• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir evlilik hikayesi.. Boşanmak mı?? Boşanmamak mı???

Ben şiddeti 5 yıl yaşadım.İnan asla düzelmiyor. Öfke kontrolü en zor şeydir. Sakın kendini kandırma, boşanıyorsa hemen düşünmeden üzülmeden boşan. Kurtul.

Canim yaa
Eski konularina simdi baktim
senin esin afedersin hayvanin teki
cok dogru karar vermissin
mesajiniz esim yazmissiniz ondan sordum neden bosanmadin diye
bu mahkeme islerini pek anlamam Ama
o adamdan hicbir sey taleb etmeyin (tazminat falan)
O pislikten kurtuluncada bi kurban falan kes
kusura bakmayin cok kizdim

arkadaşım ben her daim arkandayım allah bildiği gibi yapsın bak güçlü dur şiddeti ben de yaşadım susma hep kötü gidecek bitmiyor dünya dönüyor yemnile söylüyorum cnm benim senin için dua edeceğim bak benim konumu da oku...çok zor hayat evettttttttttttt.................hiç üzülme desem boş..burdayım...yaz bana özelden de hep dinlerim içim burkulduuuuuuuuuuuuuuuu...:(ama dik hep dik duracağız bu hayvanlara anladın mı

yolla bu adamı canım ailen canın ailen seni yolda mı buldu aman bu erkekler kadar iğrenç çıkarcı kötü bir ırk görümedim valla değmez canım inan ki...................

Selam kızlar uzun bir zamandan sonra merhaba, uzatmadan konuya girmek istiyorum.. Geçen sene haziranda evlendim, 1,5 yıl önce.. Balayından geldim kavga kıyamet,bütün takılarım alındı borcumuz var diye(düğün borcu değil, şirket borcu), kavgalar kıyametler şiddet..Aylarca evde kırılmadık hiç bir şey kalmadı. Ben öyle mahvoldum ki kendimi asmaya kalktım, yetmedi daha da geldi devamı.. Sonra işe girdim çalışmaya başladım yine kavgalar, gözüm mor, dudağım patlak çalıştım. En son olayda yine kavga yine şiddet, bu sefer yetti dedim gittim darp raporuyla şikayetçi oldum, adli rapor verildi, devlet şu anda 1 aylık koruma verdi, her yerden, her şeyden uzaklaştırma aldı o kişi, şimdi kafam beynim karma karışık, boşanan arkadaşlar yardım edin akıl verin bana.. Ailem her konuda arkamda tabutun gelmediğine şükrediyoruz bu iş bitti diyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum...

Söylenecek bir şey yok. Boşanmak en iyi çözüm görünüyor. Çocuk olmadığı için şanslısınız. Hayat çok kısa. Böyle biri için ömür tüketmeye değmeyecek kadar kısa. Düzelmez de zaten. Aileniz arkanız da ise hiç düşünmeyin, tüm haklarınızı alıp boşanın.

Son düzenleme:
Selam kızlar uzun bir zamandan sonra merhaba, uzatmadan konuya girmek istiyorum.. Geçen sene haziranda evlendim, 1,5 yıl önce.. Balayından geldim kavga kıyamet,bütün takılarım alındı borcumuz var diye(düğün borcu değil, şirket borcu), kavgalar kıyametler şiddet..Aylarca evde kırılmadık hiç bir şey kalmadı. Ben öyle mahvoldum ki kendimi asmaya kalktım, yetmedi daha da geldi devamı.. Sonra işe girdim çalışmaya başladım yine kavgalar, gözüm mor, dudağım patlak çalıştım. En son olayda yine kavga yine şiddet, bu sefer yetti dedim gittim darp raporuyla şikayetçi oldum, adli rapor verildi, devlet şu anda 1 aylık koruma verdi, her yerden, her şeyden uzaklaştırma aldı o kişi, şimdi kafam beynim karma karışık, boşanan arkadaşlar yardım edin akıl verin bana.. Ailem her konuda arkamda tabutun gelmediğine şükrediyoruz bu iş bitti diyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum...

Aileniz ne diyorsa onu yapın en doğrusunu onlar bilirler...

Sanırım boşanmanın nasıl olduğunu sormuşsun. Boşanma aşamasında biri olarak şunu söyleyebilirim. En zoru boşanmaya karar vermek. Karar verdikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor. İlk zamanlar için biraz burkuluyor. Ama sonra bir de bakıyorsun ki yeniden güneş açıyor. Her kışın bir baharı vardır. Henüz boşanmadım, dava devam ediyor, benim bir de oğlum var. Sana şunu söylemeliyim ne zaman yeniden aynalara bakabiliyorsan ve yaşadıklarını dışardan bir göz gibi değerlendirebiliyorsan işte o zaman yeniden yaşamaya başlıyorsun ve hayatın çok kısa olduğunu, senin de bir hayatın olduğunu ve bu tip insanlar için değmeyeceğini anlıyorsun. Merak etme her ayrılık döneminin bir yası var. Yaşadığın travma gececek, emin ol. Sen de kozandan bir gün çıkacaksın. Dua et, çok iyi geliyor. Acını yaşa, en dibe kadar. Çünkü dibe inmeden yukarı çıkılmıyor ama asla kendini de kapıp koyverme. Hayattan kopma sakın. İnan bana bir yıl sonra iyi ki boşanmışım diyeceksin. Çok mutlu olduğunu sen de göreceksin.

neyi düşünüyorsunuz anlamadım ki? şiddet meraklısı bir adamın öfkesini kontrol edip size canım cicim demesini filan mı bekliyorsunuz? yahu boşversenize ne tutuyor sizi, stockholm sendromu mu yaşıyorsunuz? kaçın ardınıza bakmadın, silin adamı hayatınızdan tamamen, yolunuza bakın...

canım boşandıktan sonra hayat o kadar da zor değil bence tabi çocuk olmayınca vede ailen destekse arkanda eskiden toplum baskısı varmış millet korkuyordu boşanmaya yada millet ne der diye ama artık toplumda evlenmek nasıl normalse boşanmanında normal olduğu kabul edilir oldu. boşandıktan sonra elbet her ne kadar karsındaki kötü de olsa severek evlenmiş olsan da üzülüyorsun sonra yavaş yavaş farklı gündemler meşguliyetler kafanda oluyor bu aşamada sık sık gezmekl kitap okumak yeni insanlarla tanşmak yada çalışıyorsan daha iyi adapte oluyorsun. insanız elbette üzülücez ama mutlu da olabiliniyor boşandıktan sonra severek ayrılanlar için bişey diyemeyeceğim .

benim ikizlerimde olmasına rağmen boşandım... neden boşanmaktan bu kadar ürküp korktuğunuzu anlamıyorum..
boşanmaya karar verdiğiniz anda hayat o kadar da güzel oluyor ki..
özgürsünüz ve şiddet görmüyorsunuz bundan daha güzeli olabilir mi ??
çalışıyorsunuz aileniz destekçiniz neyi neden bekliyorsunuz bu kararsızlığınız neden ??
bir an evvel kurtulun bu adamdan...

Balayından dönüyorsunsana ait takılara el konuluyor
Hergün evde kavga kıyamet herşey kırılıyor
Adam seni dövüyor devlet uzaklaştırma veriyor
Bir de bua dam senin sevdiğini arkadaşlarına söylüyormuş.Vay paşam vay.Ne sevgiymiş be.Seviyorum demekle sevgi olsaydı ohoooo..
Boşanan kadın namussuz değildir.
Evlenmekte hak boşanmakta.Yarın öbür gün çocuğunla mı baba ocağına dönmek istiyorsun.Boşanmış insan olmak,dayak yiyerek yaşayan kadın olmaktan bin kat iyidir.
Çocuğun yok,çalışıyorsun paranı kazanıyorsun.Sen boşanmış olmaktan mı korkuyorsun,seni seviyor lakırdıları yapan kocandan boşanmaktan mı korkuyorsun.

Ailem her konuda arkamda tabutun gelmediğine şükrediyoruz bu iş bitti diyorlar.

Aileniz söyleyecegi en güzel şeyi söylemiş zaten.

Arkadaşlarıma beni çok sevdiğini söylüyor, insan sevdiğine bunu yapar mı?? şimdi çocuğum yok inanıp dönersem ailem mahvolcak sürekli beni düşünecek acaba bana birşey yapar mı diye??

Seven sevdiğine şiddet uygulamaz..! Sevse bakmaya kıyamaz, gözünden sakınır..

Dövmek, canını acıtmak sevgi değil, Hayvanlıktır!

Aileniz arkanızdaymış bence bunlara katlanmayın.Aileniz çok üzülüyordur bu duruma , ailenizi de üzmeyin.Zararın neresinden dönerseniz kardır.

Evlikik kismetse bosanmakta kismet, maddiyat bi yana hadi manen donem donem uzulmek de bi yana diyelim, siddet nedir yaa, coook nadiren sinirlenip bir anda tutamadi bir tokat atti diyelim ki onada ozur dikemesi tekrarlamayacagini soylemesi lazim. Kaldiki siz goz mor dudak patlak, sanirim ortada evlilik kalmamis, sevgiye gectim saygi kalmamis. Bu yasamin ardindan karar sizinde, bosaninca daha zor olacagini sanmiyirum.
Koruma verilmis, bosan diye gaza getirmek istemiyorum esini tanimiyorum belki bosaninc dahada zarar verebikir. Once hayatin yasamin onemli ona gore karar ver. Siz taniyorsunuz onu sonucta.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Kadinlara kalkan butun eller kirilsin insallah!.. :20:

Ailen hakli, ayri olmaniz daha dogru. Bu kadar siddete maruz kalmaniz bile hata olmus.:19:
Hep derim, insan yasadigini bilir, bize disardan konusmak belki kolay.
Fakat anlattiklariniza gore gorunen tablo ortada, esiniz sizin kiymetinizi bilecek bir insan degil.
Daha balayindan dondukten sonra size siddet uygulamasi zaten bunun apacik ispati...

Allah yardimciniz olsun. Uzuleceksiniz, caniniz aciyacak belki, ama bu gunleri de atlatirsiniz.
Insan neleri atlatmiyor hayatinda, kendinize zaman verin.
Ailenizin yaninizda olmasi gercekten onemli, onlara sarilin, yaralarinizi sarmalarina musade edin.
Herseyin hayirlisini versin Allah, insallah sizin icin de en hayirli olan neyse o olur... :31:

Son düzenleme:
Şuan bunları gözüm yaşlarla okuyorum destekleriniz benim için öyle değerli ki sağolun varolun özetle bi on gün yine denedim
Ama olmadı karakola şikayet ettim evde kalıyor diye aldılar
Ama gözaltına alınması gerekirken serbest! Dün anlaşalım aramızda diye
Arkdaşımla yanımıza çağırdım geldi cafede birbirimize girdik bana vurmaya kalktı gene
Adam benimle anlaşmıyor mahkeme açmaya yanaşmıyor babama beş bin borcu var
Benden alınan mehir borcu var ama yok hiçbirine yanaşmıyor eşyalarıda vermiyor kıyafetlerimle
Kapının önüne koycak beni arkadaşlar izmirde güvendiğiniz bir avukat var mı?
İnanın cebimde beş tl yok adam fırt fırt geziyor insan bu kadar olabilirmi?

Back
X