- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 773
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
baklava hamurundan mı? onu bilmiyordum. araştırayım .severler mi bilmem onu da yedirir öğrenirizKuru-yas ikisinden de gideri var
champagneshimmer
Baklava hamurundan ici çikolata soslu kurabiye çok güzel oluyor
Kasabadakiler sever mi bilmem
benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım
benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
incir yok ama yapmayı düşünüyorum. fakat yeşil incir değil ben olgunlaşmış olanından hatta kurutulmuş olanından yapacağım bu sene. menüde kavun reçeli de var
Eşim işten ayrıldı ayrılalı yemekleri o yapıyor,bir de güzel yapıyor maşallah.O da demişti açalım böyle bir yer diye :)benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
domates reçelini ben de yedim. değişik oluyor tek sorun herkesin beğeneceği bir şey değil. bana birçok kişinin beğeneceği sürekli istenen mutlu eden birşeyler lazım.İnşallah bir gün gerçekleşir hayalin.
Devletin sağladığı kosgeb kredisini araştır derim. Yeni bir iş hiç sermayesiz borçla falan kurulamıyor. Borç büyük risk.
Tutar bence bu iş.
Bozcaada'da domates reçeli yemiştim çok güzeldi. Aklında bulunsun.
apart da olur da. ben bildiğin villa kiralayanları hedefliyorum. sezonluk haftalık aylık kiralanana villarara gelenler. pr ne demek ? bir şeyin kısaltılmışı ama anlamayımBence harika bir fikir..ancak sistemi iyi oturtmanız lazım çünkü tek şey üzerine değil de genel olarak ev yemekleri ,tatlıları üzerine olacağı için..bahsettiğiniz gibi bir kasaba da kesinlikle bu concept çokta iyi iş yapar.Dediğiniz gibi apartta kalan insanlar ,tatilde yemek yapmakla uğraşacaklarına sizden sipariş ederler..Apartlarla anlaşıp odada broşürde bıraktırabilirsiniz.Pr pahalıdır ama en önemli kısımdır :) şansa inanmam o yüzden şans dilemiyorum, dilerim herşey düşündüğünüzden de mükemmel olur..
şimdi bak yemek de bazen mecburen ayciccek yagı da kullanırsın, zeytinyağı da veya tereyag, gerekirse fındık yagı vb vbben tercih ederdim
mesela benim ilk beklentim malzemelerin kaliteli olmasıdır, çünkü çok alerjik bir bünyem vardır.. özellikle yemeklerde sadece iyi zeytinyağı ve iyi tereyağı kullanımına önem veririm. başka yağ kullanılıyorsa yiyemem dışarıdan.
tabi ki temizlik, girdiğimde dükkan pırıl pırılsa gönül rahatlığıyla alırım.
evde misafir ağırlarken zaman zaman güzel ev yemekleri yapan yerleri de tercih ederiz zaten. çeşitlilik beklentim olurdu.
menülerinize diyet ve vejetaryen yemekler de eklerseniz, hedef kitlenizi genişletebilirsiniz diye düşünüyorum.
umarım hayaliniz gerçekleşir
domates reçelini ben de yedim. değişik oluyor tek sorun herkesin beğeneceği bir şey değil. bana birçok kişinin beğeneceği sürekli istenen mutlu eden birşeyler lazım.
kosgebi araştırmadım sen dahil 1 kişi bunu bana söyledi. daha niyetli değilim hala düşünüyorum modunda olduğum için hiç araştırmadım. tek bildiğim aşırı borçlu iş yaspmam.
kosgebin ki karşılıksız para değildir ki? oda kredidir ve geri ister (eskiden kosgeb öyleydi)
inşallah :)benim de en büyük hayallerimden biridir bu umarım ikimiz de gerçekleştirebiliriz
korku ve endişlerim var. cok iyi düşünüp iyi karar vermek istiyorum. evde de disiplin kaçıyor bendemerhaba.bende iç giyim üzerine dükkan açmaktayım.öncesinde işyerinde konu komşu akraba v.s. çok sattım bohçacı gibi gezdim bayağı dükkan açarak risk almak istemedim.böylelikle piştim sayılır buna ragmen hala endişelerim var.sizede tavsiyem önce evde yapmaya başlayın arz talebe görede dükkan işine girersiniz.fikriniz çok güzel bu arada altından kalkamayacağınız iş yok gibi duruyor.hayırlısı olur inşallah.
hahaha kocanızı işe almam buranın kızları yerler adamı. sonra bana kızarsın...Eşim işten ayrıldı ayrılalı yemekleri o yapıyor,bir de güzel yapıyor maşallah.O da demişti açalım böyle bir yer diye :)
Apla açarsan kocamı da işe al noolurr
Gelelim asıl konuya bu tarz işletmeler büyükşehirlerin lüks semtlerinde tutar.Çalışan kadınların üst düzey memurlar vs olduğu bölgede gider.
Beklentim de yöresel yemekler açısından olurdu sanırım.Egeliyim bol otlu yemekler mesela :)
Hele ki o yeşil zeytini duyunca aç o dükkanı zeytin alırım senden. Çok beceriksizim zeytin konusundaBir kere denedim geçen sene işsizken,çürüdü hepsi.
şimdi bak yemek de bazen mecburen ayciccek yagı da kullanırsın, zeytinyağı da veya tereyag, gerekirse fındık yagı vb vb
yemeğine değişiyor da bunu da standarta bağlamak istedim: zeytinyağı ve aycicek. kızarmalar da mecbur hamur işlerinde (poca açma gibi mayalılarda ve bazı keklerde ) aycicek / yemekler zeytinyağı
hijyen olmazsa olmaz zaten.. haklısın. cunku merdiven altı bir işletme olmak istemem. yasal kuralı hijyeni ne ise o..denetimi vs..
bir olsun da kk da yazarım sizleri de beklerim ama konseptimi tekrarlıyayımÇok süper bir fikir açarsanız haber verin burda. Oralara gezmeye gidince kapagina kumaş geçirilip kurdelayla bağlanmış küçük kavanoz reçel cesitlerinizden, çeşitli tursularinizdan, mis gibi yeşil zeytininizden alır kışa yeriz. Mekaninizda da ev yemeklerinizi yer memnuniyetimizi de herkese yayariz. Neden olmasin? Madem vaktiniz bol elinizden de geliyor bence değerlendirin.
güzel bence kasabaya değil şehire lazım:))benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?