• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hayat hikayesi..

Bende tamamini okudum.Babamin mektuplari var anneme yazdigi ayni yazi stili hepsini okuyabiliyorum.burayada mektubu atabilirsiniz.Birini bulmaya calisiyorsunuz.Herkes yardımcı olur.Anneanneniz(buyuten) de vefat mi etti? O hayatta sanirim o anlatir herseyi anlatsin. Oz annesi yerini biliyor,uzaktan izliyordur muhtemelen.Hamile bir kadin kendini be kadar saklayqbilir ki? Aileside biliyordur,gercek anaannenin.Dediniz birsuru mektup yazip ,birakmis.gercekleei anlattigi bir mektupta olmali bence biryerlerde.🙄
Ya olayı cözemedik ki. Kayınvalidesinin dedeme yazdığı mektuplar var işte asıl kilit onlar 4-5 sayfa. Okuyamadığımız için bilemiyoruz

"bakamayız siz düşünün dedi ve kesip attı sizin haber almayınca biz alıp getirmek istedik gül vermedi (isim olabilir ya da Annem) bunun üzerine gönüp geldik tekrar gidip vaziyetin daha fena olduğu mevsimin kış olduğu çocuğun yuvaya vs verildiği takdirde hayatının tehliye gireceğini gördük çocuğun hayatını kurtarmak için onu aldık gemliğe getirdik tam (altı-sekiz) ay herşeye katlanarak baktık bilmem"..
AlisVolatPropriis AlisVolatPropriis Kayınvalide göçmen ya da Rum kökenli olabilir mi? Tam mektup atarsan okuyabildiklerimizi yazalım..
Evet göçmenler sanırım

rahmetli dedenize cok uzuldum. bir baskasini severken tum hayatini baska bir kadinla mutsuz ve stres altinda gecirmek zorunda kalmis. bana kurk mantolu madonnadan raif efendiyi animsatti. topragi bol olsun.

Anneanne dedenin lise aşkıysa nasıl dedeyle üvey anne annenin evliliği sırasında doğuyor çocuk? Zaman hatası var sanki. Teyze anneden büyük mü küçük mü?

Gül ile ilgili bir şey yok yazıda. Güz mevsimiydi diyor herkes gül vermedi okumuş. Güz mevsiminde yuvaya bırakmışlar, kışın hasta olunca geri almışlar.

Yazı kötü değil, ilkokul çocuklarının el yazısını okuyan her öğretmen bunu da okur 😂

Belki de annenizin gerçek annesi sandığınız kadar uzaklarda değildir. Aile içinde birisi de olabilir. O kişi gizlice doğurmuştur olayın üstü kapanmıştır. Hem fazla kimse bilmemiştir hem de belki de sürekli ailenizin içinde annenizin yanındadır. Yani ona hiç hasret kalmamıştır. Böyle bir örnek bizim çevrede vardı. Teyzesi olarak bildiği kişi aslında çocuğun annesiydi. Hep birlikte büyüttüler sadece yakın aile durumu biliyordu. Ortalığı velveleye verip karıştırmadılar vs. Yani uzak Bi akraba VS de olabilir.

Bu mesleğin adı Müge Anlı.
Ama gerçekten üzücü. Hele ki böyle bilinmez işler olup sonradan ortaya çıkınca.

Bir arkadaş sağolsun 5 sayfalık mektubun en önemli diye düşündüğüm bir kısmını okuyabildi. Orda doğumdan bahsediliyor yani annem öz. Ama mektupların yazıldığı tarihte ananemin teyzeme hamile olması gerekiyor hiç ondan bahsedilmemiş. Of bilmiyoruz kafamız çok karıştı. Ablamın ismi neden o kadının ismi bu kocaman bir muamma.

Bir arkadaş sağolsun 5 sayfalık mektubun en önemli diye düşündüğüm bir kısmını okuyabildi. Orda doğumdan bahsediliyor yani annem öz. Ama mektupların yazıldığı tarihte ananemin teyzeme hamile olması gerekiyor hiç ondan bahsedilmemiş. Of bilmiyoruz kafamız çok karıştı. Ablamın ismi neden o kadının ismi bu kocaman bir muamma.

Dedenizle anneanneniz evlilik dışı çocuk sahibi oldukları için mecburen evlenmiş olabilirler mi?

İsim olayına çok takılmamak lazım.Tek şüphe isimse,illa annesi olmasına gerek yok ki.Değer verdiği için koymak istemiştir.Liseye gittiniz mi? Liseye gitseniz olay çözülecek bence

O zaman teyzen öz değil,olabilir mi?

Dedenizle anneanneniz evlilik dışı çocuk sahibi oldukları için mecburen evlenmiş olabilirler mi?
Bu da mümkün olabilir. Dedesi konu sahibinin ablasına lise aşkının ismini koydurmuş. Yıllaaar geçse de unutulmayan bir aşk. Anneannenin psikolojisini bozmuştur, düşünsenize eşinizin kalbinde başkası var, yıllar geçse de yeriniz hiç olmamış orda. Korkunç. Kadın resmen hınç almış evladından kocasından bundan ötürü. Tek suçlu anneanne değil, rahmetli dede sebep olmuş bu olaylara gibi geldi bana.

Ben şeyi merak ettim konu sahibi, anneannen ile teyzenin arası nasıl?

Back
X