Bir ev satma meselesi

Ortalama 1.5-2milyon edermiş; 200.000tl kadar borca ayırıp 50.000 euroyu kardeşimle bölüşüp buradan ortalama 300.000lük bir eve girmekten bahsediyorum. (Babam pay istemiyor) (Burada peşinat olarak 10.000 gibi bir para lazım)
Gercekten merak ettigim icin soruyorum; Bu ekonomik krizde bu kadar eski ,bakıma, tadilata muhtaç dairelere gerçekten 1,5 _2 milyon TL verenler var mı ve bunlar kim? İlanlara bakıyorum dökülen eski dairelere bu paraları yazıyorlar ama alan var mı acaba? Aylardır dönüyor o ilanlar .Bazıları sene.Edermiş lafından ziyade satmaya kalkınca etmiyor,almiyorla,hesabınızı ona göre yapın derim.

Gercekten merak ettigim icin soruyorum; Bu ekonomik krizde bu kadar eski ,bakıma, tadilata muhtaç dairelere gerçekten 1,5 _2 milyon TL verenler var mı ve bunlar kim? İlanlara bakıyorum dökülen eski dairelere bu paraları yazıyorlar ama alan var mı acaba? Aylardır dönüyor o ilanlar .Bazıları sene.Edermiş lafından ziyade satmaya kalkınca etmiyor,almiyorla,hesabınızı ona göre yapın derim.

Dökülen eski daire diye bir şey kalmadı apartman da evin içi de yenilendi dediğim gibi. Banyosu kaldı sadece eski olarak.
Fiyat konusunda da benim zaten hiç alakam yok sadece o tarz evlere o fiyatların istendiğini teyzem bize aktardı. Teşekkürler.

Ben de hep diyorum ki bu ahırdan bozma evlere bu fiyatlari kim biçiyor.
Bir kişiyi görmüş oldum.
Eve köpek bağlasan durmaz, banyosu kötü, her şeyi kötü,apartman kötü. Belki ilk depremde yıkılacak. Bu devirde iki bin liraya oturacak kiracı bulamıyorsunuz. Üstelik büyük şehirde,önünden metro geçen yerde de değil,küçük şehrin gecekondu mahallesi. Öyle kötü bir ev ama iki milyona satma hayali kuruyorsunuz.
sevdigim bir üyesiniz ama sevmediğim bir zihniyetiniz var.
Zaten böyle ev sahipleri sisire sisire , sisire sisire emlak balonu böyle oldu.
Emlak piyasası beni eşimden dostumdan akrabamdan tiksindirdi. Her şey pahalı diye hükümeti eleştiren bir aile dostumuz geçen sene kiralar da böyle değilken çingene Mahallesi'ndeki evi için 'benden kötü evler 7ye verilmiş,ben 8e vereceğim,banyom mutfağım yapili' demeye başladı, hak hukuk Allah kitap agzindan düşmeyen insanlar kiracısıni atıp üç katına yenisine verme derdine düştü.
Sonra 'ulke neden bu halde'
Eline minicik fırsat geçince fahiş fiyattan kar etme derdinde. Eline büyük fırsat gecenlere kimse laf etmemeli😅
Konuya gelince , madem evi iki milyona satma arzunuz var o zaman bari paraya kıyın deprem raporu çıkartın, evi incelesinler. Eğer sağlamsa kredi çekin banyoyu ,tesisatı, bitmediyse parke kapı dogalgazi halledin, kuflerini giderin, yalıtımını yapın, bir de güzel boyayın. Çiçek gibi evinizi satışa sunun, güzel bir alıcı bulun.
Ev sağlam değilse de yetkili kurumlara bir danişin, size konuyla ilgili bir yardımları vs olacak mı, nasıl olacak bu işler diye.
Yazık günah, iki milyon verip alan insana mezar olmasın eski püskü ev
Hahahaha beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün :) Köpek bağlasan durmazmış.
Kaç senedir o evi ve apartmanı on binlerce yüz binlerce tl ödeyerek YENİLEDİK. SADECE BANYOSUNU YENİLEMEMİZ GEREKİYOR diye yazdım. Keşke okuduğunuzu anlayabilseniz. Dediğiniz her şey yapıldı. Banyo harici evimiz çiçek gibi şuanda. Apartmanın sağlamlığında hiç bir problem yok zaten. Sadece iç dış boyası yapıldı bakımsız kaldığı için. Ayrıca deprem bölgesi değil ve ev DENİZ MANZARALI, yazları tatil kentine dönüşen bir yerde(Bodrum Marmaris Ayvalık seviyesinden bahsetmiyorum), sadece bölgede iş imkanı olmadığından çok tercih edilmiyor kiralar düşükte kalıyor. Teşekkürler.

Daha yeni denk geldim kredi çektiği için evi aslinda 1milyona degil 1800e alan bir yakınıma. Kira amortisman hesabinda ya kirayi 3katina çıkarması gerekiyor, ya 39 yıl geçmesi gerekiyor. Bodrum kat 30 yıllık bina.
Hayırlısı olsun dedim çekildim. Ya insanlar matematik bilmiyor ya ben hiç birsey bilmiyorum
Bu arada kredi miktarı 400 bin özel bankadan çekildiği için geri ödeme 1milyondan fazla çıkıyor. Yani aslında 600 bin kullanmayı bilsek bırak borcu hayatımız değişir.

bogakizii bogakizii bir ilk olacak neyi beğenmediğinizi anlatirmisiniz
Siz sormadan ben yazayım ne yaparsanız yapın eski ev kokusu ve havası değişmez bir yerde boşa masraf olur alan yenilemek için almalı yada eski haline kendi tadilat yapmalı yaptığınız tadilat sizi yanıltmasın
Ben satmanizdan yanayım çünkü dolar bazlı zirveden dövize geçeceksiniz
He kim alır kim ne kadar verir bilemem çünkü bana cazip değil ufacık kredi eklemek bile fiyatı Katliyorken benim için parayı çöpe atmak olur ama şansınızı deneyin

bogakizii bogakizii bir ilk olacak neyi beğenmediğinizi anlatirmisiniz
Siz sormadan ben yazayım ne yaparsanız yapın eski ev kokusu ve havası değişmez bir yerde boşa masraf olur alan yenilemek için almalı yada eski haline kendi tadilat yapmalı yaptığınız tadilat sizi yanıltmasın
Ben satmanizdan yanayım çünkü dolar bazlı zirveden dövize geçeceksiniz
He kim alır kim ne kadar verir bilemem çünkü bana cazip değil ufacık kredi eklemek bile fiyatı Katliyorken benim için parayı çöpe atmak olur ama şansınızı deneyin
Sizle inatlaşmak istemiyorum ama alan yenilemek için almalı demişsiniz biz zaten yeniledik? Bizim yaptığımız tadilat neden beni yanıltmasın? Her yer boyandı yerlere laminat yapıldı kapılar değiştirildi mutfak dolabı komple değiştirildi sobalıydı doğalgaz döşetildi çelik kapı yapıldı camlar pimapen, uyduruktan da yapmadık yani yanlış anlaşılma olmasın. Ee? Görmediğiniz etmediğiniz yerler için ahkam kesiyorsunuz ne alaka?
O kadar anlamsız bir tartışma ki devam bile ettiremeyeceğim daha fazla.

Sizle inatlaşmak istemiyorum ama alan yenilemek için almalı demişsiniz biz zaten yeniledik? Bizim yaptığımız tadilat neden beni yanıltmasın? Her yer boyandı yerlere laminat yapıldı kapılar değiştirildi mutfak dolabı komple değiştirildi sobalıydı doğalgaz döşetildi çelik kapı yapıldı camlar pimapen, uyduruktan da yapmadık yani yanlış anlaşılma olmasın. Ee? Görmediğiniz etmediğiniz yerler için ahkam kesiyorsunuz ne alaka?
O kadar anlamsız bir tartışma ki devam bile ettiremeyeceğim daha fazla.

Tabiki o evi görmedim ama yenilenmiş evleri gördüm bir çok daire gördüm ve o eski izin silinmedigini kokunun değişmediğini daha alçak olduğunu görünce bana cazip gelmedi Hatta en çok istediğim özellikleri bile eledi. He alan daha ucuza alır heryeri yapmaz o ayrı bir hesaptır çünkü yenilenmiş ev fiyatina sadece maliyet eklenmez kar da eklenir bu hesaplar çok ayrıntılı çünkü o bina sıfır değil bu gerçek asla değişmez ki
Siz inatlaşma fln diyorsunuz ama degil gerilmenize gerek yokki insallah kismetinizde vardır satarsınız ne diyim

Eski banayı satmakta fayda var en kötğ satıp türkiyeden tekrar inşaattan güvenilir sağlam bir yerden sıfır daire alın

Back
X