Bir fotoğraf meselesi

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.304
133
Sevgilimle şu anlık bir uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Bir araya gelme imkanımız şu sıralar yok. Bir kaç aya kadar.
Bu aralar kendisi maddi açıdan sıkıntıdaydı. Sigara kullanıyor. Günde en az iki paket kadar. Durumu olmadığı için sigara da içemiyor. Sigara içemediği için olduğunu düşünüyorum, felaket sinirli. Hafta sonu konuştuğumuz zaman dün parasının geleceğini söylemişti. Neyse gelmemiş ben bunu bilmiyordum. Sabah konuştuğumuzda da bunu hiç söylemedi. Dün hem onun istediği bir şeye bakmak hem de eve kahve için avmye gittim.
Karnım da acıktı. Aradığım şeyi bulamayınca yemeğe gittim. Bir şey yerken ona fotoğraf attım. Normalde böyle birbirimizi bir şey yerken gördüğümüzde yaptığımız bir espri vardı. Onu yaparız diye düşünmüştüm.
Tabii ki yapmadı onun bana hiç bu kadar sinirlendiğini hatırlamıyorum. İşte çok param yoksa nasıl gidip yemek yiyebiliyormuşum, o dediği şeye de kesin bakmamışım (ki bakmıştım bulamadım). Ben parasının geldiğini sandığımı söyledim bu sefer neden sormadın diye olay çıkardı. Buradan bakıldığında gayet ilgisiz bencil bir insan gibi duruyor olabilirim ama emin olun gerçekten onu çok düşünüyorum. Hani bunu ben olduğumdan söylemiyorum. İfşa olmamak için bugüne kadar olan bir çok şeyi yazamıyorum.
Tamam diyebilirsiniz ki çocuk kıskanmış demek ki canı çekmiş yazık günah. Buraya kadar normal ama çok ayıp bir şey yaptı: Kilomla alakalı laf etti (1.70-65 kiloyum) ben de o kadar kilolu olsam ben de yemek düşünürüm haklısın dedi. Ayıp dedim belki benim rahatsızlığım var kilomu arttıran. Hasta değilsin eee ayıp da değil o zaman dedi.
Neyse ben tüm gün yazmadım. Bugün bana ya sen zaten çok güzelsin sadece o fotoğrafı atmana üzüldüm yazdı. (Pek özür dilemeyi bilmez ha diler ama her zaman değil) temizlik yapıyordum, işim olduğunu söyledim. İşim biter bitmez yazdım yine sert sert cevaplar verdi. Çok uzun bir mesaj yazdım tüm gün de konuşmadık.
Yani sigara içen arkadaşlara sorum özellikle, gerçekten bu kadar sinir mi yapıyor sigaranın yokluğu? Yapıyorsa kaç gün yapar? Ne zaman geçer?
Ayrıca olayda fotoğraf atarak hatalı olduğumu kabul ediyorum. Özür de diledim. Ama bir tarafta da sorunun çözülmediğini bilmediğim için kendimi de suçlu göremiyorum
Not: kendisi sigara içebildiği zamanlarda evde oturmama kızan, hep evdesin hiç kendin için bir şey yaptığını görmüyorum diyen birisi

Son düzenleme:
Sevgilinizin abartı bir tepki verdiğini düşünüyorum: 1. Birbirinize yemek yerken fotoğraf atmanızın bir esprisi varmış. 2. Parasının ona ulaşmadığını kahin değilseniz nasıl bileceksiniz? 3. Sigara sinir yapıyor olsa bile fiziksel özelliğinizle dalga geçmesi acımasızca.

Bir de boy-kilo oranınız bana gayet normal geldi, her türlü anlam veremedim sevgilinize.

Abartmış bence. Sonuçta nispet yapmamışsınız, "baaak ben ne yiyorumm" diye göndermemişsiniz. Zaten yaptığınız bir şeyi belki de boş bulunup yapmışsınız. İnsanlık hali.

Buna karşılık direkt kilonuza saldırıp -ki kilolu değilseniz, olsanız bile önemli değil- bu şekilde küçümseyip laf sokması çok çok ayıp. Sizinki bilinçsiz bir şey ama onunki gayet bilinçli, sizin canınızı yakmak için yapılan bir şey.

Sigara falan diye adamın hırtlığına bahane bulmayın onun adına bence.

O açmı duruyor peki , bukadar bozuldu fotoğrafa . Bence herşeyin acısını senden çıkartıyor sanki .
Yani tek dediği parası olmadığı. Halbuki ailesiyle konuşup isteyebilir. Buna da ben bir şey yapamam ki.

20-25

Nicedays sen misin?
Yok ben değilim diyecekken yukarıda yazmış kendisi.

Yemek yerken fotoğraf atmak değil sadece. Normalde birbirimizi yemek yerken gördüğümüzde de yaparız o espriyi. Hah işte o bekliyor ki sorayım yani bilmiyor olmam da benim suçum. Normal şartlarda kendimi aç bıraktığım için kızan bir insan olduğundan şaşırdım.

Ne bileyim hiç böyle bir insan değildi ona şaşırdım

Sigarasizlik sinir yapar, eşimden biliyorum. Ama kiloyla alay etmek sinir değil, bu başka bir terbiyesizlik.
Gerçekten böyle patlamaya hazır bomba gibi mi geziyorlar ? Normal şartlarda yok ben yemeyeceğim Ya dediğimde kızan, markete gidince kendime bir şey almak istemediğimde sinirlenen birisiydi..

Hah işte o bekliyor ki sorayım yani bilmiyor olmam da benim suçum.
İyi de bir insana paran geldi mi paran geldi mi diye sorulmaz ki. Yani sorabilirsiniz tabii ki, "naptın geldi mi para" diye ama sormuyorsanız da normal bu. Özellikle de bu kadar zor durumdaki bir adama sıkıştırıyor gibi "paranı aldın mı" diye sormak istememiş olabilirsiniz.

Bozulduğu buysa güzelce söyleyebilir. "Sorup ilgilenmeni beklerdim hiç sormadın bile" diye. Ne demek kilodan laf sokmak.

Yani tesadüfen gördüm bu yorumunuzu da. Nicedays benim. Ne alaka niye ben olayım ki bu üye? Niye iftira atıyorsunuz? Kibledim.
Şaka mı bu yaa. Aynı üyeler farklı isimlerle gelip duruyorlar, şahsen ben de hep başka başka kişiler sanıp aynı tip dertlere fikir verip duruyorum.dumur oldum şu an

Ben de içemediğimde geriliyorum ama millete kafa göz dalmıyorum.
Sigarayı bahane etmeyin ki o da edemesin. Yaptığı terbiyesizlik gerginlikle söylenecek bir şey değil. Bile isteye söylemiş.

Parasızlıktan bunalıma girmiş olabilir ama bu da kendi problemi. Adamın stres topu değilsiniz neticede.
İstediği kadar gerilsin, ne olursa olsun bu muameleye izin vermeyin.

Gerçekten böyle patlamaya hazır bomba gibi mi geziyorlar ? Normal şartlarda yok ben yemeyeceğim Ya dediğimde kızan, markete gidince kendime bir şey almak istemediğimde sinirlenen birisiydi..
Evet çok sinirli olabiliyor ama karakteri değişmiyor ki. Sizinkinin karakteri değişmiş gibi eskiden ye derken kilonuzla alay etmiş. Yani demek ki cidden böyle düşünüyormuş. Sarhoşken insanın içindekileri döküp doğruları söylemesi gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…