- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Evet haklısın. Suriyede şeriat var mı tam bilmiyorum. Ama öyleyse daha kötü tabiki. Kız için kurtuluş. Ama yaşayacagı evde süper degil.Tam tersi senayoyu düşünelim suriyede kaldı diyelim. Aşk evliliği mi yapacak sanıyorsunuz? Asıl şeriat sistemi orada burda en azından adam kafasınds yaşıyor. Kız için çıkış kapısı bile olabilir ama zor bir süreç yaşam onu bekliyor
Ama bence eşinizle o adama sınır koymanız lazım bu daha riskli bir konu
Biz sevgiliyken falan bu adamı hep görürdüm. Çok çay kahve içmişliğimiz var. Ama hiç bu konuları konuşmadıkki. Ben Atatürk'ü sevmediğini falan evlendikten sonra ögrendim. Eşim sevmiyor ama saygı duyuyor dedi.Şeriatı da din konusu açılmıştı oradan ögrendim. Genelde iş havadan sudan konuşuyorlar.bana da eşiniz ve yakın arkadaşı arasında bu kadar uçurum olması garip geldi açıkçası. yani herkesin zor zamanında destek olduğu bir arkadaşı vardır da benim yakın arkadaşımla aramda bu kadar düşünce farklılıkları olmadı hiçbir zaman, eşimde de böyle bir duruma rastlamadım. oturup sohbet muhabbet ettiğin kişiyle az da olsa benzerliğin olması lazım yoksa ne konuşacaksın ki? biri karşımda şeriattan, köle almaktan bahsedip taliban seviciliği yapıyorsa ve bu bana taban tabana zıtsa ikinciye zaten görüşemem.. eşinizle ne paylaşıyorlar çok merak ettim. herkes yakın arkadaşıyla yüzde yüz aynı fikirde olmayabilir de bu kadar uçurum da ne biliyim..
kıza gelince suriyede de çok farklı bir hayat yaşadığını düşünmüyorum. çalışmak filan düşüncesi size özgürlük gibi geliyor olabilir ama orada kim bilir ne şartlarla çalışıp nelere para veriyor. eminim tek derdi makyaj malzemesi almak filan değildir. mutlaka kaçma, evlenme sebebi vardır. keşke olmasa tabi.. eşinizin arkadaşı da kendi düşüncesiyle aynı birini burada zaten bulamaz, bari anneme baktırayım demiş. bir de bakıcı tutsun yazan olmuş, yani bu düşüncelerdeki adam bakıcı tutar mı..
Ben kıza üzüldüm. Ama şimdi düşünüyorum suriyedeki hayatta kötü. Bilmiyorum 36 yaşında adam olsam. 21 yaşında biriyle evlenir miydim.Sizlık bır sey yok engelde olamazsınız
Yukarıda anlattım verdigi akılı. Biz artık eşimle ona özel şeyler anlatmıyoruz. Eve ne aldık ne yaptık. Özellikle kendimle alakalı şeyleri kimseye anlattırmıyorum.Parasını onlar vermiyor ama gözlerine geliyor.Eşim zaten verdigi akılların saçma olduğunun farkında. Ben uzak duruyorum.Ancak bize gelirse görüyorum. Eşimde havadan sudan konuşuyor. Ev detayını anlatmıyor.Adamın kafa yapısına göre ben eşimin maaşına karışamam. İstediğine verirmiş.Adam aşırı aileci. Aileci derken, bu adam kirada oturuyor. Birikimi falan yok. Abisi güzel bir yerde oturuyor, kendi evi.Bu adam abisine destek oluyor.Tüm anne baba sorumluluğunu bu alıyor. Kendine ev almıştı, tabi sattı şuan yok evi. Şey diyordu. Bu evi yegenime vereceğim. Vala dedim senin evladın olmak istemem.Bu kız saf suriyeli. Ama Türk kızı olsa evliliği yürümez. Karısı maaşına falan karışamazmış.Türk kızı zaten ssksı olmayan, gelecegi olmayan biriyle evlenmezdi.Ben size üzüldüm.
Eşinizin samimi arkadaşı böyle ise bu sizin evliliği de etkiler.
İlla akıl verir, eşinizi kışkırtır.
Uzak durun ,uzak tutun eşinizi.
Siz bu kadar farkliysaniz daha dogrusu eşiniz bu adamdan bu kadar farkliysa nasil arkadaşlik oluyor hem de kardeş gibi... Adam eltin olacak demiş ya. Ben bu kismi daha garip buldum acikcasi.
Yan yana gelmek istemediginiz adamla arkadasinizi tanistirmissiniz daha once, kendiniz de tanimiyorsaniz tanimadiginiz adama arkadasinizi tanistirmamaniz gerekirdi onun niye basini yakiyorum diye dusunmediniz?.
Bizim de kendimizden farkli arkadaslarimiz var ama hayat tarzlarindan rahatsiz olsak arkadaslik edemezdik.
Yukarıda yazmıştım. O zamanlar zihniyeti bilmiyordum. 2 sene önceydi o.Kimileri arkadaşlıklarını arkasından eleştirmek için sürdürüyor. Soyledigizde çok haklısınız mantigimin uymadığı adamla ne ben ne eşim nede arkadaşımı tanistiririm hele ki konu evlilikse kardeşime de güvenmem çocuğuma da bana iyi diye herkese de iyi olacak diye birşey yok
Bende bu yoklukta ülke yok para yok neden bu kadar doğuruyorlar diyorumEski eşimin en büyük abisi de aynı bu şekilde kendisinden onbeş yaş küçük bi kızla evlendi, ondan da iki çocuğu oldu. İlk eşinden de iki yetişkin çocuğı vardı.
Değil kızı Türkçe kursuna göndermek, gözü açılmasın diye pazara bile göndermez. Eski eltim de çok iyi bir kızdı suriyeli, ama onlar farklı işliyor kafa olarak. Mesela doğum kontrolü onlara göre günah. Bıraksan her sene bitane doğurur.
Ben senin eşinin bu adamla böyle kardeş gibi olmasını anlamadım gerçekten.
Türkçe kursuna gidecekmiş. Burada işe girer falan dedim adama. İşe girse anneme kim bakacak dedi. İşe falan girmesine izin vermiyor yaniBu sekilde turkiyeden almanyaya giden genc kizlar da var. Kiz dil bilmedigi icin is bulamayacak. Is buldugu zaman bosanir diyecegim ama o zamana kadar cocuk da yapar. Hem egitim almamis hem suriyeli hem kadin. Is bulmasi cok zor, ailesi yok, cok uzuldum.
Üzüldüm kıza kafayı takmadım.Böyle şey çevremden ne gördüm ne duydum. Alışık degilim yaniAllah aşkına niye bu kadar çok kafaya taktınız kız kayınvalidesine bakmayı ve onunla yaşamayı kabul etmiş mi etmiş. Eeee bu durum sizi ilgilendirmez ki. Yani bu mu kafaya taktınız sadece gerçekten.
Kız herşeyi kabul etmiş üzülecek bir durum yok. Ayrıca bazı kendini adamdan sayan erkecikler her zaman sevgililerinin veya eşlerinin arkasından saydırır akıllarınca erkeklik taslamış olur. Ama sevgili veya eşin yanında mum olurlar. Belki o tiplerden olacak bilemezsiniz.Üzüldüm kıza kafayı takmadım.Böyle şey çevremden ne gördüm ne duydum. Alışık degilim yani
Sanmıyorum. Adam odunun teki. Şimdiden kapı orada deyip durdu. Dediginiz gibi kız kendi bilir.Kız herşeyi kabul etmiş üzülecek bir durum yok. Ayrıca bazı kendini adamdan sayan erkecikler her zaman sevgililerinin veya eşlerinin arkasından saydırır akıllarınca erkeklik taslamış olur. Ama sevgili veya eşin yanında mum olurlar. Belki o tiplerden olacak bilemezsiniz.
Mesele Suriye de durumun kötü olup olmaması değil.Kız Suriyeli ve o coğrafyada sosyal yaşam, gelenek görenek zaten bu şekilde.12 yaşındaki kızlar evleniyor, çoklu evlilikler, kalabalık bir kaç aile bir arada yaşamak gibi örnekler onlar için normal.Bir düzine çocuk yapıyorlar, eğitim gelecek kaygıları yok çünkü.Anne babasının kendi gelenekleri çerçevesinde karşı çıkacağı bir durum yok.Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
Anasına ve kendisine bir suriyeli köle bulmuş, ailece kullanacaklar, yazık...Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?