• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hayat hikayesi..

Dedem bizim şehirde tanınan bir isim belli bir kesimde bilmiyordum ama googledan ismini yazinca çıktı buldum 🤩

Ee süper,kesinlikle ilk iş okula gidin.Oradan kadının soyadına ulaşırsınız en kötü.Nereli vs. Bunları bilirseniz küçük bir stalk ile facebooktan çevresine bile ulaşılabilir.Yarın ilk iş liseye gidin bence.Şu sıralar okul kapanmamış olabilir,son demleridir

Aradığınız isimde kişilerin kendisiyle iletişim Kurmaya çalışın. Ailelerle kontakt kurarsanız, kadının kendisi söylemeyebilir.

siz araştırın yine çok istiyorsanız. Ama kadınların kendileri söylemeyebilir. Bunu ailelerinden saklıyor olabilirler. Ya da miras mevzusunda sıkıntı olabileceği düşünülebilir. Çok karışık bir durum.

elinizde net veriler, lise kaydı, yurt kaydı gibi şeylerle ilerlemeye çalışın. iyi bir dedektif de olabilir gerçekten.

Yaaa ben bu konuya çok üzüldüm. Gönderdiğiniz kısmı da okudum sanırım anneanneniz adı Gül ve annenizi vermek istememiş zaten anlaşılır kısımları bunlar. Keşke tamamını buraya atsanız herkes bir ucundan tutup çözülür bu yazı. İnanın herkes yardımcı olmaya çalışır özel yerleri varsa karalayın gerisini atın

Sarah Jio'nun Mart menekşelerinden alıntı sandım bir an hikayeyi.. :KK51:
O da günlükten bulmuştu gerçek anneannesini..

bence lise aşkı değil, deden önceden evlendi ve eşini kaybetti. kütük dökümü gibi bişey vardı, tüm boşanmaları ölümleri falan döküyordu. nüfus dairesine dedenin ölüm ilamıyla gidersen verirler diye düşünüyorum

bence lise aşkı değil, deden önceden evlendi ve eşini kaybetti. kütük dökümü gibi bişey vardı, tüm boşanmaları ölümleri falan döküyordu. nüfus dairesine dedenin ölüm ilamıyla gidersen verirler diye düşünüyorum
Evlenip eşini kaybetmiş ve çocuğuyla kalmış olsa yeni eşi neden böyle buna tepki göstersin ki
Bence evliliği sırasında yaşanan bir sadakatslzlik var

65 senesinde yazılan mektupları yazanin dedenin kayınvalidesi olduğuna emin miyiz?
Dede kac yaşındaydı suan yaşasa?
Aşırı üzüldüm. Ben bu tip hikayelere cok üzülüyorum zaten acaba annenin gerçek annesi hayatta mi ki😔

Merhabalar canlarım, sizlere birşey anlatmak istiyorum. Annem senelerce annesinden sevgi görmemiş, canımı acıtmıyor dese de ben onun yaralarını hissedebiliyorum. Dedem ananemden çok çekti, kadın sürekli dedemin parası olmasa bile altın aldırırdı. Hep annemin evlatlık olduğunu falan düşünürdük. İnsan yabancı insana böyle davranmaz çünkü, bize de ananelik yapmadı hiç. Dedem 4 sene önce vefat ettiğinde iş yerinde mektuplarını bulmuştuk. Hep gördüğü muameleyi yazmış kalbimiz acımıştı. 2 gün önce başka mektuplar günyüzüne çıktı. Okuyunca şok olduk. Dedemin başka birinden çocuğu olmuş sanırım ve bir şekilde ananeme bakmayı kabul ettirmiş sanırım. Ananem bizim ananemiz değilmiş. Annem bebekken bir oraya bir buraya sürüklenmiş. Yurda vermişler, hasta bir bebek olduğu için yurt kabul etmemiş. Ama annemin annesinin kim olduğu mektuplarda yazmıyor. Olayın ilginç yanı ise şu, dedemin bir lise aşkı varmış o kadar çok sevmiş ki dedem, vefat etmeden önce anneme anlatmış hatta ablamın ilk ismi o lise aşkının ismi. Vefat etmeden önce dedemle o lise aşkı görüşmüşler ve ananem bunu öğrenince dedemi tehdit etmiş numarasını sildirmiş. Biz o lise aşkının annemin annesi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü annem ve teyzem iki kardeşler. Önce kuzenlerim doğuyor, ama dedem annemin ilk çocuğuna yani ablama lise aşkının ismini koyuyor.
Off bilmiyorum, annemin şu yaşadıklarına bakın, kalbim o kadar çok ezildi ki hayatı boyunca günyüzü görmemiş, çok üzüldüm çok ağladım. Şimdi asıl soruya gelecek olursak lütfen bilenler yazabilir mi? Biz o lise aşkına ulaşmak istiyoruz, annem kesinlikle teyzemin falan bilmesini istemediği için onlardan hiçbirine soramayız, kadının sadece ismini ve hangi şehirde yaşadıgını biliyoruz. İkincisi ise dedemin kayınvalidesinin yazdığı mektuplar kilit fakat 1965 senesinde yazılmış ve el yazı çok fazla okunmuyor Kime nasıl okutabiliriz böyle bir meslek var mı?
Annenize üzüldüm..Lakin anneanneniz dedenize değil, dedeniz herkese çektirmiş, masum gibi anlatmışsınız ama dışardan bir göz olarak öyle gözükmüyor...Burada kaç kadın binbir zahmetle karnında taşıyıp doğurduğu evladına kocasının eski sevgilisinin ismini koymak ister ki..
Annenizin öz annesi olduğunu düşündüğünüz kişi de annenizle iletişime hiç geçmemiş, dede de eski sevgilisi ile hangi sıfatla ne amaçla konuşmuş?Anneanne gene haklı bu durumda..
Anneniz küçük bir kız çocuğuyken dedeniz ölmemiş , dedeniz annenize gerçekleri anlatabilirdi..
Sanırım anneannenin öz olmaması onu günah keçisi yapmış..

Annenize üzüldüm..Lakin anneanneniz dedenize değil, dedeniz herkese çektirmiş, masum gibi anlatmışsınız ama dışardan bir göz olarak öyle gözükmüyor...Burada kaç kadın binbir zahmetle karnında taşıyıp doğurduğu evladına kocasının eski sevgilisinin ismini koymak ister ki..
Annenizin öz annesi olduğunu düşündüğünüz kişi de annenizle iletişime hiç geçmemiş, dede de eski sevgilisi ile hangi sıfatla ne amaçla konuşmuş?Anneanne gene haklı bu durumda..
Anneniz küçük bir kız çocuğuyken dedeniz ölmemiş , dedeniz annenize gerçekleri anlatabilirdi..
Sanırım anneannenin öz olmaması onu günah keçisi yapmış..
Yok orayı yanlış anlamışsınız

Dede, eski sevgilisinin ismini torununa koyuyor. Yani konu sahibinin ablasına koyuyor.

"bakamayız siz düşünün dedi ve kesip attı sizin haber almayınca biz alıp getirmek istedik gül vermedi (isim olabilir ya da Annem) bunun üzerine gönüp geldik tekrar gidip vaziyetin daha fena olduğu mevsimin kış olduğu çocuğun yuvaya vs verildiği takdirde hayatının tehliye gireceğini gördük çocuğun hayatını kurtarmak için onu aldık gemliğe getirdik tam (altı-sekiz) ay herşeye katlanarak baktık bilmem"..
AlisVolatPropriis AlisVolatPropriis Kayınvalide göçmen ya da Rum kökenli olabilir mi? Tam mektup atarsan okuyabildiklerimizi yazalım..

Bende tamamini okudum.Babamin mektuplari var anneme yazdigi ayni yazi stili hepsini okuyabiliyorum.burayada mektubu atabilirsiniz.Birini bulmaya calisiyorsunuz.Herkes yardımcı olur.Anneanneniz(buyuten) de vefat mi etti? O hayatta sanirim o anlatir herseyi anlatsin. Oz annesi yerini biliyor,uzaktan izliyordur muhtemelen.Hamile bir kadin kendini be kadar saklayqbilir ki? Aileside biliyordur,gercek anaannenin.Dediniz birsuru mektup yazip ,birakmis.gercekleei anlattigi bir mektupta olmali bence biryerlerde.🙄

Back
X