Merhabalar canlarım, sizlere birşey anlatmak istiyorum. Annem senelerce annesinden sevgi görmemiş, canımı acıtmıyor dese de ben onun yaralarını hissedebiliyorum. Dedem ananemden çok çekti, kadın sürekli dedemin parası olmasa bile altın aldırırdı. Hep annemin evlatlık olduğunu falan düşünürdük. İnsan yabancı insana böyle davranmaz çünkü, bize de ananelik yapmadı hiç. Dedem 4 sene önce vefat ettiğinde iş yerinde mektuplarını bulmuştuk. Hep gördüğü muameleyi yazmış kalbimiz acımıştı. 2 gün önce başka mektuplar günyüzüne çıktı. Okuyunca şok olduk. Dedemin başka birinden çocuğu olmuş sanırım ve bir şekilde ananeme bakmayı kabul ettirmiş sanırım. Ananem bizim ananemiz değilmiş. Annem bebekken bir oraya bir buraya sürüklenmiş. Yurda vermişler, hasta bir bebek olduğu için yurt kabul etmemiş. Ama annemin annesinin kim olduğu mektuplarda yazmıyor. Olayın ilginç yanı ise şu, dedemin bir lise aşkı varmış o kadar çok sevmiş ki dedem, vefat etmeden önce anneme anlatmış hatta ablamın ilk ismi o lise aşkının ismi. Vefat etmeden önce dedemle o lise aşkı görüşmüşler ve ananem bunu öğrenince dedemi tehdit etmiş numarasını sildirmiş. Biz o lise aşkının annemin annesi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü annem ve teyzem iki kardeşler. Önce kuzenlerim doğuyor, ama dedem annemin ilk çocuğuna yani ablama lise aşkının ismini koyuyor.
Off bilmiyorum, annemin şu yaşadıklarına bakın, kalbim o kadar çok ezildi ki hayatı boyunca günyüzü görmemiş, çok üzüldüm çok ağladım. Şimdi asıl soruya gelecek olursak lütfen bilenler yazabilir mi? Biz o lise aşkına ulaşmak istiyoruz, annem kesinlikle teyzemin falan bilmesini istemediği için onlardan hiçbirine soramayız, kadının sadece ismini ve hangi şehirde yaşadıgını biliyoruz. İkincisi ise dedemin kayınvalidesinin yazdığı mektuplar kilit fakat 1965 senesinde yazılmış ve el yazı çok fazla okunmuyor Kime nasıl okutabiliriz böyle bir meslek var mı?