Bir Gün Bende Anne Olacagim (INSALLAH) Diyenler Buyrun...

benim reglimdede agrır kasıklarım ama agrımaya başladıgı gibi regl olurum hemen.ama farklı bi kasık agrısı bu yataga uzanırken yataktan kalkarken falan da oluyor.beklce bakalım canım inşallah hamilesindir

inşşallah canım beklemekten başka çaremmm yokkk kiii .. n e zaman kan baktırsam dıye dusunuyorum

AMİNNNNN canımm..
sopan suyunu ilk defa duydumm hemen araştırıcam etkili bişey demekki çok şükür kurtulmuşsun..
kpss'den sonraa hayırlısıyla bekletmeden gelir bebişin inşallahh

yanlış yazmışım canım şu an LH yüksek bende 28
FSH 9.34 bende pco var demek ki
biraz okudum da fsh yumurtaları büyütüyormuş,lh de çatlatıyormuş.
gerçekten beterin beteri olayı var pko olduğuna şükredeceğin bi alıntı yolluyorum tatlım...

. FSH 25'den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.
lh -fsh'tan yüksek korkmaa..ayrıca yumurtluyosun sanırım doktor ondan dolayı teşhiş koymamış olabilir demiştimm güzel düşünelim güzel olsun tatlım

kızlar günaydın hepiciğinize bugün benim batım belim ağrıyo bakalım bakalım akşama kadar belli olur çok yoğunum kızlar bugün ara ara girmeye çalışıcam
canıımmm inşallah gelmezz batın sanada bizede süpriz yapar bebişin inşalllah

günaydın kızlar bugun tahlil verdim yarın alacakmısım
hadii hayırlısı canımm ayyyy çok heyecanlandım keşke bu akşam verseydiler sonucu

yeni hamiş arkadaşımıza tebrik ederim Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
link açmayabilir buraya kopyaladım..jinekoloji ve gebelik.com'u takip ederim okurum..fsh yüksekliği dersen çıkıyor bitterim

FSH HORMONU YÜKSEKLİĞİ

Kadında FSH hormonu (Follicle stimulating hormone, Folikül uyarıcı hormon) beyinde hipofizden salgılanır ve adından da anlaşıldığı gibi yumurtalıklardaki folikülleri uyarır, büyümesini sağlar. Yumurtalıklardaki foliküller yumurtayı taşıyan ufak keseciklerdir. FSH hormonu etkisiyle foliküller büyür ve adetin orta döneminde LH (Luteinizan hormon) hormonun etkisiyle çatlama sonucunda yumurtlama (ovulasyon) gerçekleşir. FSH hormon ölçümü özellikle adet düzensizliği ve kısırlık (infertilite) problemi olan hastalarda önemlidir. Kanda FSH hormonu değeri adetin 3. günü (2-5 günler civarında) yapılır. Yaş ilerledikçe yumurtalık (over) rezervi azalır ve FSH hormonu yükselir. Özellikle 35 yaşından sonra FSH hormonunda yavaş yavaş yükselme izlenir ve 40 yaşından sonra bu yükselme daha da hızlanır. Yaş ilerlemesi dışında yumurtalıkların birinin veya bir kısmının ameliyatla alınması veya kist ameliyatında yumurtalığın hasar görmesi gibi durumlar da FSH'nın artmasına neden olur. Kullanılan ilaçlar veya korunma yöntemleri (doğum kontol hapları ve diğer..) FSH'nın yükselmesine neden olmazlar.

Kadında FSH hormonu değeri normalde kaç olmalıdır?
Adetin 3. gününde bakılan FSH hormonu değerinin 10'un altında olması normal kabul edilir. Adetin diğer zamanlarında bakılırsa daha yüksek çıkabilir ve sonuç yanıltıcı olabilir bu nedenle özellikle foliküler fazın başlangıcında yani adetin ilk günlerinde ölçüm yapılmalıdır.

FSH hormonu kaçın üzerine çıkarsa hamilelik zorlaşır?
FSH hormonu değeri 10'un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15'in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH'taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır. Bu hem kendiliğinden (spontan) gebelikler için geçerlidir hem de ilaç tedavisi ile veya tüp bebekle elde edilen gebelikler için geçerlidir. FSH 25'den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez. Bu tür durumlarda klomifen sitrat testi gibi testlerle FSH değeri ve over rezervi daha net değerlendirilebilir.

FSH değerini düşürmek mümkün müdür?
Bazı hastalar hamilelik şansını arttırmak için FSH değerini düşürmek için neler yapılabilir gibi arayışlara girebilmektedirler. FSH yükselmesi yaşla birlikte yumurtalık rezervindeki azalmayı ifade eder ve yaşlanma gibi bu da geri dönemez. Yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı ve kalitesi azalır ve hiçbir ilaç veya tedavi (veya bitkisel yiyecekler, içecekler, çaylar) yumuta sayısını ve kalitesini tekrar düzeltemez. Bu durumda yapılması gereken FSH'yı düşürmeye çalışmak değil, daha da yükselmeden tedavi ile gebelik elde etmeye çalışmaktır. Bunun dışındaki uğraşlar hastanın vakit kaybetmesine ve FSH'nın geçen sürede daha fazla yükselmesine neden olacaktır.

Kadında çocuk sahibi olabilme kapasitesini yani over rezervini gösteren tek değer FSH değildir. Bunun dışında farklı tahlilller ve testler, yöntemler vardır. Bunlar hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak over rezervi değerlendirilmesi konusunda ulaşabilirsiniz.

FSH'nın 25 gibi çok yüksek olduğu durumlarda kendiliğinden veya tedavi ile hatta tüp bebek ile hamilelik elde edilemez. Bu durumda tek çare genç bir kadında yumurta bağışı (oosit donasyonu) yöntemi ile yumurta alınması ve FSH'ı yüksek olan kadının rahmine transfer edilmesidir. Ancak bu yöntem ülkemizde yasaktır. Bu çiftler için bir seçenek de evlat edinmedir.

canım demekki senin döllenme zamanında olmuş :) 20 dakika sonra çıkıyosa silik çizgi bunu gösterir Bana haber verin mutlakaa bi sorunuz olursa da ben buralardayım

saol canım benim cok yardımcı oldun rabbim bebeşini kucağına almayı nasip etsn

sopan değil kız soğan isyan da yanlış yazmış galiba
link açılmadı canım da ben de o kopyaladığını okudum dün
aslında isyan falan etmiyorum,bu da bir rahatsızlık Allahtan hepsi
dediğin gibi sanıyorum yumurtluyorum ama çatlamıyor..daha önce bir doktorun özeline gittim ben demek ki o zaman yumurtalıklar iyi durumdaydı ve sorun görünmüyor demişti.yumurtalarım da vardı sen yumurtluyorsun demişti.tabi onun öncesinde dkh kullanmıştım kist için.
öğrencem bugün yine bişiler..sabah gittim özele sıra gelmedi.işten izin alıp yine gidicem bakalım o neler diyecek.

truecum bu arada bu klomen ve çatlatma iğneleri için falan rapor mu çıkartılıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

bittercim geçmiş olsun nasıl oldun

Hastanede beklerken o kadar çok bebek gördüm ki
şimdi sizleri daha iyi anlıyorum
bebek istemeye başlayınca annelik başlıyor galiba çok fena oldu içim baktım baktım ama hep de maşallah dedim :)

bir de aynı hastanede arkadaşım da doğum yaptı.gittim gördüm minnacık bir kız bebiş kırmızıydı :)

Allah bizlere de nasip etsin inş

canım merhaba.ben hamileyim haber vermek istedim

aaaaaaaaayyy canimm cok sevindim senin adinaa!!! ama ben biliyordum zaten senin hamile oldugunuuu hissetmistim
darisi bizim basimiza insallah... allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah canim benim iyi bak kendine ve melegine

maşallah rabbim bizede nasip etsin inşallah

tweety benim yeni batim 09.11. ama hiiiccc adet olmaya niyetim yok bu sefer

hahahahahahaha gülmekten krize gircemmm
canım çatlar büyük ihtimal büyüyüp çatlamazsa sıkıntı zaten kiste çevirirdi.. bence senin yumoşların çatlıyor..hayırlısı bakalım özeldeki ne diyecek acabaa heyecanlandım..

canım klomen ucuz bi ilaç rapor çıkartmaya gerek yok..9.44 tl kutusunun fiyatı sigortayla yanlış hatırlamıyosam 2-3 tl fark çıkıyodu.. çatlama iğnesi 70-80 civarlarında ona rapor çıkmıyo galibaa..ama gonal f çok tuzlu bi ilaç onda rapor çıkartabiliyosun...birde doktoruna folbiol yazdır..gebe kalmadan 3 ay içilmesi tavsiye ediliyor..yazdırmasanda kutusuda 5 lira bişey ben1 tanesini kırıp yarım içiyodum folbiolu yumurtlamadan sonra 1 tane alıyodum..hamiş kalıncada folikplusa başlamıştım ekstra vitaminli diye

canım çok geçmiş olsun tekrardannnn bozma moralini inşallah herşey düzelir önemli olan iyi bi doktor bulmak.

canoo bugün senin bat günüü sen testi çok erken yapıp boşa erken ağladın belkidee inşallahh hamişsindir artık mutluluktan ağlarsın canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…