- 3 Temmuz 2014
- 2.447
- 3.128
- 133
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
Araştırma yapsan? Mesela hayalindeki gibi bir işletme gördüğünde bir bilgi al liste yap yada kısa süreli çalış aklındaki ile gerçek uyuşucakmı yoksa seni aşar mı ?iyi bir mutfak şart- tatlı ve yemekler için ayrı tezgah lazım.ocak 2 fırın. bir sürü sarf malzeme. buzdolabı ve dondurucu. bunları neye göre almam lazım... o kadar cok konu var ki düşündüğüm işin içinden bir noktadan sonra cıkamıyorum.
saolvallahi elim lezettlidir. burada bir otel var oraya reçel verdim denensin diye. tüm müşeriler cok beğenmiş. sahibi kadın ve görüştük sonrasında bir daha yapar mısın dedi yaparım dedim ama senin yerinde. malzemeyi al ben yapayım. para da istemedim.
5 kilo ya yakın portakal reçeli yaptım. bitince başka reçeller yaparız dediler. bir daha ki sefere para alırım ama dedim okeyleştik
üni yok burada.Aslında üniversite öğrencilerine ya da öğrencilere yönelik oldumu tutar bence :)
otele poca yapmak zor. sabah cok erken saatte kalkıp yapmam lazım. gerçi ben zaten coook erken kalkıyorum bahçem de var cünku sulama vs.. köpek. ama hamuru mayala beklet vs.. zor. ona girişmem. hergunluk iş değil.Bence reçel satarak sermaye yapmaya başla derim panpa. Cidden, butik otellerde organik reçel çok tutuyor. Önce reçelde adını duyur, diğer otellere de sat, sonra da turşu,meze, çörek poğaça sırayla gidersin. Evde reçel yapmak hem işyeri gerektirmiyor hem masrafsız.
bu işi burada yapan kadın cok ben birini iyi tanıyorum evinde 2 buzdolabı var. sipariş geldiğinde ne pişirecekse gidip malz. alıyor pişirip götürüyor. standart mazlemeleri evinde tutuormuş o kadar.Araştırma yapsan? Mesela hayalindeki gibi bir işletme gördüğünde bir bilgi al liste yap yada kısa süreli çalış aklındaki ile gerçek uyuşucakmı yoksa seni aşar mı ?
beni aşar mı kısmını bilmiyorum evde herşey kolay..ister yap ister yapma. hayır yapmıyorum deme lüksüm de var ama işletme olunca ıkına sıkına yapacağım...Araştırma yapsan? Mesela hayalindeki gibi bir işletme gördüğünde bir bilgi al liste yap yada kısa süreli çalış aklındaki ile gerçek uyuşucakmı yoksa seni aşar mı ?
aaa bunu hiç duymamıştım...ilginçmiş.. lor lu maydonuz göderemem al marketen ye diyebilirimben boyle bir yer oldugunu duydum.kadinin biri baslarda organik olan domates biber patlican gibi dogal urunleri arkadaslarina kargoyla gonderiyor hediye olarak..sonra arkasi geliyor isi buyutuyor.inanirmisiniz koy ekmeginden bebek kurabiyesine pekmezden tarhanaya akliniza gidayla ilgili ne gelirse gonderiyor.millet o kadar usengec herhalde..ocak kizartmasi yapiyorlar aksamina istanbullu kadinin evinde yemek sofrasinda.hatta alici diyor yarim kilo maydonuzlu lor gonder diyor.turkiyenin onemli insanlari sanatcilari siyasetcileri musterileri..
demek istedigim buyuk isler kucuk hayallerle baslar ve bunu yapan tek basina bir kadin uc bes kisiyle basladigi isi 100 kusur calisaniyla devam ediyor.
şu an yer yokfikrinizi çok beğendim.umarım en kısa sürede gerçekleştirirsiniz.hatta yerinizi söylerseniz,uğrayıp reçellerinizin tadına bakmak isterim.
iste alici dogal istiyor koylulerin ineklerinden yapilan sutten lor yapiliyor maydonaz da onlardanaaa bunu hiç duymamıştım...ilginçmiş.. lor lu maydonuz göderemem al marketen ye diyebilirimmaydonoz cok gec çıkan bir sebze uyuz oluyorum ona.
Değişik tatlarla güzel bir iş çıkacağına eminim :)
Mesela kurabiyelerinize kendinize özel baharat kullanmanız, yaş pastalarda çocukların vazgeçemeyeceği ilginç şekiller, renk katacaktır.
Neden olmasın, organikse 1-0 öndesiniz demektir.
Bulunduğunuz yerde böyle bir işyeri yoksa 2-0 oldu durum
Başarılar şimdiden
is
iste alici dogal istiyor koylulerin ineklerinden yapilan sutten lor yapiliyor maydonaz da onlardan
incir yok ama yapmayı düşünüyorum. fakat yeşil incir değil ben olgunlaşmış olanından hatta kurutulmuş olanından yapacağım bu sene. menüde kavun reçeli de varBöyle bir yer açarsanız haberimiz olsun
Mesela ben incir reçelini çok severim ama organik olanını bulamıyorum artık sizden siparişle alırım afiyetle yeriz
Tabi menude incir varsa
satmıyorum şu an piyasa araştırmasındayım :) ama teşekkür ederim.bende portakal recelinden alabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?