- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.233
- 598
İyi bir üniversitenin güzel bir bölümünde 4. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıfta tanışmış olduğum bir arkadaşım var tanıştıgım ilk günden itibaren yalan söyledğini fark ettim, sezdim. Sevgilisinin (daha sonra eşi oldugunu öğrendim, tanıştıktan bir iki gün sonra evli oldugunu itiraf etmişti) reklam ajansı olduğunu söyledi ben de şükürler olsun ki yalan söyleyen insanı ne kadar profesyonel olursa olsun seziyorum yalan söylediğini bir şekilde. İnsanları çok iyi tahlil ederim bu bağlamda. Daha sonraları davetiyeci olduğunu öğrendim eşinin. Bu tarz yalanlarının yanında gündelik hayatına dair detaylarla ilgili bir takım yalanları da var sohbetlerimiz sırasında sözünü ettiğimiz herhangi bir konu ya da kişi hakkında bilgi sahibi olmasa dahi "a evet biliyorum" diyen bir arkadaş. Yani bilmediğinden adımın esra olduğu kadar emin olduğum konularda "bunu bilmiyordum", "bilmiyorum" demeyen biri katiyen. Fakat defaatle tekrar ettiği bir yalanı var ki dehşete düşüyorum her söylediğinde; şu an anne dediği kadının üvey olduğunu, öz annesinin yunan oldugunu ve o 10 yaşındayken beyi tümöründen öldüğünü söylüyor. Dahası var ben bunun doğru olmadığını sezince vakit geçirdiğimz iki ortak arkadaşımz vardı onlara belirtince arkadaşlardan biri "sohbet sırasında bana öz yunan annem diye attığı fotoğraf google görsellerdn alınmş olduğu belli ve hiç net olmayan bir fotoğraftı" dedi. Ardından öz ve öz annesi olmasına rağmen üvey olduğunu iddea ettiği annesi memleketinden kızının kaldığı eve İstanbul'a geldi ben de şaka ile karışık bşr şekilde üvey annesinin fotografını atmasını istedim önce geçiştirmeye çalıştı ben biraz üstleyince sezdirmeden durumu attı fotoyu en sonunda. Neticesinde ise kadın arkadaşımn kopyası sayılır yüzü, mimiğiyle aynılar. Ben de "sana ne kadar benziyor dedim bu kadın" güldüm falan . O da "yok neresi benziyor ben o kadar çirkin miyim" dedi. Ardından da "babamın akrabası oluyor, belki o yüzden benzetmişsndr" dedi. Geçenlerde ben rahmetli yunan anneni merak ediyrm nasıldı diyince, bana Facebook'tan alınmş güncel, parıl parıl bir güzel kadın fotoğrafı gösterdiişte bu dedi. Kadının şalında da oturduğu kafenin adı yazıyordu. 13 yıl önce annen ölecek sen de elin kadının zamane Beşiktaş kafelerinde çekilmiş fotosunu bana annen diye yutturacaksın. İlk günden beri yalan söylediğini biliyordum ve böylelikle de tescillenmş oldu. Daha zilyon tane kolpa söylemleri var ama yazıp da daha fazla uzatmak istemiyorum konumu. Onun dışında akademik olarak eşit düzeydeyiz sohbeti akıcı politik, güncel her konu hakkında konuşabiliyoruz kendisiyle. İçimi dökmek, fikir almak istedim. Sizlerin yorumu nedir bu arkadaşım hakkında?
Bence burada sorunlu olan tip sensin. Sana bir zararı olmamış ki. Ailesi, annesi ile ilgili durumları durduk yere kurcalayan sen olmuşsun, üstüne vazife olmadığı halde. Bu arada ailesiyle ilgili yalanlardan bahsetmişsin sadece. Ailesi seni ilgilendirmez. Belki söylemek istemediği şeyler vardır kendince özel. Sen sana söylediği, seni ilgilendiren yalanlardan bahsetmemişsin oysa ki....Habire yalan söyleyen iyi ama kesin bir yargıya varmadan şüphelendiği için tanımya çalışan samimiyet arayan kötü öyle mi. Kim bilir belki de siz de aynı mantelidedensiniz bu şekilde yalanı dolanı legalize edip, aptal olmayıp her şeyin farkında olan birinde
de hatayı aradıgınıza göre...
Yalan söylediğinden şüpheleniyorsan arkadaşlığını da kes... kime neyi ispat etmeye çalışıyorsun ki...Sana zararı olmamış, seni üzmemiş, sadece yalanından şüpheleniyorsun. Eeee kes arkadaşlığını o zaman. Normali de budur.Hey yarabbim... siz beni tanımazsın ben de sizleri üniversite ile insan olmak arasında bir korelasyon kurulmayacağını merak etmeyin çok iyi biliyorum. Böyle bir girizgah yaptım ki konuya bahsettiğim arkadaşımın durumunu daha net anlaşılsn. kendimdn bahsetmedim konuda üniversite ve insanlık yorumunuz ne alaka bu bağlamda bunu geçiyorum. ben onun açığını mı arıyorum yoksa aleni aleni zart zurt herkese karşı yalanlar söylemesine anlam veremediğimi, görüş almak istediğimi mi belirtiyorum.? Bu mecrada isim ya da kimlik bilgisi ifşa edilmiyor x kişileri olarak, anormal olan yaşamdan kesitleri yazıp fikir almayı amaçlıyoruz. Sizin burda bulunma amacınız ve beklentiniz ne acaba... ez cümle, kim olduğumu bilmiyorsun ben mükemmel degilim belki ama yalancı olmadım hiçbir zaman
Arkadaşınız yalan söylüyor veya söylemiyor bunu neden bu kadar çok araştırma gereği duymanızı anlamadım.
Rahatsız oluyorsanız ya aranıza mesafe koyun ya da dürüstçe gidip yüzene karşı konuşun. Zira burda fuzuli çabalamayı da hiç hoş göremedim. Biri yalan söylerken diğeri de arkasından afişe etmeye çalışıyor gibi.
Yalanlarına kendinin inandıgını sanmıyorum oldukça kurnaz bşri zevk alıyor sadeceÜniversitenin ilk yılında böyle bi erkek arkadaşım vardı.. İyiydi hoştu ama yalancıydı.. Var olan babasının üvey babası olduğunu geeçek babasının o küçükken öldüğünü söylemişti en büyük yalanı sanırım buydu.. Bi gün mezarlığa gitmek istedim.. Gideriz diye oyaladı beni sonra ben uzun zaman ısrar edince bikaç hafta sonra götürdü beni.. Gerçekten öyle bi mezar vardı (yaptırmış) yeni mezarların yanında 20 yıl önce ölmüş birinin mezarıydı ama hiçbişey diyemedim.. Bikaç gün sonra terkettim.. Gerekçem "seni sevmiyorum" du. Daha sonraki yıllarda (okul bittikten çok sonra) o kişinin şizofreni olduğunu sürekli hastanelerde yattığını öğrendimSanırım kendi yalanlarına herkesten önce kendisi inanıyodu..Bu tip insanların yalanlarını yüzüne vurmanın çok anlamlı olduğunu sanmıyorum eğer size tahammül edilmez geliyosa -ki bana öyle gelmişti- bi şekilde hayatınızdan çıkarın..
Bu kadar sığ olabilmeniz dehşetedengiz gerçekten. bu kişi benim yakın arkadaşım olur olmaz her yerde yalan söylüyor sizin için oldukça normal olsa da benm gbi ilişkilerde dürüstlüğe önem verenler için kafa kurcalayıcı bi hayli. Her dakika rutin bir şekilde, her konuda yalan söylemenin özelle, zartla zurtla ne alakası var. Sizin karşınızda böyle biri olsa zevk alırsınız demek ki sürekli söyledği yalanlardan hiç aklınız karışmaz neden böyle diye.. Tuhaf ciddenBence burada sorunlu olan tip sensin. Sana bir zararı olmamış ki. Ailesi, annesi ile ilgili durumları durduk yere kurcalayan sen olmuşsun, üstüne vazife olmadığı halde. Bu arada ailesiyle ilgili yalanlardan bahsetmişsin sadece. Ailesi seni ilgilendirmez. Belki söylemek istemediği şeyler vardır kendince özel. Sen sana söylediği, seni ilgilendiren yalanlardan bahsetmemişsin oysa ki....
Bir kişi illegal bir şey yapsa bunun hesabını da vereceği kişi de sen değilsin. Dediğim gibi yalan söylediğini düşünüyorsan arkadaşlığını kesersin, olur biter. Normali de budur zaten. Arkadaş gibi görüşüp alttan alttan kurcalamaktır anormal olan. Ayrıca onun annesinin öz ya da üvey oluşundan da sana ne? Benim o arkadaşınla aynı mentalitede olduğumu da nereden çıkardın. Bence problemli olan sensin. git önce kendi problemlerini çöz. Çünkü kendisi problemli olan tipler başkalarıyla uğraşır.
Hakkımda en ufak fikir sahibi olmadan uydurduğun gibi "problemli" olsaydım ayak uydurur ben de atardım mabadımdan onun yaptıgı gibi. Sizin gibi düşünen insanlar hayatı günübirlik yaşayan, insanlarla ilgili alakadar olmayı sevmeyen tipler oldukları için kim ne yaparsa yapsın aman banane demeyi seven konfor düşkünlrrindn oluşan asıl problemli profiller özetle.Bu kadar sığ olabilmeniz dehşetedengiz gerçekten. bu kişi benim yakın arkadaşım olur olmaz her yerde yalan söylüyor sizin için oldukça normal olsa da benm gbi ilişkilerde dürüstlüğe önem verenler için kafa kurcalayıcı bi hayli. Her dakika rutin bir şekilde, her konuda yalan söylemenin özelle, zartla zurtla ne alakası var. Sizin karşınızda böyle biri olsa zevk alırsınız demek ki sürekli söyledği yalanlardan hiç aklınız karışmaz neden böyle diye.. Tuhaf cidden
nternetten araştırdığım kadarıyla narsist kişilik bozuklugu belirtileri var kendisinde. Tedavi edilebilri mi bilmiyorumAgir psikolojik sorunlari var. Sahip olmak isteyip, olamadigi seyleri hayal gücünde yaşatıyor. Kendisini kontrol edemedigini dusunuyorum bu yuzden konusmaniz sorunu cozmez, en iyisi uzak durun kendisinden
Çok tepki göstereceginden eminim dibine kadar inkar edip beni suçlu çıkaracaktır çünkü gündelik konularda ihtilafa düştüğümüz sohbetlerde haksız iken bastırmaya çalışıyor şiddetle karşısındakiniBu da bir hastalık.
Böyle bir erkek arkadaşım vardı gereksiz yalanlar söylerdi. Sebepsiz.
Mesela ben kimlik kartımı kaybettim dedi bir gün, ben de iyi tamam yenisini çıkarttırırsın dedim.
Sonra bu benim çantamda cüzdanını unuttu bir baktım ki kimlik orda.
Niye yalan söyledin nedeni ne, ne olacak yani bana kimlikle ilgili yalan söyleyince bana ne senin kimliğinden dedim.
Neden yalan söylüyorum bilmiyorum dedi. Daha sonra babam bana limanda tur teknesi yaptırıyor bitmek üzere, yazın tur düzenlicem vs. diye bir dolu yalan.
Yani hastalık bu.
Ben olsam karşıma alıp konuşurum, farkında olduğumu ve tedavi görmesi gerektiğini söylerim.
Baktınız olmuyor kendisine yol verirsiniz.
Çünkü çok yorucu bir ilişki.
Destekli sallıyor bir de zekasıyla yalanını birleştiriyor bu daha tehlikeli şizofren mi değil mi bilmiyorum...Üniversitenin ilk yılında böyle bi erkek arkadaşım vardı.. İyiydi hoştu ama yalancıydı.. Var olan babasının üvey babası olduğunu geeçek babasının o küçükken öldüğünü söylemişti en büyük yalanı sanırım buydu.. Bi gün mezarlığa gitmek istedim.. Gideriz diye oyaladı beni sonra ben uzun zaman ısrar edince bikaç hafta sonra götürdü beni.. Gerçekten öyle bi mezar vardı (yaptırmış) yeni mezarların yanında 20 yıl önce ölmüş birinin mezarıydı ama hiçbişey diyemedim.. Bikaç gün sonra terkettim.. Gerekçem "seni sevmiyorum" du. Daha sonraki yıllarda (okul bittikten çok sonra) o kişinin şizofreni olduğunu sürekli hastanelerde yattığını öğrendimSanırım kendi yalanlarına herkesten önce kendisi inanıyodu..Bu tip insanların yalanlarını yüzüne vurmanın çok anlamlı olduğunu sanmıyorum eğer size tahammül edilmez geliyosa -ki bana öyle gelmişti- bi şekilde hayatınızdan çıkarın..
Kesinlikle katılıyorum size.konu sahibininde sorunlari varBence burada sorunlu olan tip sensin. Sana bir zararı olmamış ki. Ailesi, annesi ile ilgili durumları durduk yere kurcalayan sen olmuşsun, üstüne vazife olmadığı halde. Bu arada ailesiyle ilgili yalanlardan bahsetmişsin sadece. Ailesi seni ilgilendirmez. Belki söylemek istemediği şeyler vardır kendince özel. Sen sana söylediği, seni ilgilendiren yalanlardan bahsetmemişsin oysa ki....
Bir kişi illegal bir şey yapsa bunun hesabını da vereceği kişi de sen değilsin. Dediğim gibi yalan söylediğini düşünüyorsan arkadaşlığını kesersin, olur biter. Normali de budur zaten. Arkadaş gibi görüşüp alttan alttan kurcalamaktır anormal olan. Ayrıca onun annesinin öz ya da üvey oluşundan da sana ne? Benim o arkadaşınla aynı mentalitede olduğumu da nereden çıkardın. Bence problemli olan sensin. git önce kendi problemlerini çöz. Çünkü kendisi problemli olan tipler başkalarıyla uğraşır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?