bir garip arkadaş

martenzit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
880
472
23
31
merhaba bayanlar
Bölümümde bir kız var samimi sayılabilecek seviyede bir arkadaşlığımız var ama artık epey soğudum.

Okulda bazı hocaların anlaştığı kırtasiye var ve bu kırtasiye benim kaldığım yere yakın sayılabilecek bir yerde. Bu arkadaşta okula biraz uzakta ve kırtasiyeye ters istikamette kalıyor.
Hocalar konuları işlediği fasikülleri zaman zaman kırtasiyeye bırakıyor ve bizde oradan alıyoruz.Geçen seneden beri bu arkadaş bize siz alın ben parasını vereyim diyor bizde geçen seneden beri alıp arkadaşa götürüyoruz ve tek kuruş dahi almıyoruz. Çünkü 1 2 lira birşey tutuyor ve ben zaten para isteyebilen biri değilim 1 2 lirayı da yok almam diyorum. Ama bu arkadaş bırakın fasikülleri defterimin fotokopisini çektirmek istediğinde bile çektirip getirir misin diyor.
Artık o kadar o kadar irite oldum ki. Kendimi kullanılmış hissediyorum. İnanın parasında pulunda değilim işin bu kullanılmışlık hissinden nefret eder oldum. Kırtasiye okula uzak değil yani okulda öğle arasında bile giderek alabilir yada okul çıkışı alıp gidebilir sürekli sürekli bizden istemesi,bizim tuttuğumuz notları bile bizden istemesi artık sinirlerimi bozuyor.
Durumunun olmadığını düşünsem tabiki batmaz gözüme seve seve alır götürürüm durumu da var biliyorum. Ama demiyor ki kızlar o kadar aldınız getirdiniz ayıp oldu gelin size kantinde bi kahve ısmarlayayım.
Yani bunlar inceliktir ne bileyim ben olsam böyle yapardım diye düşünüyorum.
İlk sene onun bi arkadaşıyla oturuyorduk üçümüz. Arkadaşı gülerek sen hep dolmuş parasını da bana ödetirdin dedi. Şaka sandım o ara.
Dedik hep birlikte piknik yapalım. Güzel güzel plan yapıyoruz. Şuraya gideriz bunu yaparız felan..O da dedi ki köfteleri annem yapsın güzel yapıyor ben alırım bi kilo yaptırırım siz bana parasını verirsiniz. Para konuşulmasından nefret ederim.Vakti gelince konuşulur ve böyle bir durumda parasını tabiki veririz. Ama o ortamda daha kesin bile değilken hiç birşey bi kilo kıymanın parasını istemiş gibi olmak çok garip geldi.
Sizce ben haksız mıyım yoksa bu arkadaşa haksızlık mı ediyorum?
Artık doldum dedim anlatayım rahatlayayım.

Bana kalırsa haklısın.
Bence artık elini ayağını çekebilirsin bu kişiden.
Ben çok mu yabaniyim bilemedim ama bir iki getir götür yapardım ama üçüncü olmazdı kendi adıma...
Maddi durumu yetersiz de değil hatta benden iyidir.Desem ki zor durumda o da değil.
İyiliğine getir götürünü yaptım ama artık o kadar soğudum ki bundan sonra bahane bulacağım yapmamak için.

En başta para vermiş zaten kız almamışsınız yine almazsınız diye artık söylemiyordur yani. Eğer defter fotokopisi çektiriyorsa şu kadar tuttu diye söyleyin o zaman. Ayrıca piknik olayı farklı sonuçta kaç kişi olacaksınız kimbilir belki 2-3 kilo kıyma gider tabii ki parasını vereceksiniz yani orada herkes yiyecek onu. Kullanılmış hissediyorsanız kendinizi almayın fasiküllerini o zaman yani. İyilik yapıyorsunuz ama burada da bunu deyince o iyiliğin anlamı kalmıyor.

Haklısın.sinekte küçük mide bulandırır.Ben kendi yapabileceğim bir şeyi başkasından isteyemem.Bir de bu bahsettiğin bunu alışkanlık haline getirmiş.1/2 lira da olsa 100/200 lirada olsa aynı.Mevzu miktarı değil, o insanın tarzı.

Ben fasiküllerin parasını vermiyor diye bu konuyu açmadım. Tutum ve davranışlarından rahatsızlık duyduğum için açtım.
Size zahmet oldu gelin bi çay kahve ısmarlayayım kantinde denmesi bence çok daha nazik bi davranış ben olsam böyle yapardım. Çünkü sırf onun için bile işim yokken kırtasiyeye gitmişliğim olmuştur.
Piknik olayında ise daha plan aşamasında aa şuraya gideriz şunu yaparız et tavuk vs alırız derken ve hiç para konusu açılmamışken direk böyle bir cümlesi itici geldi sadece.Tabiki vereceğiz böyle birşey yaparsa bunu belirtmeye ne gerek var.
Ben buraya böyle iyi biriyim böyle iyilik yaptım diyerek açmadım konuyu. Derdimi ,rahatsızlığımı dile getirdim. Bi manası da kalmıyorsa kalmasın.

Ağzınıza sağlık. İşte tam da bundan dolayı rahatsızım yoksa para umrumda değil. O insanın tutum ve davranışlarından rahatsızlık duyuyorum.

Bariz bir şekilde uyanık geçinen, insan sömüren bir kişi işte.

Ben parası var mı yok mu diye düşündüğüm için arkadaşlarıma hatta ablama bile dışardan bişey ısmarlayamayan biriyim. Bir de eğer aldırdıysam o parayı vermeden rahat etmem, ısrar minnet veririm yani.

Bence kıza anlatın içinizdekini ve hoşlanmadığınızı söyleyin, birileri söylemezse asalak gibi yaşamaya devam eder. Bizler sustuğumuz için bu tipler böyle yüzsüz oluyor.

mümkün olduğunca istediği şeyleri alma..kusura bakma yanımda para yok , maaşı yatırmamışlar falan diye bahaneler uydur..yada sen ver parasını üstü kalırsa getiririm de..yani onun gibi ol köfte olayında olduğu gibi..

parasını almalısınız fotokopinin. ve artık kendisi çektirsin bi zahmet. niye hala siz taşıyorsunuz

Kız parayı başta almamış çünkü bunu rutine dönüştüreceğini bilmiyordu.
Çakal arkadaşı işi rutine bağlayıp salağa yatmaya alışınca tabi ki kendini kullanılmış hissedecek.
Bana parasını versin demiyor. En azından bi kahve ısmarlar bi hoşluk yapar diyor.
Bunu beklemek de çok doğal.
Konu sahibinin ailesi çakal arkadaşının ders notlarının parası için çalışmıyor sonuçta.

@castleinsnow yaptığınız iyiliğin halen anlamı var. Ama arkadaşınız hak etmiyor.
İnsanın kendini kullanılmış hissetmesi çok normal.
Kıymanın lafını da o aşamada yapması çok saçma.
Herkesi kendi gibi düşündüğü için, parasının üstüne yatmayın diye kendince kurnazlık yapmış.
Takılmayın ve uzaklaşın.

Bende aynı sizin gibiyim etrafımda böyle kişilerden mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum çünkü kullanılmak zoruma gidiyor ama kendimi savunamiyorum o yüzden kaçıyorum ama çözüm değil

kendine gelince nasılda üç kuruşun hesabını biliyor ama ..

Valla ben olsam kullanildigim kesinse-ki sizin durumuzda kesin gozukuyor- daha da zırnık koklatmam degmez boylelerine

Neden ?
Ben olsam fasikül parasından bile rahatsız olurum
1-2 TL sinden değil ama siz mecbur musunuz çektirmeye
Yakın arkadaşı anlarımda sıradan bir arkadaş
Bir sefer değil iki sefer değil
Anası mısınız babası mı
İsteyin bundan sonra paranızı

Rutin haline gelmesi yanlış. Sürekli siz çektiriyorsanız fotokopiyi ve sadece 1 kez sorduysa ne kadar tuttu diye,iyi niyetli bulamam. 1-2 lira mevzusu değil ki bu. Sonuçta oda para kabul etmeseniz dahi bir kahve ısmarlayabilir altta kalmamak adına. Rahatça alıyorsa o fotokopiyi ve teklif etmiyorsa sorun arkadaşınızda. Demekki kar sayıyor.
Piknik konusunda isteyebilir ama konu paraya gelmemişken söylemesi tuhaf. Oturulur konuşulur,nereye gidilecek,ne alınacak kararlaştirılır,sonra bölüşülür masraflar ve burada denir köfteyi annem yapar diye. Parasi verilir zaten neyse toparlanan paradan. Ama böyle pat diye söylemek abest.
Rahatsız olmakta haklısınız,tek taraflı iyilik iyilik olmaktan çıkıyor abartılınca bu sebeple mesafenizi koyun. Fotokopi cektirecekse bir zahmet gitsin çektirsin.

Haklısın
Hatta aman bunca zaman ne dediysem yaptılar
Kıyma da benden olsun diye düşünmeliydi

Kendi parası kıymetli sizin ki elinin kiri demek ki
Para dışında da pek bi inceliği yok, niye arkadaşsınız ki ?
Ben olsam merhaba-merhaba takılırım

bende yaşadım ünvde okurken..
kız vardi sinifa geçmek için beni kullaniyorduu..
beraber ders çalıştık tabi..
ama ben derslerden geçtim kıskandi nasıl olur bu ya beraber çalıştık ayni not almaliyiz felan dedi..
o kadar dil döktüm anlattim anlamiyor.. ben öğretmenlik yaptım.. anliyordum derslerden tabi..
işte sora bakmadi düşündüm kullanilmiş yada onu kullanmişim gibi hissettim.
beni bi dahada aramadi.. bende aramadim bitti..
ünv den sadece bi kişiyle görüşüyorum ötekileri hiç aramadim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…