Bir Fotoğraf

Surekli_Karisik

Kimselerin vakti yok,durup ince şeyleri anlamaya.
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.657
2.413
133
Baştan belirtmeliyim ki bu konuyu boşanırkenki eşim için değil, evlenirkenki eşim için açıyorum.

Bir fotoğraf vardı, daha sevgiliyken gördüğüm, her gördüğümde içimin gittiği bir fotoğraf. Bu duyguyu anlamak için, aşık olmuş olmak yetmez, hal-i hazırda halen aşık olmak gerek. İnsanın nasıl içi erir gider, nasıl bir dokunma, sarılma duygusu hisseder, aşık olanlar bilir.

Aylar sonra o fotoğraf çıktı karşıma, bakmayın böyle ergenler gibi yazdığıma, bir yıla yakındır ayrıyız, çok yüksek ihtimal nisanda davamız bitecek ama o fotoğraf var ya, aldı 6 yıl öncesine götürdü beni. Yine aynı his, o günkü gibi, yine o iç gitmesi.

Aglasam diyorum, aglasam aglasam... Boşandığım adam için değil, 6 yıl önce sevdiğim adam için.

Aslında beni tanıyanlar bilir, hic öyle dramatize edilecek bir süreç gecirmedim. Çirkinleşmenin dibine vurduk, duymadığım iftira kalmadı, bu yüzden konunun başına düştüm o notu. Konumu bilenler için söyleyeyim, geçen sürede çok şey yaşandı ama sonuç hâlâ aynı.

Okumuştum daha önce, boşanmanın süreçlerini, yas sürecini, kabullenmeyi vs.geçtim. Bir dönem inanılmaz karıştım, barışmayı şiddetle istediğim zamanlar oldu ama mantığım, kafamın içi hiç karışmadı.

Bu süreçte 2 duruşma geçirdim, pedagog raporunu filan bekliyorum, çok yüksek ihtimal nisanda bitecek. Ben her şeyi atlattım, boşanmış gibiyim, hayatıma bakıyorum ama Nuri Bilge Ceylan'ın bir filminde denildiği gibi: "Biri ölür üzülmezsiniz, sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz, o hırkanın duruşu kalbinize oturur."

bilmiyorum ama arabeskçe bir yaklaşım gibi geldi
boşluktasınız belliki ondandır diyorum
Dışarıdan ayna tuttunuz bana, güldüm simdi kendime. Boşlukta değilim aslında ama zamanında çok kendi kendimi bastırmış olmamdan kaynaklanabilir.

Hic de sevmem arabeskligi, kızdım sanki kendime.

Tesekkur ederim.

Bir ara profilinize baktım pasif durumdaydı, acaba esiyle barıştı mı diye düşündüm sizin için. Neler yasadınız bu süreçte bilmiyorum ama bu gelgitler normal geliyor bana evet biraz fazla dramatize edilmiş gibi :) Hislerinizi bastırmayın, acıysa acı, özlemse özlem bunlar çok insani hisler değil mi zaten.

Sizde boşanma sonrası kendinize düşen acıyı yasayıp hayatınıza devam edeceksiniz. Daha güzel günlere erisirsiniz inşallah oglunuzla birlikte.

Çok teşekkür ederim. Aslında hiç sevmem boyle, arabesk-dramatize edilen şeyleri ama hissettiğim şeyi de başka nasıl anlatabilirdim bilmiyorum. Çok üzgün hissettim tüm gün.

Esimle barışmadık hayır, çok gel-gitler oldu, araya girenler filan ama yok, duygular karışsa da, mantık sabit. Hesabı iptal ettirmiştim bir süre.

Tekrar tesekkur ederim güzel dilekleriniz ve yorumunuz için.

Bence zamanında çok güzel aşık olmuşsunuz, güzel hatırlanmak da güzel.

Biliyor musunuz o kadar yazdım ama siz benden daha iyi ozetlediniz. Üzüldüğüm şey, o fotoğrafı görünce hissettiğim duygu, o zaman hissettiğim şeyi hatırlatmis olmasıydı. Sen o kadar sev, severek evlen, nereden nereye gel.

Çok tesekkur ederim yorumunuz için.

Eski konularınızı bilmiyorum ama nisanda iki yabancı olmadan önce son bir şans daha verseniz birbirinize.

Size armağan edeyim o vakit..

Dinleyenlerden biri demiş ki..

''Ne acı ki, aklımda baki bir yerin varken, kalbimde asla buluşamayacağız. Çünkü sen de içinin pisliğiyle ilerleyen insanlardan birisin. ''

Öyle ilerlemiş bu onun seçimi..
Fotoğraftaki gibi masum kalsalar keşke..

siz esinize aşikmissiniz ama bence barismayin.belki yillar sonra bile hala hatirlayacaksiniz barismak size mutluluk getirmez emin olun.sizin iliskiniz ne onunla ne de onsuz gibi bi durumda.esimden once birini seviyordum 3 yil boyunca ne acilar cektim nasi kahroldum ama onunla evlenmedim.cunku adim gibi emindim onunla evlenseydim asla mutlu olmazdim.anlayacaginiz aşk her zamanda iyi sonuclar dogurmuyor.sizde oldugu gibi kotu bi evliliginiz olmus.

Çok doğal bu hissettikleriniz ..
İyisiyle kötüsüyle bir süre aynı hayatı paylaştınız bu kişiyle
Bir an gelir hatırlarsınız, bir şarkı bir resim bir mekan bir koku eskiye götürür aniden
Çok normal
Eski konularınızı bilmiyorum ama duruşunuzu takdir ettim . Biryerden sonra sadece mantığa kulak vermek gerek . Siz bunu başarmışsınız . Dilerim hep mutlu olursunuz hayatınızda

İnsanlar ilk günkü gibi kalsa keşke hayatımızda. Yine de öyle sevmşşsiniz ki onca kırgınlık kızgınlığa rağmen bir fotoğraf karesi sizi o güne götürmüş. Nerden bilebilridiniz sonu böyle olacak koşulsuz şartsız sevmiş, sevilmişsiniz. Öyle hatırlayıp kapatmak lazım üzerini

Biliyor musunuz, o kadar çok severim ki bu şarkıyı, çok uzun zamandır dinlememistim. Çok güzel bir Azerî türküsüdür.

Çok çok teşekkür ederim.

Aaahhh keşke dedim, temenninizi görünce.

Çok tesekkur ederim, yorumunuz ve tavsiyeleriniz için.

Dediğim gibi, duygusal olarak insan üzülse de mantıken baktığımda imkânsız yani. Aslında bir şeyler hissettiğim de söylenemez ama geçmiş de duruyor iste orada.

Bilimsel bir kitapta okumuştum. Kadınlar olayları yaşattığı duygularla hatırlarmis, kaydedermis beyinlerine. Öfke, sinir de buna dahil. Erkekler ise sadece olayı hatirlarmis. Hatta bu yüzden özellikle üzücü olayları o an bize yaşattığı duygularla hatirladigimiz için tekrar tekrar yasarmisiz o anı ve kimi zaman erkekler kadınların eski konuları neden bu kadar büyüttüğünü anlamazmis. (Sebep beynimiz :) Bilimsel açıdan bakin, beyninizin size oyunu mu diyelim üstünde durmayin

Çok çok teşekkür ederim. Bazen duygusallığım rahatsız ediyor beni. O kadar şeyin üstüne duygusalligimi yadirgiyorum ama birileri çıkıp normal olduğunu söyleyince rahatliyorum biraz.

Ah keske..
Olmayinca olmuyor demek ki. Tesekkur ederim yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…