanların? Adam gençliğinde çok fenaydı belki de. Kimbilir neler yaşadılar.. Bende çok eziyetli bi evlilik hayatı yaşadım, eşim sonradan toparladı çok şükür, gerçi hala ara ara cozuttuğu oluyo. Benim oğlumun bile haberi yok aramızda geçenlerden kaldi ki bundan 20 25 yıl sonra hayatımıza gircek gelin hanım böyle konuşsa çok sinirlerim.

Evet biliyorum çocukluk arkadaşım aynı zamanda eşim

12 yıldır kira vermeden oturuyorsunuz ve hala kayınvalidenizin evi satmak istememesinden şikayetçi misiniz?

Paranız yetmiyorsa ya yettiği yerden alırsınız, ya kiraya çıkarsınız. Herkesin yaptığı gibi yani. Hatta sizin diğerlerinden farklı olarak bir üçüncü imkanınız da var; düzeninizi bozmadan bedavaya oturmaya devam edebilirsiniz.

Eşiniz tek çocuk değilse ve adalet sağlanamayacaksa, kayınvalideniz satmak istese bile kabul etmemeniz gerekirken, beklentiler arşta...

Sizin bu sakin bisey yapmıyormuş gibi konuşmalarınız beni bile gerdi.
Malesef bu hayatta dünyaya bir kere geliyorum modunda yaşamak diye birşey yok. Eviniz var kira ödemiyorsunuz ama sizin tek derdiniz evinizin kayinvalidenizin üzerinde olması. Küçüklüğü falan bahane bence. Mantıklı dusununce evinizde oturun biraz daha birikim yapın derdim. Ama siz sonuç odakli yaşadığınız için boyle bisey yapacağınizi hic sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…