Bir Garip Bebiş Meselesi

Herkesin kendi fikri ama zaten çok cok erken evlenmişsiniz yani maalesef erkek bunun sıkıntısını zamanla çıkaracak inşallah sizde olmaz biz şimdi en yakın arkadaşlarımdan birinin kocasınin erken evlenip çocuk sonrası mücadele edemediği sorunlarıyla uğraşıyoruz ancak çocuk için eşinizin maalesef hazır olacağını düşünmüyorum erkek için o yaşlar fazla sıkıntıya gelemeyecek yaşlar sonrası sorunlar olmaması için birkaç sene daha beklemenizi öneririm.

Hazır değilseniz uzak durun.
Ne bileyim hayatta tek idealiniz gezmek tozmaksa...
Film parti olayları bi yaşam felsefesi ise size uzak durın.
bebek büyük bir sorumluluk....
Muhtaç bir varlık.
Yeri geliyor yardımsız gaz çıkarıp kaka yapamıyor. Uyuyamıyor. Büyüme sancıları var.
Ben daha lohusalık olayından yeni sıyrılıyorum oğlum 5.5 aylık.
Ben 26 yaşında anne oldum.
Yani daha geç olsaydı da aynı süreci yaşardım.
İyiki olmuşum.
Ha illa anne olmak şart mı?
Hayır.
Oldum ne oldu?
Benden bir can oldu. Seni görüyor gülüyor sende durmak istiyor. Seni seviyor. Senle uyuyunca fosur fosur sesler çıkarıyor.
Evet gece uyanıyor.
3 ay koynumda uyuttum gaz sancısı çoktu.
Sonra egzema başladı gece kaşıntıdan uyuyamadı çaresizce bekledik.
Biraz daha sonra diş başlar.
Ama değişik işte...
Bazen sadece annecim uyu artık ama diyorum ona bile dudak büzüuor içim parçalanıyor.
Bi de içli böyle minik tosbağa...

Son düzenleme:
Hep dedim ki eşime, seninle keşke daha önce evlenseydik. Şöyle üç beş yıl gezmek, rahata erince doyunca bebek yapmak isterdim. Tam benim hayalimdeki yaştasın. Eğer hazır da hissetmiyorsan bebek yapma. Erkek için zaten problem yok yaş konusunda. Beklesin Sen evliliğin tadını çıkar.

Biz de sizin gibiydik evliliğimizin ilk aylarında.Eşim istiyordu ben kararsızdımdaha.Ama ben 27 yaşındaydım.Birkaç ay sonra hamile kaldım ama düşük yaşadım.Sonra dış gebelik derken evlendikten 3 yıl sonra kızım dünyaya geldi.Bence kadın bebeğe kendini hazır hissetmediğinde tutunamıyor bebek.Annenin hazır olması çok önemli.Bence eşiniz ve siz öncelikle doktora gidip çocuk için bir engeliniz olup olmadığına baktırın.Günümüzde çocuk sahibi olmak çok zorlaştı.Kuzenim sizden de erken evlenmişti beş yıl çocuk istemediler.Sonra istedikleri zaman olmadı bir de tedavi gördüler on yılı buldu.Birkaç kişi de zorluklardan bahsetmiş.Hayatta en güzel şeyler zorluklarla oluşanlardır.Bence dünyanın en güzel duygusu evlat sevgisi.Eşimi çok severim ama evlat sevgisi ne anne ne kardeş sevgisine benzer.Eşler arasında aşkı da öldürmüyor çocuk aksine bağı güçlendiriyor.Erkekleri bilemem ama bence her kadın annelik duygusunu tatmalı.Ama kendini hazır hissettiğinde.

Buna ben de katılıyorum.
Hiç istemediğim bir dönemde gene kaldım yani kalmışım.
Dış gebelikti.
Ve Dış gebelik olması beni üzmemişti.
Çünkü gerçekten hiç istemiyordum.
Öğrendiğimde yıkılmıştım...
Sonra kanama falan başladı dediler dış gebelik hiç etkşlememişti beni.
Eşim oturup ağladı ben olabilir falan demiştim.
Hatta doktor ilk defa sizin kadar soğuk kanlı bir hastam oldu demişti. Genelde anneler çok ağlar demişti.

Ya aslında bende bundan korkuyorum bi yandan. Ya istersem ve çok geç olursa. Çünkü sigara kullanıyorum mesela. Bırakacağım ama eşim de kullanıyor. Şuan belki yumurtalıklarım iyi durumda ama 30umda tembelleşecek falan. Ne bileyim, zaten şimdi bende gerçekten hiç istemiyorum bi insanın olabileceği en uzak yerdeyim gerçekten ama sadece sorun bende mi onu merak ettim

İlk çocukta ben de bunları düşündüm ama 1,5 yıl arayla 3 çocuk yaptım :))

Kim neye ne zaman hazir hissederse kendini o zaman olur. Bazi seylerin yasla ilgisi yoktur. Benim ablam 33yasinda anne oldu bebegine bakamadi 5 6 ay annemde yasadi. Annem yardimci oldu. Diger ablam 20li yaslarinda anne oldu ama gayet bal gibide bakti bebegine. Sana bagli yani canim sen iyice otur dusun

Ben de evliliğimin ilk zamanları istemedim. yine de kontrol amaçlı eşimle doktora gittik, her şey temiz çıktı ama 8 sene olmadı, korunmadığımız halde.
O yüzden bana soranlara ilk 1 seneden sonra korunmayın, en azından olup olmadığını görürsünüz diyorum.

Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir o zaman bunu bilmelisiniz. Ayrıca bence bir uzmandan yardım alın ruhsal durumunuzla alakalı.

Merhaba, bende sizin yaşlarda evlendim ancak 5 sene bebek olayını düşünmedik, hayatımızı yaşayalım gezelim tozalım modundaydık. Ha iyi mi yaptık ne yazıkki hayatımın hatası olmuş. Beş sene boyunca çok güzel rutin kadın hastalıklarına gittim, tetkikler tahliller kısacası durumum gayet iyiydi, hiçbir sorunum yoktu, korunuyorduk. Hiç hesaba katmadığım bir olay oldu, eşimde infertilite ortaya çıktı.

Biz kendi keyfimizi düşünürken benim de yaşım geldi otuzlara. Allaha bin şükür, bu durumu öğrenir öğrenmez hemen tüp bebek vs. seferber olduk, şuan 12 yaşında bir oğlum var. İkinci için bir kez deneme yaptık maalesef tutmadı, en son kendiliğinden hamile kaldım ve kan uyuşmazlığından 2 aylıkken düşük yaptım. Çok teferruatlı anlattım, amacım örnekler toplamanız. Anne ve babalarımız yirmili yaşlarında doğumlarını bitirmiş oluyorlardı. Bugünün şartları çok farklı artık, hepimiz çalışmak zorundayız, artı evliliklerde emin olma olayı mevcut.

Evliliğin ilk dönemlerinde özgürlükler mükemmeldir, ancak size tavsiyem bu durumu da göze alın, ilk altı ay korunmadan gebe kalabiliyorsanız sıkıntı yok ama bu süre uzamasına rağmen gebelik yoksa tetkiklerinizi geciktirmeden yapın.

İlk çocukta ben de bunları düşündüm ama 1,5 yıl arayla 3 çocuk yaptım :))
Yaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocuk
İlk çocukta mi yaşanıyor bu duygular sonra alışıyor mu insan nasıl oluyor bana anlatasanızaaa, bana ikinci ne zaman diye sordukları zaman çıldırıyorum birine bile bakamıyorum ne ikincisi diye bağırmak geliyo içimden

Reactions: 000
Çok erken bence.
Ayrıca kimseye torun vermek için çocuk yapılmamalı.
Herkes sırasını savdı bu neyin acıtasyonu yahu..
Ben sizin yerinizde olsam her hafta sonu gezerim tabi şu an kış. Sinema opera tiyatro konser giderim. Eşimle doya doya vakit geçiririm. Erken evlenmişsiniz. Daha 1 yıl olmuş.
Evet çocuk çok tontiş agucuk gugucuk da 7/24 bakması öyle değildir. O torun isteyenler iki kucağa alır ağlayınca hemen annesiiii diye seslenirler.

Ben olsam en az 4 yıl daha çocuk yapmazdım.

Aynı şeyleri hissediyorum 6 aylik bebeğim var
Bidaha çocuk düşünmuyorum inanilmaz zorlanıyorum
Bu günleri unutabilceğinide zannetmiyorum
Unutmakta istemiyorum

Allah bu çocuğuma saglikli uzun ömür versin başka istemiyorum ben

Kimsenin yumurtaları 30unda tembelleşmiyor.
Şehir efsanesi bunlar.
Artık doğal yolla hamile kalan yaşı 41 42 olan kişiler bile var. Mesela benim annem bana 32 kardeşime 37 de doğal yolla hamile kalmış.
Burada okumuyor musunuz 38de kendiliğinden hamile kalan bir sürü üye var.

Son düzenleme:
Korkunç çünkü bence o yaşta ki bir kadın karıyer yapmalı :)

Reactions: 000
27 yaşında anne oldum.
3 yıllık evliyken bebek sahibi olduk.
Hatta bebekler...

Çocuk sahibi olmamız gezmemize de film izlememize de engel olmadı.
Kötü bir tablo çizmeyeceğim, gayet de keyifli bir hayatım var.
Evet zor ama kurduğun düzenle de ilgili biraz.

Biz ikimiz de istiyorduk, nasip de olunca oldu.
Taraflardan biri istemiyorsa ertelenmeli bence.
Ama sağlık, yaş gibi faktörleri de göz önünde bulundurun.
Bir de insan yaşamadığı şeye hazır olmuyor zaten. Tam teşekküllü hazır hissetmeyi beklemeyin. Acemilik muhakkak olacak, korkular filan.
Hayırlısı, gönlünüze göre versin.

Benim sağ tüpüm alındı.Sonumun ne olacağı belli olmayan bir ameliyata girdim.Hamilelik şansım üçte bire indi.Bu yüzden toparlanamadım pek.Ama bu çocuğu istiyordum.Daha önce yaşadığım düşükte çok etkilenmedim kararsızdım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…