- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Elbebekgulbebek63
-
haklisin , kendime söz geçiremiyorum .hic acima...beter olsun...simdi senin siran..inan 2 sene bunu beklemis bir erkege az bile...
haklisin , kendime söz geçiremiyorum .
Şimdi benim siramdi içimi soğutan gelişmeler yaşanıyor ama ben hala üzülüyorum .
Evet canim haklisin , tespitlerin çok doğru , bunu yaparsam kendimi asla affedemem , ama kendime söz geçiremiyorum .kız delirme.
adam sana evliliğine acımamış, sen hala dönerim diyorsun.
hadi kendini düşünmüyorsun. annene o mübarek babana, kardeşlerine hiç mi acımıyorsun?
sen kocanla evli olduğunu zannederken, ailen hergün senin için kahroluyormuş.
ve sen bunu öğrendiğin, gördüğün halde 5 para etmez bir el adamı için, aileni ezip geçmeyi, babacığını üzüntüden kahretmeyi göze alıyorsun öyle mi?
ailen mükemmel de sen o adamla yaşamaktan nankör oldun galiba.
topla kendini ve asla dönmeElbebekgulbebek63
inşallah canim , evet simdiden gösteriyor kendini.inan bana senden kazanacagi para ve zamani senden sonraki kadinla harciyacak (eminim hemen birini bulur)...aklina bu gelsin ve sakin insaf gosterme...kendi dusen aglamazmis...su an surunmesi hayra alamet...
inşallah canim , evet simdiden gösteriyor kendini.
Ve aldığı parayı ailesine yeni eşine harcayacak besbelli , 1 yila kalmaz evlenir biliyorum .
Baba hayatta bir daha evlenmem evlilik bana göre degil diyip ağlıyordu , ama durmaz bir daha ailesiyle ayni evde , zira ben durmam ayrı ev acarım .
Ben yapamıyorsam bir erkek hic yapamaz aileyle bu saatten sonra
çok güzel bir yorum " kararlarının bedelini ödesin" 35 yaşında adam bunu da planlamıştır degil mievlensin ne halt ederse etsin ama sen sakin bu surecte onun maddi veya manevi lehine olacak bir seyi onaylama...bosanma ve mal satislari baslasin, bosanma surecine girilsin...seytan azapta gerek..beyefendi kararlarinin bedelini odesin...
elbette planlıdır.çok güzel bir yorum " kararlarının bedelini ödesin" 35 yaşında adam bunu da planlamıştır degil mi
Bak sana ne diyeceğim.Ben bu siteyi ilk okumaya başladığımda senin gibi boşanmak üzere olan bir genç kızın acısıyla karşılaşmıştım.İçi kan ağlıyordu.Beni çok seviyordu,avuçlarımın içini öperdi,ben sana kıyamam derdi,ailesi boşa demiş beni boşuyor diyordu.Aylarca yazdı burada,herkes yanında oldu,ona güç verdi.Geçecek dediler,geçecek ve unutacaksın,sevseydi bunu yapmazdı dediler.Seviyor,ben onsuz duramam,dünyada tek benim için dedi ağladı hep.Ama aylar geçti,o gerçeği görmeye başladı,acısı azaldı ve bitti.Boşandığı mahkemeden çıktı ve aynen şunları yazdı;kızlar,eski eşim meğer bir zavallıymış,bunu bugün gördüm,benden boşanmasını isteyen ailesinden kimse yoktu yanında.Perişan görünüyordu.Omuzları çökmüş,adeta yaşlanmış.Bende inadına öyle güzeldim ki kızlar var ya,iki dirhem bir çekirdek giyinmişim,saçlarımı savurarak ve gülerek çıktım salondan,bana inanmayan gözlerle baktı.Çok iyiyim kızlar,hepiniz sağolun.tek ihtiyacım olan rabbimin ina karşı kalbimi soğuması bunu beceremiyorum .
aynen canim böyle düşünüyordur .elbette planlıdır.
2 senedir boşanman için planlı olarak sana eziyet eden biri bu.
sandı ki sorunsuz "yani para pul istemeden, her şeyi ona bırakırsın, maddi zorluk yaşatmazsın" boşarsın sandı.
baktı ki cepleri boşalacak, efendi adam kılığında takılıp, kendini acındırıp zaman istiyor. çünkü senin zayıf noktanı biliyor.
senin zayıf noktan da ona olan "kör sevgin". ondan vazgeçmediğini bildiği için bilerek senin hislerine oynuyor. yani senin hislerini "suistimal ediyor"
ayni bu durumdayım canim , bitecek ve ben o genç kız gibi mutlu olacağım inanıyorum , babam yaşadığım yerin yakına görevlendirme ayarliyor inşallah o şehre bir daha gitmem mecburi işler dışında , bu da guzel bir adimBak sana ne diyeceğim.Ben bu siteyi ilk okumaya başladığımda senin gibi boşanmak üzere olan bir genç kızın acısıyla karşılaşmıştım.İçi kan ağlıyordu.Beni çok seviyordu,avuçlarımın içini öperdi,ben sana kıyamam derdi,ailesi boşa demiş beni boşuyor diyordu.Aylarca yazdı burada,herkes yanında oldu,ona güç verdi.Geçecek dediler,geçecek ve unutacaksın,sevseydi bunu yapmazdı dediler.Seviyor,ben onsuz duramam,dünyada tek benim için dedi ağladı hep.Ama aylar geçti,o gerçeği görmeye başladı,acısı azaldı ve bitti.Boşandığı mahkemeden çıktı ve aynen şunları yazdı;kızlar,eski eşim meğer bir zavallıymış,bunu bugün gördüm,benden boşanmasını isteyen ailesinden kimse yoktu yanında.Perişan görünüyordu.Omuzları çökmüş,adeta yaşlanmış.Bende inadına öyle güzeldim ki kızlar var ya,iki dirhem bir çekirdek giyinmişim,saçlarımı savurarak ve gülerek çıktım salondan,bana inanmayan gözlerle baktı.Çok iyiyim kızlar,hepiniz sağolun.
Aynen böyle yazmıştı işte.Okuyorsa eğer oda anlatsın,adını hatırlamıyorum.
Sende atlatacaksın ve iyi olacaksın,biraz zaman ver kendine.
iki kere mı evlendiniz aynı adamla? Cevap evetse durumlar nasıl anlatsana birazBende severek ayrılmıştım, o yüzden sindirmesi de daha zor severken çok iyi anlıyorum sizi. Herkes birsürü şey söyler ama inanmak istemezsiniz ne kadar karaktersiz olduğu ile ilgili :) Aslına bakarsanız herkes önce kendine bakmalı, benim düşünceme göre kimse kimseyi eleştirebilecek kadar kusursuz değil. Bir eş de ailesi ile eşi arasındaki dengeyi sağlıklı kurmakla sorumludur. Erkekler bunu beceremiyor, olan biz kadınlara oluyor malesef, sonra da kadın dırdırcı, geçimsiz vs oluyor. Bu hayattaki herşeyin bir sebebi var, bize gelince.. Eşimi hala seviyorum, o da aynı şekilde beni. Zaten bundan emin olmasam yeniden bir düzen kuramazdık,ailem ısrar etse bile dönmezdim. Eşime gelince şöyle düşündüm, evliliğin ilk yılları gerçekten çok zor.. Oturması, dengenin kurulması, insanların becerisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Pişman olması, özür dilemesi,gerçekleri kabul etmesi.. Bunlar da eşim gibi bir insan için büyük şeyler, o sebepten affetmiş gibi yaptım diyelim yuvam dağılmasın boş boş sebepler yüzünden diye.. Fakat ailesine gelince hala laf konduramıyor, demekki bazı insanlar da böyle çok da takılıp hayatı kendine zehir etmemek lazım. Kimse olduğu gibi kabullenmiyor değiştiremeyeceği şeyleri, o yüzden de toplum olarak çok mutsuzuz. Ailesi ile ilgili evde pek bişey konuşmadığımız için, çok da sorun çıkmıyor ama konusu rastgele açıldığında hala savunuyor hala laf söyletmiyor şakayla karışık bende sokuyorum laflarımı :) Bir kadın her zaman tetikte,herzaman dikkatli olmalı, ben ailesinden elimi eteğimi çektim. Şuan daha sağlıklı ve daha mutluyum, umarım sizde kendi adınıza çok mutlu olursunuz en kısa zamanda.
atlatırım ve daha guZel bir hayatım olur biliyorum .Üzülmeyin desek dile kolay, ama şunu gördüm bu hayatta, çok verici olan taraf ilk etapta daha çok üzülen olurken uzun vadede hayata daha çabuk atılıyor. Diğer taraf ise acıyı sonradan yaşıyor, çünkü nedendir bilmem beyinleri kiraya çıkmış gibi çok sonradan çalışıyor. O 4 çeşit yemeğin bir lokmasını bile mumla arar hale gelecek hiiiç merak etmeyin, nankör pislik
Hayat hep aynı çizgide hep güzel gitmiyor maalesef. Şu kısacık ömürlere ne sıkıntılar sığdırıyoruz, ne kadar zorlaştırıyoruz hayatı... Şöyle bir oturup düşünse belki yıllar belki aylar sonra ama muhakkak " ben ne yaptım" diyecektir. Siz istediğiniz kadar mükemmele yakın olun, karşınızdakinin verdiği değer kadar oluyorsunuz maalesef. Bu yüzden aynı pencerelerden hayatı görüp, kadir kıymet bileni bulmak lazım. Herkesin kötü bir huyu vardır, korkarım ki sizinki fazla merhamet, ne olur kin duymasanız da şu günlerinizi unutmayın. Kırılan kalbinize siz kıymet vermezseniz kimse vermez bu size ders olsunatlatırım ve daha guZel bir hayatım olur biliyorum .
Kendimi anlatmak ve övmek degil niyetim ama okuldaki bekar ve evli bayanların evime gelmek icin buldukları bahaneleri görseydiniz şaşardınız . Ramazan ayında ayni grup 3 gece üst üst evime geldi sebebi her gecenin diğerinden daha güzel geçmesi .
Ne evim , ne sofram , ne kisligim eksiksizdi .
Kvde çalışıyorum diye ona muhtaç olmamı bekledi , esim ona yaptığım içli köfteleri , karniyariklari , firin yemekleri anlatırdı , hasetlik vardi bana karşı .
Mum ışığında her aksam ayrı bir yemek yerdik , servis açmayı bilmeyen bir aileydi , tek tabakta yemek yiyen bir aileydi .
Neyse anlatsam kitap olur . Onlara fazla geldim .
Oğullarına iyiydim o da alışmıştı bu duruma onlar hemen önlemi alıp ayırdılar iste
evet kötü huyum fazla merhametliyim, kin tutamıyorum asla , tutabilseydim bunu cabuk atlatırdım ,Hayat hep aynı çizgide hep güzel gitmiyor maalesef. Şu kısacık ömürlere ne sıkıntılar sığdırıyoruz, ne kadar zorlaştırıyoruz hayatı... Şöyle bir oturup düşünse belki yıllar belki aylar sonra ama muhakkak " ben ne yaptım" diyecektir. Siz istediğiniz kadar mükemmele yakın olun, karşınızdakinin verdiği değer kadar oluyorsunuz maalesef. Bu yüzden aynı pencerelerden hayatı görüp, kadir kıymet bileni bulmak lazım. Herkesin kötü bir huyu vardır, korkarım ki sizinki fazla merhamet, ne olur kin duymasanız da şu günlerinizi unutmayın. Kırılan kalbinize siz kıymet vermezseniz kimse vermez bu size ders olsun
Allah kolaylık versin inşallah...Selam kizlar , bilenler biliyor 1 hafta oldu boşanma aşamasına geçtim , ben bile ne olduğunu bilemeden kendimi burda buldum esim ve ailesi planlamış sadece bana ne zaman söyleyecekleri kalmıştı .
1 hafta ağladım aralıksız dün yani çarşamba haftam bitti , başka şehirde yaşıyorum kalktım gittim çeyizlerimi aldim , 3.5 yildir ortak parayla alınan hicbir eşyayayi almadım hepsini bıraktım .
Ben ve babam almama taraftarıydık annem ve ablam alma.
Ve biz galip gelip almadık bıraktım süslerimi , bardaklarımı , tablolarımı vs.
Giderken babam orda sakin ağlama dedi , dik dur dedi .
Eve girdik ev bir tertipli , düzenli ki babam soyle bir eve baktı sonra gelip sarıldı bana" sana bundan daha güzel bir ev yapacam tez zamanda hic üzülme , yeter ki bir an önce çıkalım burdan ." Dedi .
Saatler içinde alıp çıktık , eşim olacak adam hesaplarını yapmış 10 tlnin bile hesabını yapıyordu telefonda şaşırdım kaldım .
Bitsin diye öyle acele ediyor ki sanki durursa tekrar başa geri dönecekmiş gibi acele ediyor çok üzüldüm bu duruma . Ben bizim için 3.5 yıl maddi manevi destek verirken o annesinin ağzına bakıyormuş .
Son olarak durumuna sunu yazmış"ne olursa olsun içimden geleni yapacağım ,kimin ne düşündüğü zerre umrumda degil " bunu okuyunca sildim gözyaşlarımı çünkü hep annesinin etkisinde diyordum , sonradan hayati berbat olacak , eski sefil hayatini yaşayacak , bunları düşündükçe onun icin üzülüyordum .
Anladim ki hic bir etki insani bu kadar zalim yapmaz . Ne yazık ki tanıyamamışım 4 yıllık eşimi .
Siz siz olun sakin alttan almayın , sakin benim gibi bu kadar aşırı verici olmayın , yuvayı kurtarmak sadece bayanin görevi değildir ,
Çocuğumuz olsun diye 3.5 yıl yemedigim, icmedigim , araştırmadigim doktor , gitmediğim lokman hekim kalmadı , düşünüyorum da hepsine bir başıma aman eşimin başı ağrımasın ben yapayım diye atlamışım, ona bebekler gibi bakmışım yemeği , çayı , suyu , hep önündeydi , isten gelirdim o evde olurdu ben mutfağa girer 4 çeşit yemek yapardım .
Yine de yaranamamışım , yine takdir girmemişim şimdi anlıyorum .
Meğerse sırtımdaki kalburdan , yükten ben kurtulmuşum ve sanırım o imzayı attıktan sonra benim düğünüm başlayacak eşimin de yasi ,
o ayrılmayı sadece ikimizin evi terk etmesi zannetti ama bilmiyordu ki herşey paramparça olacak , anılarımız bile evi kapladı , bütün fotoları bıraktım neden ben onların çaresine bakacaktım ki , kendisi halledecekti Bakalim nasıl yapacak .
.
nolur bana dua edin çok ihtiyacım var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?