Bir ev meselesi

Siz olsaydınız napardınız?

• Evi kiraya verip aynı muhitte başka eve geçerdim.

OY: 14 24,1%
  • Kendi evimi alırdım kredi çekerek.

OY: 24 41,4%
  • Bu evde oturmaya devam ederdim

OY: 20 34,5%

• Ankete Katılan
    58
Alamazsanız kayınvalidenin evini mi satalım dyosunuz? Kadına bişey olsa bakıcak mısınız ayrıca nerede yaşıyosunuz o para bi ev için fazla bende büyük bi şehirdeyim 250 bine gayet güzel sıfır evler var
Malesef bu muhitte öyle,250 bine bu şehirde de var ama başka semtlerde,iyi okullar bu muhitte kızım için

Bu evi kiraya verin şehir dışına doğru kendi evinizi alın derim ben . Yeni bir ev sahibi olmakta fayda var .
Ama kızınız için servis vs ya da sabahları babası bırakması imkanı yok mu ?

Bence kalın oturduğunuz yerde. Okullar adrese dayalı kayıt yapıyor. Saçma sapan bir okula gitmesini istemezsiniz herhalde çocuğunuzun...

12 yıldır aynı evde kira vermeden oturuyorsunuz 2 kişi çalışıyorsunuz herhangi bir yatırım yapamadıysanız bu zamandan sonra da işiniz zor. Kirayı bir zaman sonra kayinvalidneiz kendi almak isteyebilir. Istediğin okullara uzak.Suan oturduğunuz muhit iyi.kira vermiyorsun .bence olduğunuz yerde kalın birikim yapın. Yeni ev fikrini çocuklar biraz daha büyüyünce düşünün.

12 yıldır aynı evde kira vermeden oturuyorsunuz 2 kişi çalışıyorsunuz herhangi bir yatırım yapamadıysanız bu zamandan sonra da işiniz zor. Kirayı bir zaman sonra kayinvalidneiz kendi almak isteyebilir. Istediğin okullara uzak.Suan oturduğunuz muhit iyi.kira vermiyorsun .bence olduğunuz yerde kalın birikim yapın. Yeni ev fikrini çocuklar biraz daha büyüyünce düşünün.
Tabiki yatırım olarak para biriktirdik ayrıca araba aldık ama biriktirdiğimiz para bu mahalleye yetmiyor ki daha önce de belirttiğim gibi evler 450-500 arası değişiyor başka mahalleden alabilirim tabi ama çocuk için iyi okulda burada

Kayın valideniz hayatta ve o evi başkasına verip kirasını da alabilirdi ama sağolsun evladını oturtmuş kira vermiyorsunuz kadına teşekkür edeceğiniz yerde evini sattırmadığı için kızıyorsunuz. Ne biçim iş ya. Ben ev alıcam çocuğuma vericem otursun diye bide gelin bana kızacak evi sattırmıyorum diye.
O kadında geleceğini düşünüyor o ev güvencesi bunun yaşlılığı var hastalığı var. Hem evi satarsanız para koyup yeni alırsanız kimin üzerine yapacaksınız? Diğer çocuklarda hak ister diye kv üzerine yapmicaksınız. E bu kadına ne olucak yarın bi gün. Eve masraf yapmaya gelince oturup kira vermiyosunuz yapıcaksınız o kadar biz kirada olsak bile yaptırıyoruz ihtiyaç olunca. Tamam kv delerden gelinler olarak çok çekiyoruz ama çalışın alın kv malına hırs yapmayın.
Valla ben de aynı bu görüşteyim. Bu ve buna benzer şeyler okuduğum zaman, hep aklıma yıldız tilbenin "yeme" şarkısı geliyor. Evlada mal yapıyorsun tasası geline damada kalıyor. İyisi mi çatır çutur yicen paranı, sen nasıl emek ettiysen onlar da emek etsin

Ama çok bencilce düşünüyorsunuz. Hep ben ben ben. Benim istediğim muhit benim evim benim kızımın okulu... görüyorsunuz ev almak çok zor aldığınız evi gelininiz satmak istese ister misiniz. Kadın çabalamış ev almış yüce gönüllülük yapıp sızı ücretsiz oturtmuş. Başınızda taşıyın boyle kvyi

Muhit iyi, okullar iyi bence çıkma. İdare et. Kira da çok sıkıntı oluyor.

Ben iyi bir muhitten İstanbul'un iyi bir ilçesinden sırf ev alabilmek için buraya geldim. Başka bir şehir. Valla orayı çok arıyorum. Evim iyi güzel çocuklar sevdi. Ama orta okulu berbat, lokasyon sıfır.

Ama oradan ev anlamazdım çok pahalıydı. Yazları artık hasretimi dindiricem.

Bence kiraya çıkmayın.Belki siz kiraya vericeksiniz fakat kiracının cıkabilir.Aylarca ev boş kalabilir.Bunun için ekstra külfete değer mi?

Kayınpederim çok düşünceli ince ruhlu biraz da bu dünyaya bir kere geliyorsunuz mutlu olun modunda bir insan tabi belki satmazdı ama bana öyle geliyor

Sizin o evde bir kurus hakkiniz yokken böyle hesaplar yaomaniz acayip sacma. Ev almak icin gücünüz yetmiyorsa almayin. Baskasinin malina da göz dikmeyin bir zahmet. Onlarda zamaninda emek verip ev almislar. Anne babaya öyle mallarini sattirip sonra ortada birakini da cok gördük. Hesaplarinizi kendi imkanlariniza göre yapin

Kv nin evinde oturuyoruz ,oturduğumuz günden beri de sürekli tadilat halindeyiz,yaşanan evde tadilat olması çok normal,sizin beklentiniz hiç makul değil çok saçma,benim eşimin tarım için bi araca ihtiyacı vardı kp aldı kullanım hakkı eşimde ama tabi ki kpnin üzerine,çünkü olası ölüm durumunda kızının onda miras hakkı var,eşim anlattığında hiç garipsemedim olması gereken bu ve içimden minnet duydum,biz alsak krediyle alacaktık aile ekonomimizi büyük bir dertten kurtardı.

Benim kayınpederimin de fazladan evi var ve oradan kira gelirleri oluyor, biz ev aldık çok yüklü bir borca girip, hiç aklıma gelmedi o evi satıp bize vermeleri falan, insanların 20 yıllık emeğini istemeye utanırım. Birde 12 sene kira vermeyeceğim, ve yaptırdığım tadilatı laf edeceğim, vay be.

İyi bir muhitse kira geliri de iyidir. Birikmiş paranız da varmış. Biraz zorlayarak kredi çekip yine o muhitte ev almak için çabalayabilirsiniz. Kira krediyi karşılar. Gerekirse üstünü de tamamlarsınız. Zorlanırsınız ama kredi elbet biter siz de alıştığınız muhitten vazgeçmemiş olursunuz.

Merhaba 12 senelik evliyim,evlendiğinizden beri oturduğumuz ev kayınvalidenin üzerinde,yan dairede de eşimin akraba çocukları oturuyor,onlar da aynı durumda ancak onlar evi sattı ve üzerine koyup yeni ev alacaklar.Sorunum da tam da burada başlıyor ev zaten kaç senelik baya eski ve küçük ancak bulunduğu muhit iyi bir muhit.Eşim evi sattırma fikrinin sözünü bile ettirmiyor çünkü biliyor ki annesi asla sattırmaz ancak geçen annesi eskiyse kiraya verip kiraya geçin diye izin verdiği için böyle bir imkanımız var.Ancak ben artık kendi evimin sahibi olmak istiyorum ancak bu muhitten yeni ev almam mümkün değil fiyatlar uçmuş,bir miktar birikimimiz var ancak yeni eve yetmez eski evi almanın da bir anlamı yok.Kızım bu sene ortaokula başlatacak ve devlet okula gidecekse iyi okullar bu da muhitte.Yeni ev alacaksam maddi durumum anca şehir dışına doğru olan evlere yetiyor tabi bir miktar kredi çekerek.Şimdi sorum şu :Sizce bu evde mi oturmaya devam edeyim ancak dediğim gibi eski ve artık küçük geliyor yoksa şehir dışına doğru bile olsa kendi evimi mi alayım?Malesef yan komşu gibi satma şansım yok ,kayınvalidem asla kendi evini sattırmaz.Fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız napardınız?Not: Bir de bu eve evlendiğimizden beri çok yatırım yaptık,içini yaptırdık devamlı tadilat ama ev hep kayınvalidenin olarak geçti o yüzden bu evi sevemedim bir türlü ama dediğim gibi iyi bir muhitte olduğu için oturmaya devam ettim attık içimden de yaptırmak gelmiyor açıkçası.Ve bu evi kayınpederin çok kazandığı bir dönemde almışlar ancak kayınvalide kendi üzerine yazdırmış neden önemli benim için çünkü kayınpederin üzerine olsaydı şimdiye çoktan sattıp üzerine koyup belki de borçsuz bir evimiz olmuştu.

Yanlış anlamayın ama ben de bu mantığı anlamıyorum. O ev kayınvalidenin, neden sattırmaya çalışıyorsunuz? Kadın niye durduk yere evini satsında parasını size versin? Hayır bir de anladığım kira da ödemiyorsunuz. Daha ne?

Ya da o evi eşinize verdiler de tapuyu mu üerine yapmadılar?

Eski eskidir ben yeni evliyim ve ev alacaz oyle evlencez diye yola ciktik butcemize uygun evi bulduk oda annemlerin oturdugu muhitteydi bende istemedim. Birde ailemle aram bozuk diye nisani uzatmak istemedim hemen evlendik beklesek esim alcakti belkide. Ama kiraya çıktık. Mutluyum. Umurumda da degil hatta eşim ev almazsa daha iyi rahat rahat gezerim tozarim banane. Kayinvalideniz vakti zamaninda yapmis yatirim sizede buyrun oturun demis tadilat yaptirmaj sizin zevkiniz sonucta. Ben sizi anladdim 0 ve guzel evler biraz uzakta muhtemelen deniz kenari eskiden suratina bakılmayacak balcik camur yerler simdi.moda yeni ve ucuz evlerle doldu ben yerinizde olsam i eski muhitte populerdir orasi kentsel donusum bekliyordur. Oturmaya devam ederdim yok istemiyorum derseniz butcenize gore kredi ceker alırsınız. Bide sunu dusunun ev alirsiniz o ev size hayir getirmez duvarlari ustunuze ustunuze gelir. Uzulursunuz herseyin hayirlisini dileyin. Hakkinizda hayirli si olsun.

Back
X