Bir ev sahibi ve kira artışı konusu da benden

myjourney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
587
1.173
113
40
Güncelleme : yine orta yolu bulmak için ev sahibine 6500 TL yolladım kira ve en fazla bu kadar yapabileceğimizi söyledim kirayı iade etmiş. Şaka gibi kira göndermek istiyorum kabul etmiyor ve iade ediyor. Ne yapmam lazım ?? Elimde gönderme dekontu var ama sonuçta para hala benim hesabımda . Konuştuğumda ya 4500 gönderin 3 ay sonra çıkın ya da 10 bin yollayın altını kabul etmiyorum diyor .

Başlıktanda anlaşıldığı gibi konu kira artışı anlaşmazlığı. Oturduğum evde 3. yılım olacak. Ev sahibi 3 ay önce evi satmış haberim bile yok :) .. çünkü her ay kiramı zamanında ödeyen sorunsuz bir kiracıyım.. aralarında anlaşmışlar 2022 yılı eski ev sahibinin diye . Neyse bu ay kira artış ayı diye eşim ev sahibiyle görüşmek için arayınca biz bunları öğrendik. Yeni ev sahibini aradık. Şuanki kiramız izmir Karşıyaka’da 2+1 zemin kat evde 4500 TL . Biz max 6500 yapabiliriz diye eşimle konuşmuştuk ama yeni ev sahibi 10 bin TL istiyor. Benim araştırmalarıma göre ev satılsa bile yeni ev sahibi yasanın üst limiti %25 ten fazla zam isteyemez oldu. Şimdi ne yapmalıyız ?? Kanunen atladığım bir şey var mı ? Eğer ev sahibi yasal yollara başvuracaksa haklı olur mu ?? Zaten yasal yollara başvuracaksa ve ben haklıysam %25 zam yapıp 5625 mi yapayım kirayı ?? Çünkü 6500 ü kabul etmiyor. Aldığı eve taşınma gibi bir niyeti olsa 3 aydır bizi bir şekilde bulurdu diye düşünüyorum. Dolayısıyla yatırımlık almış. Benim araştırdığımda evden çıkartamayacağı sonucuna vardım çünkü evi alınca ihtarname vs yollamadı . Ev sahibi Beni evden çıkartabilir mi ?? Ve kirayı üst limitim 6500 mü yapıp bekleyeyim ya da yasanın üst limiti % 25 mi yapayım mı ? ( çünkü nasıl olsa kabul etmeyecek ) bu arada muadil evler 8-10 bin arası . Ev sahibi eğer 10 bin veremeyecekseniz ev buluncaya kadar bi kaç ay sizi 6500 TL den idare edeyim ev bulunca çıkın diyor ama evden çıkma durumum söz konusu değil :KK43:

Son düzenleme:
Başlıktanda anlaşıldığı gibi konu kira artışı anlaşmazlığı. Oturduğum evde 3. yılım olacak. Ev sahibi 3 ay önce evi satmış haberim bile yok :) .. çünkü her ay kiramı zamanında ödeyen sorunsuz bir kiracıyım.. aralarında anlaşmışlar 2022 yılı eski ev sahibinin diye . Neyse bu ay kira artış ayı diye eşim ev sahibiyle görüşmek için arayınca biz bunları öğrendik. Yeni ev sahibini aradık. Şuanki kiramız izmir Karşıyaka’da 2+1 zemin kat evde 4500 TL . Biz max 6500 yapabiliriz diye eşimle konuşmuştuk ama yeni ev sahibi 10 bin TL istiyor. Benim araştırmalarıma göre ev satılsa bile yeni ev sahibi yasanın üst limiti %25 ten fazla zam isteyemez oldu. Şimdi ne yapmalıyız ?? Kanunen atladığım bir şey var mı ? Eğer ev sahibi yasal yollara başvuracaksa haklı olur mu ?? Zaten yasal yollara başvuracaksa ve ben haklıysam %25 zam yapıp 5625 mi yapayım kirayı ?? Çünkü 6500 ü kabul etmiyor. Aldığı eve taşınma gibi bir niyeti olsa 3 aydır bizi bir şekilde bulurdu diye düşünüyorum. Dolayısıyla yatırımlık almış. Benim araştırdığımda evden çıkartamayacağı sonucuna vardım çünkü evi alınca ihtarname vs yollamadı . Ev sahibi Beni evden çıkartabilir mi ?? Ve kirayı üst limitim 6500 mü yapıp bekleyeyim ya da yasanın üst limiti % 25 mi yapayım mı ? ( çünkü nasıl olsa kabul etmeyecek ) bu arada muadil evler 8-10 bin arası . Ev sahibi eğer 10 bin veremeyecekseniz ev buluncaya kadar bi kaç ay sizi 6500 TL den idare edeyim ev bulunca çıkın diyor ama evden çıkma durumum söz konusu değil :(
Aynısını ben de yaşadım,ev hiç haberimiz olmadan satılmış ve bir sabah adamın teki,ben evi satın aldım dedi.Geçen Ağustos ayında %100 zam yapıp sözleşme yenilenmiştik zaten biz ama evi satın alan adam %100 zam yapın ya da çıkın dedi.Bize de ihtar falan gelmedi daha,geçen ay normal yatırdığım bedel üzerinden yatırdım kirayı,şimdilik ses soluk yok ama tüm yasal haklarımı kullanacağım.Dingonun anıtına çevirdiler memleketi😡.

Yani ne kadar oturabilirsiniz ki en makulu bir kaç ay 6500tl ödeyip çıkmak sonuçta haber vermemiş evi görmemiş ama almış.
Yok ben umursamam derseniz sizi tamamen yok saymasina karşı sonuna kdr oturun yüzde 25 yapıp geçin.

Başlıktanda anlaşıldığı gibi konu kira artışı anlaşmazlığı. Oturduğum evde 3. yılım olacak. Ev sahibi 3 ay önce evi satmış haberim bile yok :) .. çünkü her ay kiramı zamanında ödeyen sorunsuz bir kiracıyım.. aralarında anlaşmışlar 2022 yılı eski ev sahibinin diye . Neyse bu ay kira artış ayı diye eşim ev sahibiyle görüşmek için arayınca biz bunları öğrendik. Yeni ev sahibini aradık. Şuanki kiramız izmir Karşıyaka’da 2+1 zemin kat evde 4500 TL . Biz max 6500 yapabiliriz diye eşimle konuşmuştuk ama yeni ev sahibi 10 bin TL istiyor. Benim araştırmalarıma göre ev satılsa bile yeni ev sahibi yasanın üst limiti %25 ten fazla zam isteyemez oldu. Şimdi ne yapmalıyız ?? Kanunen atladığım bir şey var mı ? Eğer ev sahibi yasal yollara başvuracaksa haklı olur mu ?? Zaten yasal yollara başvuracaksa ve ben haklıysam %25 zam yapıp 5625 mi yapayım kirayı ?? Çünkü 6500 ü kabul etmiyor. Aldığı eve taşınma gibi bir niyeti olsa 3 aydır bizi bir şekilde bulurdu diye düşünüyorum. Dolayısıyla yatırımlık almış. Benim araştırdığımda evden çıkartamayacağı sonucuna vardım çünkü evi alınca ihtarname vs yollamadı . Ev sahibi Beni evden çıkartabilir mi ?? Ve kirayı üst limitim 6500 mü yapıp bekleyeyim ya da yasanın üst limiti % 25 mi yapayım mı ? ( çünkü nasıl olsa kabul etmeyecek ) bu arada muadil evler 8-10 bin arası . Ev sahibi eğer 10 bin veremeyecekseniz ev buluncaya kadar bi kaç ay sizi 6500 TL den idare edeyim ev bulunca çıkın diyor ama evden çıkma durumum söz konusu değil :KK43:
10 bin mi 😳😳 Allah ıslah etsin bu ev sahiplerini , insanlıktan yoksun aç insan somürücüler...

İsteyene ilan atayim -duruyor ise-
nasıl bir kavga koptuysa 150bin tl ye deprem sonrası 4. Kat 2+1 İskanli tapulu ev gördüm ama ilan fotoğrafı yok binanın disi var :D al arsa niyetine tut yeri de dağ başı değil yani :D

Ben mi yanlış anladım nasıl haberiniz olmadı yeni ev sahibi evin içini görmeden mi almış 😳

Ben mi yanlış anladım nasıl haberiniz olmadı yeni ev sahibi evin içini görmeden mi almış 😳
özellikle sitelerde evin içini görmeden alan çok- çünkü evler birbirinin aynısı zaten malum sitedeki ilanlar bile karbon kopya

ama karşıyakada da pek site yok aslında yine de almış adam demek

Evden çıkaramaz süresi içinde ihtar göndermemiş.
Önceki ev sahibiyle aranızda yazılı kira sözleşmesi var mı? Varsa artış oranı ne? Her halükarda bu sene %25’ten fazla artıramaz.
Evde 5 Seneden az oturduğunuz için emsal kira bedeli davası da açamaz.
Kısacası birşey yapamaz yani :)
Size tavsiyem 1) evin tapu devrinin yapıldığından kesinlikle emin olun
2) bir şekilde yeni ev sahibinizin iban’ını alın ve %25 artırım yaparak gününüzde ödeme yapın kira ödemesi açıklamasıyla
Eğer iban alamazsanız başka yollar da var onu açıklarım isterseniz

10 bin ne ya oha

Sanırım öyle almış . Evi gördünüz mü biliyor musunuz dedim . Evet dedi .
Bizimki görmeden almış,yatırım amaçlı aldım dedi ve İzmir'den Manisa'ya gelmiş adam.Kesin bir şeyler dönüyor ama anlayamadık.Tapuyu göndermesini istedim,aradan baya zaman geçtikten sonra gönderdi,ihtar çekeceğini söylemişti ama henüz gelen bir şey yok.Eski ev sahibiyle yaptığım sözleşmede geçen rakamı,açıklama kısmına kira bedeli yazarak gönderdim geçen ay,arayan soran da olmadı.

Evden çıkaramaz süresi içinde ihtar göndermemiş.
Önceki ev sahibiyle aranızda yazılı kira sözleşmesi var mı? Varsa artış oranı ne? Her halükarda bu sene %25’ten fazla artıramaz.
Evde 5 Seneden az oturduğunuz için emsal kira bedeli davası da açamaz.
Kısacası birşey yapamaz yani :)
Size tavsiyem 1) evin tapu devrinin yapıldığından kesinlikle emin olun
2) bir şekilde yeni ev sahibinizin iban’ını alın ve %25 artırım yaparak gününüzde ödeme yapın kira ödemesi açıklamasıyla
Eğer iban alamazsanız başka yollar da var onu açıklarım isterseniz
Zaten bizde kirayı yatırabilelim diye ılımlı yaklaşıp yeni ev sahibinden tapuyu ve ibanı istedik. Bu ay %25 zamlı gönderelim , kira gecikmeye girmesin bu arada aramızda konuşup ne yapabileceğimizi size bildirelim dedik. Eski sözleşmede tefe, TÜFE yazıyordu ama sizinde dediğiniz gibi üst limit 25 . Çıkartma hakkı yok değil mi ?? Öyleyse iyi niyet göstermediği için %25 zam yapmak mı mantıklı ? 6500 göndermek mi ?? Ben evden çıkaramayacağından emin olmak istiyorum.

Aynısını ben de yaşadım,ev hiç haberimiz olmadan satılmış ve bir sabah adamın teki,ben evi satın aldım dedi.Geçen Ağustos ayında %100 zam yapıp sözleşme yenilenmiştik zaten biz ama evi satın alan adam %100 zam yapın ya da çıkın dedi.Bize de ihtar falan gelmedi daha,geçen ay normal yatırdığım bedel üzerinden yatırdım kirayı,şimdilik ses soluk yok ama tüm yasal haklarımı kullanacağım.Dingonun anıtına çevirdiler memleketi😡.
Bilmiyorum gerçekten iyi kiracı olmak mı suç ? Ben de eğer çıkartamayacaksa %25 zam yapıp oturmayı düşünüyorum . Ama hala acaba 6500 yapsam ses çıkarmaz mı diyorum??Bir yandan da ev sahibinin İyi niyeti yoksa , devletin yasasına göre zam yapıp geçeyim diyorum. Devlet memuruyuz biz, şuanda öngörülen zam oranımız %17 .

Zaten bizde kirayı yatırabilelim diye ılımlı yaklaşıp yeni ev sahibinden tapuyu ve ibanı istedik. Bu ay %25 zamlı gönderelim , kira gecikmeye girmesin bu arada aramızda konuşup ne yapabileceğimizi size bildirelim dedik. Eski sözleşmede tefe, TÜFE yazıyordu ama sizinde dediğiniz gibi üst limit 25 . Çıkartma hakkı yok değil mi ?? Öyleyse iyi niyet göstermediği için %25 zam yapmak mı mantıklı ? 6500 göndermek mi ?? Ben evden çıkaramayacağından emin olmak istiyorum.
Yasal olarak kesinlikle çıkaramaz merak etmeyin. Eğer gerçekten arayı bulamıyorsanız %25 artırıp gönderin. Ama her ay aynı şeyleri yaşamakta sorun tabi ki. O yüzden keşke arayı bulanilseniz. Yasal olarak siz haklısınız ama insan diken üstünde devamlı rahatsız edilerek oturmak da istemez…Aynı şeyleri biz de yaşadık yıllık ödüyoruz biz 18binden 45bine çıkarmak istedi. Kabul etmedik. Yasal olarak yapabileceklerinize bir bakın diyip dik durduk. Son tlf konuşmasında baya çirkinleştiler hatta.
Aslında %25 artırıp gönderecektik ama elimizde iban vS. Hiç birşey yoktu. Sonra araya kıramayacağımız bir aile dostu girdi 30binde anlaşıp gönderdik

Back
X