- 14 Ocak 2020
- 415
- 471
- 53
- 24
- Konu Sahibi Kizilgonca
-
Bu aralar bende geçim sıkıntısı çekiyorum lütfen umudunuzu kaybetmeyin elbet düzelecektirŞu an sadece içimi dökmek için yazıyorum buraya. Üniversite mezunuyum (parlak olmayan bir bölüm). Annem ve 13 yaşındaki kız kardeşimle yaşıyorum. Babam başka bir kadın uğruna daha kardeşim annemin karnındayken bizi bıraktı. Abim ve ablam var evli. Ben de 1 yılı aşkın bir süredir asgari ücretle çalışıyorum. Ama inanın bu aralar o kadar doldum ki kime anlatacağımı bilemedim.
Kendim için hiçbir şey yapamıyorum, en basiti arkadaşlarımla bir kahve içmek veya beğendiğim bir kıyafet almak benim için lüks. O kadar sıkılıyorum ki bu durum beni aşırı agrasifleştirdi. Ayda bana kalan 400 tl falan o da yol masrafı tel faturası derken nasıl bitiyor anlamıyorum bile. Evliliği bile bu yüzden erteliyorum şu aralar çünkü çeyizime bir kaşık alacak durumum yok. Ben çalışmadan önce abim bazı masraflarımızı karşılıyordu (durumu iyi ve annemin birikimi olan 70 bin tlye el koymuştu). Her neyse işte. Yaşıtlarıma insanlara o kadar özeniyorum ki utanıyorum kendimden bu yüzden. Umarım bir mucize olur. Beni motive eden mesajlarınıza çoook ihtiyacım var. Hepiniz sağlıcakla kalın
moralini sakın bozma geçim sıkıntısı zaman zaman herkeste oluyo bence kendinle gurur duy :)Şu an sadece içimi dökmek için yazıyorum buraya. Üniversite mezunuyum (parlak olmayan bir bölüm). Annem ve 13 yaşındaki kız kardeşimle yaşıyorum. Babam başka bir kadın uğruna daha kardeşim annemin karnındayken bizi bıraktı. Abim ve ablam var evli. Ben de 1 yılı aşkın bir süredir asgari ücretle çalışıyorum. Ama inanın bu aralar o kadar doldum ki kime anlatacağımı bilemedim.
Kendim için hiçbir şey yapamıyorum, en basiti arkadaşlarımla bir kahve içmek veya beğendiğim bir kıyafet almak benim için lüks. O kadar sıkılıyorum ki bu durum beni aşırı agrasifleştirdi. Ayda bana kalan 400 tl falan o da yol masrafı tel faturası derken nasıl bitiyor anlamıyorum bile. Evliliği bile bu yüzden erteliyorum şu aralar çünkü çeyizime bir kaşık alacak durumum yok. Ben çalışmadan önce abim bazı masraflarımızı karşılıyordu (durumu iyi ve annemin birikimi olan 70 bin tlye el koymuştu). Her neyse işte. Yaşıtlarıma insanlara o kadar özeniyorum ki utanıyorum kendimden bu yüzden. Umarım bir mucize olur. Beni motive eden mesajlarınıza çoook ihtiyacım var. Hepiniz sağlıcakla kalın
malesef fiziki şartlarım ortaokul çocuklarını aratmadığı için oralara başvuramıyorum :)) ben de ptt banka falan istiyorum alım olursaNe okudunuz ?
Boyunuz uzunsa polislik subaylık vs deneyebilirsiniz.
Ya da adliyenin sınavları oluyor. Onlara başvurun.
Belki bankalar olabilir.
Onların Sınavları'na Müracaat edin.
Allah yardımcınız olsun.
olur inş başvurun.malesef fiziki şartlarım ortaokul çocuklarını aratmadığı için oralara başvuramıyorum :)) ben de ptt banka falan istiyorum alım olursa
ablamin durumu bize destek sağlayacak kadar iyi değil malesef. Abim de biz isteyince ya biraz gönderiyor ya da faturalarımızı ödüyor ama bizim talep etmemize bağlı. Annem bu aralar bebek örgüleri örüyor bu ay 300 tlye yakın kazandı ilk defa. Yani elinden geleni yapıyor kendisi hic kimsenin hakkını yiyememYazik degil mi sana? Gencecik yasta koca evin sorumluluğunu yuklemisler ustune. Onlar sadece senin annen ve kardesin degil. Abinle ablan da onlarin gecimine katki saglamali. Eger annen saglikliysa o da calismali. Sen de bir miktar eve katkida bulunup kendi parani biriktirmelisin. Ama eminim annen hicbirine gikini cikarmiyordur. Cunku bunu sana gorev edindirmis. Onlar evli, evlerinin huzuru kacmasin, ben de evde rahat rahat oturayım, kizim gitsin uc kurus paraya calissin, onu da benim elime saysin. Bu zihniyetten nefret ediyorum!!!
iyi niyetinizden şüphem yok teşekkür ederim ama bu sebeple açmadım konumu sadece içimi dökmek istedimArkadaşım eğer yanlış anlamazsan bedenin nedir? Elimde giymediğim (kapandığım için) tertemiz 2 adet kaban var sana yollamak isterim.
Network isi nasil bi is anlatir misiniz birazŞu bazı annelerin oğullarına verdikleri tavizi ve kızlarına yaptıkları duygu sömürülerinin ne zaman sonu gelecek, gelecek mi bilemiyorum? Abiniz çıngar çıkarmayıp, ihtiyacım var diye ağlansaydıda, anneniz o parayı verirdi. Buna emin olabilirsiniz.
Gelir kaynaklarını artırmanın yollarını araştırın. Ek iş olarak neler yapabilirsiniz? Bunları araştırın. Daha çok gençsiniz. Network işi yapabilirsiniz mesela. Çalışır ve kendinizi geliştirirseniz, güzel paralar kazanabilirsiniz.
aynı durumdayız bazen ben de cok darlanıyorum isyan ediyorum. Dediğin gibi evliliği de erteliyorum bu sebepten ve başka sebeplerden. Allah yardımcımız olsunBen de ev gecindiriyorum ayni senin gibi.ailemle yasiyorum.asgari ucret maasim.ama inan kendime hic bi sey alamiyorum.resmen ev gecindirme gorevini bana yüklediler.bazen o kadar darlanıyorum ki.evlenmeyi bile erteliyorum bu yuzden.allh cikis kapisi gosterecek elbet.sabretmekten baska yol yok napalim
çok teşekkür ederim değerli yorumunuz içinNe kendinden utanması?
Günümüz hazır yiyen, kendine bile hayri olmayan gençlerle dolu iken ben senin gibi kardeşlerimle gurur duyarım.
Bu zor günler geçer elbet.
En güzel kıyafetler içinde kalsın da, yüreğinde hayırsız evlat olmanın sızısı kalmasın.
Umutsuz olma lütfen..
benim su an merak ettigim sey bir erkek arkadasim var aileleri tanistirdik ciddiyiz. olur da birseyler olursa ben evlendikten sonra annemle kardesime kim bakacak? bunu dusunmekten kafayi yiyecek gibi oluyorum ve surekli erteliyorum ayrilmayi dusunuyorum. ayrildik gibi bu aralar zaten. kendi keyfim icin ailemi yari yolda birakicakmisim gibi geliyor.Kendinden utanmasi gereken kisi abin. Yuh olsun insan ayda belli bir miktar destek olur en azindan. Umutlu ol vs dense de gercekler acimasiz. Abinle konus bence. Oturup mucize bekleme. O karisyla keyfinde senin canin cikiyor. Sessiz kaldikca inan yillarca bu boyle devam eder.
Evlilik konusunu sırf bu sebeple erteliyorsanız, hata ediyorsunuz. Anneniz günü gelince sizin de evlenip, kendi ailenizi kurmak isteyeceğinizi biliyor olmalı. Elindekini avcundakini oğluna veripte, size duygu sömürüsü yapamaz. Siz de bütün sorumluluğu kendi kendinize taşıyamazsınız.Bu durumu annenizle konuşmalısınız.benim su an merak ettigim sey bir erkek arkadasim var aileleri tanistirdik ciddiyiz. olur da birseyler olursa ben evlendikten sonra annemle kardesime kim bakacak? bunu dusunmekten kafayi yiyecek gibi oluyorum ve surekli erteliyorum ayrilmayi dusunuyorum. ayrildik gibi bu aralar zaten. kendi keyfim icin ailemi yari yolda birakicakmisim gibi geliyor.
İnternetten genel bilgileri araştırıp, okursanız daha iyi olur. Ben arkadaşlarımın daveti üzerine, medikal ürünler pazarlayan bir firmanın seminerine katıldım. Bu işi yapan biri değilim. Sadece bilgim olması için katıldım.Bazı firmalar var. Ürünlerini bu şekilde satan. Yaptığın satış ve kazandırdığın üye sayısınca prim alıyorsun. Böyle bir sistemmiş. Çok aktif olup, iyi paralar kazananlar konuşma yaptılar.Network isi nasil bi is anlatir misiniz biraz
Ha tmm bildim o dediginizi.farmasi amway gibo seyler galiba.satis yapamam malesef hem satis yapacam cevrem de yok.bana gore degil yani.tesekkur ederimİnternetten genel bilgileri araştırıp, okursanız daha iyi olur. Ben arkadaşlarımın daveti üzerine, medikal ürünler pazarlayan bir firmanın seminerine katıldım. Bu işi yapan biri değilim. Sadece bilgim olması için katıldım.Bazı firmalar var. Ürünlerini bu şekilde satan. Yaptığın satış ve kazandırdığın üye sayısınca prim alıyorsun. Böyle bir sistemmiş. Çok aktif olup, iyi paralar kazananlar konuşma yaptılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?