Bir garip arkadaş... Çok ilginç, sorunlu bir profil anlatacağım

Üniversitenin ilk yılında böyle bi erkek arkadaşım vardı.. İyiydi hoştu ama yalancıydı.. Var olan babasının üvey babası olduğunu geeçek babasının o küçükken öldüğünü söylemişti en büyük yalanı sanırım buydu.. Bi gün mezarlığa gitmek istedim.. Gideriz diye oyaladı beni sonra ben uzun zaman ısrar edince bikaç hafta sonra götürdü beni.. Gerçekten öyle bi mezar vardı (yaptırmış) yeni mezarların yanında 20 yıl önce ölmüş birinin mezarıydı ama hiçbişey diyemedim.. Bikaç gün sonra terkettim.. Gerekçem "seni sevmiyorum" du. Daha sonraki yıllarda (okul bittikten çok sonra) o kişinin şizofreni olduğunu sürekli hastanelerde yattığını öğrendim Sanırım kendi yalanlarına herkesten önce kendisi inanıyodu..Bu tip insanların yalanlarını yüzüne vurmanın çok anlamlı olduğunu sanmıyorum eğer size tahammül edilmez geliyosa -ki bana öyle gelmişti- bi şekilde hayatınızdan çıkarın..

kaç sene olmus fark etmişsiniz huyunu

niçin hala görüşüyorsunuz

rahatsızsanız muhatap olmayın

Bu da bir hastalık.
Böyle bir erkek arkadaşım vardı gereksiz yalanlar söylerdi. Sebepsiz.
Mesela ben kimlik kartımı kaybettim dedi bir gün, ben de iyi tamam yenisini çıkarttırırsın dedim.
Sonra bu benim çantamda cüzdanını unuttu bir baktım ki kimlik orda.
Niye yalan söyledin nedeni ne, ne olacak yani bana kimlikle ilgili yalan söyleyince bana ne senin kimliğinden dedim.
Neden yalan söylüyorum bilmiyorum dedi. Daha sonra babam bana limanda tur teknesi yaptırıyor bitmek üzere, yazın tur düzenlicem vs. diye bir dolu yalan.
Yani hastalık bu.
Ben olsam karşıma alıp konuşurum, farkında olduğumu ve tedavi görmesi gerektiğini söylerim.
Baktınız olmuyor kendisine yol verirsiniz.
Çünkü çok yorucu bir ilişki.

Agir psikolojik sorunlari var. Sahip olmak isteyip, olamadigi seyleri hayal gücünde yaşatıyor. Kendisini kontrol edemedigini dusunuyorum bu yuzden konusmaniz sorunu cozmez, en iyisi uzak durun kendisinden

Psikolojik bir rahatsızlığı olabilir, dert etmeyin sıkılmışsınız yalanlarından ama artık muhabbete girmeyin.
Bir bahane bulun görüşmeyin çok fazla.

ence yalan olduğunu anladığını belli et ve yüzüne vur.
psikolojik bir rahatsızlığı var gibi görünüyor.

Bizde de vardı. Durmadan epilepsi krizi geçirdiğini söylerdi biz başta inanmıştık.
Ta ki 1 saatlik yolu araba kullanmaya başlayana kadar. Babam arabaya izin vermiyor riskli olduğu için vs derdi meğersem arabaları yokmuş aldıkları gibi çocuk direk trafiğe çıktı epilepsiyi unutup 3 saat gittiği bile olurdu...
Durmadan şu bana aşık bu bana aşık derdi birgün inanmazsan ara sor dedi hatta sevgilimmiş gibi konuş düşsün peşimden dedi, aradım kızı kız anlattı Ben koşmuyorum 1aydır hergün kapıma çiçek çikolata getirdi ben de bir kere çıktım onla dedi, dedim böyle böyle dedi Sen hayırdır diye çocuk kem küm..
Birine der işim var 2de beni ara, saat 2de bir buluşmada olur kasıtlı o saatte ara beni diğer saatler meşgulüm ayağına, sonra telefon çaldıkça "bensiz iş yapamazlar illa beni arıcaklar bak ardarda arıyolar ne önemli insanım" vs ne mi yaptım yalanları anlamaya başladığım an muhabbeti kestik 1-2 gün nolur yapmayın dedi, şu an bizim arkamızdan sallıyor yalanlarımızdan bıkmış muhabbeti kesmiş :)

Bence burada sorunlu olan tip sensin. Sana bir zararı olmamış ki. Ailesi, annesi ile ilgili durumları durduk yere kurcalayan sen olmuşsun, üstüne vazife olmadığı halde. Bu arada ailesiyle ilgili yalanlardan bahsetmişsin sadece. Ailesi seni ilgilendirmez. Belki söylemek istemediği şeyler vardır kendince özel. Sen sana söylediği, seni ilgilendiren yalanlardan bahsetmemişsin oysa ki....
Bir kişi illegal bir şey yapsa bunun hesabını da vereceği kişi de sen değilsin. Dediğim gibi yalan söylediğini düşünüyorsan arkadaşlığını kesersin, olur biter. Normali de budur zaten. Arkadaş gibi görüşüp alttan alttan kurcalamaktır anormal olan. Ayrıca onun annesinin öz ya da üvey oluşundan da sana ne? Benim o arkadaşınla aynı mentalitede olduğumu da nereden çıkardın. Bence problemli olan sensin. git önce kendi problemlerini çöz. Çünkü kendisi problemli olan tipler başkalarıyla uğraşır.

Yalan söylediğinden şüpheleniyorsan arkadaşlığını da kes... kime neyi ispat etmeye çalışıyorsun ki...Sana zararı olmamış, seni üzmemiş, sadece yalanından şüpheleniyorsun. Eeee kes arkadaşlığını o zaman. Normali de budur.

benim de var boyle bir arkadasım ya ama bu kadar ciddi degil tabii. ne söylesem hah evet tanıyorum ay evet biliyorum falan. bir seyın adı aklıma gelmiyor mesela o da bilemiyor sonra ben soyluyorum ah evet dogru oydu evet tanıyorum falan. bir gün birinden bahsediyorduk ben ismi yanlıs bir isim soyledım evet tanıyorum ben onu dedi halbuki ismi kafan atmıstım

Yalanlarına kendinin inandıgını sanmıyorum oldukça kurnaz bşri zevk alıyor sadece

Bu kadar sığ olabilmeniz dehşetedengiz gerçekten. bu kişi benim yakın arkadaşım olur olmaz her yerde yalan söylüyor sizin için oldukça normal olsa da benm gbi ilişkilerde dürüstlüğe önem verenler için kafa kurcalayıcı bi hayli. Her dakika rutin bir şekilde, her konuda yalan söylemenin özelle, zartla zurtla ne alakası var. Sizin karşınızda böyle biri olsa zevk alırsınız demek ki sürekli söyledği yalanlardan hiç aklınız karışmaz neden böyle diye.. Tuhaf cidden

Hakkımda en ufak fikir sahibi olmadan uydurduğun gibi "problemli" olsaydım ayak uydurur ben de atardım mabadımdan onun yaptıgı gibi. Sizin gibi düşünen insanlar hayatı günübirlik yaşayan, insanlarla ilgili alakadar olmayı sevmeyen tipler oldukları için kim ne yaparsa yapsın aman banane demeyi seven konfor düşkünlrrindn oluşan asıl problemli profiller özetle.

İ
Agir psikolojik sorunlari var. Sahip olmak isteyip, olamadigi seyleri hayal gücünde yaşatıyor. Kendisini kontrol edemedigini dusunuyorum bu yuzden konusmaniz sorunu cozmez, en iyisi uzak durun kendisinden
nternetten araştırdığım kadarıyla narsist kişilik bozuklugu belirtileri var kendisinde. Tedavi edilebilri mi bilmiyorum

Çok tepki göstereceginden eminim dibine kadar inkar edip beni suçlu çıkaracaktır çünkü gündelik konularda ihtilafa düştüğümüz sohbetlerde haksız iken bastırmaya çalışıyor şiddetle karşısındakini

Destekli sallıyor bir de zekasıyla yalanını birleştiriyor bu daha tehlikeli şizofren mi değil mi bilmiyorum...

Sizi niye bu kadar alakadar ediyor anlamadım. Yalanlardan rahatsız oluyorsanız irtibatı kesersiniz...

Yok sevdiğim bir arkadaş diyorsanız da o zaman bu şekilde dedektif gibi takılacağınıza, karşınıza alıp konuşun, sebeplerini öğrenin, gerekiyorsa tedavi olması için yardımcı olun...

Biz burda o kız hakkında "tüh, kaka" desek ne geçecek elinize? Ne amaçla açtınız bu konuyu?

Kesinlikle katılıyorum size.konu sahibininde sorunlari var

Benim de bir arkadaşım başkalarına villada sitrede oturdugunu söylerdi.
Halbuki babası issiz sabah aksam kahvede çilekeş annesi 2 odali rutubetli bir evde oturuyorlardı.
Üstüne kıyafetlerini o bu verir genç kız ne de olasa son model giyinmeye çalışırdı.
Sanırım olmak istedikleri şekili anlatmaya çalışıyorlar.
Ya da ben ezik değilim kendilerini o şekil ispatlamaya çalışıyorlar.
Öncesine inmek gerekli zamanında birileri dalga geçtiyse kendine koruma kalkanı olarak yalan tercih etmiş olabilir.
Bir de sırf hava olsun diye aslını inkar edenler var köyde yaşayan sınıf arkadaşım sanki residencede oturruyor gibi gösterip amcası ziyarete geldiğinde renkten renge girip yanına bile yaklaşmamışlıgı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…