Yani şimdi kreş mi yoksa babanne mi olmalı? Okuduğumu bile anlayamayacak haldeyim öyle büyük bir kavga ettik ki bu yüzden kusuruma bakmayinİşin çok zor canım benim,
Çok küçük daha bir müddet dişinizi sıksanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Şimdi her istediğini ağlayarak elde etmeye devam edecek minik.
Bnce babanneYa Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.
Iki aydir evdeyim ve onun öncesinde de sadece 3-4saat ayri kaldik hep yaninda olmaya çalıştım. Zorunda kalmadikca babannesi birakmadim bile ama işte onda bulduklarinu bende bulamıyor. Ben gezdiriyorum ediyorum oynuyorum ama ondaki o coşkuyu veremiyorum galiba babannesi yoksa anca benle ilgilenir. O varsa annesi yok allahim sesleniyorum bakmiyor bile hele kreşe ben götürüyorum ya iyice gıcık kapti banaBirincisi cocukta bir guvensizlik olusmus size karsi. Anladigim kadariyla calisan bir bayansiniz ve cocugunuzla vakit gecirmedigniz icin sizin onu sevmediginizi falan dusunuyor olabilir. Bu hircinligi da ondan kaynaklaniyor sanirim. Eger imkaniniz varsa onunla siz ilgilenin bir sure.
Aynen çok yoruluyor çünkü inun sınırlarıni da sonuna kadar zorluyor onun çekeri daha fazla söylemiyor ama anlayabiliyorum. fikir için tesekkur ederimŞahsi fikrim kreşe devam etmesi gerektiği yönünde,
Babanne her istediğini yapıyorsa kreşe gitmek istememesi çok normal ama gelişimi açısından her istediğinin yapılması doğru değil.
İlerde siz çok zor duruma düşersiniz ki şimdiden zorlanıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Çok küçük daha, bir müddet inat eder sonra alışır unutur hatta sosyalleşmesi paylaşmayı ve bazı şeyleri öğrenmesi açısından çok iyi olur kreş.
Bu arada babanneye de yazık ya kendi teklif etmediğine göre yorulmuştur belki de :)
Neden babanne diye düşünüyorsunuz?Bnce babanne
Gerekli.sevgi bakımı görebilir diye düşünüyorumNeden babanne diye düşünüyorsunuz?
Gerekli.sevgi bakımı görebilir diye düşünüyorum
Çocuğunuz kesinlikle kreşe devam etmeli.Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.
Bugün randevumuzu aldık yarin gidecegiz inşallah evde her kafadan bi ses çıkıyor çocuk da kullanıyor bir güzel bakalim bizi bi ortak fikirde bulusturacaktir inşallah çocuk psikologu teşekkür ederimmÇocuğunuz kesinlikle kreşe devam etmeli.
Eğer söylediğiniz gibi babaannesi her istenileni yapıyorsa çocuğunuza haliyle daha cazip gelecektir.
Fakat çocuğunuzun gelişimi bakımından kreşte hem yaşıtlarıyla vakit geçirir,hemde kreşte geçirdiği vakitte eğitimi açısından çok daha verimli olur.
Benim kuzenimde aynı sıkıntıyı yaşadı,kızına da aynı yaşlarda anneanne baktı,sonra da kreşe verdiler.Alışması kısa zaman aldı.
Ayrıca çocuğunuz sırf bu yüzden sizden kopmaz.Sadece kreşten sonraki boş vaktinizi verimli geçirin,çok kolay alışır.
Çocuğunuzun kendini kaybetmesi çok ciddi boyuttaysa öğretmeniyle ve rehberlik uzmanından yardım alın derim,fakat bu bir alışma süreci
Benim kendi çocuk büyütme felsefeme göre 2,5 yaş kreş ortamı için biraz erken..Eğer babanne iyi bir seçenekse devam edebilir.Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?