• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir fikir verin ltfen...

selam arkadaşlar,
hemen kısaca konuyu anlatayım.ekimde evleniyorum nişanlımın evi ailesinin üst katında ve kirada şu anda. gayet de ii bi yerde oturuyolar şimdi biz ev kirada olduğu için önce bi süreliğine başka bi yere kiraya çıkmayı o evden aldığımız kirayı da oturduğumuz eve verme planlıyorduk.
şimdi şöyle bir durum oldu aynı binada alt katta oturan ev sahipleri başka bir yere taşınıyolar ve bize oraya tutalım mı diye sordular bir süre orturup sonra kendi evimize yani üst kata çıkıcaz kafam karıştı biraz. siz ne dersiniz?

Unuuuutttt sakin ha esínin ailesi ile ayni yerde oturma,ister güzel semt olsun ister baska yer olsun...Nekadar uzak olursa okadar iyidir,git 15 dklik uzakta otur ama sakin alt üst oturma....Gidin baska yerde kiralik bir ev bulun,ordan oraya kira gelirini aktarirsiniz zaten,

Böylesi daha iyi olur belki, hem birbirinizi daha yakından tanıma imkanı doğar kayınvalidenizle, eğer anlaşamayacak gibi olursanız, o eve geçmez başka yere taşınırsınız konuyu birde böyle düşün.

Unuuuutttt sakin ha esínin ailesi ile ayni yerde oturma,ister güzel semt olsun ister baska yer olsun...Nekadar uzak olursa okadar iyidir,git 15 dklik uzakta otur ama sakin alt üst oturma....Gidin baska yerde kiralik bir ev bulun,ordan oraya kira gelirini aktarirsiniz zaten,

fisfisfis

Kafan hic karismasin canim.
Ayni hataya bende düstüm,melek gibi bir kaynanam var dedim ama tam tersi,evine biri gelir kim geldi olunur,hadiii bir bakarsin onlarda gelmis evine..
Disari cikarsin söylemek zorunda kalirsinki hos ben söylemiyorum,
Kaynanana ugrarsin bir bakarsin temizligi sen yapmissin,canin onla bir yere gitmek yada ev ziyareti yapmak istemez,bir bakarsin hadi hazirlan filancilara sabah kahvaltisina gidelim der..

Düsün sinavim vardi 1 hafta sabahlara kadar ders calisiyorum ki benim icin önemli bir ders,sabah 5 te uyuyorum ve 9 da telim caliyor,kalk hadi filancilar geliyor...
Benden habersiz bana arkadaslarini toplar gelir....Sana tavsiyem simdi hersey güzel gelir ama sonralari inan hic cekilmez...

bence de.
hangi konuda tereddüte düştüğünü ben de anlamadım.

ya anlattığım gibi birkaç yıl kirada oturcaktık ha semt olarak gene orayı düşünüyorduk ama aynı bina olmıycaktı sonuçta..yani yeni evliyken kirada olucaktık sonradan kendi evimize taşıncaktık...

Güzelim burada herkes kendi tecrübelerini aktarıyor sana. Sakın aklın karışmasın. Şimdi çoğu arkadaş kayınvalideyle yakın oturma demiş ama ben aynısını düşünmüyorum. Çünkü benim kayınvalide ile yaşanmış bir derdim yok. Her kayınvalide kötü olacak değil. Saygı sevgi çerçevesinde herşey yoluna girer. Ayrıca bencede uygunu aynı binada oturmanız, hiç olmazsa taşınma masrafınız olmaz.

nerden bakarsan bak..kayınvalideyle aynı binada oturmayı istemezdim ben şahsen..
not:allahım lütfen büüyük konuşmuyorum,yanlış anlama:Saruboceq:

Caduuu dilerim Allahımdan kaynana yanına gelin gidesin AMİİİNNNNN :Saruboceq: naniknanik

kusura bakma ama derdini bende anlayamadim sonucda ayni binada oturacaksin alt yada üstün ne farki var??

Güzelim burada herkes kendi tecrübelerini aktarıyor sana. Sakın aklın karışmasın. Şimdi çoğu arkadaş kayınvalideyle yakın oturma demiş ama ben aynısını düşünmüyorum. Çünkü benim kayınvalide ile yaşanmış bir derdim yok. Her kayınvalide kötü olacak değil. Saygı sevgi çerçevesinde herşey yoluna girer. Ayrıca bencede uygunu aynı binada oturmanız, hiç olmazsa taşınma masrafınız olmaz.

Caduuu dilerim Allahımdan kaynana yanına gelin gidesin AMİİİNNNNN :Saruboceq: naniknanik
teşekkürler ya çok hep olumsuz yorumlar alınca endişelerim olmştu yerli yersiz...
kayınvalidem okumuş görmüş geçirmiş bir insan kendi kayınvalidesiyle bile öyle zırt pırt girip çıkmazlar aralarında saygı sevgi var sürekli...
ki nişanlımda öyle anne kuzusu falan değildir onlara oturmaya gideriz anne biz dışarı çıkıcaz der çıkarız yada planımız var biz gidiyoruz arkadaşlarla görüşcez der çıkarız...
mesela bikaç ay önce benim doğumgünümdü ve kayınvalidemler bize gelmişti bikaç gün önce annemlere baş sağlığı dilemeye..doğumgününde siz başbaşa olmak istersiniz diye hediyelerini aldık getirdik dedi erken oldu ama kusura bakma kızım falan dedi...
bilmiyorum ki yaa Allah hayırlısını versin...
taşınma işlerini hiç sevmem ve eşyalarımızı da evimize uygun alıp döşeyelim istiyorum ama sorun çıkar mı çıkmaz mı ilerde kim bilebilir ki...

kusura bakma ama derdini bende anlayamadim sonucda ayni binada oturacaksin alt yada üstün ne farki var??

canım dikkatli okumamşsın sanırım alt üst olayı değil ilk evlilik zamanlarımızda kiraya çıkıaktık şu anda durum değişti onu anlatmaya çalışıyorum

alt kat üst kat ne farkederki sonuçta bina aynı değilmi benmi yanlış anladım eğer öyleyse üst kata taşın kayınvalidler her zaman tökez olmuyor yardımcı olanlarıda oluyor mesela benimkisi
çocuğun olunca falanda çok rahat edersin tabi geçinebilirseniz
hayırlısı olur inş.

alt kat üst kat ne farkederki sonuçta bina aynı değilmi benmi yanlış anladım eğer öyleyse üst kata taşın kayınvalidler her zaman tökez olmuyor yardımcı olanlarıda oluyor mesela benimkisi
çocuğun olunca falanda çok rahat edersin tabi geçinebilirseniz
hayırlısı olur inş.

amin canım inş

ilk kiraya çıkma sürecini başka bir yerde oturarak geçir bence hem senin için avantajlarını , dezavantajlarını uygulamalı görme şansın olur.herkesin durumu farklıdır
belki evlendikten sonrada aranızdaki dialog devam edecek ve zevkle kendi evine geçeceksin.
belkide bu zaman içinde paylaşımlarınızın şekli değişecek ne iyi yapmışım başka yerde oturarak ben en iyisi kendi evimi kirada bırakayım bu oturduğum evin kirasını karşısın yerimde kalayım diyeceksin..
bu sunulan seçenek , sana bunların ayrımını yaptıracak olan elindeki şans...hayatının geri kalan kısmını şekillendirecek.güzel değerlendir derim ben..

madem kira vereceksiniz o evi satıp üzerine kredi çekip kira yerine krediyi ödeyip başka yerden ev almayı düşünür müsünüz bilmem

benim zaten eşim ben ailemle aynı apartmanda oturmam dediği için ben hiç düşünmedim öyle şeyler ki haklı imiş kabus gibi olurdu benim için ama kayınvaliden iyiyse mesele yok bence nişan döneminde ne olduklarını gösteriyorlar zaten

arkadaşlar hepinize çok teşekkü ederim.. az çok kararımı verdim...

hiçç düşünme asla ve asla değil aynı binada aynı sokakta dahi oturma derim

1-anahtar vermek zorunda kalıcaksınız.. bi şekilde istenicek sizde hayır diyemiyeceksiniz
2-özel hayat adına hiç bişeyiniz kalmıcak eşinizle kavga bile edmiceksiniz aman alttaki üstteki kaynanam duymasın die
3- gezmeye giderken bile ben şuradayım buradayım şeklinde bilgi vermek zorunda kalıcaksınız..eşinizle bi yere gitmeye kalktığınızda kayın valideniz kırılmasın vahabında teklif etmek zorunda kalıcaksınız..bi süre sonra bide bakmışsınız onsuz biyere gidemez olmuşsunuz
4-başlarda size kolay gibi görünen hoş gibi görünen akşam yemeğini kayınvalidede yeme olayı daha sonradan sizi sıkmaya başlıcak ve eşinizin kafasının etini yiceksiniz bi akşamda evimizde yanlız yiyelim şeklinde
bu listeyi çok çok uzatabilirmde hiç bi şekilde "ben mesafeli olurum" "aramızdaki seviyeyi bozmam" demeyin bütün bunlar öle bi şekilde oluyorki engel olamıyorsunuz elinizde bir fırsat var ve bunu değerlendirin

bencede o ev en iyisi eninde sonunda kendi evine geçeceksin nasıl olsa......................

bence madem o binada oturacaksınız sizin evde oturan kiracılar alt kata geçsin siz de kendi evinize geçin ilerde taşınma derdiniz olmaz ,eşyalarınız yıpranmaz..sizin alt kata yerleşmeniz mantıksız değil mi aynı binada kendi eviniz varkenCADIARZU

hiçç düşünme asla ve asla değil aynı binada aynı sokakta dahi oturma derim

1-anahtar vermek zorunda kalıcaksınız.. bi şekilde istenicek sizde hayır diyemiyeceksiniz
2-özel hayat adına hiç bişeyiniz kalmıcak eşinizle kavga bile edmiceksiniz aman alttaki üstteki kaynanam duymasın die
3- gezmeye giderken bile ben şuradayım buradayım şeklinde bilgi vermek zorunda kalıcaksınız..eşinizle bi yere gitmeye kalktığınızda kayın valideniz kırılmasın vahabında teklif etmek zorunda kalıcaksınız..bi süre sonra bide bakmışsınız onsuz biyere gidemez olmuşsunuz
4-başlarda size kolay gibi görünen hoş gibi görünen akşam yemeğini kayınvalidede yeme olayı daha sonradan sizi sıkmaya başlıcak ve eşinizin kafasının etini yiceksiniz bi akşamda evimizde yanlız yiyelim şeklinde
bu listeyi çok çok uzatabilirmde hiç bi şekilde "ben mesafeli olurum" "aramızdaki seviyeyi bozmam" demeyin bütün bunlar öle bi şekilde oluyorki engel olamıyorsunuz elinizde bir fırsat var ve bunu değerlendirin

ayrıca buna tamamen katılıyorum daha önceki yorumum illada o binada oturacaksanız geçerli.

arkadaşlar hepinize teşekkürler baya bi ilerleme kaydettik ev eşya aşamasında hatta bir mucize oldu ve sanırım işim d evime 15-20 dakika uzaklıkta olucak...
duaların gücüne inanırmısınız bilmiyorum ama ben inanıyorum Allahtan bugüne kadar hep hayırlısını istedim doğru yer doğru zamanda hakkımda hayırlısı oluyor inşallah...
hepinize sevgiler

Son düzenleme:
Back
X