Bir gün boşanacağımızı biliyorum

Şimdi size daha dün gece yaşadığımız tekrar yaşadığımız bir olayıAnlatmak istiyorum saat 8:30 gibi akşam oğlumun uykusu geldi süt süt diye tutturdu biber onu aradık aradık bulamadık dün gece de bulamamıştık oğlum biberonla süt içip uyumaya alışkın Bu gece de İçmeseydi İkinci gecesi olacaktı gün içinde eşime biberon alıp gelmesi gerektiğini söylemeyi unuttum fakat akşam geç olmadığı için 3.04 sokak ötedeki bakkaldan biberon alıp gelmesini rica ettim oda onun yaşındaki çocuklar biberonla içmiyor o da içmesin bardak ver kaç yaşına geldi dedi bu arada oğlum 2:30 yaşında ben de haklı olduğunu fakat biber ondan kesmenin bu şekilde olmaması gerektiğini söyledim dün gece de en az on defa uyandı oluİçmesin kaç yaşına geldi dedi bu arada oğlum 2buçuk yaşında Lütfen söylüyorum gidip alır gelir misin dedim oda alamam dedi ben de tamam o zaman zaten yakın ben kendim giderim dedim oda gece gece bir yere gitme dedi ben de o zaman sen git dedim oda ben de gitmeyeceğim biberon içmeden uyuyacak dedi biz bu şekilde atışıyoruz bütün aile susup Kayın baba kayınvalide görümceler bizi dinliyor sesler yükselmiyor fakat tartışıyoruZ Eşim yine dedi beni herkesin içinde rezil ediyorsun diye ben de rezil olunacak bir şey yok ben kendim gidebilirim elimi ayağım tutuyor dedim montumu giydim tam çıkarken bakkalın oğlunu tanıdığını arayıp getirmesini söyleyeceğini söyledi. Ben de tamam dedim geçtim içeri. Ama nasıl morallerimiz bozuldu. Ben de buradaki arkadaşların söylediği gibi söyledim benimle millet içinde em basit konuda bile zıtlaşıp sonra aileme rezil oluyorum deme haa rezil oluyorsan da inceldiği yerden kopsun sorun değil dedim. Çok sinirliyim ama eşime de kimseye de belli etmiyorum. O da sanki birşey olmamış gibi davranıyor. Sinirlendiğim konu biberon değil ; en ufak tartışmada kendini rezil olmuş hissetmesi.! İnsanda biraz özgüven olur ya
Evlenmeden önce bir süre birlikte yaşayıp ölçmek lazım. Evlenince küçük de olsa böyle sorunlar oluyor işte. Sizin suçunuz yok bence. Eşiniz inat yapmış bebeğinizin biberon alışkanlığı yüzünden kalkıp bakkala gitmek zor gelmiş.

Evlenmeden önce bir süre birlikte yaşayıp ölçmek lazım. Evlenince küçük de olsa böyle sorunlar oluyor işte. Sizin suçunuz yok bence. Eşiniz inat yapmış bebeğinizin biberon alışkanlığı yüzünden kalkıp bakkala gitmek zor gelmiş.
Evet kesinlikle keşke böyle bir şansım olabilseydi

Şimdi size daha dün gece yaşadığımız tekrar yaşadığımız bir olayıAnlatmak istiyorum saat 8:30 gibi akşam oğlumun uykusu geldi süt süt diye tutturdu biber onu aradık aradık bulamadık dün gece de bulamamıştık oğlum biberonla süt içip uyumaya alışkın Bu gece de İçmeseydi İkinci gecesi olacaktı gün içinde eşime biberon alıp gelmesi gerektiğini söylemeyi unuttum fakat akşam geç olmadığı için 3.04 sokak ötedeki bakkaldan biberon alıp gelmesini rica ettim oda onun yaşındaki çocuklar biberonla içmiyor o da içmesin bardak ver kaç yaşına geldi dedi bu arada oğlum 2:30 yaşında ben de haklı olduğunu fakat biber ondan kesmenin bu şekilde olmaması gerektiğini söyledim dün gece de en az on defa uyandı oluİçmesin kaç yaşına geldi dedi bu arada oğlum 2buçuk yaşında Lütfen söylüyorum gidip alır gelir misin dedim oda alamam dedi ben de tamam o zaman zaten yakın ben kendim giderim dedim oda gece gece bir yere gitme dedi ben de o zaman sen git dedim oda ben de gitmeyeceğim biberon içmeden uyuyacak dedi biz bu şekilde atışıyoruz bütün aile susup Kayın baba kayınvalide görümceler bizi dinliyor sesler yükselmiyor fakat tartışıyoruZ Eşim yine dedi beni herkesin içinde rezil ediyorsun diye ben de rezil olunacak bir şey yok ben kendim gidebilirim elimi ayağım tutuyor dedim montumu giydim tam çıkarken bakkalın oğlunu tanıdığını arayıp getirmesini söyleyeceğini söyledi. Ben de tamam dedim geçtim içeri. Ama nasıl morallerimiz bozuldu. Ben de buradaki arkadaşların söylediği gibi söyledim benimle millet içinde em basit konuda bile zıtlaşıp sonra aileme rezil oluyorum deme haa rezil oluyorsan da inceldiği yerden kopsun sorun değil dedim. Çok sinirliyim ama eşime de kimseye de belli etmiyorum. O da sanki birşey olmamış gibi davranıyor. Sinirlendiğim konu biberon değil ; en ufak tartışmada kendini rezil olmuş hissetmesi.! İnsanda biraz özgüven olur ya
Benzer tartismalari biz de yasiyoruz esimle insanlik hali tartisma olur ama büyütmeye gerek yok çocukluktaki travmalarını siz çekiyorsunuz.

Mesela rüşvet ile çocuk yetistirilmez eşim babasıyla olan bisiklet anısını anlattı bisiklet sürmeyi öğrenirsen sana yeni bitane alicam demiş eski bir bisikletle yara bere içinde öğrenmiş bizim oğlana da öğretmeye başladık şimdi babasının kurduğu cümlenin aynısını kurdu cidden şaşırdım çünkü eşimin babasıyla doğru düzgün mutlu bir anısı yok nasıl sevinmişse babası öyle dediğinde şimdi kendi çocuğuna yapıyor aynısını, bu mutsuz anılarımız içinde geçerli acaba ailesinde böyle bir durum yaşamış mi geçmişte mutsuz olduğu kendini küçük düşüren bir durum.

Gecenin bu saati anadolunun en köy gibi köylerinden birinden yazıyorum eşimin hatrına bu soğuk mevsimde köye geldim üstüne hasta oldum ama o kahrolası beğenmemezliği ile kalbimi kırdığı için bu saatte baş ağrısından uyuyamadım. Bu yazım burada dursun ; hissediyorum bir gün artık yeter çekemem seni de laflarını da diyeceğim. Kendimi biliyorum çünkü .....

bir boşanmak konusunda bir de çocuk yapma konusunda aynı şeyi söylerim:

bir gün diyorsanız bugün yapın..

Benzer tartismalari biz de yasiyoruz esimle insanlik hali tartisma olur ama büyütmeye gerek yok çocukluktaki travmalarını siz çekiyorsunuz.

Mesela rüşvet ile çocuk yetistirilmez eşim babasıyla olan bisiklet anısını anlattı bisiklet sürmeyi öğrenirsen sana yeni bitane alicam demiş eski bir bisikletle yara bere içinde öğrenmiş bizim oğlana da öğretmeye başladık şimdi babasının kurduğu cümlenin aynısını kurdu cidden şaşırdım çünkü eşimin babasıyla doğru düzgün mutlu bir anısı yok nasıl sevinmişse babası öyle dediğinde şimdi kendi çocuğuna yapıyor aynısını, bu mutsuz anılarımız içinde geçerli acaba ailesinde böyle bir durum yaşamış mi geçmişte mutsuz olduğu kendini küçük düşüren bir durum.
Çoook her hafif hatası ağır eleştiriliyor zaten bu anlattığım benimle ilgili( yani karısına söz dinletemiyor =hata=kılıbık erkek= Güçsüz sürekli bu ) benimle ilgili olmayan ve insanlık hali olabilecek en ufak şeyde bile abileri küçümsüyor onu. Arabayı stop ettirse araba kullanmayı bilmiyorsun diyorlar ya. Ya insanlardır konuşur önemli olan takmamak küçük bir karşılık verse susturabilir ama yok bizimki “rezil” olmuş oluyor. Kendi öz saygısı yok

Tartışmalar evlilik icinde olur ama el kadar bebek için dışarı çıkamam böyle uyuyacak demesi bilemedim ya. Çok vicdansız bir insan..
Sacma sapan olayları tartışmaya donusturmesin madem rahatsiz oluyorsa. Iyi sabrediyorsun arkadaşım, bigun ağzının payını vereceksin o zaman görecek o rezil olmayı

danismana gitme imkaniniz var mi? danisman anlatsin esinize sizin nasil bir insan oldugunuzu, sizi degistiremeyecegini, boyle bastirarak sadece zarar verdigini..

danismana gitme imkaniniz var mi? danisman anlatsin esinize sizin nasil bir insan oldugunuzu, sizi degistiremeyecegini, boyle bastirarak sadece zarar verdigini..
İyi fikir aslında araştırmıştım bir ara seansına 200 TL demişti eşime çok geldi gitmedik en az 4-5 seans gerekir bilirsiniz

İyi fikir aslında araştırmıştım bir ara seansına 200 TL demişti eşime çok geldi gitmedik en az 4-5 seans gerekir bilirsiniz
bosanmak ya da birbirini yemektense.. biraz parayi gozden cikaracak esiniz. muhtemelen karakter uyumsuzlugunuz var. farkli insanlarsiniz. onun yaptigi size sizin yaptiginiz ona ters geliyor. belki cozumu cok basit. belki mesele sadece esinizde. danisman onun ufkunu acacak belki.. denemeye deger.

Bir değil iki değil beğenmezliği... enerjimiz uymuyor ben şen ve ilgiyi üzerime çeken biriyim o bu durumu hiç sevmiyor o kadar belli ki hıncını da sürekli başka konularda eleştirerek çıkarıyor
Özgüvensiz bir tip demekki eşiniz

Çoook her hafif hatası ağır eleştiriliyor zaten bu anlattığım benimle ilgili( yani karısına söz dinletemiyor =hata=kılıbık erkek= Güçsüz sürekli bu ) benimle ilgili olmayan ve insanlık hali olabilecek en ufak şeyde bile abileri küçümsüyor onu. Arabayı stop ettirse araba kullanmayı bilmiyorsun diyorlar ya. Ya insanlardır konuşur önemli olan takmamak küçük bir karşılık verse susturabilir ama yok bizimki “rezil” olmuş oluyor. Kendi öz saygısı yok
Aileden kaynaklı gücü bi size yetmiş sizden besleniyor eşiniz için üzüldüm sizin de ayrı zor

Evet öyle. Kibar naif sessiz değilim. Tepkimi veriyorum hem ona hem çevreme ama saygısızlık asla yapmadan veriyorum ama ona göre tepki vermemeliyim milletin içinde öbür odada söylemeliyim. Ama millet beni çatır çatır eleştirirken naif olmuyor... eşime göre sessizce oturup tebessüm etmeliyim başka da sesim çıkmamalı
Sınır cizemeyen insanlar hep sen sus idare et der ama karşısındakine haddini bil demeye korkar
Kendi ozguvensizligini size de asilamaya çalışıyor
Bosanin diyemem ama net bir konusma yapın, karakter degismez ama insan sevdigi kisi icin daha kontrollu davranabilir diye düşünüyorum

Diger mesajlari da okudum bence esinizde sorun var evet baskasi yaninda catismak ya da inatlasmak hos degil ama bunda bile ayrım var kendi ailesi varsa rezillik sizin aileniz varsa sorun yok
Bu rezil olma korkusunun altinda özgüven eksikligi var
Aile travmalari da varmis
Bence bir uzmana gidin ama bunu ikimuz terapi gorelim.diye degil de madem değişmemi istiyorsun o zaman uzmana gideceğiz bir hatam varsa da işin uzmanı söylesin dersiniz eger kaciyorsa o zaman da resti cekersiniz yani bosansaniz da cocuk var arada, hep muhatap olmak zorundasınız ve cocugunuz da babasinin huylarindan alacak bir sekilde
Bir de bosansaniz da uzmana gidin derim, cok yipranmissiniz

Sonunda kavga çıkacaksa eğer, gerçekten kıymetinizin bilinmedığını düşünüyorsanız peşinden her yere suruklenmeyin ayrıca .
Evliliği yapışık gezmek olarak algilayanlara şaşıyorum.
Gitmek istemedigim yere gerçekten gitmem, eşimi de sürüklemem.

Bana da çok diyen oldu ama eşinden ayrı olmasan mi aslında evlilik böyle olmamalı bidi bidi.

Millet aptal fikirlerini kendine saklasin.
Bunlar yüzünden insanlar kavgalarina kavga katıyorlar, birbirlerine girip duruyorlar.
Bu konuda aileme bile yorum hakkı tanımıyorum.
Biz böyle iyiyiz bitti.

Benim de eşimde hala kabullenemedigim bir dünya huy var. Onun da bende var muhakkak. Onlara karışmak, yapma demek bize huzursuzluktan başka bir şey getirmedi.
Kendi haline bıraktım.
Kavgalar bitti.

Birbirimizi eleştirmeden kabullenmeyi öğrendik.
Üzerine düşünmüyorum. Kafam rahat.

Bence ya bunu başarmalı çiftler.
Ya da kavga etmenin anlamı yok.
Ayrılacak yollar.
Bunu başarırken yardım aldığınız bir kitap ne bileyim bi video ya da psikoog vb var mıydı

Diger mesajlari da okudum bence esinizde sorun var evet baskasi yaninda catismak ya da inatlasmak hos degil ama bunda bile ayrım var kendi ailesi varsa rezillik sizin aileniz varsa sorun yok
Bu rezil olma korkusunun altinda özgüven eksikligi var
Aile travmalari da varmis
Bence bir uzmana gidin ama bunu ikimuz terapi gorelim.diye degil de madem değişmemi istiyorsun o zaman uzmana gideceğiz bir hatam varsa da işin uzmanı söylesin dersiniz eger kaciyorsa o zaman da resti cekersiniz yani bosansaniz da cocuk var arada, hep muhatap olmak zorundasınız ve cocugunuz da babasinin huylarindan alacak bir sekilde
Bir de bosansaniz da uzmana gidin derim, cok yipranmissiniz
Şimdi de işinde çok kötü bir dönemden geçiyor işini kaybedebilir fakat bu tartışmalarımız 5 yıllık şeyler buna rağmen zora gelince bırakıp gideceksin moduna giriyor... sanki önceden beri hersey çok güzeldi

Şimdi de işinde çok kötü bir dönemden geçiyor işini kaybedebilir fakat bu tartışmalarımız 5 yıllık şeyler buna rağmen zora gelince bırakıp gideceksin moduna giriyor... sanki önceden beri hersey çok güzeldi
Iste kendini sıkışmış hissediyor olabilir ama erkekler ve bazi kadinlar da güçsüz görünürüm /rezil olurum korkusuyla uzmana gitmekten imtina ediyor ama ben olsam esim gitmese de kendim.giderdim
Şimdi evli degilim ama evli de olsam onca zaman sabredebilecegimi düşünemiyorum ki sabirli bir insanim.ama beni mutsuz eden yerde durmak ya da olmayani oldurmaya calismak kisinin kendini yipratir ancak

Siz aranızda ki sorunu çok yüzeysel yazmışsınız. Şahsen ben tam olarak anlamadım. Somut örnek yok. Mesela ben şöyle dedim, o da şöyle diyerek cevap verdi yada bana şunu söyledi gibi bişey yok. Çok roman gibi drama gibi yazmışsınız.Bu şekilde hepimiz yanlış yorum yapabiliriz. Mesela ben eşinizi çok sorunlu görmedim. Siz biraz alıngan ve sanki kafasında kuran biri gibi geldiniz gözüme, sebebi yazış şekliniz. Detay yok yazdıklarınızda. Ne şekilde hangi kelimelerle kendinizi gösterdiğiniz ve neyden eşiniz rahatsız olup tepkisini ne şekilde hangi kelimelerle koyuyor hiçbirşey belli değil.

Baştan sona mesajları okudum, eşiniz ailesi ne der insanlar ne der düşüncelerine çok takılmış dolduruşa geliyor demekki. Sizin anlattığınız biveron meselesinde sizin sesiniz yükselmemiş iyi ben olsam yerinizde sesim yükselirdi. Tartışmak yerine çokdan kalkıp gitmiştim ha peşimden gelir gelmez kendi bilir ama sana yalvaracak değilim diyip çıkar giderdim. Millet ne demiş açıkçası umrumda olmaz. Eşimin ailesi de kılıbık diyor eşime. Eşim de karımla kavga edeceğime kılıbık olurum diyor. Babası sinirli aksi adamın tekidir 9 yıldır kabullendi. Kimseye de rezil olmuyoruz tartıştık diye. Eşiniz kendine çeki düzen vermeli. Tutumu yanlış. Hele ki çocuk söz konusuysa bardaktan içsin vs tavrı çok saçma sapan. Kesin biri bişiy demiştir. Kocaman çocuk hala biberon mu kullanıyor diye. Erkekler böyle başkasının dediğini hemen doğru yada olması gereken zanneder.

Bunu başarırken yardım aldığınız bir kitap ne bileyim bi video ya da psikoog vb var mıydı

Yoktu.
Kendi kendime ite kaka, düşe yanıla, kavga ede ede o noktaya geldim.
Çünkü bu sadece senlik bir konu değil.
Eşinin de anlayıp kabul etmesi lazım.
O kafayla ilişki yürümüyor.
Sürekli boşanma eşiğinde buluyorsun kendini.
Âmâ ayrılık da yemiyor.
O noktada insanlar birlikte bu kabullenişe geçiyor sanırım.

Back
X