Bir evsahibi vakasi da benden gelsin

Pulver2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2022
1.100
1.835
53
Sirf Turkiye'de degil, kriz heryeri vurdu. Ev kirasina yapilan zam ile su an soklari yasiyoruz. Not: TR'de kendim de ev sahibiyim, tabi ki zam yapildi ama insanca!

Benim sorum ozellikle Almanya'da yasayanlara olacak, zira buradaki isleyis TR den daha farkli.

Ev sahibi Kira zammini ilettikten sonra, 3 ay yasal dusunme suresi var. Mektup geldigi an (8 Haziran), yasal artis oraninin cok cok ustunde oldugunu gorunce solugu kiracilar birligindeki avukatta aldim. Bozuk bir almancayla, yasal gerekcesi olmayan bir arguman ile yazilan bu zam talebi karsisinda kesinlikle sessiz kalmamizi tembih etti.

Buraya kadar sorun yok. Zira, yasal olarak gecerliligi olmayan bir Kira talebi ve hala yasal bekleme suresi deyim.

Iste olay simdi basliyor. Bismillah daha ilk mektup 8 haziranda geldi, 16 Haziran gunu Posta kutusunda "20 hazirana kadar Kira zammini onaylamaz ve temmuzda istedigim kirayi gondermezseniz, mahkemeye veriyorum sizi". Ve tabi ki yine avukata gidis. 2 farkli avukat , ikisi de yine "sakin cevap vermeyin, yasal olarak hakki yok, Panik yapmayin" diye sakinlestirip gonderdi bizi. "Kaldi ki mahkeme kagidi da gonderse Panik yapmayin, biz ilgileniriz devaminda" dedi.

Bu arada, hangi yasayi ihlal ettigi vs hepsini avukattan yazili aldim. Yasa 2+2=4 diyor, 5 degil.

Yine huzurla uyuyabilecegimi dusundugum gecenin ertesi sabahi( dunden bahsediyorum) ev sahibinin yegeni bizi aradi!!!! "Dayim zam yapmis hala cevap vermemissiniz!" Tabi yegeni nerden bilsin neyin ne oldugunu, tatil bir dille "sen lutfen araci olma" dedim.

Allah'im ben neler yasiyorum!

Ve bu Sali gunune avukata yine randevu aldim....

Uzun oldu evet, ama bunlari yazmam icimi dokmem sart.

Gecen kaygi bozuklugum var diye konu actim, e Ben nasil sakinleseyim?

Yer Almanya ama ev sahipleri Türk anladığım kadarıyla? Öyle mi?
Yeğeni aratıp dayım böyle böyle yapmış kısmından anladım.
%25 zam yap gönder. de ki biz de böyle işine gelirse
Evet, yer Almanya, ev sahibi burada dogup buyumus bir Türk. Ve de sozum ona tanidik/arkadas oldugu icin bu Evi hic beklemeden bulduk. Ilk Dost kazigini, normalin 25% ustune bize kiralayarak yapti. Sonra da isleri ogluna devredip, bizimle dahi baglantiyi kesip, cok Lux bir ada ulkesine yerlesti. 3 yıldır hicbir sekilde maillerine bile cevap vermeyen kisi bir anda beliriverdi.

Su anda bile ortalamanin uzerinde oduyorken, santaj yaparcasina gelen mektuplar telefonlar yuzunden altust oldum

Almanya’da nasıl işleyiş ?
Suan kiranız ne kadar ve maksimum ne kadar yapılabiliyor ?

Almanya’da nasıl işleyiş ?
Suan kiranız ne kadar ve maksimum ne kadar yapılabiliyor ?
Yasal limit yuzde 20, ve 3 yil boyunca arttiramiyor. Ki bu artisi da Kira ortalamanin altindaysa yapilabiliyor.
800€ya yakin kira (aidat Elektrik isinma hicbirsey dahil degil) ile bulundugu bolgenin uzerinda olan kirayi sagolsun 50% uzerine yakin zam istiyor ....

Ev sahibi kendini Türkiyede sandi galiba tamam buradada %25komik bir rakam herşey pahiyken ama bunun üstüne 10.000zam yapan ev sahipleride Allah ıslah etsin hiç insanları düşünmüyorlar orta yol bulalım denmiyor
Orta yol bulmayi denemek yerine "Kabul et yoksa mahkemeye vericem" gibi saglam da tehdit yiyorum. Zaten ruhsal olarak cok da saglam olmayan biriyim, dengelerim hepten kacti

Son düzenleme:
Ev sahibi kendini Türkiyede sandi galiba tamam buradada %25komik bir rakam herşey pahiyken ama bunun üstüne 10.000zam yapan ev sahipleride Allah ıslah etsin hiç insanları düşünmüyorlar orta yol bulalım denmiyor
Gercekten ihtiyaci olsa neyse de, onlarca apartmani (daire degil) olan birine "El insaf" diyorum

Ay zaten öyleleri daha aç gözlü oluyor.
Bide Yegenini felan sokuyor araya he geberdin açlıktan sanki
Isin baska bir boyutu daha var ki, iste bu noktada tum sigortalarim yandi. Simdi bu arayan yegen bize "X dayim Kira zammi yapmis sizden cevap gelmemis " dedi. Ne X dayisi, biz kontrati Y dayinla yaptik ve mektup bize Y'den geldi. Cevap "a bir yanlislik olmali, ev 1 sene once Y'den Xe satildi, size X dayim Mail yazmis ve mektup gondermis"

Biz sok. Zira ne evin bilmem hangi diger dayiya satisini biliyoruz, ne de mektup yeni kisiden geldi. Ya Rabbim, sen bize sakinlik ve cozum ihsan eyle.

Ee ozaman parayı yanlış mı yatırmış oldunuz. Başınız belaya gircek gibi

Orta yol bulmayi denemek yerine "Kabul et yoksa mahkemeye vericem" gibi saglam da tehdit yiyorum. Zaten ruhsal olarak cok da saglam olmayan biriyim, dengelerim hepten kacti
Versin bırakın uğraşsın. Sizi kural bilmiyor sanıp kandırmaya çalışıyor, bi şey yapamaz ki. Neden korkuyorsunuz?

Korkmayın hiç birşey yapamaz ona söyleyin burası Türkiye değil! Avukatınızı dinleyin.

Korkmayın hiç birşey yapamaz ona söyleyin burası Türkiye değil! Avukatınızı dinleyin.
Bugun ev sahibi esimi aramis, tabi ki acmadi. Ve tabi bugun yine avukattaydik. Avukat bu adamin tacizlerinin bitmeyecegini goruyunce bunu yazip gonderttirdi "Sayin Kiraci, Kira artisini avukat araciligiyla degerlendirdigimiz, yasalarca belirlenen degerlendirme surecinde daha fazla hatirlatma yapmaniza gerek yok. Saygilar. "

Allah'im yardimcimiz ol

Ooyy, ev sahibine "yasal bekleme suresindeyiz" dedik, 15 temmuza kadar cevap vermezseniz mahkemeye veriyorum diye Mail atarak bayramimizi kutladi sagolsun. Not: 15 temmuz hala yasal sure icinde. Yasalari hice sayan bir ev sahibi, hem de Almanya'da....Gazamiz mubarek olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…