Bir garip basenli genç kız

joanhollaway

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
45
1
6
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
21 yaşındayım, hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim.Küçüklüğümden beri tombiş bir kız çocuğuydum.18 19 yaşına kadar 54 civari kilodaydım.54 kilo kararında diyebilirsiniz boyum 1.65 lakin yapımdan dolayı etrafımdaki diğer kızlara göre daha iriydim.İstanbul'a gelip öğrencilik hayatına başlayınca gitgide kilo almaya başladım hayatımda ilk kez 65 kiloyu gördüm ve naparsam yapayım bu kiloyu üzerimden atamadım.Metabolizmam mı yavaşladı stres mi sebep ne bilmiyorum ama aynaya baktığımda o koca popodan yayılmış basenleri gördükçe daha da umutsuzluğa kapılıyorum.Bu kilo işini koyverdim gitti gibi bir durum oluştu.Dedim ya vücut yapımdan dolayı iri duruyorum, fazlasıyla ince bir bel ona nazaran kocaman bir popoya sahibim bi de üstüne geniş leğen kemikleri eklenince tadından yenmiyor.
21 yaşındayım ve okuldaki kızları gördükçe 1 aydır okulda tenefüse bile çıkmıyorum, çıkarsam da popomu saklasın diye montumu giyiyorum.Dolabıma bakıyorum hep uzun gömlekler tunikler etrafıma bakıyorum kızlar çiçekli pantolonlarla salınıyor.Bu halde olmayı kendime yediremiyorum artık, gencim hayatımın en iyi yıllarında ben saklanmayı tercih ediyorum.Artık kararım kesin sağlam bir kilo verip olmam gereken insana dönüşeceğim.Aslında kilodan daha çok dert ettiğim şey özgüvenimi geri kazanmak kendime yaptığım eziyete bir son vermek.

Burdan her gün neler yedim ne egzersizler yaptım sizinle paylaşmak istiyorum.Umarım bana destek olursunuz.Eminim benim gibi öğrenci evinde yaşamaya başlayınca aldığı kilolarla bir anda değişen insanlar vardır.Tavsiyelerinizi bekliyorum hanımlar :)

topiğin hayırlı olsun canım.
benimde yapım çok iri ya. (
küçükken büyüyemediğim için kemik iğneleri vurulmuştum.
şimdi kocaman kemikli iri bir kızım.
ama bende yavaş yavaş vermeye başladım burda allahıma şükürler olsun ki.
burası insanı çok motive ediyo.
umarım istediğin kiloya ulaşırsın canım biz hep yanında oluruz.
bu arada bende montla totomu gizlerdim ama artık gizlemiyorum. :)

Bu sabah 7de bir gün kurusu kayısı yedim üzerine de ılık su içtim.
11 de kahvaltımı yaptım: 1 haşlanmış yumurta, 1 salatalık, 1 dilim tam buğday ekmeği, ufak da bir peynir yedim.
12:30 da lipton form plus limonlu çayımı içtim.
14:30 1 avuç cevizle kavrulmamış badem karışımı yedim.
17:30 da akşam yemeği olarak 1 tabak barbunya, 2 dilim tam buğday ekmeği, 5 6 kaşık da yoğurt yedim.
Ilık suyumu ara ara içerek su ihtiyacımı da karşılıyorum.

Kilo alırken ilk olarak neremize alıyorsak kilo verirken de en son oraları yakıyormuşuz.Basen ve popo çalıştırıcı egzersizlerime 15er tekrar halinde başlıyorum bu akşam.

Bugünün favori egzersizini ilan ediyorum :) spor dolphin- Kalça Sikistirma ve Germe Hareketi.mp4 - YouTube

Eğer ellerimizin üzerine basarak yaparsak hareket nitekim daha kolaylaşıyor ancak dirsekler üzerinde olunca daha fazla efor sarfettiriyor.Bu hareketin bacağı yukarı doğru kıvırıp yapılanı ise poponun tüm dengelerini sarsıyor :) Sanırım en önemlisi hareketi yaparken popoyu olabildiğince sıkabilmekte zaten yanmayı hemen hissedebiliyoruz.Sayı arttıkça terler başlıyor şıp şıp tabi hareketi doğru yapınca.

Bu hareketten sağ ve sol bacak olmak üzere 15er kez ve 4 set halinde gece içinde yapıcam.

Herkese sevgiler :)

Son düzenleme:

tatlım harika bir başlangıç yapmışsın tebrik ediyorum seni umarım böyle devam eder.
gidicek bu kilolar

Sabah 10da 1 tane gün kurusu kayısı yedim üzerine 1 bardak ılık su içtim.
Kahvaltıda 1 tane salatalık, 1 tane haşlanmış yumurta, peynir, 1 adet tam buğday ekmeği yedim.
Saat 1 2 arasında cevizle kavrulmamış badem 3 tane de kayısı yedim.Biraz ölçüyü kaçırdım.
3 buçukta 1 form plus çay içtim.
18:00 deki akşam yemeğimde 3 tane ızgara kanat, 7 8 kaşık da barbunya yemeği yedim ekmek kullanmadım.

Günün egzersizi olarak da bunu tercih ettim: 10-Minute Cardio Kickboxing Workout - YouTube

Tüm vücudu çalıştıran bir 10 dakikalık egzersiz hoplayıp zıplamalı.Son 1 2 dakika da esneme hareketleri var bu da artısı.

Bunun ardından 2 3 set de dünkü bacak kaldırmalı egzersizi yapıp günü tamamlıyorum.

Sevgiyle kalın :)

Güne her zamanki gibi 1 adet gün kurusu kayısının üzerine bir bardak ılık suyla başladım.
Saat 8de yarım salatalık, yarım domates, 2 dilim tam buğday ekmeği ve bir tane rafadan yumurta yedim.
Saat 12de 3 adet çilek, bir tas çorba, 1 adet de tavuk baget yedim.
Saat 6daki akşam yemeğimde 1 kase yoğurt, 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 tabak da kuru fasülye yedim.

Dün akşam bir kaçamak yapıp magnumun yeni çıkan pink dondurmasından yedim ama üzerine 15 dakika tae bo yaptım inanılmaz rahatlatıcı bir olay: Advanced tae exercise to lose weight - YouTube

Bugünün egzersizi olarak yine tae bo yapacağım, bugün okul çok yorucuydu biraz rahatlarım :)

Sabah gün kurusu kayısının üzerine ılık su içerek güne başladım
9da kahvaltıda yarım salatalık, 1 dilim tam buğday ekmeği, çok az peynir yedim.İştahım iyice kapandı.
Öğlen 12:30 okulda olduğumdan en uygun menemen bulabildim porsiyonu biraz büyüktü, yanında da 2 dilim keğek ekmeğiyle 1 bardak şekersiz çay.
Akşsam 8de 4 tane ufak nektari ve 1 avuçtan az fazla tuzsuz bademle ceviz karışımı yedim.

Sanırım diyet yaşantısına uyum sağladım sonunda.Canım pek bir şey istemiyor.Su içmede problem yaşamaya başladım.Daha geçen haftaya kadar bardak elimden düşmezken diyete başladığımdan beri aklıma gelirse su içiyorum.

Final sınavlarıma 10 gün kaldı inanılmaz bir stres içindeyim.Allah yardımcım olsun :)

Bugün egzersiz yapamiycim hanımlar okul beni ziyadesiyle yordu.

Güne saat 10da bir gün kurusu kayısının üzerine 1 bardak ılık su içerek başladım.
Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta 2 dilim tam buğday ekmeği 2 parça salatalık ve biraz peynir yedim.
Saat 1 gübi bir avuç tuzsuz badem yedim.
Saat 5te akşam yemeğinde 1 tabak kabak yemeği, 4 5 kaşık yoğurt, 2 dilim tam buğday ekmeği yedim.
Saat 7de 3 nektari yiyerek günü tamamladım.

Sabah 10da 1 adet gün kurusu kayısı yedim.
10 buçuktaki kahvaltıda 1 adet domates çok az peynir ve 2 dilim tam buğday ekmeği yedim.
1 de 1 avuç ceviz ve 2 adet nektari yedim.
5 buçuktaki akşam yemeğinde 1 tabak kabak yemeği 5 6 kaşık yoğurt ve 2 tane tam buğday ekmeği yedim.

Daha çok su içmeye başladım zorluyorum kendimi.2 gün önceki iştahsızlık azaldı ve geceleri acıkmaya başladım ama elimi sürmüyorum yemeklere.10 gibi belki bir form plus çay içerim.

Finallerime az kaldığı için yorucu sporlar yapmıyorum sonra ders çalışamıyorum.Ara verdiğim zaman müzik dinleyerek evde yürüyorum onun dışında oturarark ders çalışıyorum.Yani kısacası bu dönemde pek egzersiz yapamıycam taa 29 mayısa kadar.Evde 1 saat yürümeye çalışıcam.Okulun bitmesinin iyi tarafı dışardaki kaçamakların olmaması diyeti bozacak ürünler almıyorum ve böylece yemiyorum ve tuhaftır canım tatlı namına hiçbir şey istemiyor.

Her sabah olduğu gibi gün kurusu kayısıyla güne başladım.
10daki kahvaltımda 1 domates ufak bir peynir ve 2 dilim tam buğday ekmeği yedim.
1de bir avuç ceviz yedim.
3de yeni bir çay aldım bugün doğadan ballı yeşil çay onu içtim.Hoşuma gitti.
Saat 5 buçuk gibi akşam yemeğimde 1 domates ve 4 tane taze soğandan limonlu bir salata yaptım.3 ufak parça tavuk filetodan ızgara yapıp yedim.

Su içme olayını bugün daha da arttırdım bardak elimde gezdi.Ders aralarında evde yürüyüp kendimce saçma sapan dans etmeye devam ediyorum.Yarın başlayalı 1 hafta olacak ama hemen tartılmak istemiyorum, haftaya tartılacağım.Sonra koyveriyorum kendimi.

Boynumda ve yanlarımda bariz bir incelme oldu.En az 1 kilo diye tahmin ediyorum ama genelde diyete başladığım ilk hafta en az 2 kilo veriyorum bunu haftaya tartıldığımda göreceğim.Şu an üzerimde regl olmanın verdiği bir şişkinlik mevcut ona rağmen bugün aynada kendimi az da olsa incelmiş görünce bayağı bir hoşuma gitti, daha da hırslandım.

Sanırım en güzeli de markete gittiğimde sebzemi tavuğumu alıp direk çıkmak.Tatlı reyonundan onu mu alsam bunu mu yesem diye 5 dakika aval aval bakınmıyorum :)

Sevgiyle kalın hanımlar :)

Kahvaltıda 1 adet gün kurusu kayısının üzerine 1 bardak ılık su.1 haşlanmış yumurta 1 domates 2 dilim tam buğday ekmeği yedim.
Öğlen 1de 1 avuç ceviz yedim.
Akşam 5 buçukta 2 ufak parça tavuk ızgara 1 domates 1 dilim de tam buğday ekmeği yedim.

Bugün diyette 1. haftamı doldurdum ancak daha önce de söylediğim gibi haftaya tartılacağım.Saat 8 gibi 2 3 kaşık dondurma yedim.Az önce de 4 tane çiğköfte.1. haftayı kutlamak için saat biraz geç oldu ama olsun :)

Hemen bir tae bo yapıp yediklerimi az da olsa yakayım.1 saate yakın yürüyüş de yapmıştım.Pantolonlar bollaşmaya başladı :)

Güne 1 adet gün kurusu kayısı ve 1 bardak ılık su ile başladım.
10 buçuktaki kahvaltıda 1 bardak süt 2 dilim tam buğday ekmeği 1 domates ve peynir yedim.
Saat 1de 1 avuç ceviz yedim.
Akşam yemeğimi 5te yedim.2 parça ızgara tavuk 2 dilim tam buğday ekmeği 1 domates yedim, yanında da 1 bardak ayran içtim.
10 buçuk gibi yarım bardak süt içtim.İçine çok az türk kahvesi koydum metabolizmayı hızlandırdığını duymuştum.

Diyetim gayet güzel ilerliyor, şu zamana kadar bir sıkıntı çekmedim.Diyetin meyvelerini her aynaya baktığımda yavaş yavaş topluyorum.Ev içindeki yürüyüşlerim devam ediyor.Egzersiz yapamamam tek eksik yan şu an.Onu da finaller başlayınca okula git gel bir şekilde telafi etmeye çalışacağım.

Sabah 11de kahvaltımı ettim.1 adet domates, 1 adet haşlanmış yumurta, biraz peynir ve 2 dilim tam buğday ekmeği yedim.
Saat 2 de 1 avuç ceviz yedim.
Saat 3 buçukta doğadan ballı yeşil çayımı içtim yanında da 1 tane kayısı yedim.
Akşam yemeğimi saat 5te yedim.2 dilim tam buğday ekmeği, 1 tabak patlıcan yemeği, biraz peynir ve 3 tane taze yeşil soğan yedim.

Bol bol su içtim.Yeni tae bo videoları indirdim 15 dakika uyguladım.Akşamları biraz acıkmaya başladım.İlk kilo verdiğimde memnun oluyorum ama sanki bu kilo verme hemen 1 günlük bir şeymiş gibi ne yesem kilo alacağımı düşünmeye başlıyorum bu da biraz etkiliyor beni.

Pazartesi günü sınavlarım başlıyor.Kötü yanıysa sınavlarımın 5te olması ve süreleri en az 3 saat.4te evden çıkacaksam 3 buçuk gibi yemek yemem lazım.Daha sonra hem erken yediğim hem de sınava girdiğim için acıkacağım.Akşam döndüğümde ne yapmam gerekiyor çok kararsız kaldım.

Öneri bekliyorum hanımlar :)

10 buçuktaki kahvaltımda 1 domates ve 1 yumurtadan menemen yaptım bayağıdır canım istiyordu.Yanında 2 dilim tam buğday ekmeği yedim.
Saat 2 de 5 6 tane fındık yedim.
Saat 6daki akşam yemeğinde 6 tane çiğköfte yanında da biraz marul yedim.
Saat 8de çok canım çektiği için bir dondurma yedim.Bugün yaptığım egzersizler dondurmaya gitti yani.

Emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorum kendi başıma.
Sevgiyle kalın...

Merhaba canım kararın için çok sevindim seninle bende bu topiğe yazarın tabi istersen sağlıklı beslenme tek başına zor olur insanın motivasyona ihtiyacı oluyor bunu benden iyi kimse bilemez

canim eve geldiginde baya gec bi saat olacagi icin yagsiz süt icebilirsin diye düsündüm ben :) hem tok tutar hem de halsizligini alir iyi bi uyku cekmene yardimci olabilir. yagsiz olmasi önemli ama yoksa kilo yapabilir diye düsündüm yada sey yapabilirsin okuldan cikmadan icebilirsin hem de eve geldiginde tokluk hissedecegin icin yemege saldirmazsin , baska bir secenek de yogurt diyorum ben hem yogurdu evdede yiyebilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…