Bir fikriniz varsa lütfen yardımcı olun teşekkürler

Mlkdyg

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
14
1
6
Ben örtünmeyi çok isteyen biriyim ama yıllardır bunu yapma cesareti bulamıyorum çünkü ailemde çok az sayıda da olsa türbanlılara tepki gösteren insanlar var neden yapıyolar ki vs diye. Ya bana da laf ederlerse o içimdeki isteği yok ederlerse diye korkumdan bir türlü bunu yapamıyorum sizce ne yapmalıyım?

Siz gercekten istiyorsaniz kimin ne dedigini takmamaniz lazim..

Bir arkadasim da kapandiktan sonra cok tepki almisti ama ..ben isteyerek kapandim cumle alem karsi ciksa da donmem yolumdan..dedi ama gercekten istiyordu.

Siz de net olun.

Benim kızım bana örtünecem diye gelse bunu yapmadan önce tüm inançları asgari tarafsız kaynaklardan araştırmasını eğer islam ve onun gerektirdiği gibi yaşamayı tercih ederse o zaman kapanması gerektiğini söylerdim

gercekten icinden geliyorsa, ve iice kendini alt yapi olarak bilgilendirdiysen kimse seni korkutamaz ve hesap sorduklarinda catir catir cevaplarini verirsin.

iki örnek var hayatimda.

biri bütün ailesi acik olan kiz 16 yasinds kapandi kimseye laf söyletmedi annesine bile.
ikincisi 18 yasinda cok ucukken birden döndü... o ortami bile kendine cekti. düsün bütün sinifta tek türkdü onlari bile kendine cekti. milletin kapalilara o sinift bakis acisi bile degisti.

sen kendini cok iyi hazirlarsan güzel ilimli cevaplar verirsen valla cok güzel yaparsin. sevaba bile girersin

Siz istedikten sonra kimseye laf etmek düşmez bence.
Her ne konuda olursa olsun kimseye laf söyletmeyin hayatınızla ilgili.

İçinizden geldiği gibi yapın
Elalem ne der diye değil
Hayat sizin

Ben örtünmeyi çok isteyen biriyim ama yıllardır bunu yapma cesareti bulamıyorum çünkü ailemde çok az sayıda da olsa türbanlılara tepki gösteren insanlar var neden yapıyolar ki vs diye. Ya bana da laf ederlerse o içimdeki isteği yok ederlerse diye korkumdan bir türlü bunu yapamıyorum sizce ne yapmalıyım?
İnan kapanınca o korku bitiyor. Ben boşuna endişelenmişim dedim. Simdi ki aklım olsa daha önceden yapardım.
Çevre laf ederse de böyle seviyorum de.
Onlardan önce sen de tarzım değişti diye. Şık ve bakımlı ol. Bir iki söylerler alışır lar elbette.

Bir fani için bunu yapıcaksan yapma derim ama Allah için gercekten bu nu istiyorsanzorlukta neymiş kim ne demiş ayıplamıs kınamıs vızz gelir.zaten örtunmek te allah için olur. Birileri sevsin kabul etsin diye olmaz.

Back
X