Bir görümce meselesi

Dünyanın en muhteşem kayınvalidesi görümcelerine sahip olsanız dahi mutlaka sorun yaşanır çünkü insan kendi ailesiyle bile anlaşmazlıklar yaşıyor, kardeş gibilik de bir yere kadar, siz kardeşiniz olmadığından onları benimsemek ablaları olmak istemişsiniz lakin kardeş sahibi biri olarak yazayım, öz kardeşinizle bile çatışmalarınız oluyor, aynı anne babadan da olsanız karakterler farklı, bakış açısı farklı, arada çok yaş farkı olmasa bile jenerasyon bile farklı o yüzden aynı dili konuşmadığınız anlar oluyor lakin kavgalarda tartışmalarda öz kardeşle eşin kardeşini öz kardeş gibi görmek aynı olmuyor, öz kardeşler birbirini tolere edebiliyor veya söylediği söz saygısız gelmiyor, aman sus iki dakika deyip sonrasında kimse o sürtüşmeyi konu etmiyor ama eşin kardeşi öyle değil, sizin tavrınız ona onun tavrı size ters gelebiliyor, tartışma biraz daha hararetlense kardeş değiliz neyin derdini yapıyorsun bile denir, bu söz de insana ağır gelir, en temizi mesafeli olmak.

Kesinlikle öyle,mesafeli olmak en iyisiymiş Geç oldu ama akıllandım

Sinirlenirim ama ortalığı ayağa kaldırmam. Sorunu onunla çözerim. Tavrımı koyarım o anlar zaten.

Saygısızlık değil mi ama yaptığı sizcede?

Aynı saygısızlığı kardeşiniz yapsa bu durumu nasıl çözerdiniz?
Aramız iyiyken herkes herkesi kardeşi gibi sever
Ama kavga olunca kardeşten görümceye dönüşülür
Kırılmanız normal. Ben olsam büyütmemek adına şikayet etmezdim. Zaten benim için bitti, ilet ona demişsiniz. Bundan sonra da normal görümce gibi merhaba merhaba davranırdım

İlişkilerde mesafe olmayınca, herkes olduğundan farklı rollere burununce suyu çıkıyor. Siz gelin gorumcesiniz kardeş değil. Ayıp etmiş o ayrı. Ama mesafe candır.
Bir de ne o öyle kayinvalideme söyleyeceğim, yok kayınpederime söylersem vs. Çocuk gibi şikayet mi edeceksiniz?

Başka türlü daha fazla hadsizlik yapacağını düşündüğüm için ve onlar anlatırsa diye o an sinirle öyle düşündüm ama şimdi bende aramamayı düşünüyorum.Mesafe koymak yeterli.Anlayacaktır zaten

Ablası duydu zaten çok ısrar etti anlatmam için ona anlattığıma pişman değilim Ama kayınvalideye söylemenin hata olduğunu anladım dün sinirden öyle düşünmüştüm

yengeye bu sekilde davranılmaz aileden birinin uyarması gerek.
diger görümceye de tebrikler valla kardeşinin degil haklıdan yana olup uyarmış.

Eş ailesiyle arada her zaman mesafe olması gerektiğine inanırım.
Mesafe iyidir ve kimseyi üzmez
Her sey ayarında olmalı bana göre

Mesela arkadaşınızla tartışsanız görüşmezsiniz olur biter. Ama eş ailesiyle oyle olmuyor hatta bu yüzden eşinizle aranız dahi bozuluyor. Gereksiz şeyler yanı

Tutmayın küçük görümceyi saliverin gitsin o zaman

Baştan o kadr ilgiye gerek yoktu bence , mesafe iyidir . Kardeş gibi olmak diye bir şey yok maalesef . Zatrn gerekeni söylemişsiniz özür dileyip gereksiz elti durumu olmuş bence en güzel cvp bu saatten sonra mesafe koymak ve eskisi gibi davranmamak hepsi bu bakalım onlar size gelecek mi ondan snra konusursunz yine gelmezler ise böyle devam bence bunu fırsata çevirin aranıza mesafe koyun olsun bitsin .. kv fln anlatmaya da gerek yok bence..

Elin insaniyla "kardes gibi olmak" olayina ben inanmiyorum. İstisnalar olabilir ama yetişkin ve mecburi akraba oldugun insanla kardeslik zor, kaldi ki zaten onlar 3 kiz kardeşmiş, belki yalniz olsa bir nebze, sizi ne yapsinlar yani?

Abarti abarti kendinizi öne atmissiniz hep yaranmak için, bunu kabul etmezsiniz ama icten oyle bence.

Benim kardesim yok ama kardes gibi buyudugum kuzenim var. Aramizda 2 yaş var ve butun cocukluk, ergenlik, genclik birlikte gecti. Birbirimizle kavga edince ben onun annesine(halama) gidip anlatma geregi duymadim mesela, o da anlatmazdi. Ne kavgalarimiz oldu...
Kardes gibi olmadiginiz buradan belli.

Ona gore davranin sizde.

Derlerya nerde çokluk orda b.kluk. Okurken bunaldim. Onca insanın bir evde iciçe, virüs ortaminda ne işi var . 3 görümce ,kaynana ,kayinpeder ,3 tane gelin ,kocaları ,varsa çocukları . hangi ülke veya şehirdesiniz bilmiyorum ama benim komşum olsaniz şikayet ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…