- 10 Ekim 2014
- 32.534
- 146.247
- 798
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Kız herhalde burayı Avrupa falan görüyor. Adam diyorki kız Rusyalı olsaydı aynı tepkiyi vermezsiniz diyor. Tek sorun suriyeli olması degil. Ufak olması. Ben yakıştıramadım açıkcası. Kızda umarım kaçma umuduyla geliyordur.Bir ömür o evde kafayı yer yoksa.
Zaten buradan kız bualmadıgı için oradan kız getirtiyor.Yoksa öyle her kızı begenmez. Amaç annesine baktırmak.Ay Migren Hanım, bu adam mı bakıcı tutacak? Adam bir taşla 5 kuş vurma derdinde. Bakıcıya para verir mi sence? Bakıcıya vereceği paranın çeyreğini gelecek kıza harcamaz zaten.
Bir de hangi aile kızını bu denli kötü şartlar için güle oynaya evlendirir ki? Benim aile büyüklerimden biri dul kaldı, evi var, maaşı var, çocuğu yok. Buna rağmen eş bulamadılar, geçen birini buldulardı. Araştırıldı ki kadın dolandırıcıymış meğer.
Yani bu adamın ava giderken avlanma olasılığı da var. Kızın ailesi güya geri dönme yok, sizinle kalacak vs. demiş. Koşullar bu adam için fazla iyi ve cazip değil mi sizce de? Çok iyi görünen şeyden korkacak kadar yaşım var benim. Sizce?
Yazık ona da. Bu adamında babası gerçekten kötü. Ben 2 3kez anca gördüm ama anladım tavrından nasıl biri oldugunu. Birde o adamla aynı evde yaşayacakHiç yabancı gelmedi konu.
Uzaktan bı akraba kadın vardı oğlumu köyden evlendirecem diye çok kibirli davranırdı. Değil köydeki kızlar Türkiye'den bile evlendiremedi teee Azerbaycandan birini buldular. Dediğiniz gibi kız ekmek almaya bile tek gidemez. Kaynana kayınbaba hep laf sokar. Kız saçını boyattı denilmedik laf bırakmadılar güya yüzleri gülüyor ama sürekli laf sokuyor.kiz kendimi öldürecem artık bıktım deyip duruyordu. Allah'tan eşi iyi ciktida anne babasına o kadar da ezdirmiyor. Köyde yaşıyordular ilçeye taşındılar. İki kız çocukları var şimdide. Allah iyi kimselerle karşılaştırsın herkesi
Belki dediginiz gibi basamak olarak görüyordur. Belki burdan daha iyi birini bulur kaçarım diyordurKız Rus olsa zaten gelmezdi. Ben pek acımadım çünkü kız da adamı burada kalmak için basamak görüyor. Adam da köle. Alan razı veren razı durumu iki tarafın da çıkarı var
Kız orada çalışıyormuş. Buradada çalışsın dedim, adam izin vermiyor. Haklısın aile deger vermiyor. Geri dönüş yok falan diyor. Ha şu da var. Kız istemese gene konuşmazdı. Kızda da hata var.Siz de cok abartiyorsunuz. Kiz alisik olmadigi bir hayata gelmiyordur zaten. O kiz orada ailesinin yaninda okuyan, calisan gezen, rahat eden biri olsa niye baska ulkeden tanimadigi adamla o yasta bu şekilde evlensin, hadi o kucuk bilmez diyelim ki bilinmeyecek bir şey yok ortada ama aile kizlarina deger verse asla bu evlilige onay vermezlerdi.
Ben de istemem kimse kotu yaşasin ama kendi ailesinde ve yasadigi yerde hic gormedigi cok farkli bir kulturun içine geldigini sanmiyorum niye evde kafayi yesin orda her gun geziyor mu sanki, evinde otursa elini sicak sudan soguk suya sokmayacak degillerdi evde de hizmet edip birilerine bakiyordur zaten.
Kız orada çalışıyormuş. Buradada çalışsın dedim, adam izin vermiyor. Haklısın aile deger vermiyor. Geri dönüş yok falan diyor. Ha şu da var. Kız istemese gene konuşmazdı. Kızda da hata var.
Evde hizmet etsede. Yabancı 3 insanla aynı evde yaşayacak. Kendi ailesi gibi olmaz
Kendine uygun birini bulduğun da size ihtiyaç duymadan kaçar zaten. Benim de tanıdığım biri Suriyeli bir kızla bu tür bir evlilik yaptı. Kız 4 sene sonra iki çocuğu geride bırakarak başkasına kaçtı.Kaçmak isterse o da
Kaçsın vala. Bana da kaçar gibi geliyorKendine uygun birini bulduğun da size ihtiyaç duymadan kaçar zaten. Benim de tanıdığım biri Suriyeli bir kızla bu tür bir evlilik yaptı. Kız 4 sene sonra iki çocuğu geride bırakarak başkasına kaçtı.
Umarim kiz hem ailesinden Hemde bu hödükten cocuk olmadan kurtulur.Muhtaç birini buldu.Kızın ailesi de tamam diyor. Ve kızın ailesi kız geri dönsede sanırım kabul etmiyor. Adam herşeyi baştan söylemiş.Kız umarım gözünü açar.
İnşallah. Ben kızın çok duracağını sanmıyorum amaUmarim kiz hem ailesinden Hemde bu hödükten cocuk olmadan kurtulur.
Adam kendine köle arıyor.Suriyeli yi boşuna mı seçmiş.Gercekten şeriatı savunsa haremlik selamlık oturur sizinle.Seriatin kelime manasını öğrenin derim.Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
Sizlık bır sey yok engelde olamazsınızEşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
Kız bu koşulları bilerek geliyorsa eğer demek ki oradaki durumu daha kötü ki geliyor. Eğer kızın rızası varsa söylenecek bir şey yok. Suriye özelinde değil Türkiyede hatta bu forumda aile evinden kaçmak icin bu kosullari kabul eden insanlar var.nAma işin içinde para olup olmadığından emin olun bence. Suriye civarından kadınlarla parayla evlenen insanlar var. ( ailelerine para ödüyorlar.) Fuhuştan farksız iğrenç bir şey bu. Öyle bir durum varsa iletişimininizi kopartın bence.Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
İşte sadece savunuyor. Ona göre yaşamıyorkiAdam kendine köle arıyor.Suriyeli yi boşuna mı seçmiş.Gercekten şeriatı savunsa haremlik selamlık oturur sizinle.Seriatin kelime manasını öğrenin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?