bir garip arkadaş

İlkin yapılana iyilik denir, hadi ikinciye de yapılan iyiliktir.
Üçüncüye ise eğer karşındaki kişi senin gerçek arkadaşınsa, sen ısrarla parayı almayacağım da desen
"Arkadaş, hep senden hep senden olmaz, bak kendimi kötü hissederim." der.

Arkadaştan öte dostun ise eğer; "Kendini kullandırırsın dostum bak ben yabancı değilim, inan seni sevdiğimden böyle söylüyorum, bu huyundan vazgeç, iste paranı" der.

Bu yüzden sonuç olarak siz haklısınız.
Sizin gibi eli açık, iyilik sever insanlar yeri gelirse bu şekilde uyarılmalı. Arkadaş olan, dost olan bu uyarı cümlelerini üstüne basa basa söyler.

Uyarıyı geçtim, bi de hizmete alışmış, para ödemeyi teklif etmediği gibi ayağına da getirilsin istiyor haspam, hah. Konuşun hoşnutsuzluğunuzu dile getirin diyeceğim ama anlamaz, "Ben parayı verdim en başında, sen almadın" der çünkü insanlar önce vicdanlarını susturacak bahaneyi bulurlar böylesi hallerde. Bu insan sizin arkadaşınız değil, çevrenizde bulundurmayın.

Gidebileceği uzaklıktaki bir yere neden siz gidiyorsunuz uşağı mısınız?
Kırtasiye size yakın olabilir ama sizin almanız gerekmez.
Defter kopyası istiyorsa da verirsiniz defteri gitsin herhangi bir yerde çektirsin.
İyi alıştırmışsınız oda bakmış ki kimsenin sesi çıkmıyor devam etmiş.
Ben olsam selam dahi vermem böyle çıkarcı birine.

Kullandırtma kendini. Üstelik parasını da vermiyormuş. Uğramıycam bugün kırtasiyeye de. Ben aldım fasikülü bu ay artık gitmem falan diye bahane uydur. Hatta yalan olduğunu da anlasın.

Bende de beraber yemek yersek ısmarlama huyu var
Hatta iş arkadaşlarıma bile
Oysa hepimizin yemek kartı var di mi herkes ödesin kendi yemeğini
Aşmayı deniyorum :) bulursam sana da söylerim

Ben de nefret ederim salak yerine koyulmaktan. Benim de elim açıktır ama karşımdaki alışkanlık haline getiriyorsa çekerim kendimi.

Bundan sonra fotokopi istediğinde 'yanımda hiç para yok sen ver çektiririm' dersin.
Ayrıca biraz lafı gediğine oturtabilsen 'şimdiye kadar sana çektirdiğimiz fotokopi paralarından 1 kilo kıyma çıkar zaten' diyebilirdin.
Aklınca üstüne yatmayın diye kendini sağlama alıyor. Hem kıymayı da kendi almayacaktır amaç sizden cash para almak.

Benim is arkadasim da her sabah açma poğaça vs alır. Otobüse bindiğim yerde pastane yok. Ben çok rahatsız olarak söyledim lütfen sadece kendine al diye. İnsan rahatsız olur öncelikle. Arkadaşınız çok geniş birisi sanırım.
Fırsatını bulunca size birseyler ismarlamasi gerekirdi. Bence haklisniz. Grup arkadaslarinizdan değilse kesin iletişimi

Tam da sizin gibi biriyim. Acaba parası var mı yok mu diye düşünürüm ufacık birşey isterken bile. Hadi aldırdım diyelim parasını vermek için üstelerim en olmadı bende karşılık olarak birşey alırım.
Bu böyledir. Artık bi süreden sonra insan bu kullanılmışlık hissiyle ufacık birşey bile yapmak istemiyor

Benimde arkadaşımın evinin yakınında pastane olmasa bende seve seve alırım.Gocunmam. Ama aldığımda karşı taraftan sizinki gibi bir tepki göremezsem bi süre sonra almak koyar bana.
Gerçekten geniş ve işgüzar olduğunu düşünmeye başladım. Ve bu artık sinirlerimi bozuyor

Salak yerine konulmak gerçekten çok can sıkıcı bir durum aldı bende. Bundan sonra karışmayacağım zaten.Geçiştireceğim gitsin kendi hallediversin. Kendimi aptal gibi hissediyorum.

Param yok desem ben veririm der. Yine onun ayağına götürmüş olurum. Daha etkili sebepler bulmam lazım.

Kullandirma arkadasim sende kendini.
Bir daha fotokopi cektir derse direk ucreti soyle muhtemeln bir daha sana cektirmez

İşte bi ara yaptığım iyilikler suistimal edildiğini çok yeni yeni farkediyorum. O beni aptal yerine koydu ben de aptallık yaptım işte.
Ama bundan sonra istediği şeyler yapmayacağım.
İki sayfalık çıktı alınacaktı sınav için. Bi arkadaşımız başka bir arkadaşımza verdi. Dedi ki bak bak bize çektirmemişler pislikler dedi. O an dondum bende. Gülerek laf soktu o arkadaşımıza.

parasını almalısınız fotokopinin. ve artık kendisi çektirsin bi zahmet. niye hala siz taşıyorsunuz
Üst üste olunca artık bende yeni uyandım maalesef. Baktım üst üste birşeyler istiyor.
Geçen dönem de kantine giderken bi arkadaşımız su ve çikolata istedi ve bu da su ve çikolata istedi. O zamanda param az kalmıştı para da vermeyeceklerini bildiğimden sadece su aldım kızlara kendime de su ve çikolata aldım. Sınıfa gelince hani çikolatam dedi hesap sorar gibi.Bende geçiştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…