Bir geçim sıkıntısı da benden...

Şu bazı annelerin oğullarına verdikleri tavizi ve kızlarına yaptıkları duygu sömürülerinin ne zaman sonu gelecek, gelecek mi bilemiyorum? Abiniz çıngar çıkarmayıp, ihtiyacım var diye ağlansaydıda, anneniz o parayı verirdi. Buna emin olabilirsiniz.
Gelir kaynaklarını artırmanın yollarını araştırın. Ek iş olarak neler yapabilirsiniz? Bunları araştırın. Daha çok gençsiniz. Network işi yapabilirsiniz mesela. Çalışır ve kendinizi geliştirirseniz, güzel paralar kazanabilirsiniz.

Bence tüm kabahatli anneniz. Anlattığınız gibiyse abinize 70 binin tamamını vermesi de evin tüm geçimini size yıkması da ayıp. 13 yaşında kızı olan kadın 80 yaşında değil ya. Elbette çalışıp evine bakabilir.

Senın durumunda inan yuzbınlerce insan vardır. Askari ücretle çocuk okutanlar nasıl yapıyor anlamıyorum. Artık herseyse çok pahalı. Bız çift maaşız artıramıyoruz afaki harcamalarımızda yok. Allah gonlüne gore versin ınsallah.

Annen sağlıklıysa o da çalışsın abin de parayı almış ya her ay düzenli yardım etsin ya da aldığı parayı geri versin.

İnan doğunun ücra yerinde lojmanda yasıyoruz ve bebeğimin masraflları ile birlikte 6.500 maaşı yetmiyor. Sorun sende değil bizi bu hale getirenlerde

Branşın ne kuzum

Kuzum sen hangi ilde yaşıyorsun aynı şehirdeysek yanlış anlamazsan istersen kafanı dağıtmak adına müsait oldukça buluşabilşriz arada kızlarla toplanırız bizimle birlikte zaman geçirebilirsin parayı falan da düşünme sakın

Yazik degil mi sana? Gencecik yasta koca evin sorumluluğunu yuklemisler ustune. Onlar sadece senin annen ve kardesin degil. Abinle ablan da onlarin gecimine katki saglamali. Eger annen saglikliysa o da calismali. Sen de bir miktar eve katkida bulunup kendi parani biriktirmelisin. Ama eminim annen hicbirine gikini cikarmiyordur. Cunku bunu sana gorev edindirmis. Onlar evli, evlerinin huzuru kacmasin, ben de evde rahat rahat oturayım, kizim gitsin uc kurus paraya calissin, onu da benim elime saysin. Bu zihniyetten nefret ediyorum!!!

Polemik için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın. İki gün önce insanlar " çayımızı içelim, yarın şuraya gidelim, şu yemeği yapalım " diye düşünüp evlerinde otururken evleri üstlerine çöktü, bazılarına kendi evleri mezar oldu, bazıları sokakta kaldı. Çok özene bezene aldıkları eşyaları gözleri görmedi. Zaten hepsi paramparça oldu. Bir anda can derdine düştüler.
Tabiki kıyafet de isteriz, en güzel esyalari da isteriz eğlenmek de, gezmek de isteriz. Ama olmuyor diye de kendimizi heba etmeyiz. Sağlığınız yerinde, anneniz yanınızda, Allah canınıza,.sevdiklerinize sağlık sıhhat versin maddiyat illaki çözülür. Bunun için depresyona girmeye değmez.

Abinize durumunuzu acmadınız mı?
Parayı vermiyorsa bile destek olsun yahu

Eline geçen her bozuk parayı bir kumbara edinip içine atsan bir süre sonra baktığında ne kadar biriktirdiğine kendin bile şaşırırsın canım benim, bak bende çalışmıyorum atama bekliyorum.
Babamda elime para veremiyor her zaman, bozuk param olunca 1 TL 5 TL 50 kuruş vs hemen kumbarama atıyorum ve bunu ellemeyeceksin diyorum kendime.
Bir de dedem sağolsun daha işim olmadığı için onlara gittiğimizde elime 50 100 ne varsa vermeye çalışıyorum onu da biriktiriyorum çünkü elime düzenli para geçmiyor
sende de böyle bir durum varsa aile büyüklerini ziyaret etmeye çalış veya satabilecek çevren varsa avon farmasi vb bir şeye üye olup 3 5 şey satsan eline hiç yoktan 10 15 ordan gelir damlaya damlaya göl olur... Allah kesene bereket versin inşallah canım benim

Ne kadar çok erkek evladı olan kadın varsa hep mağdur,
Yine kız çocuğu hayırlı evlat çıkıyor, sabret
Mutlaka bu günler geçecek

Abinden ne yap et o parayı al katılım bankasına koy her ay kar payı al. Abin vermezse onu rezil et herkese ayrıca annende çalışabiliyorsa çalışsın.. Üzülme buda geçer ya Hu

Rabbimin her şeye gücü yeter. Bunu unutmayın bu bir imtihan. Rabbime her şey kolay. O yüzden sabır dua ve umut ederek bekleyin.

Ah ah
Allah hepimize sizin gibi hayirli evlat versin, ne mutlu size calisip ailenize bakiyorsunuz.

Umudumuzu kaybetmeyin.
Bölümünüz nedir? Kpss ya da banka sınavlarının üzerine gidin. Sıkı çalışınca yüksek puan almak imkânsız değil.

Çok iyi anlıyorum sizi çünkü ben de parasızlık çok çektim,Evlendikten sonra okumaya karar vermiş biri olarak da cimri babamdan da çok çektim,eşim asla esirgemez ama asgari ücretle çalışan biri.. ilk zamanlardan bu yana hala öyle asgari ücret alıyor,ben okuyordum, kiracıydık, faturalar yeme içme hepsini o kıt maaşla karşılardı,maaşın yarısını kiraya verirdi zaten,ben de sadece kitap paramı ve yol paramı isterdim,4 yıl boyunca okulda bir çay bile içmedim,çünkü yoktu ama sonra okulum bitti atandım şuan Elhamdulillah halimiz iyi sayılabilir derecede,en azından eskisinden iyiyiz...Siz de daha iyi bir bölüm okuyabilirsiniz hiçbir şey için geç değil inanın..Ben üniversiteyi bitirdiğimde 25 tim görevde 3. Yılım..Halbuki 22 yaşımda atanmış olsam 6. Yılım falan olacaktı,3yıl kaybım var gibi ama ben her şeyin bir vaktinin olduğunu düşünüyorum,o zorlukları yaşamasam belki hiç okumayacaktım..Umarım siz de bugünlerinizi aratmayacak çok güzel günler görürsünüz

Öncelikle annen hangi hakla o parayı abine veriyor ? Hadi abin istedi bogazını kesecek değildi ya benim iki kızım daha var onların da hakkı var diyemedi mi ? Abinize ses çıkarmamış ama sizi de sömürmekten çekinmemiş kusura bakmayın. Genç kadın daha kendi de girsin çalıssın. İllet oluyorum böyle erkek çocuguna gıkını çıkarmayıp kız cocuguna naz geçiren annelere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…