Bir genç kız daha başını yakacak

Taliban'ı savunan birine "saygı duyamam". Uçak parasını ödeyip Afganistan'a yollarım. Yerinde görsün yaşasın savunduğu şeyi.
Aynı şeyi bende söyledim. Uçak biletini alayım git orada yaşa dedim.Ben ona karşı saygımı yitirdim
Pek aynı ortama girmemeye çalışacağım

Hayır başka bir arkadaşıda var. Adam okumuş, konuşmasını falan çok iyi bilen biri. O da bu adamdan haz etmiyor. Hatta bu şeriatçı arkadaşı bize geldigi gün asla bize gelmez. Onunla aynı ortama girmez.
Adam zaten geçen suriyeden kızla evleneceğim demişti. Şaka yapıyor sandım. Buradaki kızla çok şey istiyor dedi. Gerçekten o kadar düşmüş. Hem anasına baktıracak hem işini gördürecek
.

Kız giderse çocuğu vs. bırakıp çocuklara ve anasına bakacak yeni bir köle arar artık. Ama işte dezavantajı artmış olur. Hem çocuklu hem de hasta annesi olunca gelen olur mu bilemem.

E herkes senin kocan gibi değil tabi, seçiciler.

Valaa alzeirmer hastasına bakmak kolay değil. Hem hasta kadına bakacak, ev işi yapacak, çocuk bakacak.Kafayı yer kaçar evden

Kız giderse çocuğu vs. bırakıp çocuklara ve anasına bakacak yeni bir köle arar artık. Ama işte dezavantajı artmış olur. Hem çocuklu hem de hasta annesi olunca gelen olur mu bilemem.
ya aynen bunu düşünüyorum

vallahi köye gelenler bile yakışıklı genç koca yoksa durmuyor, kaynana varsa birlik oturmuyor. çok iş varsa pazarlık ediyor onu yaparım ama bunu yapmam diye. kendi köyümden manzara bu yani ki biz zengin değiliz, ağa mağa yok, sınır bölgesi değiliz, köyün kızları okumuş olduğu için evlenmiyor köydekilerle o yüzden ithal çoğaldı.

yani bu adamın parası varsa bakıcı tutsun kadına da sen de evi çek çevir desin bari
Kizin pek bir secenegi oldugunu zannetmiyorum. Savas magduru kadinlarin ikinci es olarak da evlendirildigini cok duyuyoruz
evet ama aileye yüklüce altın filan yapıyorlar ya da kıza ev veriyorlar

bir de bir kısmını şebeke evlendiyor o 2. eşlerin...zaten şebeke para alıyor kız da satıldığını biliyor, üstelik onlar da öyle anne bakıp iş görmüyor, kısa sürede vınlayan da çok

Kız da gözünü açsın, hiç duygusal bakamadım ben bu konuya. Suriye’de eskisi gibi savaş falan kalmadı. Bazıları Türkiye’yi Avrupa gibi görüyor, bir de verilen yardım vs. Kız da muhtemelen sonradan ayrılır orada kalırım diye düşünüyordur. Kurtulamayacağız biz suriyelisi,Afgan’ı, daha kendi insanımız köle gibi görüp oralardan eş getirtiyorsa

Sorun şu ki adananın parası da yok. Adam kendi işini yapıyor. Evi anca geçindiriyor.
Belki bu kızda şebeke falandır. Yada buradan kaçmayı planlıyor olabilir. Yoksa niye evlensin koca adamla.

Ay Migren Hanım, bu adam mı bakıcı tutacak? Adam bir taşla 5 kuş vurma derdinde. Bakıcıya para verir mi sence? Bakıcıya vereceği paranın çeyreğini gelecek kıza harcamaz zaten.
Bir de hangi aile kızını bu denli kötü şartlar için güle oynaya evlendirir ki? Benim aile büyüklerimden biri dul kaldı, evi var, maaşı var, çocuğu yok. Buna rağmen eş bulamadılar, geçen birini buldulardı. Araştırıldı ki kadın dolandırıcıymış meğer.
Yani bu adamın ava giderken avlanma olasılığı da var. Kızın ailesi güya geri dönme yok, sizinle kalacak vs. demiş. Koşullar bu adam için fazla iyi ve cazip değil mi sizce de? Çok iyi görünen şeyden korkacak kadar yaşım var benim. Sizce?

Hiç yabancı gelmedi konu.
Uzaktan bı akraba kadın vardı oğlumu köyden evlendirecem diye çok kibirli davranırdı. Değil köydeki kızlar Türkiye'den bile evlendiremedi teee Azerbaycandan birini buldular. Dediğiniz gibi kız ekmek almaya bile tek gidemez. Kaynana kayınbaba hep laf sokar. Kız saçını boyattı denilmedik laf bırakmadılar güya yüzleri gülüyor ama sürekli laf sokuyor.kiz kendimi öldürecem artık bıktım deyip duruyordu. Allah'tan eşi iyi ciktida anne babasına o kadar da ezdirmiyor. Köyde yaşıyordular ilçeye taşındılar. İki kız çocukları var şimdide. Allah iyi kimselerle karşılaştırsın herkesi

Kız herhalde burayı Avrupa falan görüyor. Adam diyorki kız Rusyalı olsaydı aynı tepkiyi vermezsiniz diyor. Tek sorun suriyeli olması degil. Ufak olması. Ben yakıştıramadım açıkcası. Kızda umarım kaçma umuduyla geliyordur.Bir ömür o evde kafayı yer yoksa.

Rus kadın ona gelir miymiş?

Kız Rus olsa zaten gelmezdi. Ben pek acımadım çünkü kız da adamı burada kalmak için basamak görüyor. Adam da köle. Alan razı veren razı durumu iki tarafın da çıkarı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…