- 3 Mart 2017
- 872
- 1.072
- 113
- Konu Sahibi Elbebekgulbebek63
-
- #101
amin inşallah canim , sen de mutlu ol ,Bende severek ayrılmıştım, o yüzden sindirmesi de daha zor severken çok iyi anlıyorum sizi. Herkes birsürü şey söyler ama inanmak istemezsiniz ne kadar karaktersiz olduğu ile ilgili :) Aslına bakarsanız herkes önce kendine bakmalı, benim düşünceme göre kimse kimseyi eleştirebilecek kadar kusursuz değil. Bir eş de ailesi ile eşi arasındaki dengeyi sağlıklı kurmakla sorumludur. Erkekler bunu beceremiyor, olan biz kadınlara oluyor malesef, sonra da kadın dırdırcı, geçimsiz vs oluyor. Bu hayattaki herşeyin bir sebebi var, bize gelince.. Eşimi hala seviyorum, o da aynı şekilde beni. Zaten bundan emin olmasam yeniden bir düzen kuramazdık,ailem ısrar etse bile dönmezdim. Eşime gelince şöyle düşündüm, evliliğin ilk yılları gerçekten çok zor.. Oturması, dengenin kurulması, insanların becerisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Pişman olması, özür dilemesi,gerçekleri kabul etmesi.. Bunlar da eşim gibi bir insan için büyük şeyler, o sebepten affetmiş gibi yaptım diyelim yuvam dağılmasın boş boş sebepler yüzünden diye.. Fakat ailesine gelince hala laf konduramıyor, demekki bazı insanlar da böyle çok da takılıp hayatı kendine zehir etmemek lazım. Kimse olduğu gibi kabullenmiyor değiştiremeyeceği şeyleri, o yüzden de toplum olarak çok mutsuzuz. Ailesi ile ilgili evde pek bişey konuşmadığımız için, çok da sorun çıkmıyor ama konusu rastgele açıldığında hala savunuyor hala laf söyletmiyor şakayla karışık bende sokuyorum laflarımı :) Bir kadın her zaman tetikte,herzaman dikkatli olmalı, ben ailesinden elimi eteğimi çektim. Şuan daha sağlıklı ve daha mutluyum, umarım sizde kendi adınıza çok mutlu olursunuz en kısa zamanda.
amin sagolun , sizin de hayırlı olsun hakkınızda .Hayırlısı olsun aynı şeyleri bende yaşadım , yaşadıpın eve gidip o eşyaları almak dünyanın en kötü duygusuyenı hayatınız hayırlı olsun allah yardımcınız olsun
O kadar içimden gelerek sana dua ettim ki canım herşey gönlünce olsun insallah.gerçekten vicdan yoksunu insanlardı , teşekkürler canim , mutlu ol ailenle
çok teşekkürler , haklisiniz esaretti ve ben esaret olduğunu bildiğim halde kabullenemiyorum bu durumu , galiba kendime aci çektirmeyi seviyorum .babanıza helal olsun üzülmeyin ve dua edin böyle bir esaretten kurtulduğunuz için
amin inşallah canim , sen de mutlu ol ,
Bizde de konuşulması asla ailesi , ısrar etmezdi gidelim diye deseydi can atip giderdim . Annemi , bacılarımı benim icin sev deseydi severdim. Demedi benim için bizim için yap , demedi asla .
Hic onları konuşmazdık ben bazen derdim annemdir gidelim , eliNi öpelim bize gelsin , tek oğlu ,abilerisin .
Elimden geldiğince bağları kuvvetleri tutmaya çalıştım , iletişimi güçlendirmeye çalıştım ama olmadı .
Sonra bir baktım ki zaten onlar evde bizi çekiştiriyorlar , biz kavga etmedikçe onlar evde dayanamadı , bizim sesimiz de çıkınca bak gelin olmuyor denedim mi diyordu annesi .
Sonunda ikna oldu .ve bitirdi ....
çok teşekkürler , her şeyin hayırlısı bu saatten sonra olmam ben zaten öyle bir adamla , suçum yokken bu kadar çektiysem ya suçum olsaydı .Biz altlı üstlü otururduk başta, kaynanam gelemedi kibirinden, eltimi gönderdi olmuyorsa boşanın ikinizde çok gençsiniz devam etmek zorunda değilsiniz diye !! Neler gördü, duydu bu kulaklar ne eltimi unuttum ne kaynanamı ama takmıyormuş gibi yaşıyorum ikisine de en büyük ceza ! Yoksa kimseye düşmez, bir evliliği başlatmak ve bitirmek ! O kadar da kolay değildir bitirmek, kayınvalidem bunu anlayamaz çünkü kendi kızı yok. Acaba bana yapılan şeyleri, kendi kızı yaşasaydı bu kadar kolay konuşabilir miydi? İşte insanda önce vicdan olucak, merhamet olucak, eşiniz de annesi gibi ise boşverin gitsin kurtulduğunuza sevinin. Rabbim hakedenleri çıkarsın inşallah karşınıza, eminim daha çok gençsinizdir
ne guzel yazmıssınız allah mutluluğunuzu artırarak devam etsin. Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Vicdan rahatsa elinizden geleni yaptıysanız ve anlamak istemiyorsa yapacak birşey yok. Sizin kıymetinizi değerinizi anlayacak insanlarla karşılaşırsınız inş. Bence şükredin allaha da dua edin rabbim sogutsun kalbinizi ona karşıBende yakın bir zamanda aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum bunları.Binbir hevesle dosedigim evimi annem ve babamla böyle bosaltmistim.O zamanlar nefes alamiyordum.Hayatim bitti diyordum.Bir daha mutlu olamiycakmisim gibi geliyordu.Bende öğretmenim,okulda herkes sorucak nasıl anlaticam falan gibi bir sürü şey beynimde dönüyordu.Ve noldu biliyor musun bu mesajı sana yeni evimden yazıyorum.Evlendim ve çok mutluyum.Rabbim beni vicdanlı bir insanla kardilastirdi.Ailesi beni çok sevdi.Hayatimda 2 senede neler degisti bende inanamıyorum.Sakin umudunu kaybetme herşey çok güzel olacak.Hele de vicdanın rahatsa evliliğin sürdürülmesi için her şeyi yapmissan arkana yaslan ve bekle güzel günler sana koşarak geliyor.
ne guzel yazmıssınız allah mutluluğunuzu artırarak devam etsin. Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Vicdan rahatsa elinizden geleni yaptıysanız ve anlamak istemiyorsa yapacak birşey yok. Sizin kıymetinizi değerinizi anlayacak insanlarla karşılaşırsınız inş. Bence şükredin allaha da dua edin rabbim sogutsun kalbinizi ona karşıBende yakın bir zamanda aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum bunları.Binbir hevesle dosedigim evimi annem ve babamla böyle bosaltmistim.O zamanlar nefes alamiyordum.Hayatim bitti diyordum.Bir daha mutlu olamiycakmisim gibi geliyordu.Bende öğretmenim,okulda herkes sorucak nasıl anlaticam falan gibi bir sürü şey beynimde dönüyordu.Ve noldu biliyor musun bu mesajı sana yeni evimden yazıyorum.Evlendim ve çok mutluyum.Rabbim beni vicdanlı bir insanla kardilastirdi.Ailesi beni çok sevdi.Hayatimda 2 senede neler degisti bende inanamıyorum.Sakin umudunu kaybetme herşey çok güzel olacak.Hele de vicdanın rahatsa evliliğin sürdürülmesi için her şeyi yapmissan arkana yaslan ve bekle güzel günler sana koşarak geliyor.
tek ihtiyacım olan rabbimin ina karşı kalbimi soğuması bunu beceremiyorum .ne guzel yazmıssınız allah mutluluğunuzu artırarak devam etsin. Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Vicdan rahatsa elinizden geleni yaptıysanız ve anlamak istemiyorsa yapacak birşey yok. Sizin kıymetinizi değerinizi anlayacak insanlarla karşılaşırsınız inş. Bence şükredin allaha da dua edin rabbim sogutsun kalbinizi ona karşı
sağol canim benim , inşallah okul açılınca öğrencilerimden fırsat bulmam bunları düşünmeye .Kimsenin hakkı kimsede kalmaz, inançlı insanlar bu şekilde inanır ve yaşar. Eğer ki bir ailede böyle bir olay yaşanıyorsa sadece o iki kişi değil bence herkes sorumlu. Evlatlarını karşılarına alıp, en ufak bir şeyden yuva yıkılamayacağını anlatacaklarına genelde çanak tutuluyor yazık ki ne yazık..
Canım emin ol, gerçekleri en başından söyleseydin de sana değil annesi ve kardeşlerine inanırdı, sen abartıyor olurdun ki ben öyle oldum genelde kabullenmek işlerine gelmiyor
Genelde gelişimini tamamlayamamış, aile arasında sözü geçmeyen veya maddi anlamda aileye bağımlılığı bulunan erkek rol modellerde sıkça görülen bir durum bizim yaşadıklarımız. Belki de bundan bikaç sene sonra şuanki içinde bulunduğun durumu benim kadar iyi yorumlayıp, böyle insanlardan kurtularak kendime nasıl bir iyilik yapmışım diye sevineceksin.. Sevgine gelince, inan saygı bitince o da zamanla azalıyor , eşin saygısını kaybetmiş bile yaptığı planlarla zamanla anlarsın umarım seni sevmeyen bir insanın sevgini haketmediğini. Kendine güzel uğraşlar bul ve bian önce aramıza dön bence.
Selam kizlar , bilenler biliyor 1 hafta oldu boşanma aşamasına geçtim , ben bile ne olduğunu bilemeden kendimi burda buldum esim ve ailesi planlamış sadece bana ne zaman söyleyecekleri kalmıştı .
1 hafta ağladım aralıksız dün yani çarşamba haftam bitti , başka şehirde yaşıyorum kalktım gittim çeyizlerimi aldim , 3.5 yildir ortak parayla alınan hicbir eşyayayi almadım hepsini bıraktım .
Ben ve babam almama taraftarıydık annem ve ablam alma.
Ve biz galip gelip almadık bıraktım süslerimi , bardaklarımı , tablolarımı vs.
Giderken babam orda sakin ağlama dedi , dik dur dedi .
Eve girdik ev bir tertipli , düzenli ki babam soyle bir eve baktı sonra gelip sarıldı bana" sana bundan daha güzel bir ev yapacam tez zamanda hic üzülme , yeter ki bir an önce çıkalım burdan ." Dedi .
Saatler içinde alıp çıktık , eşim olacak adam hesaplarını yapmış 10 tlnin bile hesabını yapıyordu telefonda şaşırdım kaldım .
Bitsin diye öyle acele ediyor ki sanki durursa tekrar başa geri dönecekmiş gibi acele ediyor çok üzüldüm bu duruma . Ben bizim için 3.5 yıl maddi manevi destek verirken o annesinin ağzına bakıyormuş .
Son olarak durumuna sunu yazmış"ne olursa olsun içimden geleni yapacağım ,kimin ne düşündüğü zerre umrumda degil " bunu okuyunca sildim gözyaşlarımı çünkü hep annesinin etkisinde diyordum , sonradan hayati berbat olacak , eski sefil hayatini yaşayacak , bunları düşündükçe onun icin üzülüyordum .
Anladim ki hic bir etki insani bu kadar zalim yapmaz . Ne yazık ki tanıyamamışım 4 yıllık eşimi .
Siz siz olun sakin alttan almayın , sakin benim gibi bu kadar aşırı verici olmayın , yuvayı kurtarmak sadece bayanin görevi değildir ,
Çocuğumuz olsun diye 3.5 yıl yemedigim, icmedigim , araştırmadigim doktor , gitmediğim lokman hekim kalmadı , düşünüyorum da hepsine bir başıma aman eşimin başı ağrımasın ben yapayım diye atlamışım, ona bebekler gibi bakmışım yemeği , çayı , suyu , hep önündeydi , isten gelirdim o evde olurdu ben mutfağa girer 4 çeşit yemek yapardım .
Yine de yaranamamışım , yine takdir girmemişim şimdi anlıyorum .
Meğerse sırtımdaki kalburdan , yükten ben kurtulmuşum ve sanırım o imzayı attıktan sonra benim düğünüm başlayacak eşimin de yasi ,
o ayrılmayı sadece ikimizin evi terk etmesi zannetti ama bilmiyordu ki herşey paramparça olacak , anılarımız bile evi kapladı , bütün fotoları bıraktım neden ben onların çaresine bakacaktım ki , kendisi halledecekti Bakalim nasıl yapacak .
.
nolur bana dua edin çok ihtiyacım var .
selam canim , öyle mi diyorsun alışkanlık mi :)) gerçi sen her detayı biliyon benden daha guzel çıkarım yaparsın. Benim kafa iyi degil .selam vermeye geldim canım konuna sonuna kadar okudum sen bu adama alışmışsın emeklerini heba etmek istemiyorsun sevdiğinden falan değil :) ya süründür anca mı aklı başına gelmiş hayır derhal acil boşanacaz de, 2 yıldır boşanma hayaliyle yanıp tutuşan adam şimdi mi aklına gelmiş allesen bi bıraksın allah aşkına...o kendini acındıracak gene sana maddi anlamda kar sağlama peşinde.
selam canim , öyle mi diyorsun alışkanlık mi :)) gerçi sen her detayı biliyon benden daha guzel çıkarım yaparsın. Benim kafa iyi degil .
Babam geldiğini duyunca bir daha ağladım , babam diyor ağzından bir tek kelime çıkmadı oturdu dinledi sadece .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?