Bir gün beni anlayacak..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Eşimle tek büyük kavgalarımızın sebebi ailesine ve kardeşlerine sürekli para vermesi sürekli bişeyler vermesi. Daha geçenlerde büyük kavga etmiştik. Bugün kavga etmedik ama çok hafif bi tartışma oldu. İki kardeşi var.. Ortanca da eşimin dükkanında arabalarını satıyordu bu işleri pek beceremediği için bikaç gün önce yeni işe girdi. eşim diyor ki beni aylardır bitirdi onun yüzünden ilerleyemedim resmen beni yedi bitirdi dedi. ite kaka para kazansın diye uğraştım hep dedi. Araba satınca yeni almak için bile uğraşmıyormuş. Cebindekileri yiyormuş sürekli araba aramayıp. Eşim de bi arabadan dört milyar kar edecekken gel ortak olalım bu arabaya deyip karını bölüyormuş o da kazansın diye.
Ben kızınca suçlu oluyorum hep. Daha geçen kendi malını bölüp daha çok kazanabilecekken ortak olsam mı diyordu. Sonra akıllandı gitsin iş bulsun olmuyo böle dedi. Şimdi de neymiş araba alacakmış eşim uğraşacakmş . Bzm arabalar zaten yeterince uğraştrıyor bi de onun arabalarını da mı alıp satcaz bedavadan oh ne gzl iş.
Bu bi yana yine çözüldü biraz ama ikincisi de iki kardeşi de sürekli arabaları alıp alıp geziyorlar arabalar yeni model değil kasko yok o yüzden arabaya bişey olsa bizim cepten gidecek.
Ayriyetten arabalar eşimin üstüne. Bu iki kardeşi alıyorlar sevgililerini geziyorlar hergün bize ceza geliyo trafik cezası milyarları aştı o cezalar artık bi kere kardeşi 800 tl ceza yemiş hatta.
Sürekli harçlık veriyo altına araba veriyo onlar da sevgilileri ile yiyo içiyo geziyo.
Ben diyince suçlu oluyorum böle yapınca kendimden soğutuyormuşum. Allah büyük dedim ben de. Hergün araba veriyorsun br gğn o arabalara birşey olursa hiç üzülmeyeceğim sana herşey müstahak dedim. O da zenginin malı züğürdün çenesi dedi. Al malın da senin olsun dedim kullanan ben değilim kardeşlerin dedim.
Ben karışmadan duramıyorum, haksız mıyım? Neymiş ailesine para vermek hoşuna gidiyormuş hayatının Sonuna kadar verecekmiş bnde saygı duymalıymışım başkası olsa karışabilirmişim ama ailesine karışammışım. Ama böyle olunca ben deli oluyorum. Sürekli arabalarla eşimin paraları ile gezip tozuyolar. Babaları Bile yapmamış abilerinin onlara yaptığını..
Bir gün umarım pişman olmaz diyorum ama hergün araba kaçırıyor o küçük olan. Sussam olmuyo konuşsam anlatamıyorum..

eğer sizin ihtiyaçlarınıza para ayırıyorsa,sizi mağdur etmiyorsa ve siz onu uyardıysanız yeterince bırakın kendi haline canı yanarak görsün gerçekleri.
siz de eşinizin parasını harcayın keyifle.
bu kadar uyarmaya rağmen dinlemiyorsa siz de bir daha uyarmayın haklıyken haksız duruma düşmeyin boş verin.
eşiniz de yakında iyice illallah eder.. napalım kendi düşen ağlamaz :KK53:

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar lafı size ise ; olmamış . Ayıp etmiş.

Onun dışında parasının hesabını bilmeyecek kadar zenginse , versin.

Sizi vermesi mi rahatsız ediyor , mesela kardeşlerine değilde sürekli ihtiyacı olan kişilere yardımda bulunsa , yine rahatsız olur musunuz?

Sen de kendi ailene ver para. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar lafı da çok çirkin olmuş, kendini çok mu zengin görüyor?

çalışıyor musunuz. sen de ailene sürekli para yolla. dibine kadar alışveriş yap. ev kirası faturalarla boğuşsun sen izle sadece

Eşimle tek büyük kavgalarımızın sebebi ailesine ve kardeşlerine sürekli para vermesi sürekli bişeyler vermesi. Daha geçenlerde büyük kavga etmiştik. Bugün kavga etmedik ama çok hafif bi tartışma oldu. İki kardeşi var.. Ortanca da eşimin dükkanında arabalarını satıyordu bu işleri pek beceremediği için bikaç gün önce yeni işe girdi. eşim diyor ki beni aylardır bitirdi onun yüzünden ilerleyemedim resmen beni yedi bitirdi dedi. ite kaka para kazansın diye uğraştım hep dedi. Araba satınca yeni almak için bile uğraşmıyormuş. Cebindekileri yiyormuş sürekli araba aramayıp. Eşim de bi arabadan dört milyar kar edecekken gel ortak olalım bu arabaya deyip karını bölüyormuş o da kazansın diye.
Ben kızınca suçlu oluyorum hep. Daha geçen kendi malını bölüp daha çok kazanabilecekken ortak olsam mı diyordu. Sonra akıllandı gitsin iş bulsun olmuyo böle dedi. Şimdi de neymiş araba alacakmış eşim uğraşacakmş . Bzm arabalar zaten yeterince uğraştrıyor bi de onun arabalarını da mı alıp satcaz bedavadan oh ne gzl iş.
Bu bi yana yine çözüldü biraz ama ikincisi de iki kardeşi de sürekli arabaları alıp alıp geziyorlar arabalar yeni model değil kasko yok o yüzden arabaya bişey olsa bizim cepten gidecek.
Ayriyetten arabalar eşimin üstüne. Bu iki kardeşi alıyorlar sevgililerini geziyorlar hergün bize ceza geliyo trafik cezası milyarları aştı o cezalar artık bi kere kardeşi 800 tl ceza yemiş hatta.
Sürekli harçlık veriyo altına araba veriyo onlar da sevgilileri ile yiyo içiyo geziyo.
Ben diyince suçlu oluyorum böle yapınca kendimden soğutuyormuşum. Allah büyük dedim ben de. Hergün araba veriyorsun br gğn o arabalara birşey olursa hiç üzülmeyeceğim sana herşey müstahak dedim. O da zenginin malı züğürdün çenesi dedi. Al malın da senin olsun dedim kullanan ben değilim kardeşlerin dedim.
Ben karışmadan duramıyorum, haksız mıyım? Neymiş ailesine para vermek hoşuna gidiyormuş hayatının Sonuna kadar verecekmiş bnde saygı duymalıymışım başkası olsa karışabilirmişim ama ailesine karışammışım. Ama böyle olunca ben deli oluyorum. Sürekli arabalarla eşimin paraları ile gezip tozuyolar. Babaları Bile yapmamış abilerinin onlara yaptığını..
Bir gün umarım pişman olmaz diyorum ama hergün araba kaçırıyor o küçük olan. Sussam olmuyo konuşsam anlatamıyorum..
Canim bence bu konulari bir daha esine acma.
Adam d3mis sana diyewgini iste bosver konusupta kendini yorup uzme.
Bu adamalara laf anlatilmaz.
Ayni benim eski ese benziyor.
Sana haclik veriyoesa sende hic kisma ye ic gez o dusunssun naparsa yapsin.
Allah buyuk .
Sen Allaha dua et .
Rabbim birgun onunda aklini basina getirir.
Sen kknusarak anca kendini yorarsin.
Birde milletin yizunden esinle aran acilor birak be hali varsa gorsunn

Canim bence bu konulari bir daha esine acma.
Adam d3mis sana diyewgini iste bosver konusupta kendini yorup uzme.
Bu adamalara laf anlatilmaz.
Ayni benim eski ese benziyor.
Sana haclik veriyoesa sende hic kisma ye ic gez o dusunssun naparsa yapsin.
Allah buyuk .
Sen Allaha dua et .
Rabbim birgun onunda aklini basina getirir.
Sen kknusarak anca kendini yorarsin.
Birde milletin yizunden esinle aran acilor birak be hali varsa gorsunn
Ben delirecem artık ya bu kadar enayisini hiç görmedim. Kardeşi başka işte çalışıyo şuan eşim onun parasını alıp ona araba arayıp arabasının herşeyi ile uğraşıp arabayı satıp karı ile kardeşine verecekmiş yani adamın arabalarını bedavadan her şeyiyle eşim uğraşıp kazanılan parayı da ona verecekmiş. En azından uğraşma payını alabilir bu enayilik ya. bi yerde çalışıp parayı başkasının eline saymak ile aynı şey değil mi? Şoktayım ya bi insan nasıl bu kadar enayi olabilir başkasının işini yapıp bedavadan o adama karşılıksız para kazandıracak bütün yükü eşim çekçek parayı kardeşine verecek

Ben delirecem artık ya bu kadar enayisini hiç görmedim. Kardeşi başka işte çalışıyo şuan eşim onun parasını alıp ona araba arayıp arabasının herşeyi ile uğraşıp arabayı satıp karı ile kardeşine verecekmiş yani adamın arabalarını bedavadan her şeyiyle eşim uğraşıp kazanılan parayı da ona verecekmiş. En azından uğraşma payını alabilir bu enayilik ya. bi yerde çalışıp parayı başkasının eline saymak ile aynı şey değil mi? Şoktayım ya bi insan nasıl bu kadar enayi olabilir başkasının işini yapıp bedavadan o adama karşılıksız para kazandıracak bütün yükü eşim çekçek parayı kardeşine verecek
Insan haksizliga tahammul edemiyor ama eld3n ne gelir cozumun varsa uygula ama inan bu erkeklere laf anlatilmiyor bazi erkekler ailesine cok duskun cok.
Enayilik onlara vazife gibi geliyor ee ne de olsa ailesii..

Bebeğim et tırnaktan ayrılır mı sen dış kapının dış mandalısın o soylesın sen dinle ama sen yorum yapma 2 gün sonra onlar iyi olur sen kötü olursun sen gelinsin Unutma :) HEmde seni mağdur etmiyorsa sıktır et gitsin Birgün anlar ne olduklarını

Son sözü söylemiş ömür boyu böyle gidecek karisamazsin demiş..
Hep böyle olacak evli oldugunuz sürece böyle devam edecek hayatınız..
Kabullenip sus demiş yapabilecek misiniz

Arkadaşımın eşi ailesine 2 ev aldı iyi kazanan biri. Ama kendisi kirada oturuyor ve ay sonunu zor getiriyor evlerin borclarindan. Sonuç çile arkadaşımın. Hiç rahatsız değil eşi. Çok mutlu annesine ev aldığı için. Hatta 3.yu alsa daha da mutlu olur. Evleri oğluna kalır gelini oturur diye kızının üstüne yapan anne bu. Arkadaşım boşanacagi zamanı bekliyor.

Arkadaşımın eşi ailesine 2 ev aldı iyi kazanan biri. Ama kendisi kirada oturuyor ve ay sonunu zor getiriyor evlerin borclarindan. Sonuç çile arkadaşımın. Hiç rahatsız değil eşi. Çok mutlu annesine ev aldığı için. Hatta 3.yu alsa daha da mutlu olur. Evleri oğluna kalır gelini oturur diye kızının üstüne yapan anne bu. Arkadaşım boşanacagi zamanı bekliyor.
Çok kötü gerçekten... Bu resmen enayilik ya

Son sözü söylemiş ömür boyu böyle gidecek karisamazsin demiş..
Hep böyle olacak evli oldugunuz sürece böyle devam edecek hayatınız..
Kabullenip sus demiş yapabilecek misiniz
Ben mi körüm o mu anlamıyorum ben mi kötü biriyim yoksa o mu çok iyi..
Yani kardeş bile olsa bi insan ne kadar birinin işini yapıp parasını da eline sayar? Bu bencillik mi olmaz dediğim için bencil mi oluyorum kardeşlikten anlamaz mı oluyorum ben?
Bana sevgisi azalıyor konuştukça farkındayım kendi de dddi. Ama nasıl konuşmayım nasıl susayım? Bi psikoloğa gtsem eminim beni haklı bulur. Çünkü gerizekalı olan ben değilim. Benim anlattıklarım iki ay sonra dank ediyo beynine... Ama yine akıllı olan kendisi..

Insan haksizliga tahammul edemiyor ama eld3n ne gelir cozumun varsa uygula ama inan bu erkeklere laf anlatilmiyor bazi erkekler ailesine cok duskun cok.
Enayilik onlara vazife gibi geliyor ee ne de olsa ailesii..
Susmadan olmuyor gerçekten sinirlenip üslubu bozup dahada kendimi anlatamıyorum sonra kavga çıkıyo.
Ya nasıl sen gidip işin bütün herşeyi ile uğraşıp parayı da eline sayarsın. Bu enayilik ya başka bişey olamaz.. Ben mi körüm o mu anlamıyorum. Bana sevgisi azalmış öyle söyledi. Çok üzülüyorum bu duruma herşeyimiz iyi çok gzl tek sorun bu aileye para verme mevzusu... Bu da çok büyük sorun geçen evi terk ediyordu ayrılık eşiğine geldik çok severken daha 1.5 yıllık evliyiz. Bu durum bizi saçma yerlere sürüklüyor. Evliliğimizin ilk altı ayında sürekli kiraların alışveriş herşeyini biz yaptık neler verdik kurtulduk dedim şimdide bunlar..

Canim sen napacaksin biliyo musun.bu konuda bidaha hic konusmayacaksin..kardesleri yiosa sen 2 katini yieceksin..alisveris yap gez toz ye cocuguna evine biseyler al ama israf etmeden.en ufak bi laf yaparsa iste o zmn lafi cakarsin kardeslerin kadar hakkimz yok mu diye..bir musibet bin nasihatten iyidir.akli anca o zamn basina gelir sal gitsin ipini.bu yuzden aranizi bozmayin..senin her turlu ihtyacni goruyosa sorun yapma bence sen de ailene gonder

Ayrica esinizin gozunde bu imajinizi bozabilir seni boyle tanimadm ne paragözmussun diyebilir kendizinden sogutmayin.. bence buna zemin hazirlama dedigim gbi senin ihtyaclarini karsiladigi surece takma bosver..kazanginiz para ortak ama kendi payina duseni kardeslerine veriyosa ve hosuma gdiyo yardm etmek sanane diyosa dicek pek bi laf kalmiyo.bunun sınırı sizin ihtyaclariniz.sizi ihmal etmedigi surece gormezden gelin.bnun icin huzur bozulmaz

Bence sonuna kadar haklisiniz. Ama yine de aile manyagi biri var karsinizda. Boyleleri genelde yasliliklarinda anlar ama o zamana kadar da karisi cocuklari cekecegini cekmis olur.

Sonuna kadar haklısın. Hiçbir şey deme. Gün gelince kocan kullanıldığını iyice anlayacak. Birgün arabanın birine birşey yapsalarda kocan zor durumda kalsa. İşte o zaman anlar. Hani derler ya bir musubet, bin nasihattan daha iyidir. İşte o kıvama gelse.

Bigün iyi bi kazık yer aklı başına gelir.

Back
X