- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
- Konu Sahibi eltimlergeldi35
-
Buna ben de katılıyorum.Biz de sizin gibiydik evliliğimizin ilk aylarında.Eşim istiyordu ben kararsızdımdaha.Ama ben 27 yaşındaydım.Birkaç ay sonra hamile kaldım ama düşük yaşadım.Sonra dış gebelik derken evlendikten 3 yıl sonra kızım dünyaya geldi.Bence kadın bebeğe kendini hazır hissetmediğinde tutunamıyor bebek.Annenin hazır olması çok önemli.Bence eşiniz ve siz öncelikle doktora gidip çocuk için bir engeliniz olup olmadığına baktırın.Günümüzde çocuk sahibi olmak çok zorlaştı.Kuzenim sizden de erken evlenmişti beş yıl çocuk istemediler.Sonra istedikleri zaman olmadı bir de tedavi gördüler on yılı buldu.Birkaç kişi de zorluklardan bahsetmiş.Hayatta en güzel şeyler zorluklarla oluşanlardır.Bence dünyanın en güzel duygusu evlat sevgisi.Eşimi çok severim ama evlat sevgisi ne anne ne kardeş sevgisine benzer.Eşler arasında aşkı da öldürmüyor çocuk aksine bağı güçlendiriyor.Erkekleri bilemem ama bence her kadın annelik duygusunu tatmalı.Ama kendini hazır hissettiğinde.
Biz de sizin gibiydik evliliğimizin ilk aylarında.Eşim istiyordu ben kararsızdımdaha.Ama ben 27 yaşındaydım.Birkaç ay sonra hamile kaldım ama düşük yaşadım.Sonra dış gebelik derken evlendikten 3 yıl sonra kızım dünyaya geldi.Bence kadın bebeğe kendini hazır hissetmediğinde tutunamıyor bebek.Annenin hazır olması çok önemli.Bence eşiniz ve siz öncelikle doktora gidip çocuk için bir engeliniz olup olmadığına baktırın.Günümüzde çocuk sahibi olmak çok zorlaştı.Kuzenim sizden de erken evlenmişti beş yıl çocuk istemediler.Sonra istedikleri zaman olmadı bir de tedavi gördüler on yılı buldu.Birkaç kişi de zorluklardan bahsetmiş.Hayatta en güzel şeyler zorluklarla oluşanlardır.Bence dünyanın en güzel duygusu evlat sevgisi.Eşimi çok severim ama evlat sevgisi ne anne ne kardeş sevgisine benzer.Eşler arasında aşkı da öldürmüyor çocuk aksine bağı güçlendiriyor.Erkekleri bilemem ama bence her kadın annelik duygusunu tatmalı.Ama kendini hazır hissettiğinde.
İlk çocukta ben de bunları düşündüm ama 1,5 yıl arayla 3 çocuk yaptım :))Şu saat oldu hala uyumadım, saat 12den beri mizirdanan bir saat aralıkla uyanan ve ne istediğini bilmediğim bebeğimi bir yandan bunları yazarken bir yandan da ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bebek bakımının bu kadar zor olduğunu bilseydim inan en az 3 sene düşünmezdim, cidden annelik tamamen delilik. Ben birinciden sonra nasıl ikinci üçüncü çocuk yapılıyor nasıl cesaret ediliyor onu çok oturtamadım kafamda yani hiç kolay değilmiş, 3 4 çocuğu olan ve onları büyütüp belli bir yaşa getirmiş tüm analara aşırı bir saygım var, böyle gözümde nirvanaya ulaşmış sonsuz mutluluğa kavuşmuş olağanüstü kişi gibiler
Daha cokkkk küçüksün gez toz hayatını yaşa bu zamanlar geri gelmeyecek
Ben de evliliğimin ilk zamanları istemedim. yine de kontrol amaçlı eşimle doktora gittik, her şey temiz çıktı ama 8 sene olmadı, korunmadığımız halde.Ya aslında bende bundan korkuyorum bi yandan. Ya istersem ve çok geç olursa. Çünkü sigara kullanıyorum mesela. Bırakacağım ama eşim de kullanıyor. Şuan belki yumurtalıklarım iyi durumda ama 30umda tembelleşecek falan. Ne bileyim, zaten şimdi bende gerçekten hiç istemiyorum bi insanın olabileceği en uzak yerdeyim gerçekten ama sadece sorun bende mi onu merak ettim
2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel
Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.
Merhaba, bende sizin yaşlarda evlendim ancak 5 sene bebek olayını düşünmedik, hayatımızı yaşayalım gezelim tozalım modundaydık. Ha iyi mi yaptık ne yazıkki hayatımın hatası olmuş. Beş sene boyunca çok güzel rutin kadın hastalıklarına gittim, tetkikler tahliller kısacası durumum gayet iyiydi, hiçbir sorunum yoktu, korunuyorduk. Hiç hesaba katmadığım bir olay oldu, eşimde infertilite ortaya çıktı.Kızlar sizce bebek için kadın 24 erkek 27 yaş nasıldır?
Yani şöyle diyeyim ben istemiyorum ama şimdi he desem eşim tamam modunda. 1 senedir evliyiz ortalama. (nikah olarak 1.5 düğün ve aynı evde yaşama olarak 1 sene :)) Ve ben gerçekten kendimi hem bebek bakımı için hem de ailelerin evliliğimize ister istemez daha fazla dahil olması açısından pek hazır hissetmiyorum açıkcası. Biliyorsunuz ilk torun sevgisi durumu falan :) (ayrı şehirlerde oturuyoruz, tayinciyiz)
Eşimin devamlı dilinde ama ben sanki 3 4 aylık evliymişiz gibi hissediyorum hala, neden diye sorduğumda ben torunumu görmek istiyorum yaş geçiyor modundabenimse aksi gibi hiç o taraklarda bezim yok, gezelim eğlenelim gençliğimizi yaşayalım yanyana olmanın tadını çıkartalım kafasındayım
Yaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocukİlk çocukta ben de bunları düşündüm ama 1,5 yıl arayla 3 çocuk yaptım :))
Aynı şeyleri hissediyorum 6 aylik bebeğim varYaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocuk
İlk çocukta mi yaşanıyor bu duygular sonra alışıyor mu insan nasıl oluyor bana anlatasanızaaa, bana ikinci ne zaman diye sordukları zaman çıldırıyorum birine bile bakamıyorum ne ikincisi diye bağırmak geliyo içimden
Kimsenin yumurtaları 30unda tembelleşmiyor.Ya aslında bende bundan korkuyorum bi yandan. Ya istersem ve çok geç olursa. Çünkü sigara kullanıyorum mesela. Bırakacağım ama eşim de kullanıyor. Şuan belki yumurtalıklarım iyi durumda ama 30umda tembelleşecek falan. Ne bileyim, zaten şimdi bende gerçekten hiç istemiyorum bi insanın olabileceği en uzak yerdeyim gerçekten ama sadece sorun bende mi onu merak ettim
Korkunç çünkü bence o yaşta ki bir kadın karıyer yapmalı :)Neden korkunç bende bu duruma çok şaşırıyorum siz kendinizi hazır hissetmemis olabilirsiniz ama doğru kişiyle hazır hissedildiginde korkunç bişey değil herkesin kendi yaşam tarzı çok abartı yorumlar bence.
Benim sağ tüpüm alındı.Sonumun ne olacağı belli olmayan bir ameliyata girdim.Hamilelik şansım üçte bire indi.Bu yüzden toparlanamadım pek.Ama bu çocuğu istiyordum.Daha önce yaşadığım düşükte çok etkilenmedim kararsızdım çünkü.Buna ben de katılıyorum.
Hiç istemediğim bir dönemde gene kaldım yani kalmışım.
Dış gebelikti.
Ve Dış gebelik olması beni üzmemişti.
Çünkü gerçekten hiç istemiyordum.
Öğrendiğimde yıkılmıştım...
Sonra kanama falan başladı dediler dış gebelik hiç etkşlememişti beni.
Eşim oturup ağladı ben olabilir falan demiştim.
Hatta doktor ilk defa sizin kadar soğuk kanlı bir hastam oldu demişti. Genelde anneler çok ağlar demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?