Bir hayat hikayesi..

Konu sahibi çok üzüldüm öncelikle.
Bence adım adım gitmek lazım. Kadından, okuldan önce özlük üveylikten emin olmalısınız yoksa senaryo çok olur. Annen ananen ve teyzenin kan grupları ne mesela ?
En mantıklısı ilk olarak DNA testi yapılmalı.
Eğer annen ya da üveyse sonra öz anneanneye ulaşmak için yollar aranır.

bu arada isim olayına Çok takılmış herkes ama dedenin lise askı öz anneanne olmak zorunda değil. Sadece kadını unutamadığı için ismi koymuş olabilir. Evliliği esnasında başka kadından çocuk yapmıs.O kadın lise askı olmak zorunda değil. Lise askıyla Yıllar sonra bi iliskisi olsa kadını bi daha bırakmazdı zaten kaç yıl sonra bulmuş, evliliğinde de mutsuz.

O zaman teyzen öz değil,olabilir mi?

Bu da mümkün olabilir. Dedesi konu sahibinin ablasına lise aşkının ismini koydurmuş. Yıllaaar geçse de unutulmayan bir aşk. Anneannenin psikolojisini bozmuştur, düşünsenize eşinizin kalbinde başkası var, yıllar geçse de yeriniz hiç olmamış orda. Korkunç. Kadın resmen hınç almış evladından kocasından bundan ötürü. Tek suçlu anneanne değil, rahmetli dede sebep olmuş bu olaylara gibi geldi bana.

Ben şeyi merak ettim konu sahibi, anneannen ile teyzenin arası nasıl?
Evet dedemle hep bu konuda kavga etmisler zaten, ananem anneme de teyzeme de anne gibi davranmiyor malesef

Konu sahibi çok üzüldüm öncelikle.
Bence adım adım gitmek lazım. Kadından, okuldan önce özlük üveylikten emin olmalısınız yoksa senaryo çok olur. Annen ananen ve teyzenin kan grupları ne mesela ?
En mantıklısı ilk olarak DNA testi yapılmalı.
Eğer annen ya da üveyse sonra öz anneanneye ulaşmak için yollar aranır.

bu arada isim olayına Çok takılmış herkes ama dedenin lise askı öz anneanne olmak zorunda değil. Sadece kadını unutamadığı için ismi koymuş olabilir. Evliliği esnasında başka kadından çocuk yapmıs.O kadın lise askı olmak zorunda değil. Lise askıyla Yıllar sonra bi iliskisi olsa kadını bi daha bırakmazdı zaten kaç yıl sonra bulmuş, evliliğinde de mutsuz.
Annem kan gruplarını bilmiyor, dna testini dusunduk fakat iki tarafinda izni olmasi gerekiyor annem o yuzden vazgeciyor. O kadini bulup konussak hersey cozulecek zaten.

Annem kan gruplarını bilmiyor, dna testini dusunduk fakat iki tarafinda izni olmasi gerekiyor annem o yuzden vazgeciyor. O kadini bulup konussak hersey cozulecek zaten.

ya nasıl ki anneannen ve deden saklamış, kadın da saklayabilir neticede yıllardır bi çabası olmamış. Çok karışık bi durum Allah yardımcınız olsun.

Of bilmiyoruz ki neden bırakmış, insan durup dururken evliyken torununa eski aşkının adını koymaz diye düşündük başka birşey gelmedi aklımıza 😞 nüfus mudurlugune öylece gitsem bilgi verirler mi
Benim bir arkadaşım evlatlık olduğunu öğrendi. Sonra nüfustan annesinin adresini buldu. Bence deneyebilirsiniz. Nüfusa öz annesi kaydettirmişse çıkar. Bi görüşün bence

Bu konu ne oldu acaba en merak ettiğim konulardan biri.. bi sonuca ulaştınız mı Arkadaşım
Merhabalar canlarım, sizlere birşey anlatmak istiyorum. Annem senelerce annesinden sevgi görmemiş, canımı acıtmıyor dese de ben onun yaralarını hissedebiliyorum. Dedem ananemden çok çekti, kadın sürekli dedemin parası olmasa bile altın aldırırdı. Hep annemin evlatlık olduğunu falan düşünürdük. İnsan yabancı insana böyle davranmaz çünkü, bize de ananelik yapmadı hiç. Dedem 4 sene önce vefat ettiğinde iş yerinde mektuplarını bulmuştuk. Hep gördüğü muameleyi yazmış kalbimiz acımıştı. 2 gün önce başka mektuplar günyüzüne çıktı. Okuyunca şok olduk. Dedemin başka birinden çocuğu olmuş sanırım ve bir şekilde ananeme bakmayı kabul ettirmiş sanırım. Ananem bizim ananemiz değilmiş. Annem bebekken bir oraya bir buraya sürüklenmiş. Yurda vermişler, hasta bir bebek olduğu için yurt kabul etmemiş. Ama annemin annesinin kim olduğu mektuplarda yazmıyor. Olayın ilginç yanı ise şu, dedemin bir lise aşkı varmış o kadar çok sevmiş ki dedem, vefat etmeden önce anneme anlatmış hatta ablamın ilk ismi o lise aşkının ismi. Vefat etmeden önce dedemle o lise aşkı görüşmüşler ve ananem bunu öğrenince dedemi tehdit etmiş numarasını sildirmiş. Biz o lise aşkının annemin annesi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü annem ve teyzem iki kardeşler. Önce kuzenlerim doğuyor, ama dedem annemin ilk çocuğuna yani ablama lise aşkının ismini koyuyor.
Off bilmiyorum, annemin şu yaşadıklarına bakın, kalbim o kadar çok ezildi ki hayatı boyunca günyüzü görmemiş, çok üzüldüm çok ağladım. Şimdi asıl soruya gelecek olursak lütfen bilenler yazabilir mi? Biz o lise aşkına ulaşmak istiyoruz, annem kesinlikle teyzemin falan bilmesini istemediği için onlardan hiçbirine soramayız, kadının sadece ismini ve hangi şehirde yaşadıgını biliyoruz. İkincisi ise dedemin kayınvalidesinin yazdığı mektuplar kilit fakat 1965 senesinde yazılmış ve el yazı çok fazla okunmuyor Kime nasıl okutabiliriz böyle bir meslek var mı?

Bu konu ne oldu acaba en merak ettiğim konulardan biri.. bi sonuca ulaştınız mı Arkadaşım
Burdaki arkadaşlar sağolsunlar mektupların büyük çoğunluğunu çözdüler evet bir yuvadan bahsediliyor ve ananemin anneme söylemiş olduğu bir söz: “babanızla ilgili çok büyük bir sır var, bunu sadece üç kişi biliyor ikisi hayatta değil” yani olay ananemde cozulucek ama o da zamanı gelince öğreneceksiniz diyor. Annem konuyu kapattı. Ama ben içten içe o kadını bulup bildiklerini öğrenmek istiyorum 😞

Isim yaygın bir isim değilse facebookda o liseyi ve ismi yazarak arayın. Ya da lisenin bulunduğu şehri ve ismi.
Belki o teyzenin facebook adresi varır. Teyze çok mu yaşlı. şimdi 55 60 yaşındaki teyzeler açıyor facebook. Düşük bir ihtimalden olsa belki vardır facede.

Burdaki arkadaşlar sağolsunlar mektupların büyük çoğunluğunu çözdüler evet bir yuvadan bahsediliyor ve ananemin anneme söylemiş olduğu bir söz: “babanızla ilgili çok büyük bir sır var, bunu sadece üç kişi biliyor ikisi hayatta değil” yani olay ananemde cozulucek ama o da zamanı gelince öğreneceksiniz diyor. Annem konuyu kapattı. Ama ben içten içe o kadını bulup bildiklerini öğrenmek istiyorum 😞
Ayyy kıyamam yaaa umarım sonuca ulaşırsınız bende çok merak ediyorum inanın.. Anneniz üzülmek istemedi belki umarım herşey dilediğiniz gibi sonuçlanır

Isim yaygın bir isim değilse facebookda o liseyi ve ismi yazarak arayın. Ya da lisenin bulunduğu şehri ve ismi.
Belki o teyzenin facebook adresi varır. Teyze çok mu yaşlı. şimdi 55 60 yaşındaki teyzeler açıyor facebook. Düşük bir ihtimalden olsa belki vardır facede.
Hem google dan hem facebooktan tarattım ama yüzünü bilmediğim icin o da sonucsuz kaldi

Back
X