Bir genç kız daha başını yakacak

Evet haklısın. Suriyede şeriat var mı tam bilmiyorum. Ama öyleyse daha kötü tabiki. Kız için kurtuluş. Ama yaşayacagı evde süper degil.
Ben zaten bayadır özel şeylerimizi anlattırmıyorum eşime.Sınırı koyacağım inşallah

Biz sevgiliyken falan bu adamı hep görürdüm. Çok çay kahve içmişliğimiz var. Ama hiç bu konuları konuşmadıkki. Ben Atatürk'ü sevmediğini falan evlendikten sonra ögrendim. Eşim sevmiyor ama saygı duyuyor dedi.Şeriatı da din konusu açılmıştı oradan ögrendim. Genelde iş havadan sudan konuşuyorlar.
Ben hep eşime diyordum. Bu şekilde olmaz. Annesini düzgün bakım evine versin. Hatta evlerinin karşısında yaşlı bakım evi tarzı biryer var. Eşim hep o hayatta vermez diyordu. Zaten suriyeli ile evlenmezse birdaha evlenemez.Maddi olarak dügün yapacak, eşya alacak durumu yok. Ayrı ev açmaya da bence durumu yok. Çünkü babası aldıgını bence kendisi harcıyor.O yüzden suriyeli seçti.Benim arkadaşımda dügün falan istiyordu. Adam yapmam diyordu.
Biz yeni evliyken aptallık edip birkaç sorunu bu adama anlattık. Ama fikir alma amaçlı.Bu konuda pişmanım. Çünkü verdigi akıl çok saçma. Başta bilmiyordum bunları.Ben çalışıyorum ve işim gereği düzgün giyinmem gerek.Tablet,pcye ihtiyacım vardı işe başlarken. Klasik kıyafetim hiç yoktu.Ben kendime tablet,yazıcı aldım. Ve her dışarı çıktığımızdada kıyafet alıyorum açıkcası.Bir konu olmuştu.Bu arada eşime de telefon falan aldık.Arkadaşı dediki, sen kendine yazıcı, tablet falan aldın. Bu çocukta gidip ailesine para verebilir. Ailesinin durumu bizden kat be kat iyi.Birde şey diyor. Neymiş eşim aldıgı maaştan ailesine para verebilirmiş. Ben karışamazmışım. Bende dedimki, adamların durumu kat be kat iyiyse para falan veremez dedim.O para haram onlara, bizim ihtiyacımız var kiradayız dedim.Yani eşime böyle akıllar veriyor.O yüzden artık ona ve çevremize eve alınan şeyleri anlatmıyoruz.
Benim migrenim var.Ve iş hayatımı gerçekten etkiliyor.Bende ünlü bir doktora gitmeye başladı.Tedavi için yüklü bir miktar verdim. Ve bunu kimse bilmiyor. Artık bilmelerinden çok rahatsız oluyorum. Çünkü kafa yapıları çok farklı.Hele verdiğim parayı duysalar ne derler.O yüzden eşime ondan akıl alma, birşey anlatma diyorum.O da anlatmıyor.

Ben size üzüldüm.
Eşinizin samimi arkadaşı böyle ise bu sizin evliliği de etkiler.
İlla akıl verir, eşinizi kışkırtır.
Uzak durun ,uzak tutun eşinizi.

Ben size üzüldüm.
Eşinizin samimi arkadaşı böyle ise bu sizin evliliği de etkiler.
İlla akıl verir, eşinizi kışkırtır.
Uzak durun ,uzak tutun eşinizi.
Yukarıda anlattım verdigi akılı. Biz artık eşimle ona özel şeyler anlatmıyoruz. Eve ne aldık ne yaptık. Özellikle kendimle alakalı şeyleri kimseye anlattırmıyorum.Parasını onlar vermiyor ama gözlerine geliyor.Eşim zaten verdigi akılların saçma olduğunun farkında. Ben uzak duruyorum.Ancak bize gelirse görüyorum. Eşimde havadan sudan konuşuyor. Ev detayını anlatmıyor.Adamın kafa yapısına göre ben eşimin maaşına karışamam. İstediğine verirmiş.Adam aşırı aileci. Aileci derken, bu adam kirada oturuyor. Birikimi falan yok. Abisi güzel bir yerde oturuyor, kendi evi.Bu adam abisine destek oluyor.Tüm anne baba sorumluluğunu bu alıyor. Kendine ev almıştı, tabi sattı şuan yok evi. Şey diyordu. Bu evi yegenime vereceğim. Vala dedim senin evladın olmak istemem.Bu kız saf suriyeli. Ama Türk kızı olsa evliliği yürümez. Karısı maaşına falan karışamazmış.Türk kızı zaten ssksı olmayan, gelecegi olmayan biriyle evlenmezdi.

Kimileri arkadaşlıklarını arkasından eleştirmek için sürdürüyor. Soyledigizde çok haklısınız mantigimin uymadığı adamla ne ben ne eşim nede arkadaşımı tanistiririm hele ki konu evlilikse kardeşime de güvenmem çocuğuma da bana iyi diye herkese de iyi olacak diye birşey yok

Yukarıda yazmıştım. O zamanlar zihniyeti bilmiyordum. 2 sene önceydi o.

Bu sekilde turkiyeden almanyaya giden genc kizlar da var. Kiz dil bilmedigi icin is bulamayacak. Is buldugu zaman bosanir diyecegim ama o zamana kadar cocuk da yapar. Hem egitim almamis hem suriyeli hem kadin. Is bulmasi cok zor, ailesi yok, cok uzuldum.

Bende bu yoklukta ülke yok para yok neden bu kadar doğuruyorlar diyorum

Türkçe kursuna gidecekmiş. Burada işe girer falan dedim adama. İşe girse anneme kim bakacak dedi. İşe falan girmesine izin vermiyor yani

Allah aşkına niye bu kadar çok kafaya taktınız kız kayınvalidesine bakmayı ve onunla yaşamayı kabul etmiş mi etmiş. Eeee bu durum sizi ilgilendirmez ki. Yani bu mu kafaya taktınız sadece gerçekten.

Allah aşkına niye bu kadar çok kafaya taktınız kız kayınvalidesine bakmayı ve onunla yaşamayı kabul etmiş mi etmiş. Eeee bu durum sizi ilgilendirmez ki. Yani bu mu kafaya taktınız sadece gerçekten.
Üzüldüm kıza kafayı takmadım.Böyle şey çevremden ne gördüm ne duydum. Alışık degilim yani

Üzüldüm kıza kafayı takmadım.Böyle şey çevremden ne gördüm ne duydum. Alışık degilim yani
Kız herşeyi kabul etmiş üzülecek bir durum yok. Ayrıca bazı kendini adamdan sayan erkecikler her zaman sevgililerinin veya eşlerinin arkasından saydırır akıllarınca erkeklik taslamış olur. Ama sevgili veya eşin yanında mum olurlar. Belki o tiplerden olacak bilemezsiniz.

Sanmıyorum. Adam odunun teki. Şimdiden kapı orada deyip durdu. Dediginiz gibi kız kendi bilir.

Mesele Suriye de durumun kötü olup olmaması değil.Kız Suriyeli ve o coğrafyada sosyal yaşam, gelenek görenek zaten bu şekilde.12 yaşındaki kızlar evleniyor, çoklu evlilikler, kalabalık bir kaç aile bir arada yaşamak gibi örnekler onlar için normal.Bir düzine çocuk yapıyorlar, eğitim gelecek kaygıları yok çünkü.Anne babasının kendi gelenekleri çerçevesinde karşı çıkacağı bir durum yok.
Asla değişmeyen , kadın ya da erkek gelişmeyen gelişmediği gibi gittikleri ülkelerde kendi kültürlerinde yaşayan bir toplum.
O yüzden bir Türkler ile bir arada yaşamaları uygun değil.Bizim çocuk olarak baktığımız küçücük kızlara eş olarak bakıyorlar.
Eşinizin arkadaşı da şeriatı savunduğuna göre bu coğrafyadadan birini tercih etmesi çok garip değil, yaş farkı kız için sorun olmaz normalleri bu maalesef

Anasına ve kendisine bir suriyeli köle bulmuş, ailece kullanacaklar, yazık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…