Bir gn" Ben de Anne olacam diyenler'' Buyurun buraya...

çiçekcim peki sabah saatlerinde dediğim gibi bazen hava soğuk oluyo ısım düşük çıkıyo o normalmi nasıl belirlicem o yüzden kafam karıştı biraz

walla tatlım bu ateş işi muallak çokta güvenilir değil dediğin gibi bazen hava soğuk oluyor falan değişebiliyor ama yataktan çıkmadan ölçüm yapılıyor ya en az 4 saat yatakta kalınca o yüzden çok büyük etkilenmiyor çünkü ben 3 aydır ölçüyorum bi bu ay stres olmuyum diye yapmadım son günlerde ölçüyorum reglime yakın diye neyse yani yazın sıcaktada serinliktede çok büyük değişim olmadı 0,1 0,2 oynuyordur onunda çok önemi yok zaten yumrutlama olunca bende en azından 0,5 lik bir artış oluyor tatlım öyle anlıyorum şimdi sen düzenli ölç daha iyi anlarsın mesela kittynin çok değişmiyor yumurtlamadan sonra 0,2 lik artışı oluyor enteresan bir durum yani canım herkeste farklı yani önemli olan senin bünyen canım

haa bir de mesala yukardaki tablo gbyse cok normal olmasi gerektigi gb ceylancim, bence iyi gidiyor sen bana tum tabloyu bir ara yaz hem burdaki arkadaslara ornek olur. senin bu olcumu uc ay devam ettirmen cok onemli doktora da cok bilgi vericek cunku yumurtladin ya sonra da 14 gun ates yuksek cikmali. bu 14 gun uzunlugu gormeleri daha onemli lutfen yilma senin icin doktora gitmek kadar onemli.

saolasın çiçekcim ha bide 35.8 e düştü sonra 36.2 ye çıkmı bugün ben bu düşüş yumurtlama diye düşündüm şimdi listem de yanımda değil o yüzden net bişiy de söleyemiyorum ama 36.1 lerde seyrederken3 5.8 e düştü sonra 36..2 ye ben o gün yumurtlama diye düşündüm sizce nasılsır??

tatlım ateşin düştüğü günün ertesi günü çıkıyor ya ani yükselişe geçtiğinde yumurta çatladı diye yorumluyorlar çünkü ateş ölçümüyle ovulasyon testlerini yapanlar bu şekilde tespit etmiş ki internette ayrıntılı bilgi var bu konuda ateşin düştüğü gün değerlendirmelere başlanmalı aslında önceki günler dahada önem taşıyor yani düzenli fikfik olayı sürecek çıktığı gün ateşinin geçmiş olsun :)) bana doktorum öyle demişti ateş iyide demişti düşüp yükselme olduğunda şansın bayağı bi azalıyor demişti yumurta 12 saatten fazla yaşayamadığı için yani orda halihazırda spermler olmalı tatlım

hmm yükseldiğinde çalışmaya gerek yok demek oluyo bu o zaman bugün çalışmaya gerek yok dimi

ceylancim evet sanki yumurtlamissin ama soyle bir sey var yumurtladin diyelim yumurtlamadan once ates 36.1 di ya 35.8e dustu dustukten sonra senin atesinin ertesi gun eger yumurtladiysan 36.1in de ustunde seyretmeli en azindan yarin sabah kalkinca olc, soyle diyeyim benim 36.6 ydi 36.3e dustu yumurtladim ondan sonraki gun ise 36.8 ve ustu devam etti. 36.6 cikmiyordu artik soyle diyeyim
10. gun 36.6
11.36.5
12. 36.6
13. 36.3 yumurtladim
14.36.8
15.36.8 ya da 9 da olabilir farketmez
ve bu boyle regle olana kadar regle gunu ya da bir gun once yone dusecek soyle
27.36.6
28.36.5 ve regle geldi. sende gelmez insallah.

selam kızlar..ay pasifigim kaçırdım seni sanırım((yaptım iksiri canım acı biber hariç:))anlayamadıgım için ne biberi oldugunu onsuz yaptım.acaip yaktı bogazımı da ama iyi geldi vallaha Allah razı olsun..bide terlemeye çalıştım ama terleyemiyorum ben yaaa çok..sonrada duş aldım vücudum şimdi daha iyi.öksürügüm azar azar vardı bugün hiç öksürmüyorum sagol canım benim..baba bakkkk kızıcam ama şu sigara yüzündenn lütfen pasifigim bak nasıl demişsin yakıştıramıyorum cidden bende kimseye yakıştıramıyorum.içme gülüm miden kötüyse hele bırak boşver saglıgını bozma.öptüm tatlım seni.

esmacım canım seni de kaçırdım olsun görüşürüz elbet...inşallah yumurta gleiştirici ilaçların işe yaramıştır canım.

sevalim nerdesin sonucu mu almaya gittin kuşum..anacım bide hamile çıkarmışsınnnzemuszemus

şimdi gelelim derya hanıma...yazılarını gördügüm anda film şeridi gibi içimden geçenleri pasifigim ve ceylanım çok güzel anlatmışlar canım...ve okuyamaddıgın yerler için bende ceylanın dedigi öneriyi vermiştim ama onu da okuyamadın sanırım...çok kınadım seni çok..begenmiyorsan gelip okuma o zaman tatlım..geldigin ilk günden beri herkese oldugu gibi sanada kucagımızı açtık biz..sevinçleri üzüntüleri paylaşalım dedik.senin bu dediklerin olmadı şimdi...hele dedikodu kısmı hiç olmadı...bende sana birşey önereyim dedikodu olarak nitelendirdigin sayfaları getir önümüze koy bakalım nasıl dedikodu yapmışız...
biz birbirimizi için aglıyoruz bile yeri geliyor...birbirimizdende çok şey ögrendik.
pasifigin dedigi gibi bu topic bizim ailemiz oldu.neyse senin tercihin..ama sırf senin kolayına gelsin diye topici durdurup dagıtıp böyle birşey yapamayız kusura bakma ve de 10 sayfa dedigin ne ki biz ne 10 sayfalar okuyorduk...ben açıkçası 50 sayfa da olsa arkadaslarımı merak ettigim için ve bana yazılanlarla mutlu oldugum için geçmişi okuyorum hep...sadece hastalıkların ve gebeligin konuşuldugu bir forumu arasanda bulamazsın sanırım..tüp bebek forumlarına hepsine göz atmışsındır.sevinçler,üzüntüler,günlük yapılanlar,özlemler hep paylaşılıyor her topicte bu kaçınılmaz birşey...

Vücut isisi (BBT) yükseldiginde gebe kalmak için genellikle zaman geçmistir. Cinsel birlesme BBT yükselmeden önceki 5 gün içinde olmalidir.Ovulasyon (yumurtlama) sonrasi luteal faz denilen siklusunun 2. yarisi baslar. Bu dönemde hormonlarin etkisiyle BBT 37 derecenin üstünde kalir.Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düser.Eger gebelik olursa BBT düsmez ve doguma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.

Dogru bir BBT takibini yapmak için asagidaki adimlari takip ediniz.

Bir vücut termometrosi aliniz.
Yataginizin basucundaki etajerin çekmecesine tablo,termometre ve kalemi koyunuz
Termometreyi (civali ise) civasiz ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altina düsürünüz
Sabah uyandiginizda hiçbir sey yapmadan termometreyi dil altina yerlestirerek atesinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karsisina okudugunuz degeri kaydediniz.
Yumurtlamadan sonra adet kanamasinina kadar ortalama 1 derecelik vücut isisi artisi normal bir yumurtlama dönemi oldugunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde isi artisi gözlenmez.Mutlak bir gösterge degildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.

simdi bir de su var yumurtlamanin ertesine luteal farz donemi deniyor ve eger luteal farz 14 gun devam etmesse eksikligi mevcuttur ya da progesteron hormonun bozukmugu mevcuttur aslinda doktorlar daha cok senin bu 14 gun uzunlugunu gormek ister ates tablosuyla mutlaka tablonu doktoruna gotur. bir de ates olcme yontemi gercekten zahmetli ve uzun bir surec. vucut isin cok farkli seylere gore degisebilir o yuzden bir ayda anlasilmaz ne zamanki uc ay yaparsin ve hep ayni cikar doktor o zaman net bilgi edinir. ates yukseldigi gun evet artik olay bitmistir, cicegin de dedigi gb ates dustugu gunden once iliski olursa yumurtla catladiginda orda hazir sperm olacaktir:)) ve insallah bebisini yapacaklardir:))

selam derinim çiçekcim teşekkür ederim canımm

günüm ben aynı zamanda ovulasyon mikroskobu da kullanıyorum o da teyit ediyo yumurtladığımı

ama tabi bundan sonraki bikaç gün de önemli kesin emin olabilmek için artık bi kaç güne kesin belli olur

ben artık çalışmıycam bugün dün oldu yeter bıkmışım zaten çalışmaktan of olursa olur olmazsa olmaz artık uğraşmıyorum eskisi gibi

heh şimdi geldi kızlar...selam ceylanım...ateşini mi ölçüyon canım benim...
presedi kullanıyon mu hala kuşum?

günüm sen nasılsın hayatım?

cicekcim iyi de turk siteleri her zamanki gb biraz abartmis ates 37nin ustune dil altindan sabah asla cikmiyor ancak digitalle popodan olcerseniz cikar; ben hamile kaldigim ay bile olctugum icin iyi biliyorum ayrica doktorda dedi eger dil altindan olcerseniz 37si hic goremessiniz diye, o yuzden popo diye onerdi. ben de o yuzden ceylan da hemn morel yazidigi ve dil ati olctugu icin 36.8 gb ornekler verdim. dogrusu bu sitenin yazdigi ama dil alti kismi yanlis, popodan kizlar popodan :smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…