- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi eltimlergeldi35
-
27 yaşımda anne oldum. Eşimle aynı yaştayız. Sağolsun çok yardımcı oldu her konuda. Bunun yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum. 40 yaşında olursun ama o yaşın ağırlığı üstünde olmaya bilir. Bende bebeğe hazır diildim ama olursa olur modundaydık. Kızım 1 yaşındayken tatilimizede gittik. Önümüzdeki senenin planını yapıyoruz şimdi.Kızlar sizce bebek için kadın 24 erkek 27 yaş nasıldır?
Yani şöyle diyeyim ben istemiyorum ama şimdi he desem eşim tamam modunda. 1 senedir evliyiz ortalama. (nikah olarak 1.5 düğün ve aynı evde yaşama olarak 1 sene :)) Ve ben gerçekten kendimi hem bebek bakımı için hem de ailelerin evliliğimize ister istemez daha fazla dahil olması açısından pek hazır hissetmiyorum açıkcası. Biliyorsunuz ilk torun sevgisi durumu falan :) (ayrı şehirlerde oturuyoruz, tayinciyiz)
Eşimin devamlı dilinde ama ben sanki 3 4 aylık evliymişiz gibi hissediyorum hala, neden diye sorduğumda ben torunumu görmek istiyorum yaş geçiyor modundabenimse aksi gibi hiç o taraklarda bezim yok, gezelim eğlenelim gençliğimizi yaşayalım yanyana olmanın tadını çıkartalım kafasındayım
Hazırdım tüp bebekle oldu
Şimdi icerde agliyor susmadi birturlu annem bakiyor
Yani diyecegim o ki yardim edebilecek birileri varsa bebek güzel ❤
Her kadın her yaşta çocuk sahibi olmayı isteyecek diye birşey yok.Evliliğin oturması için ilk iki üç yıl çocuk düşünmemek mantıklı bence.Zamanı gelince insan bebek özlemi duyuyor.Ben dış gebelikten sonra anladım çok istemiş olduğumu.Sorunlu olduğunuzu düşünmeyin bence çoğu kadın eşine bunları söylemeyi çekiniyor.Kadınların büyük bir bölümünün evlenir evlenmez çocuk istediğimi düşünmüyorum açıkçası.Ya aslında bende bundan korkuyorum bi yandan. Ya istersem ve çok geç olursa. Çünkü sigara kullanıyorum mesela. Bırakacağım ama eşim de kullanıyor. Şuan belki yumurtalıklarım iyi durumda ama 30umda tembelleşecek falan. Ne bileyim, zaten şimdi bende gerçekten hiç istemiyorum bi insanın olabileceği en uzak yerdeyim gerçekten ama sadece sorun bende mi onu merak ettim
İlk çocuktan sonra ben de sizin gibiydim.Kızım sekiz yaşındayken ikinciyi yaptımYaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocuk
İlk çocukta mi yaşanıyor bu duygular sonra alışıyor mu insan nasıl oluyor bana anlatasanızaaa, bana ikinci ne zaman diye sordukları zaman çıldırıyorum birine bile bakamıyorum ne ikincisi diye bağırmak geliyo içimden
Bebeğin yürümesi, şirin tepkileri, bizimle beraber yiyip içmesi, gezmesi, sıkılmaya fırsat bırakmaması, 7/24 oyun istemesi derken en iyisi kardeşi olsun da ikisi beraber vakit geçirir, ben de kendime zaman ayırırım diye düşündüm. İşe yaradı mı, azıcık minnacık :))Yaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocuk
İlk çocukta mi yaşanıyor bu duygular sonra alışıyor mu insan nasıl oluyor bana anlatasanızaaa, bana ikinci ne zaman diye sordukları zaman çıldırıyorum birine bile bakamıyorum ne ikincisi diye bağırmak geliyo içimden
yaa bu nasıl güzel bir yöntemdir bayıldım hahahahahahaGece saat 2ye kur, sonra tekrar saat 4'e kur, sonra saat 6'ye,.. Ve uyandir. Gidip mutfakta süt isitsin.
Bu nedir diye sorarsa, "hani bebek istiyordun ya, bebek işte böyle birşey" de.
Kolay saniyor beyefendi bebege bakmayi.
2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel
Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.
Büyütmek var büyütmek var çünkü. Tv karşısında da büyütürsün birebir iletişimle de. Bu ikisi aynı şey asla değil. Rahat anneler çok daha kolay çocuk büyütüyor çevremde bunu görüyorum. O yüzden çok çocuklulara değil iyi iletişim kurabilen ilgili annelere imreniyorumŞu saat oldu hala uyumadım, saat 12den beri mizirdanan bir saat aralıkla uyanan ve ne istediğini bilmediğim bebeğimi bir yandan bunları yazarken bir yandan da ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bebek bakımının bu kadar zor olduğunu bilseydim inan en az 3 sene düşünmezdim, cidden annelik tamamen delilik. Ben birinciden sonra nasıl ikinci üçüncü çocuk yapılıyor nasıl cesaret ediliyor onu çok oturtamadım kafamda yani hiç kolay değilmiş, 3 4 çocuğu olan ve onları büyütüp belli bir yaşa getirmiş tüm analara aşırı bir saygım var, böyle gözümde nirvanaya ulaşmış sonsuz mutluluğa kavuşmuş olağanüstü kişi gibiler
Daha cokkkk küçüksün gez toz hayatını yaşa bu zamanlar geri gelmeyecek
Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir o zaman bunu bilmelisiniz. Ayrıca bence bir uzmandan yardım alın ruhsal durumunuzla alakalı.
Bu yaşta evlenmeniz bile olayken birde ne bebeği ben seninle yaşıtım ve asla evlenemem korkunç...
öncelikle, her çocuk kendi rızkıyla gelir. Allah yazdıysa kaderini bir sebebi vardır. kürtaj fikrinize saygım var fakat, böyle genelleşmiş yargılar savurup -tüm anneler deli- vsvs. aldırmayı düşünmeniz yeterli bir savunma değil bence. eşinizden emin olmazsınız, boşanma arefesinde olur, sağlık sorunları yaşarsınız geçerli sebepler fakat. daha doğmamış sabiye tüm insanlığın yaşadığı çilelerin sorumlusu gibi bakmanız bana kalırsa KORKUNÇ. bakın sizin DELİ dediğiniz gibi yazdım büyük harflerle. bu kadar önyargılı ve karşıt görüşlere karşı sabit olmanız YANLIŞ...
Bu kadar korkunç gördüğünüz bir şeyi hiç yaşamayın inşallah.2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel
Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.
Çocuk istememek için illa problemli evlilik gerekmiyor. Herkes anne olmak zorunda değil. Ki hayatında bir kez olsun bebek bakmışsanız ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Evlilikte ilgiyi çektiği, zamanı aldığı, çiftleri uzaklaştırdığı da bir gerçek. Aylarca ilişkiye bile giremiyorsun onun yüzünden sağlıklı bir karı koca hayatını buradan baltalıyor en başta. Doğurmak isteyen doğursun ama bana cidden katil gibi geliyor bu bebekler. Başkası yapsın ben severim yeter
Çocuk istememek için illa problemli evlilik gerekmiyor. Herkes anne olmak zorunda değil. Ki hayatında bir kez olsun bebek bakmışsanız ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Evlilikte ilgiyi çektiği, zamanı aldığı, çiftleri uzaklaştırdığı da bir gerçek. Aylarca ilişkiye bile giremiyorsun onun yüzünden sağlıklı bir karı koca hayatını buradan baltalıyor en başta. Doğurmak isteyen doğursun ama bana cidden katil gibi geliyor bu bebekler. Başkası yapsın ben severim yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?