bir gün bende hayalimi gerçekleştirecegim :)

champagneshimmer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
16.019
5.086
448
benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım

Şu sıralar herşeyin doğalına katkısızına ilgi duyduğum için beni cezbetti açıkçası.. Bnce çok ilgi gorur boyle bir yer.
dionot: yiyeceklerinizin tamamen ev yapımı ve katkısız olması altın kural..

bulunduğum yerde ev kiralayıp tatil yapanlar olur.yabancıda gelir yerli de. burada bu işi evde kadınlar yapıyor. menü hazırlıyorlar evi tutanda tatilde yemekle mi uğraşılır diyip bunlara sipariş veriyor. saat belirliyorlar ve pişen yemek o saatte eve gidiyor. servis tabaklarına alınıyor ve servis ediliyor. servis kısmı bana ait olmayacak. sadece yemeği pişirip götürücem.i
teşekkür ederim. yıllardan beri hep düşünürüm de bir hadi diyip başlamadım.

sucuğumu kendim yaparım, et içinde koyunu biz kestiririz. eti eve getirir kendim parçalarım. derisini bile attırmam. tuzlar paspas seccade vs. yaparım. bahçem var muz, nar, zeytin ağacım var taze soğan sarımsak biber patlıcan.. full organik değiller ama sera da değil.

himm anlatisiniz beni bile heyecanlandirdi.guzel bi is helede lezzeti tutulursa gelen birdaha gelir.bende esime bana kucuk dukkan ac diyorum tamam ne acalim orda kaliyorum.insanin kendi isi daha guzel bence.
dükkan diyip geçme ben yılllllardn beri düşünüyorum. 2007 de böyle birşy düşündüm. oluru olmazı standartı masrafı vs. derken baktım ki sene 2016 oldu.
çünkü boşa giden bir para ve emek olacak. iyi düşünmek şart

heyy masallah kiz boyle hamarat kadinlarin onunde saygiyla egilirim.koyun derisini bile isliyorsun.hadi Rabbim yolunu acik etsin..
işim yok cocugum yok bi kocam var bir köpeğim zaman desen gani gani..meşgale lazım

vallahi superr.. Bnce çok iş gorur. İnsanlarımız artık daha bşlinçli, istedşği kadar pahalı olsun herşeyin doğalına organiğine yoneliyor artık.. Bide mekan azıcık cafcaflı gosterişli oldu mu koleyi doonersiniz :)

Bana pek tutar gibi gelmedi. Evet kazanırsınız ama çok değil. Biraz daha geniş çaplı düşünmek lazım bana göre.
Ha bu tartışılır elbet ama şimdi işlerim var sonra tartışalım inşallah

köşeyi cok dönmeyeyim ya..alışmadık popoda don durmaz mış.
gösterişli den ziyade ufak samimi bir yer istiyorum. böyle müşteri geldiğinde cay-kahve alıp menuyu tartışabildiğimiz arada iki kurabiye ikram ettiğim bir iki masalı güzel mutfaklı bir yer

peki.. bunu kamu oyu araştırması gibi görüyorum maksadım köşeyi dönmek değil. şükür iyiyiz biz tıngır mıngır geçinip gidiyoruz...

he birde deli gibi kuyruklar olsun, insan seli filan beklemiyorum... az ama öz olsun dükkan kirası masraflar çıksın cebime de birşeyler kalsın kafi...

yanıma birini almam şart mı ? işleri tek götüre bilir miyim? bunlar daha cok kafamı yoruyor...

espri yaptım canm anladım ne demek istediğini hakkaten gozumde canlandırdım çok hoş oldu.. İnşllh Allh yolunu açık etsin ne diyelim..

iyi bir mutfak şart- tatlı ve yemekler için ayrı tezgah lazım.ocak 2 fırın. bir sürü sarf malzeme. buzdolabı ve dondurucu. bunları neye göre almam lazım... o kadar cok konu var ki düşündüğüm işin içinden bir noktadan sonra cıkamıyorum.

Lezzetli hayalleri desteklerim
saol vallahi elim lezettlidir. burada bir otel var oraya reçel verdim denensin diye. tüm müşeriler cok beğenmiş. sahibi kadın ve görüştük sonrasında bir daha yapar mısın dedi yaparım dedim ama senin yerinde. malzemeyi al ben yapayım. para da istemedim.
5 kilo ya yakın portakal reçeli yaptım. bitince başka reçeller yaparız dediler. bir daha ki sefere para alırım ama dedim okeyleştik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…