bir gün bende hayalimi gerçekleştirecegim :)

Araştırma yapsan? Mesela hayalindeki gibi bir işletme gördüğünde bir bilgi al liste yap yada kısa süreli çalış aklındaki ile gerçek uyuşucakmı yoksa seni aşar mı ?

Bence reçel satarak sermaye yapmaya başla derim panpa. Cidden, butik otellerde organik reçel çok tutuyor. Önce reçelde adını duyur, diğer otellere de sat, sonra da turşu,meze, çörek poğaça sırayla gidersin. Evde reçel yapmak hem işyeri gerektirmiyor hem masrafsız.

gene bir kere kaburga dolması istediler ( grup yemeği) yaptım sıcak sıcak servisimi de yaptım. ogün eşimle beni de de davet ettiler. yiyip içtiğimiz için gene para almadım :)

Aslında üniversite öğrencilerine ya da öğrencilere yönelik oldumu tutar bence :)
üni yok burada.
otele poca yapmak zor. sabah cok erken saatte kalkıp yapmam lazım. gerçi ben zaten coook erken kalkıyorum bahçem de var cünku sulama vs.. köpek. ama hamuru mayala beklet vs.. zor. ona girişmem. hergunluk iş değil.
turşu da kendimize balık turşusu (lakerda) dahil her yıl 15 kiloya yakın turşu kuruyorum. gelen giden turşu yiyor bizde
bir kere İskenderunlu bir abimiz annesi vefat etmişti benim turşumu yerken ağladı. ben şok tabii. ne oldu dedik. annemin turşusu gibi olmuş duygulandım dedim. ne diyeceğimi bilememiştim.

Araştırma yapsan? Mesela hayalindeki gibi bir işletme gördüğünde bir bilgi al liste yap yada kısa süreli çalış aklındaki ile gerçek uyuşucakmı yoksa seni aşar mı ?
bu işi burada yapan kadın cok ben birini iyi tanıyorum evinde 2 buzdolabı var. sipariş geldiğinde ne pişirecekse gidip malz. alıyor pişirip götürüyor. standart mazlemeleri evinde tutuormuş o kadar.
ama işletme olarak böyle bir şey burada yok. başka yere de gidip çalışmam. lokantalar var da onlarında nasıl calıştıgını az cok biliyorum.

ben boyle bir yer oldugunu duydum.kadinin biri baslarda organik olan domates biber patlican gibi dogal urunleri arkadaslarina kargoyla gonderiyor hediye olarak..sonra arkasi geliyor isi buyutuyor.inanirmisiniz koy ekmeginden bebek kurabiyesine pekmezden tarhanaya akliniza gidayla ilgili ne gelirse gonderiyor.millet o kadar usengec herhalde..ocak kizartmasi yapiyorlar aksamina istanbullu kadinin evinde yemek sofrasinda.hatta alici diyor yarim kilo maydonuzlu lor gonder diyor.turkiyenin onemli insanlari sanatcilari siyasetcileri musterileri..
demek istedigim buyuk isler kucuk hayallerle baslar ve bunu yapan tek basina bir kadin uc bes kisiyle basladigi isi 100 kusur calisaniyla devam ediyor.

beni aşar mı kısmını bilmiyorum evde herşey kolay..ister yap ister yapma. hayır yapmıyorum deme lüksüm de var ama işletme olunca ıkına sıkına yapacağım...

aaa bunu hiç duymamıştım...ilginçmiş.. lor lu maydonuz göderemem al marketen ye diyebilirim maydonoz cok gec çıkan bir sebze uyuz oluyorum ona.

yalnız sizlerin köylü teyzeden aldık organiktir dediğiniz herşeyin ben burada nasıl yapıldığını gördüm. köylü teyzeler ekinlerine mutlaka ilaç sıkıyor. hemde kafalarına göre bir avuc bundan sıkayım iki avuç bundan atayım diye.
organik malzeme ise cok şiddetli bakım cevre tutum ve pahalı bir iş. bilmem kaç metrelik alanda ilaçlama olmayacak, toprağın bilmem kaç yıl içinde hiç ilaç görmemiş olacak, etrafından dere mere atık akan bir su olmayacak, sinek böcek için ilaç sıkmıcan, gübren şöyle olacak böyle olacak bir sürü preseduru olan bir şey.
ilaç sıkmazsan (sinek kelebek salganyoz mantar) hastalıklar yüzünden bir yıllık mahsulün hepsi çöpe gidiyor. sene sonunda 2 kilo domates anca alabiliyorsun.
burada birde sera var. mesela bilmem ne sineğini yiyen bir böcek varmış seraya o böceği atıorlar ekini kurtarıyorlar. ama mantar için mecbur hibrit tohum almak zorundalar. yada mantar ilacı sıkmak zorundalar.

fikri olan ? değişik yapıcı yıkıcı neyse razıyım? yada sorusu olan ?

Değişik tatlarla güzel bir iş çıkacağına eminim :)

Mesela kurabiyelerinize kendinize özel baharat kullanmanız, yaş pastalarda çocukların vazgeçemeyeceği ilginç şekiller, renk katacaktır.

Neden olmasın, organikse 1-0 öndesiniz demektir.

Bulunduğunuz yerde böyle bir işyeri yoksa 2-0 oldu durum

Başarılar şimdiden

Böyle bir yer açarsanız haberimiz olsun

Mesela ben incir reçelini çok severim ama organik olanını bulamıyorum artık sizden siparişle alırım afiyetle yeriz

Tabi menude incir varsa

bnim pastaları şeker hamuru ile kaplıyorumç nerdeyse her istenilen şekli yapabilirim.

is

iste alici dogal istiyor koylulerin ineklerinden yapilan sutten lor yapiliyor maydonaz da onlardan

bende sütümü köylüden alıyorum. sabah sağıyor 30 dk sonra bana geliyor. peynir filan da yaptım da sevmedim. yoğurt ve sütlaç yapıyorum. huhuhehe lor yok sütlaç var diyiim ben o zaman

Böyle bir yer açarsanız haberimiz olsun

Mesela ben incir reçelini çok severim ama organik olanını bulamıyorum artık sizden siparişle alırım afiyetle yeriz

Tabi menude incir varsa
incir yok ama yapmayı düşünüyorum. fakat yeşil incir değil ben olgunlaşmış olanından hatta kurutulmuş olanından yapacağım bu sene. menüde kavun reçeli de var

bende portakal recelinden alabilirim
satmıyorum şu an piyasa araştırmasındayım :) ama teşekkür ederim.

mevsimine göre yapılan meyveli tatlılar (reçel) tutar gibi geldi şimdi bana. meyve sebzeler %100 organik değiller ama tum bunları bagı bahçesi olandan temin edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…