Bir genç kız daha başını yakacak

Siz de cok abartiyorsunuz. Kiz alisik olmadigi bir hayata gelmiyordur zaten. O kiz orada ailesinin yaninda okuyan, calisan gezen, rahat eden biri olsa niye baska ulkeden tanimadigi adamla o yasta bu şekilde evlensin, hadi o kucuk bilmez diyelim ki bilinmeyecek bir şey yok ortada ama aile kizlarina deger verse asla bu evlilige onay vermezlerdi.

Ben de istemem kimse kotu yaşasin ama kendi ailesinde ve yasadigi yerde hic gormedigi cok farkli bir kulturun içine geldigini sanmiyorum niye evde kafayi yesin orda her gun geziyor mu sanki, evinde otursa elini sicak sudan soguk suya sokmayacak degillerdi evde de hizmet edip birilerine bakiyordur zaten.

Zaten buradan kız bualmadıgı için oradan kız getirtiyor.Yoksa öyle her kızı begenmez. Amaç annesine baktırmak.
Adamın ki iyi cesaret. Dediginiz gibi dolandırıcı da olabilir

Yazık ona da. Bu adamında babası gerçekten kötü. Ben 2 3kez anca gördüm ama anladım tavrından nasıl biri oldugunu. Birde o adamla aynı evde yaşayacak

Kız Rus olsa zaten gelmezdi. Ben pek acımadım çünkü kız da adamı burada kalmak için basamak görüyor. Adam da köle. Alan razı veren razı durumu iki tarafın da çıkarı var
Belki dediginiz gibi basamak olarak görüyordur. Belki burdan daha iyi birini bulur kaçarım diyordur

Kız orada çalışıyormuş. Buradada çalışsın dedim, adam izin vermiyor. Haklısın aile deger vermiyor. Geri dönüş yok falan diyor. Ha şu da var. Kız istemese gene konuşmazdı. Kızda da hata var.
Evde hizmet etsede. Yabancı 3 insanla aynı evde yaşayacak. Kendi ailesi gibi olmaz

Calisiyor noluyor ailesinin eline sayiyordur paralari, ozgurlukten degil. Turkiyede bile evlenene kadar calisip calistigini ailesinin eline sayan kadin tanidim
Fazla takmayin elalemin işlerini.

Ne iğrenç bi insan ya. Kocam böyle biriyle yakın arkadaş olsa anında soğurdum.

Adam kendine köle arıyor.Suriyeli yi boşuna mı seçmiş.Gercekten şeriatı savunsa haremlik selamlık oturur sizinle.Seriatin kelime manasını öğrenin derim.

Tam tersi senayoyu düşünelim suriyede kaldı diyelim. Aşk evliliği mi yapacak sanıyorsunuz? Asıl şeriat sistemi orada burda en azından adam kafasınds yaşıyor. Kız için çıkış kapısı bile olabilir ama zor bir süreç yaşam onu bekliyor

Ama bence eşinizle o adama sınır koymanız lazım bu daha riskli bir konu

bana da eşiniz ve yakın arkadaşı arasında bu kadar uçurum olması garip geldi açıkçası. yani herkesin zor zamanında destek olduğu bir arkadaşı vardır da benim yakın arkadaşımla aramda bu kadar düşünce farklılıkları olmadı hiçbir zaman, eşimde de böyle bir duruma rastlamadım. oturup sohbet muhabbet ettiğin kişiyle az da olsa benzerliğin olması lazım yoksa ne konuşacaksın ki? biri karşımda şeriattan, köle almaktan bahsedip taliban seviciliği yapıyorsa ve bu bana taban tabana zıtsa ikinciye zaten görüşemem.. eşinizle ne paylaşıyorlar çok merak ettim. herkes yakın arkadaşıyla yüzde yüz aynı fikirde olmayabilir de bu kadar uçurum da ne biliyim..

kıza gelince suriyede de çok farklı bir hayat yaşadığını düşünmüyorum. çalışmak filan düşüncesi size özgürlük gibi geliyor olabilir ama orada kim bilir ne şartlarla çalışıp nelere para veriyor. eminim tek derdi makyaj malzemesi almak filan değildir. mutlaka kaçma, evlenme sebebi vardır. keşke olmasa tabi.. eşinizin arkadaşı da kendi düşüncesiyle aynı birini burada zaten bulamaz, bari anneme baktırayım demiş. bir de bakıcı tutsun yazan olmuş, yani bu düşüncelerdeki adam bakıcı tutar mı..

Sizlık bır sey yok engelde olamazsınız

Kız bu koşulları bilerek geliyorsa eğer demek ki oradaki durumu daha kötü ki geliyor. Eğer kızın rızası varsa söylenecek bir şey yok. Suriye özelinde değil Türkiyede hatta bu forumda aile evinden kaçmak icin bu kosullari kabul eden insanlar var.nAma işin içinde para olup olmadığından emin olun bence. Suriye civarından kadınlarla parayla evlenen insanlar var. ( ailelerine para ödüyorlar.) Fuhuştan farksız iğrenç bir şey bu. Öyle bir durum varsa iletişimininizi kopartın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…