• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip mesele

• Konu Sahibi Konu Sahibi Auri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Düşünceleriniz ve zaman ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim. Az önce eşim arayarak evde kabul etmek istemediğini, en azından önce bir tanışmak istediğini, henüz hazır olmadığını söyledi babasına. Tekrar teşekkür ediyorum herkese. Konu yorumlara kapanabilir sevgili Mune Mune

Kendimi eşinizin yerine koydum,sanırım babamla bütün ilişkimi keserdim baba&kız namına bir ilişkimiz kalmazdı.
Evlendiği (!) için değil tabiki,kaldı ki bu evlilikte değil,dolandırıcılık düzenbazlıklarına dini alet etmeye çalışıyorlar yarım akıllarıyla ve tüm ahalinin bildiği şeyi ben bilmeyeceğim he,üstüne babam kızııım diyip evime gelecek asla almam onu ötede yatsın.
Eşiniz size fikrinizi sorduğu zaman "bende senin gibi düşünüyorum hayatım x x x gerekçelerden ötürü pek olumlu bakmıyorum gelmelerine" diyin,he eğer sormasa konusu açılmasa bir şey söylemezsiniz.

Edit:Üstteki yorumu yeni okudum hallolmuş,sevindim.

Düşünceleriniz ve zaman ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim. Az önce eşim arayarak evde kabul etmek istemediğini, en azından önce bir tanışmak istediğini, henüz hazır olmadığını söyledi babasına. Tekrar teşekkür ediyorum herkese. Konu yorumlara kapanabilir sevgili Mune Mune
Ben de tanısmadan ne alaka evde günlerce kalmak diycektim. Üstelik siz işteyken. Adamın hiç çalışmayıp eşinin emeklisini yemesine hiç değinmiyorum bile..

O kadar yönlü bir durum ki.
7 yil once esini kaybetmis bir adam biriyle istedigi sekilde (nasil tercih ediyorsa) birlikte yasayabilir.

Evladi olarak benden saklamis belli bir sure sonra aciklamissa, basta biraz tepki gosterebilirim ama cekindigini varsayarak
Yine anlayisla karsilayabilirim.
Bana gore buraya kadar hic bir problem yok.

Ama bir yerde oyle bir sorun var ki, benim shape olarak asla icimin alamayacagi birsey bu.
Bu adam hayati boyunca calismadiysa asalak gibi yasamis esinin annesinin sirtindan gecinmis bes para etmez bir adam.
Bu zaten tek basina asiri sinir bozucu bir durumken birde ölmüs annesinin maasini hala yedigi dusuncesi ustelik baska bir kadinla..
O kadar kabul edilemez ki.

Esinin yerinde olsam birak eve almayi baba diye suratina bakmazdim.
Yine merhametliymis ki bugune kadar baba demis yüz cevirmemis.

Oğlunu evinde kalması gerekince mi yani işi düşünce mi hatırlamış.. evlenirken aklı nerdeymiş.. açsın desin ben tanımadığım bi kadını evimde misafir edemem kusura bakma desin..

Konu kapansın demişsin de valla merak ettim kimin evinde yaşıyorlarmış

Yani siz gittiniz diye kadın başka yere mi gitmiş kalmaya

Bunu söylediği gecenin sabahı sizi neden tanıştırmadı

Bu arada kadından kocasına maaş kaldığını bilmiyordum..

Yapılanı tasvip etmiyorum ama şu zihniyete de karşıyım "imam nikahı kiyip evliyim demesin beraber yaşasın"
Arkadaşım sen belki rahatsın ama o adamın/kadının dini hassasiyeti var zina işlemek istemiyor demekki hem ne olursa olsun dini nikah kiyildiysa Allah katında "evli" oluyorlar bilmem farkında mısınız
Tabiki anayasa var hukuk var herkes resmi nikahta kıymalı ama dini nikah basit bir olay değil bilin istedim..
Aynısını yazicaktim siz yazmış bulundunuz.Beraber yasayinca sorun yok. Dini nikah sorun oluyor.Bu zamanda alimler dini nikah yeterli gelmez insanlar sahtecilik yapmasin diye resmi nikahla beraber olsun demislerdir.Bunuda yapsalar iyi olurdu taniki ama bu onlarin secimi burada bir sorun yok.Herkesin hayatina kimse karışamaz. :kahve:

Aynısını yazicaktim siz yazmış bulundunuz.Beraber yasayinca sorun yok. Dini nikah sorun oluyor.Bu zamanda alimler dini nikah yeterli gelmez insanlar sahtecilik yapmasin diye resmi nikahla beraber olsun demislerdir.Bunuda yapsalar iyi olurdu taniki ama bu onlarin secimi burada bir sorun yok.Herkesin hayatina kimse karışamaz. :kahve:

Allah razı olsun kardeşim ya :)

Hanim arkadas olarak birlikte yasasaydi ayni sekilde itiraz edermiydiniz? Dini nikah varsa evliler kaldiki herkes biliyomus.. ben buna takilmadim acikcasi koskoca insanlar.. ama esine soylememis olmasi garip..esin ne dese hakli. El degilki bu evlat! Olaylar bu raddeye gelmeden anlatmaliydi

Canim sen bosver imam nikahi filan takilma bunlara o onlarin bilecegi iş. Ogluna birak karari o agirlamak isterse eşinin hatri icin cig tavuk yenir. İstemezse zaten senin de istedigin olur. Ama eninde sonunda bu küslük biter karsilasirsiniz ondan çok takilma imam nikahi birlikte yasamak maaş napcan sen oğlundan istemesinden iyidir...

Dini nikah kıyıp birlikte olduklarına göre bu konuda hassasiyetleri var ama yasalar karşısında yok demek ki. Bu bir suç. Dini nikah yeter diyenleri de anlayamıyorum. Dini nikahı kıyan resmi nikahı da kıyar demek ki evlenmekle bir sorunları yok ama maaşa gelince sorun. Kaldı ki imamlar bile resmi nikahı görmeden kıymıyor. En azından bizimki öyle yapmıştı. Şikayet edilecek yer varsa ederdim ben. Sonuçta yasal olmayan bir şey yapıyorlar ve devleti zarara uğratıyorlar. Hee bunu dini nikah kıymadan yapsalar sorun değil ama hem ele güne karşı laf söz olmasın diyip nikah kıyıp hem de elimdekini kaybetmeyim demek olmaz.

Yapılanı tasvip etmiyorum ama şu zihniyete de karşıyım "imam nikahı kiyip evliyim demesin beraber yaşasın"
Arkadaşım sen belki rahatsın ama o adamın/kadının dini hassasiyeti var zina işlemek istemiyor demekki hem ne olursa olsun dini nikah kiyildiysa Allah katında "evli" oluyorlar bilmem farkında mısınız
Tabiki anayasa var hukuk var herkes resmi nikahta kıymalı ama dini nikah basit bir olay değil bilin istedim..
yuzlerce kez yazdim yine yazacagim. nikah bir akittir. sozlesmedir. bunun dinisi resmisi yoktur. bu sozlesmenin amaci da karsilikli haklari korumaktir.. karsilikli haklari korumayan nikah da nikah degildir. yani ben bir hoca bulayim iki dua okutayim. hop artik Allah katinda evliyimle olmuyor o isler.. olsa olsa ikisi de Allah katinda yalanci olur..
ayni kisiler bir ev ya da araba aldiklarinda da dua okutup yapsalar ya sozlesmeyi. ama olmaz de mi? once noter sonra tapu. para kiymetli cunku. ama insan onuru kiymetli degil. dini nikah konusunda kendimizi kandiriyoruz... nikah tektir. o da kisilerin hukukunu koruyan nikahtir... gerisi laf

Zina yapmamak icin imam nikahı kiyilmamış zaten öyle evliyiz diye etrafı kandırıyorlar birlikte aynı evi paylaştıkları icin. Ayy ben çok sinirlendim Auri Auri adam nasil calismamista kadincagizin vardiyali kazandığı parayı yemiş ve halada kadının hakkını yiyor yazik günah ya

Eşiniz yerden goge haklı. Annesinin parasını elin nikahsiz kadınıyla yiyecek. Üstelik daha yeni öğrenmiş nasil hazmedebilir ki bilemedim. Bence ona bırakın ne istiyorsa yapsın. Artı tanımadığım birini ben de evde istemem. Hadi üvey olur eşinizi büyütmüş olur amenna ama bu kadin zembille inmis

Dini nikah resmî nikah vs kısmı kendilerinin bileceği iş , kötü niyetli ve çıkarcılar ama evlat olarak bilemedim ne kadar karışmak mantıklı buna... ha babasının biriyle böyle ciddi bir ilişkisi olup da en son eşinin duyması kötü olmuş ... baba-oğul ilişkisi sonuçta sen bence çok müdahil olma. Gelirlerse gelsin kalsınlar , gelmezlerse de yorumun olmasın. Sonra herkes iyi olup sen kötü olma

Back
X