- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
canım pko denen şey büyümemiş folikül şeklinde yumurta demek..adetle her ay atılıyor..her ay yeniden o küçük foliküller gelişiyor.bu durum bendede böyleydi..klomen gonal-f vb. yumurta geliştirici iğne ilaçla hepsinin gelişme ihtimali var..her yer ondan oluyo demesinden kastı odur emin ol..
mesela bak bu ay bende 4 tane gelişti ve hala gelişmeye çalışanlar var.. bi yerde avantajnormal bi insanda 1-2 yumoş varken bizde bol oluyor tedaviyle hamiş kalma ihtimalimiz artıyor,çoğul gebelik riskide çok ileri safhada... Rabbim dert içinde mucizelerde veriyor.. pkoya hiç takılmaa tedavisi olan en basit infertilite çeşiti en kötüsü hiç yumurtanın olmayışıdır...
prolaktinin çok yüksek değil ki canım benim hamile kaldığım ay 45 lerdeydi.. hayıtla düzen altına sokabilirsin dostinex çok kuvvetli bi ilaç ve sürekli bi tedavi yöntemi değil sonra hemen yeniden yükseliyor..ilaç ilaç nereye kadar... eğer prolaktinin 100 ve üzeri olsa dicem git ama bence doktorun gereksiz yere sana panik yaptırmışş..tabiki gidip görünmende fayda var.. eşinin sperm kalitesi iyiyse klomen+çatlama iğnesiyle dene br kaç ay..direk aşılamaya sevkediyolar..gerçekten tuhaf bu doktorlar hiç uğraşmak istemiyolar sanırım
sen ne düşünüyorsun bakalım??
kesin pco var demedi bana,adını koymadı
neyse varsa da elimizden geleni yapıcaz
daha önce özeline çıktığım doktor da prolaktinin 30-35 ise bence yüksek değil demişti
aklımda hayıt otunu kullanmak var True
bir de özel hastaneye mi gitsem
yoksa bir ay kendim deneyeyim ateş ölçeyim veya ovulasyon testi alayım yine olmazsa öyle mi özele çıksam
canım fsh-lh kaç çıktı? buna göre pko var mı anlaşılır
ultrasonda kar gibi bi görüntü oluyor küçük küçük yumurtalar bunu sen bile farkedebilirsin? pkonunda evreleri var ileri derece değildir seninki önemsememiştir. pko dememiştir sana
resim eklemeyi bilmiyorum pko görüntüsü ve normal over görüntüsünü nette de bakabilirsin..
bencede yüksek değil emarlık bişey yok Allah korusun çok yüksek rakamlı olanlar var..prolaktin gögüsle oynanınca sıkı sütyen giyince bile yükselen bi hormon 35-40 sınır kabul ediliyo...
hayıtla hem yumurtalarını,hormon dengesizliğini düzene sokarsın hemde prolaktinini
canım imkanın varsa bi doktora daha muayene ol..bakalım ne diyecek önemli olan pko mu değil mi? yumurtlaman oluyor mu? eğer yumurtluyosan evde testlerle deneyebilirsin
canım fsh-lh kaç çıktı? buna göre pko var mı anlaşılır
ultrasonda kar gibi bi görüntü oluyor küçük küçük yumurtalar bunu sen bile farkedebilirsin? pkonunda evreleri var ileri derece değildir seninki önemsememiştir. pko dememiştir sana
resim eklemeyi bilmiyorum pko görüntüsü ve normal over görüntüsünü nette de bakabilirsin..
bencede yüksek değil emarlık bişey yok Allah korusun çok yüksek rakamlı olanlar var..prolaktin gögüsle oynanınca sıkı sütyen giyince bile yükselen bi hormon 35-40 sınır kabul ediliyo...
hayıtla hem yumurtalarını,hormon dengesizliğini düzene sokarsın hemde prolaktinini
canım imkanın varsa bi doktora daha muayene ol..bakalım ne diyecek önemli olan pko mu değil mi? yumurtlaman oluyor mu? eğer yumurtluyosan evde testlerle deneyebilirsin
canım FSH 9.37 LH de 28.43 lh için yorum yapmadı.
tamam bakıcam canım netten resimlere :)
yumurta takibi yapabilir misiniz dedim geçiştirdi beni,sanırım özel hastaneye çıksam daha iyi olacak.nasıl olsa tahlilim var onu gösteririm.
fsh birazz yüksek canım lh nin fsh den daha düşük olması gerektiğini biliyorum sadece hormonlarını düzenlemek için bence aktara git sor ne iyi diye hayıt otu iyiyse onu kullan doktor ilaç falan vermedi mi yahu
ben geldimm kızlar tesyti yaptım evde sonuç negatıf tertemiz çıktı yıne tam tahmın ettıgım gibi
aybizim yavrum hiç sormuyon doktor ne dedi diyee benim 2 yumurta sayısı artmış 4 yumoş var büyümeye çalışan ufaklarda var 13-14mm olmuş perşembe gidicem cuma çatlatıcaz ne kadar çok yumoş o kadar şansımız artar dedi doktorum..gonal-f vurunuyorum halaa
hayırlısı olsun canım
bir dahaki ay gelsin bebiş :)
canım 19 klomen bitti
3 gün sonrası ayın 22'si oluyor
hadi 23 ilişki oldu diyelim o günü hiç saymayalım
bugün tam 16 gün olmuş oluyorokeyy istersen takvime bak tatlımm
kocamannnnnnnnnnn bır negatıff var suan poşetimde napıcık bun ne ozaman
cnm adetin kaç güne bi gelio daha öncede sordum ama cvp vermedin
görmemişimdir cnım özür dilerim bende pko ve yumurta tembellığı olduğu için adetlrım düzensiz ben bunu dr uma soledım ama olmazsan bılkı hamılesın dedı
tatlım sen ne yaptın yeniliyormusun testlerini gittikçe koyulaşmaya başladı mı??
o belıne sole agrımasın
bende 2 3 öncesine kadar adetlerim düzenli zannediodum ama değilmiş doktorun dediğine göre 2 aydır yumurta takibi yapılıo klomen kullandım bu ayda dün gittik 17 mm dedi perşembe gitcez yine çagırdı iğne vurucak belki bende sen gibi adetimi bekleyemedim 27. gün evde test yaptım negatif belki geç döllenmedir idrarda cıkmamıstır diye 28 gün kan testi yaptırdım saglık ocagında 29.gün hastaneye gititk ordada yine kan aldılar kollarım mosmor oldu hastaneye gittik kan verdik tahlilleri beklerken adetim gelmeye başladıcok üzüldü eşimde yinemi olmadı diye bakalım hayırlısı nasip ne zmn sa o zmn olacak[/QUOTE
hayırlısı olsun canım benım bende gecen ay gıttım klomen kullandım bıttı 3 gun sonra gıttım yumurta takıbı yaptı asırı sancı vardı kasıklar da dr a soledım o da bakı yumutaların gelısmıs cunku dedi 2 tane bır yapıp ıgne vurdurdu ogun aksam dan ıtıbaren gun asırı ılıskı onerdı adet olmazsan da bılkı hamılesın dedı ne yapssammm bılmıyorum daha ne kadr beklemelıyım
vala elacım ne yapacagıgımı sasırdım afalladım bel agrısı addet belrtisii dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?